Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum v-a apucat dragostea pentru p...

Intrebare hdmi laptop lenovo

Fezabilitate - Adaugare microinve...

inmatriculare autoturism reprezen...
 2 aere conditionate pe un singur ...

Intarzietor de priza zahar

Oprire update Asus ZenFone 10

Concediu Canada - Gestiunea banil...
 Folii faruri - plastic sau sticla...

Alternative, reducere costuri, pa...

SUMMER HITS!

Conducta pluviala sparta la bloc....
 Medii admitere 2023 UPB - Faculta...

Cum pot crea o iluzie de tipul Fa...

Cand crezi ca le-ai vazut pe toat...

Damsel (2024)
 

Postul: scop, beneficii, si cum se face.

- - - - -
 • This topic is locked This topic is locked
42 replies to this topic

#19
7culori

7culori

  Active Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1,467
 • Înscris: 19.02.2010
Contest!
Hai sa zicem ,esti impotriva tuturor bisericilor !Da de ce si a lu' Hristos? Exista aceasta Biserica ,nu mai zic ca e aia sau aialalta ,dar caut-o.Doctrina Bisericii adevarate este zidita de IISUS-Eu voi zidi BisericaMea...
Nu poti da Biserica -Eclezia-cei iesiti afara din babilonul religios cultic-sectarist la o parte sub pretext ca e mai mica decit Cuvintul/Capul, e si Ea -trupul lui Hristos,taina mare e Hristos si Biserica /barbatul si femeia.
Nu sustin sa ne abtinem de la mincare ,decit mai bine sa vestim Evanghelia ,dar in anumite situatii, a fost /este nevoie si de post, vezi bine ,spune clar in versetele de mai sus ,postul e post.
Evanghelia inseamna un mesaj de salvare ,apostolii asta propovaduiau , pe IISUS care 'i putea salva,ei au aratat ca El este cel asteptat.Au aratat si rinduiala pusa de EL/invatatura , practica,etc.
Ce mesaj avem astazi?

Avem o restituire ca la Rusalii, intoarcerea noastra catre parintii apostoli ,ci nu catre sfintii parinti calugari ortodocsi sau altceva!
Suntem avertizati sa iesim afara din babilon ca sa nu pierim odata cu ei, suntem chemati la Numele Domnului ,pe care bisericile false l-au inlocuit, suntem chemati sa intelegem corect Apocalipsa .Pentru toate astea D-zeu a trimis un profet /pe Ilie ,apoi un rob credincios si intelept.
Cine a fost chemat de Domnul ,stie sa arate clar locul despre el in Scripturi.
Tu chiar ai nevoie de post ,ia stai nemincat ,sa vedem poti?!In timpul asta ,mai si roaga-te ca Domnul sa-ti descopere Adevarul.
Esti rau si din cauza asta nu intelegi, din cauza asta folosesti cuvinte ,ofense de batjocura.
Arata  un singur loc sau doua unde ,acest om greseste in vorbire/scriere,ca Biblia spune ca,daca nu greseste cineva in vorbire ,a ajuns un om desavirsit. Iar cine vorbeste ,sa vorbeasca cuvintele lui D-zeu.

http://evanghelia.ro/

#20
Eugen3

Eugen3

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 6,686
 • Înscris: 02.02.2011

View Post7culori, on 19 noiembrie 2012 - 08:57, said:

suntem chemati la Numele Domnului ,pe care bisericile false l-au inlocuit, suntem chemati sa intelegem corect Apocalipsa .Pentru toate astea D-zeu a trimis un profet /pe Ilie ,apoi un rob credincios si intelept.

Care este acest nume la care te referi?

#21
blueday

blueday

  blue monday

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 5,134
 • Înscris: 20.12.2010

View PostEugen3, on 19 noiembrie 2012 - 10:43, said:Care este acest nume la care te referi?

pai daca individul este branhamist, tu care le stii pe toate, stii ca ei sustin ca Tatal, Fiul si Duhul sfant sunt una si aceeasi persoana, iar numele Tatalui, Fiului, Duhului Sfant este acum Isus.

#22
RegeleCocalarilor

RegeleCocalarilor

  Member

 • Grup: Members
 • Posts: 764
 • Înscris: 15.10.2010
Mda, o singura chestie mentionez:

View Postneo1234, on 15 august 2009 - 02:15, said:

Tine post cu un scop. Postul se face cu un scop anume. Lucrul pentru care te rogi.
IMHO scopul postului e de a-ti confrunta dependentele, indiferent de natura lor. Asta-i tot, e foarte simplu, nu stiu ce tot complicati voi atata.

Oh, wait, sunt la protestantism. Wrong address.

Edited by RegeleCocalarilor, 19 November 2012 - 13:08.


#23
zexelica

zexelica

  Nebisericos relaxat

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 36,859
 • Înscris: 30.01.2007

View Post7culori, on 19 noiembrie 2012 - 08:57, said:

Contest!
Stimabile, contesti din principiu si utilizezi notiuni nedefinite biblic de tine, gen Babilonul.

Mai mult, era evanghelizarii prin institutia bisericii pe 21 mai 33 AD este reprezentata de sarbatoarea Cinzecimii si ploaia timpurie.
Ce te faci ca mai este o sarbatoare, a Corturilor si inca o ploaie, cea tarzie.
Le ignoram complet, asta facem, nu? Ca sa nu deranjam bisericuta.

Iar, metoda de verificare ca toate bisericile sunt moarte, este doctrina lui Hristos: toate propovaduiesc meritul omului in mantuire, mai mult sau mai putin. Deci....negativ.

#24
7culori

7culori

  Active Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1,467
 • Înscris: 19.02.2010
Trebuie mai intii sa vezi bine pe ce doctrina/invatatura stai, daca este biblica sau nu ,sa ti-o compari cu invatatura apostolilor,daca corespunde sau nu ,metrul standard in sistemul international de credinta este...invatatura apostolilor.
Cine nu are incredere in Noul testament ,atunci sa-si intemeieze credinta pe invatatura profetilor vechiului testament.Toti apostolii si-au alcatuit predicile inspirate din profeti,de aceea Biserica lui Hristos este sprijinita pe invatatura apostolilor si proorocilor ,Piatra din capul unghiului fiind Hristos.

Daca va inspirati din alte parti nu veti gasi nimic....lata este calea care duce la pierzare si multi sunt cei ce umbla pe ea...dar strimta este calea vietii si putini cei ce o afla!
In timpul cind IISUS  a fost pe pamint ,obiectul credinciosilor a fost sa cerceteze cine este Trimisul/Unsul /Alesul Domnului D-zeu.
Apoi odata gasit cei adevarati s-au tinut de acel om ,asa era si in vechiul testament.
Metusalem -Enoh, Avraam -Eleazar,Moise si Iosua, Ilie si elisei ,Samuel si David sau Nathan , etc.
De ce este asa de important un om ,un om -profet?Pentru ca acesta e constituit special sa poata sta in prezenta directa a Domnului .
Cititi predicile lui William Marrion Branham ,apoi ale lui Edwald Frank,apoi ale cui vreti voi ,apoi comparatile , apoi veti trage singuri concluziile cine este fals si cine adevarat.

D-zeu nu este Persoana ,fiindca nu este Om ,este DUH INVIZIBIL chiar si pentru lumea cealalta spirituala a ingerilor.
Branham a vorbit de Forma, forma in care s-a descoperit acest D-zeu Unic care umple si inconjoara universul.
Forma este o cutie /matrita , cum vreti sa-i spuneti in care se toarna o substanta care ia forma aceea dupa ce s-a racit din foc.Hai ca fac metalurgie!

#25
zexelica

zexelica

  Nebisericos relaxat

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 36,859
 • Înscris: 30.01.2007
Unde dai.....si unde crapa! Stimabile, ce legatura are postul tau cu....orice am dezbatut?

#26
7culori

7culori

  Active Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1,467
 • Înscris: 19.02.2010
Are, pentru ca daca nu stai pe invatatura adevarata vei incurca lucrurile, le vei da alta intelegere si faci o incurcatura,un babilon .Iar cind ai confuzii in cap sau nu stii ce ca mai crezi sau sa cauti, e bun cite un post .

Postul nu este numai pentru a -ti testa puterile ,poate chiar nu este deloc , dar este o smerenie ,chiar un fel de rugaciune mai altfel ,prin care rogi pe D-zeu sa-ti raspunda ,sa te ierte, sa te lumineze ,sa te aduca pe calea Lui.Calea Lui este Omul trimis de EL . Fiecare profet a fost calea pentru popor, profetul era acela care talmacea Legea ,o arata in intelesul ei, venea cu instiintari directe care avertizau sau rezolvau pacate sau neintelegeri.
Apostolul Pavel a fost o cale ,parca si el chiar a postit ,iar daca ne uitam de ce posteau crestinii uneori ,poate ni se deschide si noua ochii!

. Cine are urechi sa asculte ce zice bisericilor Duhul."
14. Ingerului Bisericii din Laodiceea scrie-i: "Iata ce zice Cel ce este Amin, Martorul credincios si adevarat, Inceputul zidirii lui Dumnezeu:
15. "Stiu faptele tale: ca nu esti nici rece, nici in clocot. O, daca ai fi rece sau in clocot!
16. Dar, fiindca esti caldicel, nici rece, nici in clocot, am sa te vars din gura Mea.
17. Pentru ca zici: "Sunt bogat, m-am imbogatit, si nu duc lipsa de nimic", si nu stii ca esti ticalos, nenorocit, sarac, orb si gol,
18. te sfatuiesc sa cumperi de la Mine aur curatat prin foc, ca sa te imbogatesti; si haine albe, ca sa te imbraci cu ele si sa nu ti se vada rusinea goliciunii tale; si doctorie pentru ochi, ca sa-ti ungi ochii si sa vezi.
19. Eu mustru si pedepsesc pe toti aceia pe care-i iubesc. Fii plin de ravna, dar, si pocaieste-te!
20. Iata Eu stau la usa si bat. Daca aude cineva glasul Meu si deschide usa, voi intra la el, voi cina cu el, si el cu Mine.
21. Celui ce va birui ii voi da sa sada cu Mine pe scaunul Meu de domnie, dupa cum si Eu am biruit si am sezut cu Tatal Meu pe scaunul Lui de domnie."
22. Cine are urechi sa asculte ce zice bisericilor Duhul."

Dupa cum vezi situatia catre biserici nu e chiar asa cum spui tu , D-zeu a vorbit si vorbeste bisericilor .E drept astazi Biserica Laodiceana L-a dat pe Domnul afara din mijlocul ei.Cind si cum a fost asta?Cind au respins omul trimis la ei.Pentru Mine acest om a fost WILLIAM MARRION BRANHAM, pentru tine poate sa fie altul ,acolo specifica despre stelele/cei 7 trimisi la fiecare din cele 7 biserici.Acestia au avut un mesaj corespunzator situatiei timpului.
De aceea un mesaj este un antemergator,ceva ce merge inainte,ce anunta ca, se va intimpla una alta.
Mesajul Botezatorului a fost o veste ,buna sau rea pentru popor,apoi a venit Meshia.
La fel acum ,mesajul lui Branham pentru mine este o pregatire pentru venirea Mirelui Ceresc .
Acea venire ,acea asteptare, acea pregatire ,incheie perioada lui D-zeu ca Fiu , ca Fiul lui D-zeu pentru Biserici ,ca Duhul Sfint care a umplut Biserica dealungul vremurilor, de la Rusalii si pina azi,pina la venirea Lui din nou.
Apoi urmeaza acelasi EL ,dar ca Imparat peste tot pamintul ,ca Fiul lui David,implinind astfel fagaduinta.David a postit si el ,ca urmare Domnul a avut mila de el .Sa ne aducem aminte de citeva versete inspirate al lui ,in acea agonie cind fugea de Saul ,versete care apoi au devenit cuvintele lui D-zeu .

Iata ce a scris in aceste scrisori: "Vestiti un post; puneti pe Nabot in fruntea poporului (1Reg.21:9)
Au vestit un post si au pus pe Nabot in fruntea poporului. (1Reg.21:12)
In spaima sa, Iosafat si-a indreptat fata sa caute pe Domnul si a vestit un post pentru tot Iuda. (2Cron.20:3)
Acolo, la raul Ahava, am vestit un post de smerire inaintea Dumnezeului nostru, ca sa cerem de la El o calatorie fericita pentru noi, pentru copiii nostri si pentru tot ce era al nostru. (Ezra.8:21)
In a douazeci si patra zi a aceleiasi luni, copiii lui Israel s-au adunat, imbracati in saci si presarati cu tarana, pentru tinerea unui post. (Neem.9:1)
Si eu, cand erau ei bolnavi, ma imbracam cu sac, imi smeream sufletul cu post si ma rugam cu capul plecat la san. (Ps.35:13)
Mi-au slabit genunchii de post si mi s-a sleit trupul de slabiciune. (Ps.109:24)
Oare acesta este postul placut Mie: sa-si chinuiasca omul sufletul o zi? Sa-si plece capul ca un pipirig si sa se culce pe sac si cenusa? Aceasta numesti tu post si zi placuta Domnului? (Isa.58:5)
In al cincilea an al lui Ioiachim, fiul lui Iosia, imparatul lui Iuda, in luna a noua, au chemat la un post inaintea Domnului pe tot poporul Ierusalimului si pe tot poporul venit din cetatile lui Iuda la Ierusalim. (Ier.36:9)
Vestiti un post, chemati o adunare de sarbatoare; strangeti pe batrani, pe toti locuitorii tarii, in Casa Domnului Dumnezeului vostru si strigati catre Domnul. (Ioel.1:14)
"Dar chiar acum, zice Domnul, intoarceti-va la Mine cu toata inima, cu post, cu planset si bocet!" (Ioel.2:12)
Sunati cu trambita in Sion! Vestiti un post, chemati o adunare de sarbatoare! (Ioel.2:15)
Oamenii din Ninive au crezut in Dumnezeu, au vestit un post si s-au imbracat cu saci, de la cei mai mari pana la cei mai mici. (Iona.3:5)

Frumoase versete !fiecare poate fi meditat sa intelegem ,de ce postul?! Deci postul ,este si o intoarcere /cainta/pocainta/ascultare ,catre Domnul.
Din pacate cautarea nu mi-a gasit din Psalmii lui David!
Unde dau si unde crapa!
Dar ,recunoasteti ca este o mingiiere atunci cind citim Cuvintul si sufletele noastre sunt hranite cu aceste cuvinte , caci cine ,nu maninca si nu bea trupul=Cuvintul Fiului Omului, nu are viata in sine.
Tocmai de aceea mai ales in acest timp ,Domnul a hotarit un rob /credincios/intelept sa dea hrana potrivita sufletului nostru.

http://www.youtube.c...c.1.4fZi3sJ99Zo

OOO  ,nenorocitul de mine eu de ce nu pot sa postesc?!
Pai ziua de post , este o zi in care nu faci nimic altceva decit studiezi Cuvintul si te rogi sa-l intelegi , te ungi cu ulei pe cap /pe frunte,apoi te speli ,asta este un post individual , erau si alte feluri de posturi ,acele survenite in urma unui mesaj/anunt dur care prevestea nenorocirea ,cum a fost pe vremea lui Iona ,apoi erau cred alte , care precedau sabia ,foametea,boala, ...iar acum focul atomic/nuclear!
Necazul cel mare bate la usa ,e vreme de post ,vine intunecimea ,vine negura ,vine napasta!Dar vine si Domnul pentru cei smeriti si buni si care se pregatesc in asteptarea Lui.
Sa ne mingiiem cu indurarea Lui , cu grija lui , cu viata daruita in urma sacrificiului Lui,sa-L iubim din toata inima ca merita, sa lasam micile impliniri si frustrari ,ca ce urmeaza sa se intimple intrece cu mult ,in rau sau bine ,ale noastre!
N-am vrut sa scriu atit !,da atit a iesit asta e, si probabil ca daca nu mi-as vede de treaba mea ,ar mai iesi mult din Cuvintul Domnului sau din inima mea.
Cine crede in EL din inima lui vor iesi  bit-torente de descarcare /incarcare/download/upload!!!

#27
zexelica

zexelica

  Nebisericos relaxat

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 36,859
 • Înscris: 30.01.2007

View Post7culori, on 21 noiembrie 2012 - 09:40, said:

Dupa cum vezi situatia catre biserici nu e chiar asa cum spui tu , D-zeu a vorbit si vorbeste bisericilor .E drept astazi Biserica Laodiceana L-a dat pe Domnul afara din mijlocul ei.Cind si cum a fost asta?Cind au respins omul trimis la ei.Pentru Mine acest om a fost WILLIAM MARRION BRANHAM, pentru tine poate sa fie altul ,acolo specifica despre stelele/cei 7 trimisi la fiecare din cele 7 biserici.Acestia au avut un mesaj corespunzator situatiei timpului.
De aceea un mesaj este un antemergator,ceva ce merge inainte,ce anunta ca, se va intimpla una alta.
Mesajul Botezatorului a fost o veste ,buna sau rea pentru popor,apoi a venit Meshia.
La fel acum ,mesajul lui Branham pentru mine este o pregatire pentru venirea Mirelui Ceresc .
Acea venire ,acea asteptare, acea pregatire ,incheie perioada lui D-zeu ca Fiu , ca Fiul lui D-zeu pentru Biserici ,ca Duhul Sfint care a umplut Biserica dealungul vremurilor, de la Rusalii si pina azi,pina la venirea Lui din nou.
Apoi urmeaza acelasi EL ,dar ca Imparat peste tot pamintul ,ca Fiul lui David,implinind astfel fagaduinta.David a postit si el ,ca urmare Domnul a avut mila de el .Sa ne aducem aminte de citeva versete inspirate al lui ,in acea agonie cind fugea de Saul ,versete care apoi au devenit cuvintele lui D-zeu .

Ieremia 17
5 ,,Aşa vorbeşte Domnul: blestemat să fie omul care se încrede în om, care se sprijineşte pe un muritor şi îşi abate inima dela Domnul!

#28
7culori

7culori

  Active Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1,467
 • Înscris: 19.02.2010
Da, asa este ,dar ce versete as putea sa-ti pun inaintea acestuia adus de tine si pe care il aplici ,poate chiar si unei situatii adevarate???!!!

Asta ar fi o micuta problema de perpicacitate a celor ce iubesc Cuvintul Domnului .
De aceea astept si alte raspunsuri din partea altora , daca nu , o sa raspund si eu ,sa vedem cind!

Dar iata ceva asemanator , in felu-ti caracteristic ,de a nu veni cu tot contextul!

"Blestemat sa fie omul care va face un chip cioplit sau un chip turnat, caci este o uraciune inaintea Domnului, un lucru iesit din maini de mester, si care-l va pune intr-un loc ascuns!" - Si tot poporul sa raspunda: "Amin! - (Deut.27:15)
Atunci a jurat Iosua si a zis: "Blestemat sa fie inaintea Domnului omul care se va scula sa zideasca din nou cetatea aceasta a Ierihonului! Cu pretul intaiului sau nascut ii va pune temeliile si cu pretul celui mai tanar fiu al lui ii va aseza portile!" (Ios.6:26)
Ziua aceea a fost obositoare pentru barbatii lui Israel. Saul pusese pe popor sa jure, zicand: "Blestemat sa fie omul care va manca paine pana seara, pana ma voi razbuna pe vrajmasii mei!" Si nimeni nu mancase. (1Sam.14:24)
Atunci cineva din popor, vorbindu-i, i-a zis: "Tatal tau a pus pe popor sa jure, zicand: "Blestemat sa fie omul care va manca astazi!" Si poporul era sleit de puteri. (1Sam.14:28)
Zi-le: "Asa vorbeste Domnul Dumnezeul lui Israel: "Blestemat sa fie omul care n-asculta cuvintele legamantului acestuia (Ier.11:3)
Asa vorbeste Domnul: "Blestemat sa fie omul care se increde in om, care se sprijina pe un muritor si isi abate inima de la Domnul! (Ier.17:5)
Blestemat sa fie omul care a adus vestea aceasta tatalui meu: "Ti s-a nascut un copil de parte barbateasca" si l-a umplut de bucurie cu ea! (Ier.20:15)

Apoi,
22. In adevar, Moise a zis parintilor nostri: "Domnul Dumnezeul vostru va va ridica dintre fratii vostri un Proroc ca mine; pe El sa-L ascultati in tot ce va va spune.
23. Si oricine nu va asculta de Prorocul acela va fi nimicit cu desavarsire din mijlocul norodului."
24. De asemenea toti prorocii, de la Samuel si ceilalti care au urmat dupa el si au vorbit, au vestit zilele acestea.
25. Voi sunteti fiii prorocilor si ai legamantului pe care l-a facut Dumnezeu cu parintii nostri, cand a zis lui Avraam: "Toate neamurile pamantului vor fi binecuvantate in samanta ta."
26. Dumnezeu, dupa ce a ridicat pe Robul Sau Isus, L-a trimis mai intai voua, ca sa va binecuvanteze, intorcand pe fiecare din voi de la faradelegile sale."

si,
Voi sa mergeti dupa Domnul Dumnezeul vostru si de El sa va temeti; poruncile Lui sa le paziti; de glasul Lui sa ascultati; Lui sa-I slujiti si de El sa va alipiti. (Deut.13:4)
Domnul Dumnezeul tau iti va ridica din mijlocul tau, dintre fratii tai, un proroc ca mine: sa ascultati de el! (Deut.18:15)
Elisei sedea in casa, si batranii sedeau langa el. Imparatul a trimis pe cineva inainte. Dar inainte ca sa ajunga solul, Elisei a zis batranilor: "Vedeti ca acest fiu de ucigas trimite pe cineva sa-mi ia capul? Ascultati! Cand va veni solul, inchideti usa si opriti-l la usa; nu se aude oare sunetul pasilor stapanului sau in urma lui?" (2Reg.6:32)
Pe cand vorbea el inca, iata ca i-a acoperit un nor luminos cu umbra lui. Si din nor s-a auzit un glas care zicea: "Acesta este Fiul Meu preaiubit, in care Imi gasesc placerea Mea: de El sa ascultati!" (Mat.17:5)
A venit un nor si i-a acoperit cu umbra lui; si din nor s-a auzit un glas care zicea: "Acesta este Fiul Meu preaiubit: de El sa ascultati!" (Marc.9:7)
Si din nor s-a auzit un glas care zicea: "Acesta este Fiul Meu preaiubit: de El sa ascultati." (Luc.9:35)
Acest Moise a zis fiilor lui Israel: "Domnul Dumnezeul vostru va va ridica dintre fratii vostri un Proroc ca mine: de El sa ascultati." (Fapt.7:37)

Edited by 7culori, 21 November 2012 - 10:12.


#29
zexelica

zexelica

  Nebisericos relaxat

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 36,859
 • Înscris: 30.01.2007

View Post7culori, on 21 noiembrie 2012 - 09:53, said:

Da, asa este ,dar ce versete as putea sa-ti pun inaintea acestuia adus de tine si pe care il aplici ,poate chiar si unei situatii adevarate???!!!

Asta ar fi o micuta problema de perpicacitate a celor ce iubesc Cuvintul Domnului .
De aceea astept si alte raspunsuri din partea altora , daca nu , o sa raspund si eu ,sa vedem cind!

Dar iata ceva asemanator , in felu-ti caracteristic ,de a nu veni cu tot contextul!
Stimabile, fara legatura cu subiectul postul tau.
Eu ti-am aratat ce scrie despre oamenii care se incred in oameni. Iar tu mi-ai aratat ca te increzi in cap de cauciuc, cel care a adaugat la Scriptura.

#30
7culori

7culori

  Active Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1,467
 • Înscris: 19.02.2010
Mda! Si tu esti om ,de ce te-ar crede pe tine cineva, de ce iti mai pierzi timpul aci?!
Fa diferenta intre un om oarecare si un om care a fost ales sa fie profet ,altfel aplicind versete fara noima ,nu faci decit, sa rastalmacesti /sucesti/pervertesti ,Cuvintul .
Domnul a ales oamenii sa vesteasca Evanghelia Lui ,mesajele Lui .
Gindeste-te ca ai putea face parte dintre acei ,care pe vremea lui Iisus, nu au avut deosebirea sa recunoasca ,pe Omul lui D-zeu.
De aceea cred, ca ai nevoie de post si rugaciune ,pentru ca Domnul sa-ti descopere voia Sa.

29. Isus le-a raspuns: "Lucrarea pe care o cere Dumnezeu este aceasta: sa credeti in Acela pe care L-a trimis El." Pe cine a trimis el?

4. Ioan, catre cele sapte biserici care sunt in Asia: Har si pace voua din partea Celui ce este, Celui ce era si Celui ce vine, si din partea celor sapte duhuri, care stau inaintea scaunului Sau de domnie, ..................

6. A venit un om trimis de Dumnezeu: numele lui era Ioan.
7. El a venit ca martor, ca sa marturiseasca despre Lumina, pentru ca toti sa creada prin el.

40. Cine va primeste pe voi Ma primeste pe Mine; si cine Ma primeste pe Mine primeste pe Cel ce M-a trimis pe Mine.
41. Cine primeste un proroc, in numele unui proroc, va primi rasplata unui proroc; si cine primeste pe un om neprihanit, in numele unui om neprihanit, va primi rasplata unui om neprihanit.
42. Si oricine va da de baut numai un pahar de apa rece unuia din acesti micuti, in numele unui ucenic, adevarat va spun ca nu-si va pierde rasplata."

Asadar exista oameni si oameni ,te rog sa faci diferenta daca mai vezi bine ,sau poate in vocabularul tau ,nu exista cuvintul profet,deoarece l-ai inlocuit cu batjocura.

Dar ei si-au batut joc de trimisii lui Dumnezeu, I-au nesocotit cuvintele si au ras de prorocii Lui, pana cand mania Domnului impotriva poporului Sau a ajuns fara leac. (2Cron.36:1)
Un om a fost si David ,dar un om ales care se temea de Domnul ,care postea si prevestea mai dinainte patimile Domnului.

#31
zexelica

zexelica

  Nebisericos relaxat

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 36,859
 • Înscris: 30.01.2007

View Post7culori, on 21 noiembrie 2012 - 21:52, said:

Mda! Si tu esti om ,de ce te-ar crede pe tine cineva, de ce iti mai pierzi timpul aci?!
Fa diferenta intre un om oarecare si un om care a fost ales sa fie profet ,altfel aplicind versete fara noima ,nu faci decit, sa rastalmacesti /sucesti/pervertesti ,Cuvintul .
Domnul a ales oamenii sa vesteasca Evanghelia Lui ,mesajele Lui
Eu ma rog la Dumnezeu ca nimeni sa nu ma creada pe mine. De aceea nci nu fac filozofie si postez Cuvantul legat strict de subiect.

Iar cap de cauciuc, milogul care adauga la Scriptura, este un trimis al satanei, nu al Domnului. El vine cu o alta Evanghelie.

#32
blueday

blueday

  blue monday

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 5,134
 • Înscris: 20.12.2010
cum se face postul?

cum...ce intrebare!

nu mananci si nu bei nimic timp de o zi, perioada dedicata rugaciunii.

#33
7culori

7culori

  Active Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1,467
 • Înscris: 19.02.2010
corect , si nu te arati la oameni ,nu-i anunti sa stie si ei ,iti ungi capul si-ti speli fata,ca D-zeu te-a vazut.
Totusi , discutia despre post e mult mai ampla si daca s-ar dezbate amanuntit fiecare verset s-ar putea afla mai mult.
M-ar fi interesat ....acest soi de draci nu iese decit cu post si rugaciune!Te poti ruga pentru o persoana bolnava sau alte lucruri.

Acele daruri spirituale ,sunt 9 ,poate ca cel al vindecarilor presupunea si oarece post , poate!

#34
zexelica

zexelica

  Nebisericos relaxat

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 36,859
 • Înscris: 30.01.2007
Oamenii lumesti se preocupa de vindecarile trupului. Cei duhovnicesti, de cele ale sufletului.

#35
7culori

7culori

  Active Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1,467
 • Înscris: 19.02.2010
Rezultatul cautarii dupa expresia: 'duhovnicesc' - 6 rezultate
Caci doresc sa va vad, ca sa va dau vreun dar duhovnicesc pentru intarirea voastra, (Rom.1:11)
Omul duhovnicesc, dimpotriva, poate sa judece totul, si el insusi nu poate fi judecat de nimeni. (1Cor.2:15)
Este semanat trup firesc, si invie trup duhovnicesc. Daca este un trup firesc, este si un trup duhovnicesc. (1Cor.15:44)
Dar intai vine nu ce este duhovnicesc, ci ce este firesc; ce este duhovnicesc vine pe urma. (1Cor.15:46)
si, ca niste prunci nascuti de curand, sa doriti laptele duhovnicesc si curat, pentru ca prin el sa cresteti spre mantuire, (1Pet.2:2)
Si trupurile lor moarte vor zacea in piata cetatii celei mari, care, in inteles duhovnicesc, se cheama "Sodoma" si "Egipt", unde a fost rastignit si Domnul lor. (Apoc.11:8)

http://www.ebible.ro...lescu/ioan-1/3/

Caci este scris ca Avraam a avut doi fii: unul din roaba, si unul din femeia sloboda. (Gal.4:22)
Dar cel din roaba s-a nascut in chip firesc, iar cel din femeia sloboda s-a nascut prin fagaduinta. (Gal.4:23)

Un om spiritual-duhovnicesc se naste din nou prin fagaduinta, Daca n-ai din cuvintul Domnului ,sa vezi fagaduinta timpului tau, te vei naste "din nou"dar in chip firesc!Cine respinge fagaduinta este firesc.
Chemarea Evangheliei ,naste si pe unii si pe altii,dar ploaia care cade si peste buni si peste rai ,doar scoate la iveala ce saminta/soi de om este acolo.Adica un ales-chemat si credincios sau un necredincios.

#36
zexelica

zexelica

  Nebisericos relaxat

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 36,859
 • Înscris: 30.01.2007
Stimabile, ai cautat in romana, nu in koine. Dovedeste necunostinta in studiul biblic.
Oricum, daca esti ales, vei fugi din biserica ta mincinoasa, vei realiza ca branhanel a fost un om al satanei si te vei apuca serios de studiul Scripturii. Ca esti nasol rau de tot cu subiectul.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate