Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

Santiere Externe

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
1782 replies to this topic

#1405
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,532
  • Înscris: 10.05.2007
🤣🤣🤣 Aia exteriori sunt metalici placati cu alucobond.
Ma refer la cei interiori, din cate imi si vreo 2 coloane au fost "retezate" aproape total.
Am si uitat lucrarea asta, mi-am adus aminte cand am vazut un articol intr-un ziar cu liceul care se va deschide in toamna.

#1406
Benderbut

Benderbut

    viking member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,722
  • Înscris: 11.12.2014
Noroc ca aia nu prea au cutremure , o sa invete multe generatii de absolventi  acolo pana cand natura o sa il dea jos. Si ne mai miram de ce merg rau lucrurile la noi...

#1407
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,532
  • Înscris: 10.05.2007
E lasa ca ii ajung blestemele mele. Recent am avut 2 cutremure de 5 grade peste canal aproape de Cardiff si am primit instant vreo 30 de cereri de reparatii, fisuri in care bagai degetele de pe o parte pe alta.
In tara asta meseria mea e ceva ce tine mai mult de arhitectura decat de rezistenta. Poate o sa realizeze ca normativele lor sunt mult depasite de cerintele actuale.

#1408
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,141
  • Înscris: 19.09.2005
ah, ce bine....
sa-i mai zgaltaie un pic, aiba mare nevoie de structuristi, si sa plateasca bine... poate asa imi iau si eu zborul...

Edited by arg, 29 August 2018 - 09:04.


#1409
Benderbut

Benderbut

    viking member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,722
  • Înscris: 11.12.2014

 arg, on 29 august 2018 - 09:04, said:

ah, ce bine....
sa-i mai zgaltaie un pic, aiba mare nevoie de structuristi, si sa plateasca bine... poate asa imi iau si eu zborul...
Si sa nu uitam si de dorei ! Ca doar nu arunca cu mortar in crapaturi structuristii.

Edited by Benderbut, 29 August 2018 - 09:59.


#1410
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,141
  • Înscris: 19.09.2005
sau poate ii verifica si sta pe capul lor....
in orice santier ar trebui sa fie o ierahie si un control al calitatii...
ca in multe se lucreaza la misto e alta poveste...

Edited by arg, 29 August 2018 - 10:03.


#1411
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,532
  • Înscris: 10.05.2007
Se plateste bine in constructii. Un inginer cu ceva experienta ajunge la un minim 2500-3000 net lunar.
De preferat sunt joburile care implica management. O sa revin ca ma dau astia disparut in parcare intr-un nor de fum :)

#1412
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,532
  • Înscris: 10.05.2007
La astia corporatiile impart sectorul de cobstructii pe categorii.

-proiectare si design: de la cel mai de jos desenator in cad, pana la cel mai senior inginer care trebuie musai calificat MICE, gen ordinul inginerilor. Am primit si eu invitatie de devin membru insa ma deranjeaza plata anuala a 350 de lire. Daca esti in cautare de job ca si prouectant a fi membru ICE este aproape 100% target accomplished.
Dupa ceva ani poti deveni inclusiv Associated director cu ceva peste 70-90.000 anual. Insa trebuie minim 5-6 aji exoerienta de proiectare in Uk sa intelegi macar ce ai de facut. Uiti ce ai invatat acasa caci astia au alt stil de proiectare mult diferit de al nostru. Noi suntem obisnuiti ca inainte de o turnare sa consultam 2-3 planuri si sa gasim toate infornatiile necesare, gen goluri de instalatii sau canalizare.. La ei studiezi timp de 2 zile peste 50 de planse, cel putin 2-3 ingineri si la final tot descoperi ca ai uitat ceva fix inainte de turnare cu 2 ore.
Iar proiectarea se face on-going. Nu ma intrebati cum functioneaza caci nu am decoperit inca. La ei se face un proiect de arhitectura in mare dupa care se ia o autorizatie temporara, se face pretul...nu ma intrebati pe ce criterii avand in vedere ca nu exista proiect de rezustenta si se apuca de treaba. Cam cu o luna inainte de turnare incep sa apara si desenele cat sa ai timp sa cumperi materialele necesare, bugetele se ajusteaza, renegociaza...
Practic se regleaza niste preturi pe mp/mc si cat iese la cantar atata se plateste.

-pre planning: intra partea de contractare de catre Contract Manager, deviz realizat de Estimator, si Planner cel care realizeaza etapele si programul. Toti colaboreaza strans cu cel care realizeaza cantitatile de lucrari efectuate numit Quantity Surveyor.

Astia sunt cei separati de partea de executie. Si cei mai destepti si lipsiti de stres. Cei cu degete lungi, salarii mari, office job si program normal.
Cand incepe treaba jobul se imparte in 2 directii diferite ce in teorie ar trebui sa colaboreze strans.

-inginerie: Setting out engineers un soi de topografi angajati permanent, astia au cel mai usor job, nu e cofrag, armatura sau nivel de beton sa nu fie executat dupa indicatiile lor, ei traseaza cu statiile robotice, dau nivel cu laser si de regula lucreaza ca si contractori la ora, intre 20-35£/h. Unii incaseaza pana la 2000-2500£/saptamana si se plimba din proiect in proiect, firma conteaza mai putin. Sunt ca niste mercenari care asigura calitatea executiei. Multi habar nu au sa citeasca un desen de armare, ei lucreaza la beton finit.
Apoi vine un Senior Engineer care asigura toata calitatea executiei, stidoaza planurile, gaseste erori sau neconcordante si le ridica proiectantului sau contractorului principal. Tot el asigura manualul calitatii, teste de beton si face colaborarea intre inginerie si executie. Asta e cam cea mai urata pozitie, plina de responsabilitati, fara multa putere de decizie si de regula salariat platit pentru 8h si munceste 10-12 probabil. In general astia sunt cei mai tehnici din toata ierarhia.
Mai sus vin Project Engineer, cel care asigura desfasurarea programului si comunica etapele urmatoare si asigura comenzile, astia fac multa hartogarie si birocratie, apoi Project Manager care mananca mult rahat, impune targeturi nerealiste si imposibil de atins dar cere si sa se respecte siguranta pe santier avand in vedere ca cere oamenilor sa lucreze ore suplimantare. Astia sunt inginerii ratati care sunt buni de papagal dar tehnic lasa de dorit. Nici nu trebuie sa stie multe, ei deleaga taskuri.

-executie: aici e mai simplu, sunt Doreii impartiti pe meserii, foreman un soi de Dorel sef pe fiecare specializare si un Construction Manager care de regula le tine partea di sunt cei mai bine vazuti. Ei sunt cei care freaca inginerii si ii trateaza ca pe ciorapi uzati pentru ca Dorel sa isi faca ratia zilnica si el sa iasa salvatorul peoiectului. De regula astia sunt tot niste Dorei dar cu multa experienta si mult tupeu.

Ei raspund doar in fata Contract Managerului care e tatal lucrarii. El e cel care preia jobul din fasa si angajeaza toate persoanele necesare. Astia sunt cei mai experimentati, foarte tehnici dar stau bine si la partea contractuala si cei mai de treaba, trebuie sa mentina un echilibru foarte fragil intre toate echipele care trebuie sa colaboreze pentru indeplinirea contractului. De regula castiga peste 70k plus bonusuri grase daxa termina treaba la timp si in buget.

Cam asa se imparte prin Uk industria asta, fiecare are un rol specific, provin din culturi si educatii diferite, facultati si specializari diferite.

Structural engineer nu e acelasi lucru cu Civil engineer. Primul e proiectant in structuri si al doilea in special ground works, tevi, excavatii, etc..mi-a luat mult pana am inteles cum merg lucrurile si care ce reprezinta.
Mai ai cei de executie, Site Engineer care supervizeaza, Setting out engineer cel care traseaza, sa-i ia dracu pe toti ca eu stiu sa le fac tuturor meseria. Dar niciuna la rang de perfectiune asa cum ajung multi si de aici si diferenta.

Orice inginer vrea sa ajunga in Uk si stie engleza (adica o vorbeste fluent nu se balbaie incercand sa isi gaseasca cuvintele) va beneficia de intregul meu suport, Romania nu merita oameni ca inginerii romani. Sa le proiecteze si execute echipele de Dorei ca probabil asa va ajunge peste ceva ani.

O sa incerc azi sa pun pe un pen drive poze cu reabilitari de cladiri, o sa fie amuzant sa vezi pe ce platesc astia 3-400.000 de lire.

Edited by Astrul, 29 August 2018 - 13:21.


#1413
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,141
  • Înscris: 19.09.2005
colegu, saru' mana.
buna descriere...
o mai citesc si maine dimineata.

p.s. imi place stilul ala de proiectare.... si-l folosesc la greu in proiectele mari.
adica proiectam pe masura ce se ridica casa.
ideea este ca casa se calculeaza de sus in jos si se deseneaza/construieste de jos in sus (nu am nevoie de detaliile de la acoperis ca sa-ti desenez fundatia)

#1414
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,532
  • Înscris: 10.05.2007
Sambata e inaugurarea muzeului. Ciudat sa vad niste maldare de fiare cu greu aranjate sa prinda forma in stadiul asta final dupa nici 2 ani.
Trebuie sa recunosc ca imi da fiori sa vad rezultatul final si abia astept revederea cu colegii de suferinta.

Attached Files



#1415
laffin

laffin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,502
  • Înscris: 16.03.2007
ce dreacu, aia isi expun cizmele si colantii in muzeu?

#1416
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,532
  • Înscris: 10.05.2007
Da mai, e nu stiu ce concurs in care trimiti nu stiu ce obiecte sa fie expuse.
https://www.vam.ac.uk/dundee

#1417
DIY

DIY

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,748
  • Înscris: 29.11.2007

 Astrul, on 29 august 2018 - 13:03, said:

[...]Iar proiectarea se face on-going. Nu ma intrebati cum functioneaza caci nu am decoperit inca. La ei se face un proiect de arhitectura in mare dupa care se ia o autorizatie temporara, se face pretul...nu ma intrebati pe ce criterii avand in vedere ca nu exista proiect de rezustenta si se apuca de treaba. Cam cu o luna inainte de turnare incep sa apara si desenele cat sa ai timp sa cumperi materialele necesare, bugetele se ajusteaza, renegociaza...
Practic se regleaza niste preturi pe mp/mc si cat iese la cantar atata se plateste. [...]

T&M (Time & Materials) cu GMP (Guaranteed Maximum Price). I se mai spune si T&E (Expenses) sau - mai rar - Open Book Contract. Contractul, sau fazele determinante, se incheie cu reconciliations. Daca vrei, iti explic eu cum functioneaza Posted Image

Edited by DIY, 10 October 2018 - 00:12.


#1418
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,532
  • Înscris: 10.05.2007
De asta se ocupa Contract Managerul si QS-ul. Nu ma prea preocupa domeniul din moment ce am iesit din afaceri. Betonul meu sa fie vibrat, restul sunt hartii :))

#1419
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,532
  • Înscris: 10.05.2007
Daca imi ies pasentele in curand o sa incep si eu un jurnal de pe alte meleaguri.

#1420
crisbud

crisbud

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,242
  • Înscris: 07.12.2011
De ce, sã nu iasã?!

#1421
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,532
  • Înscris: 10.05.2007
Eh, complicat dar ii dau eu de cap.

#1422
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,532
  • Înscris: 10.05.2007
Sper ca intr-o luna sa incep un jurnal de casa. Am multe de recuperat, sunt ceva lucruri interesante prin Anglia, dar cred ca voi merge pe sistemele pe care le cunosc. Foarte dezamagit de ce se foloseste pe aici.
Nu pot spune ca mi-a fost tare dor de interactiunea cu confratii mei romani, ba dimpotriva. Cu cat trece timpul, cu atat incep sa ma dezvat de a mai comunica cu alti romani.
Parca se casca o prapastie imensa intre societatea cu care am fost obisnuit si cea in care traiesc acum. Cine m-ar intalni nu ar zice ca sunt acelasi on de acum 4-5 ani.
Am saptamani intregi de stare Zen, stricata doar de unele intalniri accidentale cu conationali ce imi aduc aminte cu amar de motivul plecarii mele.
Nici nu prea pot explica, intelege doar cel ce traieste aceeasi situatie.
Nu m-am britanicizat, ba chiar acum apreciez din ce in ce mai mult valorile traditionale, doar oamenilor nu le duc dorul. Chiar deloc.
Succesuri si bafturi de departe!

Edited by Astrul, 02 February 2019 - 18:59.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate