Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii
 Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...
 Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor
 Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android
 

Santiere Externe

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
1782 replies to this topic

#1243
bobitad

bobitad

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,331
  • Înscris: 24.09.2017
bendere sa stii ca nu e mereu vina oamenilor care vor pret mic si calitate.de exemplu eu cunosc multi dorei/meseriasi care sunt mai bogati ca mine,dar care sunt mega calici.
ar muncii si 14 ore.eu lucrez pentru o firma mare iar salariile sunt ok.ehh spune-le oamenilor de ore suplimentare si le lucesc ochii a aur.
si uite asa apare oboseala, oamenii se prajesc la cap si normal ca nu-i mai pasa lu ala daca iti pune tie caramida corect.

nu stiu situatia pe afara, dar banuiesc ca dupa 8-10 ore ala care munceste nu isi mai ia de munca sa mai fac vreun ban.
plus ca, ala care face zidarie face zidarie si o face bine, apartine de o firma care nu l-ar tine daca nu ar stii.
la noi romanu e bun la toate si face de toate, face el in particular la negru si normal ca nu-l trage nimeni la raspundere.nici nu ai idee cati mi-au recomandat "meseriasi" care erau nepriceputi sau dastia amatori(desi faceau asta de multi ani).si uite asa se propaga uratenia la nesfarsit,oamenii fie au asteptari mici, fie sunt bucurosi ca vine meseriasu si le carpeste treaba. cred ca e o mentalitate comunista in care trebuia sa fii ca si acum prieten cu electricianu, cu aia de la aprozar si tot asa.
era odata o poveste care a spus-o Cristian Tudor Popescu; zice unu ca vrea sa plece din tara, la care il intreaba asta: de ce? omu zice: nu vreau sa fiu prieten cu electricianu cu instalatoru si etc, vreau sa platesc sa vina ala sa faca si sa mi se dea bon.
plus ca toti si-au dat copii sa fie ingineri, avocati si economisti si munca fizica e privita cu dispret, oamenii vor birou.
fara sa stie ca un electrician, instalator poate castiga salariul lor pe 3 luni fara stresul aferent sefului.

#1244
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,529
  • Înscris: 10.05.2007
Offf....Benderbut, de ce rascoesti in rahat ca nu ma mai opresc.
In Romania daca esti inginer si ai firma e acelasi lucru cu a fi o prostituata pe centura. Ar fi atatea de spus...
A fost o perioada la inceput cand i-as fi plantat si flori in gradina clientului numai sa il vd multumit.
Cand am inceput marea aventura de antreprenor de firma de constructii aveam sperante mari sa imi creez un portofoliu frumos si curat si fiecare client sa fie multumit, daca nu de rezultat, macar de intentie si eforturi. Mi-am dat viata pentru santier, mi-am pierdut zilele si noptile pentru a fi activ, a invata si a incerca sa ajut, sa transmit mai departe cu gandul ca in viata nu doar iei, maibdai si inapoi.
Problema cea mai mare este ca in aceasta meserie ai de-a face cu clientul, nu o zi cat ii vinzi un produs, ci luni de zile, esti urmarit pas cu pas, zi de zi si taxat e orice greseala pe care o faci.
Multi habar nu aveti ce viata e, imagineaza-ti mai it-istule ca sta seful in spatepe tau si cum ai apasat o tasta gresita, nici nu apuci sa apesi Del ca ti-a si futut o palma peste ceafa si te ameninta ca iti scade din salariu.
Iar tu sa iti dai silinta sa scoti ce e mai bun din tine, pentru tine nu pentru client si la final sa iti ia din bani ca nu i-ai maturat curtea sau ca nu i-ai sters geamurile care se vor murdari oricum la finisaje.
Am realizat ca ajungi un soi de supapa de refulare, de la stresul de a face o casa, de a gasi bani pentru a finaliza, ca nu te-a mai regulat nevasta, ca ti-e copilul bolnav, las' ca am un prost e care sa i regulez la cap non-stop si sa ma descarc ca de-aia il platesc atatea luni.
Am avut si oameni "oameni", am avut de-a face si cu javre parvenite care stateau intr-un studio plim de mucegai si pe pret minim negociat la sange asteptau caramida pusa si chituita ca faianta.
Am facut si greseli, mare parte din lipsa de experienta, unele din ignoranta. Caci am ajuns la un moment dat sa nu imi mai pese. Si atunci am zis ca nu o sa imi distrug cariera si visele ca sa fac niste bani si sa imbogatesc niste Dorei.

In afara e altceva. Oamenii sunt seriosi din educatie. Isi iau in serios munca, nu sunt isteti ca noi dar sunt constanti si progresivi. Noi avem o sete de cunoastere, de a le face pe toate si neprofesionist de obicei, ei stiu 3 lucruri si alea le fac pana la perfectiune. Nu stiu ceva intreaba sau lasa pe cineva competent sa faca, platesc dar au treaba facuta pe garantie. Nu isi toarna singuri aleile la vartelnita si apoi se mira peste 2 ani de ce li se exfoiaza betonul.
Cat despre romaniii care pleaca afara...singurul comentariu este ca nu pleaca doar cei buni. Sunt si multi care ne fac de ras si imi e rusine sa dau nasul cu ei pe strada. Multi ciofligari neciopliti pusi doar pe smenuri si un ban rapid.

Bobitad, in constructii e la fel peste tot. Cand am lucrat la muzeu luam salariu pentru 7.5h pe zi/5 zile pe saptamana. Si lucram 12 h si minim o sambata sau duminica, era musai ca cineva din partea de management sa fie in weekend ca sa supervizeze. Poate doar in Germania sa existe respect pentru munca prestata, aici esti o unealta care sa produca profit. Dar o unealta care da si rezultate. Fierarii mei erau primii sa rupa usa la plecare dua ce terminau juma de pachet in fata aparatului de pontaj in timp ce polonezii inca erau pe schele sa decofreze si sa curete cofrajele si dupa program. Si cine crezi ca se plangea mai tare?
La ultimul proiect am sperat sa imi ajut comunitatea si am angajat romani sa faca treaba. Le-am facut carduri de munca, traininguri, tichete de a folosi utilaje sinei se ascundeau in tufisuri vorbind la telefon... asta pe 2500 lire pe luna cat negociasem pentru ei. Scarba...asta mi-a provocat. Nu as m lucra cu romani nici daca ar trebui sa platesc triplu.

Edited by Astrul, 18 March 2018 - 13:17.


#1245
Benderbut

Benderbut

    viking member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,722
  • Înscris: 11.12.2014
Sa mai vorbim si de mentalitatea romanului de a fi ”patron” ? Eu inca stau si ma intreb cum acesti patronei romani nu dau faliment la cat de prosti sunt si la cum gestioneaza afacerile si interactiunile pe care le au cu angajatii. Probabil au prins momentul. In afara munceam cot la cot cu patronul , iar daca patronul nu era in stare fizic sa munceasca mai aducea un escavator cu remorca in santier , un bob cat , iar daca erai la inceput nu erai productiv pentru ca esti la inceput cu privire la meseria aleasa, aveau rabdarea sa te invete sa faca practica cu tine , in schimb patronul ghertoi de Romania doreste doar cu experienta ,sta in masina si priveste cum lucrezi si cu toate acestea oficial in Romania este criza de forta de munca.

In Italia  exista ”zidarul ”dar zidarul era doar o supranumire pentru ca zidarul facea de toate mai putin electrice si sanitare. In Italia zidarul era meseriasul suprem care stia sa faca de toate nu doar zidarii. Nu se poate ca un meserias sa fie doar zidar ultra super calificat si tencuitori individuali ultra super calificati si ei , exista doar acolo unde este foarte mult de munca , in locurile din Europa unde se investeste fara rusine unde romanii nostri au fost duși,  iar toate aceste job-uri sunt manufacturizate pentru a avea un randament mai bun . In orasele mici si medii din afara nu prea exista ca joburile sa fie ”manufacturizate ” cum spuneti voi si cu atat mai putin Romania sa aiba pretentia sa romanul ca fie calificat doar pe o singura meserie.

Gata nu mai zic nimic Posted Image

Edited by Benderbut, 18 March 2018 - 15:08.


#1246
lapcat

lapcat

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 620
  • Înscris: 23.01.2007
Wow, cata frustrare Posted Image Astrule, unde ai rasolit-o de esti asa pornit? Ca mi-e clar ca ai ratat ceva in viata dupa cat de pornit esti.

View PostAstrul, on 18 martie 2018 - 13:10, said:

Problema cea mai mare este ca in aceasta meserie ai de-a face cu clientul, nu o zi cat ii vinzi un produs, ci luni de zile, esti urmarit pas cu pas, zi de zi si taxat e orice greseala pe care o faci.
Tu ai impresia ca esti in singurul domeniu unde stai cu clientul calare pe spinarea ta zilnic? Probabil doar vanzatoarea de la chiosc scapa de tine in 2 minute daca ai de luat o paine, in rest cred ca-i valabil in toate domeniile. Si daca nu-i clientul calare pe tine, e patronul, care de multe ori e mai rau decat clientul fiindca pe el il arde la buzunar daca tu nu performezi la nivelul asteptarilor.

View PostAstrul, on 18 martie 2018 - 13:10, said:

Multi habar nu aveti ce viata e, imagineaza-ti mai it-istule ca sta seful in spatepe tau si cum ai apasat o tasta gresita, nici nu apuci sa apesi Del ca ti-a si futut o palma peste ceafa si te ameninta ca iti scade din salariu.
Iar tu sa iti dai silinta sa scoti ce e mai bun din tine, pentru tine nu pentru client si la final sa iti ia din bani ca nu i-ai maturat curtea sau ca nu i-ai sters geamurile care se vor murdari oricum la finisaje.
La noi poate nu se aplica chiar asa, dar in tarile civilizate ai zburat direct daca nu-ti faci treaba, de maine iti cauti in alta parte de lucru. Romanul o mai arde aiurea, ca doar n-o face pe banii lui, iar patronul mai inchide ochii fiindca oricum il plateste cu minimul pe economie. La noi timpul trece, leafa merge, da-l in ma-sa pe client ca-i bine si asa si de obicei inghite daca-l iei mai tare, la altii nu e chiar asa. Dar ai vazut foarte bine asta, nu trebuie sa ti-o exemplific eu, insa mi se pare ca o iei rau in papusoi si ai impresia ca tu esti buricul pamantului iar restul niste agarici care nici nu stiu ce bine le e.

View PostAstrul, on 18 martie 2018 - 13:10, said:

Am facut si greseli, mare parte din lipsa de experienta, unele din ignoranta. Caci am ajuns la un moment dat sa nu imi mai pese. Si atunci am zis ca nu o sa imi distrug cariera si visele ca sa fac niste bani si sa imbogatesc niste Dorei.
Interesant, si cu toate astea acum te gandesti sa vii inapoi la acei Dorei. Ti-e dor de ei? Sau Doreii astia mai beau o bere la pranz dar macar sunt mai comozi decat altii?

View PostAstrul, on 18 martie 2018 - 13:10, said:

In afara e altceva. Oamenii sunt seriosi din educatie. Isi iau in serios munca, nu sunt isteti ca noi dar sunt constanti si progresivi. Noi avem o sete de cunoastere, de a le face pe toate si neprofesionist de obicei, ei stiu 3 lucruri si alea le fac pana la perfectiune. Nu stiu ceva intreaba sau lasa pe cineva competent sa faca, platesc dar au treaba facuta pe garantie. Nu isi toarna singuri aleile la vartelnita si apoi se mira peste 2 ani de ce li se exfoiaza betonul.
Cat despre romaniii care pleaca afara...singurul comentariu este ca nu pleaca doar cei buni. Sunt si multi care ne fac de ras si imi e rusine sa dau nasul cu ei pe strada. Multi ciofligari neciopliti pusi doar pe smenuri si un ban rapid.
Afara e altceva fiindca te uiti la vest, unde e mai ieftin sa platesti o firma sa-ti toarne trotuarul fiindca primesti chitanta si garantie pe lucrare, iar suma e o investitie fiindca o scazi de la impozit. La noi platesti cat nu face, lucrarea e de toata jena, garantie nu primesti decat pe hartie, e mai ieftin sa platesti o lucrare la negru cu 20% fiindca de banii aia oricum nu primesti nimic la schimb. Si decat sa platesti o lucrare facuta prost mai bine iti angajezi un dorel si o faci in aceeasi bani, cu putina bataie de cap, dar macar inveti tu pe banii tai decat sa-ti aduca pe un necunoscator sa invete la tine pe banii tai. Iar cand atragi atentia ca lucrarea e proasta si nu asa a fost intelegerea, ori ti se spune ca de banii aia la ce te astepti, ori ti se spune ca asa e si asta-i viata.

Dar, trecand peste toate, uita-te la est si spune-mi daca se vede la fel. Sau mai bine, mergi la est si apoi uita-te la vest, adica la noi, si spune-mi daca se vede la fel de la ei cum ii vedem noi pe aia din vest.

Edited by lapcat, 18 March 2018 - 15:48.


#1247
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,529
  • Înscris: 10.05.2007
Eu, pe aratura nu o iau ca mi-am vandut jeep-ul demult. Frustrarea vine din cei 11 ani irositi sa fac constructii in Romania. 2 ani afara echivalau cu 15 ani acasa ca si nivel de experienta. Cand spun echivalau sunt indulgent.
Toti ne credem buricii pamantului in sinea noastra, dar topicul dezbatut este despre constructii.
Nu compara ce face patronul vs. Ce face clientul. Patronul are nevoie de tine si peste 2 ani si a investit bani si timp sa ajungi unde esti in firma. Mai inchide ochii sau te mai mustruluieste. Clientul nu, zice mersi ca banii sunt la el in buzunar si trebuie sa dansezi pe melodia lui, chit ca e afon si pretentiile uneori nu au nicio logica.
Nu vorbi de lucruri pe care nu le cunosti, daca ai turnat 2 trotuare nu inseamna ca si intelegi fenomenul de constructii.
Si nu am rasolit-o nicaieri, nu e nevoie sa ajungi in rahat ca sa nu iti convina viata pe care o duci. Cand eram in tara cred ca se observa frustrarea mea prin toti porii si toate postarile.
Gandul de a ma intoarce este utopic, este doar un vis, dar nu vad nicio solutie sa ma impac cu gandul de a mai trai viata de acolo.
Nu as lasa apartamentul meu de 3 camere cu chirie din Uk pe cea mai somptuoasa vila din Pipera, la un moment dat trebuie sa ies si pe poarta sinsa infrunt cruda realitate.
Am in continuare skill-ul dar nu si forta necesara de a ma bate in argumente, crezi ce poftesti. Dar nu voi permite sa minse spuna mie ca altcineva stie mai bine ca mine ce am trait ca si experienta, atat in tara cat si afara.
Daca maine ar trebui sa dai socoteala pe fiecare banut dat si netaxat ai prefera cea mai jalnica coruptie si cel mai de rahat stil de viata in detrimentul unui trai cu adevarat civilizat. Mentalitatea asta cu platesc Dorelul si nu firma ca si asa e acelasi rahat cu 20% mai scump a adus tara unde e.
Si poate de aceea oameni care chiar isi respecta meseria sunt nevoiti sa plece pentru ca nu mai exista loc si pentru ei.
Nu te razbuna pe mine pentru cei care ti-au gresit, ce ai ales e alegerea ta si cat ai platit atat a meritat.
Nu sunt de acord nici cu mentalitatea de a ma uita unde e rau, ca sa ma simt bine in pielea mea. Asta e mentalitate de loser. Ma uit unde e mai bine ca sa aspir catre mai bine. Asa am fost intotdeauna.

Edited by Astrul, 18 March 2018 - 16:55.


#1248
lapcat

lapcat

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 620
  • Înscris: 23.01.2007
De acord in general, probabil ca am priceput eu gresit ce ai scris.

Quote

Nu vorbi de lucruri pe care nu le cunosti, daca ai turnat 2 trotuare nu inseamna ca si intelegi fenomenul de constructii.
Departe de mine gandul asta. Nu cred ca ai nevoie de o facultate pentru a turna un trotuar, iar cand o fac eu mai bine decat unul pe care il platesc, imi cer scuze dar am pretentii.

Edited by lapcat, 18 March 2018 - 19:22.


#1249
Benderbut

Benderbut

    viking member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,722
  • Înscris: 11.12.2014

View Postlapcat, on 18 martie 2018 - 15:47, said:

La noi poate nu se aplica chiar asa, dar in tarile civilizate ai zburat direct daca nu-ti faci treaba, de maine iti cauti in alta parte de lucru. Romanul o mai arde aiurea, ca doar n-o face pe banii lui, iar patronul mai inchide ochii fiindca oricum il plateste cu minimul pe economie. La noi timpul trece, leafa merge, da-l in ma-sa pe client ca-i bine si asa si de obicei inghite daca-l iei mai tare, la altii nu e chiar asa. Dar ai vazut foarte bine asta, nu trebuie sa ti-o exemplific eu, insa mi se pare ca o iei rau in papusoi si ai impresia ca tu esti buricul pamantului iar restul niste agarici care nici nu stiu ce bine le e.
La noi patronul are rolul de a intimida cat mai mult dorelul ca nu face treaba buna pentru a il plati cat mai putin.
Romanul si strainul o mai ard aiurea si in afara la munca nu doar in Romania .Sa vezi ce bun e vinul turnat in pet-uri taiate in baraca cand esti ud ca un caine ca te-a prins ploaia , mai ceva ca vinurile lui Astrul Posted Image)  Si este protejat de sindicat , daca i se pare ca patronul a comis un abuz se duce la sindicat , i se ofera un avocat si il da in judecata.

Si stai linistit ca daca vrei  si in afara nu iti dau bon instalatorii daca ti-au reparat ceva.

Mi se pare normal ca Astrul sa se simnta buricul pamantului pentru ca a prins ceva experienta din afara. Toti romanii cu experienta din afara se simnt asa pe buna dreptate. Este ca si cum ai facut facultatea la Oxford si nu la Iasi Posted Image

Edited by Benderbut, 19 March 2018 - 06:55.


#1250
manghels

manghels

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,878
  • Înscris: 27.02.2008
Cred ca adevarul ii undeva pe la mijloc. Degeaba mai semnam contracte..daca apoi facem toti cum ne taie capul: constructorul o buleste pe unde poate..iar clientul face scandal cand are ocazia (intemeiat sau nu). Eu unu am incercat sa fiu 'om' cu toti cei cu care am lucrat de cand am inceput casa. Ne-am mai injurat printre dinti in anumite momente..insa cu mare parte dintre ei am ramas in relatii amiabile..chiar daca pe unii dintre ei nu i-as mai recomanda nici sa ma picuri cu ceara.

E clar ca sunt si beneficiari care-ti cauta nod in papura..insa toate detaliile astea trebuie discutate de la inceput. In mod normal...beneficiarul ar trebui sa stea in banca lui si sa lase dirigintele de santier sa se ocupe de toate (doar de asta e reprezentantul lui in santier)..Dar oare se intampla asta? Se implica un diriginte incat sa-l lasi numai pe el..si sa nu te bagi peste toti. Din pacate in mare parte din domeniu se lucreaza pe motto-ul: "ziua trece..leafa merge..noi muncim cu drag si spor". Exista si exceptii..insa din cauza doreiilor..cred ca si-a luat si Astrul drumul pribegiei..Pana la urma..cam toti beneficiarii clacheaza din cauza unui dorel..mai rar problemele incep de la patron..ci de la al de jos..care-"o da de perete" cu prima ocazie.

Cat priveste patronul care-ti sta in cap la munci..tre sa fim multumiti daca ne da doar una dupa cap..de multe ori se lasa cu penalizari..si lipsa bonusuri / salarii marite pt cel putin 1 an. Ca si in contructii..si IT-ul e vazut cam la fel..Din afara totul pare roz..insa nu e deloc asa. Eu aveam impresia ca doreii aia pe santier..erau mult mai relaxati decat mine ..care fugeam in toate partile..sa rezolv chestii..fie la serviciu..fie pe santier.

Edited by manghels, 19 March 2018 - 16:29.


#1251
DIY

DIY

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,745
  • Înscris: 29.11.2007

View Postmanghels, on 19 martie 2018 - 16:29, said:

[...]. Eu aveam impresia ca doreii aia pe santier..erau mult mai relaxati decat mine ..care fugeam in toate partile..sa rezolv chestii..fie la serviciu..fie pe santier.

Si erau? Sau nu? Nu ne spui? Ne lasi in suspans?? Posted Image

#1252
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,529
  • Înscris: 10.05.2007

View Postlapcat, on 18 martie 2018 - 19:21, said:

De acord in general, probabil ca am priceput eu gresit ce ai scris.


Departe de mine gandul asta. Nu cred ca ai nevoie de o facultate pentru a turna un trotuar, iar cand o fac eu mai bine decat unul pe care il platesc, imi cer scuze dar am pretentii.
Facem pace ca nu imi mai place sa ma cert....nu gasesc emoticonul ala cu Pinocchio. :)

Vineri ma vad cu dezvoltatorul de la care am plecat sa negociez daca reincep proiectul cu raul din primavara si inca un proiect rezidential pe tematica de arhitectura industriala englezeasca. Nu ma omor dupa dar daca tot am pierdut 3 saptamani sa concep si a fost aprobat, nu mi-ar strica un surplus la buget. Aici si aerul se plateste ca aurul.
Ca sa fiu total offtopic (ma avettizez singur) printre multe lucruri placute de care am parte, sambata ma voi urca intr-un 458 si voi da cateva ture pe Silverstone. As fi facut 2 vile pe voluntariat sa am parte de asemenea experienta. Daca nu mai auziti de mine deloc incepand cu sambata inseamna ca sunt captiv pe viata sa matur pista de circuit si sa platesc masina ca dracii o iau.

Edited by Astrul, 19 March 2018 - 21:09.


#1253
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,529
  • Înscris: 10.05.2007

View PostBenderbut, on 19 martie 2018 - 06:46, said:


La noi patronul are rolul de a intimida cat mai mult dorelul ca nu face treaba buna pentru a il plati cat mai putin.
Romanul si strainul o mai ard aiurea si in afara la munca nu doar in Romania .Sa vezi ce bun e vinul turnat in pet-uri taiate in baraca cand esti ud ca un caine ca te-a prins ploaia , mai ceva ca vinurile lui Astrul Posted Image)
Mi se pare normal ca Astrul sa se simnta buricul pamantului pentru ca a prins ceva experienta din afara. Toti romanii cu experienta din afara se simnt asa pe buna dreptate. Este ca si cum ai facut facultatea la Oxford si nu la Iasi Posted Image
Nu ma simt buricul pamantului, poate doar in linistea caminului meu.
Dar va zic sincer, in continuare ma simtbaici ca un agarici care abia a iesit de pe banvile facultatii Ceea ce spune foarte mult despre nivelul nostru.
Spunem ca avem scoli si suntem mega isteti. Om fi dar nu si destepti. Aici nu rezisti daca nu esti profesionist.
Ce sindicate, ce draci, azi ti-ai facut bagajele daca nu esti productiv si nubdai randament.
Din cauza asta am ales Uk, nu prea exista mult socialism, stai ca vin cu avocatul daca ma dai afara.
Astia au rapoarte si cu numarul de zile de concediu medical. Vin astia bolnavi de imbolnavesc toata firma doar sa nu lipseasca o zi.
Tras matza de coada...cine poate munci 8 ore non stop fara macar sa traga putin aer in piept, dar cand e vorba de munca nune de glumit.
Eu lucrez acum pentru primarie ca si consultant si inca vezi lume care ramane pana la 5:30 ca inca au rapoarte de intocmit si telefoane de raspuns, cand programul e terminat deja de jumatate de ora.
Mie imi place, e un mediu foarte antrenant si ma obliga sa imi ridic stacheta in fiecare saptamana.
Daca sunt de 3 ani aici si inca nu vreau sa reincep solo, as castiga inzecit, este pentru ca nu vreau sa pierd experienta pe care o pot dobandi intr-o companie.
Sa va relatez o poveste si asa sunt cu fii-mea in corzi suspecta de astm sau alte 20 de boli cati doctori au vazut-o.
Consoarta avea niste iritatii nasoale pe fata, aparusera pe o tampla si apoi pe ambii obraji. Urate, rosii si aratau ca niste cosuri dar nu ca vezicule.
Incearca luni de zile tratamente, creme, diete, schimba pastilele sa nu fie de acolo, nimic.
Ne mutam anul trecut din Scitia in Anglia si in disperare de cauza ajunge la clinica arondata adresei.
Programare, 10 min, un pispirel care incerca sa caute oe google nu stiu ce roseata. Ma asteptam sa ii faca trimitere la.dermatolog. Cica ar dura cam 3 luni pana o primeste, aici e rau cu medicii din lipsa de personal.
Zice asta vino peste o saptamana ca trimit medicului pozel3 facute cu telefonul. Plecam amandoi facandu-ne cruce, zic ba astia sunt sanatosi, se numesc medici?
Vine programarea, uite ai nu stiu ce rozacee rahat carnat. Si ii da antibiotic cu spectru redus sa il ia vreo 3 luni. Zic ba asta e dus cu capul. Bineinteles ca il cumpara dar nu il ia ca nu e nebuna.
Ajunge la disperare dupa cateva saptamani, venea si nunta ca m-am recasatorit asta vara si incepe sa ia tratamentul. In 3 saptamani nu ziceai ca a avut ceva. Si are peste un an de cand e vindecata si i-a disparut si orice simptom.
Morala: prosti, prosti, dar sistemul lor functioneaza al dracu de bine. Sunt foarte eficienti.
La noi...se uita un ghertoi burtos la tine si parca il deranjezi ca esti bolnav si culmea in 50% din cazuri nici nu o nimereste.
Sistemul de inchiriere e tare bine pus la punct, totul se deruleaza prin agentii carebte verifica si-n cur daca ai vreo datorie pe la vreo factura de telefon. Nu baga orice pulica in casa de 3-400.000k sa ii dea ala foc si sa fuga cu chiria si utilitatile neplatite.
Si garantia nu e decat vreo 1500k, asa ca nu prea iti da mana sa faci stricaciuni ca le platesti inzecit.
Unde vroiam sa ajung. Dupa plecarea ta, casa intra in renovare. Asa era si in Germania. Curatatorie profi de firma, vopsit, etc. Sunt firme care dau casa la cheie in 3 zile, nu stiu mama lor cum naiba sunt asa de eficienti ca la noi nunar iesi din casa intr-o luna si tot prost ar iesi.
Daca am implementa in tara noastra macar 20% din sistemul lor am fi alta tara, dar pentru asta trebuie sa schimbi si oamenii. Si oamenii nu se schimba usor, astia au sute de ani de civilizatie, nu 30 de aninde asa zisa democratie.

Ps. Am facut muci postul asta dar nu mai stau sa corectez. Mama lor de protectii de ecran ca mi-au mancat zilele. Nu pot mai degraba sa las un mesaj vocal, zau ca ar fi mai simpatic. :)

Edited by Astrul, 20 March 2018 - 02:53.


#1254
Bylly00

Bylly00

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,729
  • Înscris: 27.06.2015

View PostAstrul, on 20 martie 2018 - 02:49, said:


Ajunge la disperare dupa cateva saptamani, venea si nunta ca m-am recasatorit asta vara si incepe sa ia tratamentul.



Wait, wait !! WHAT?!

#1255
picomouse

picomouse

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,409
  • Înscris: 24.02.2007

View PostBylly00, on 20 martie 2018 - 17:28, said:




Wait, wait !! WHAT?!

Ce nu îți e clar ? Ca sa te recasatoresti divorțezi si te căsătorești cu aceeași sau cu alta altfel ești bigam si e nașpa ( ai doua soacre )

#1256
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,529
  • Înscris: 10.05.2007

View PostBylly00, on 20 martie 2018 - 17:28, said:




Wait, wait !! WHAT?!
Am zis sa o strecor asa pe nv, nu face obiectul ariei. :)

#1257
viotl

viotl

    Straight ahead ... middle of the road

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,481
  • Înscris: 03.04.2013
Nu fi bulangiu, nu ne tine in suspans, ni se umfla botu de curiozitate.
Nu te raportam, promitem!

#1258
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,529
  • Înscris: 10.05.2007
Ce suspans? E destul de simplu, cum a zis si picomouse.
Suntem doi oameni, fiecare la casele lor, recasatoriti si care ne vedem peste o saptamana clsa petrecem timp cu Sophia si ambele familii asa cum e civilizat.
Cand zic la casele lor, ea cu toate ramase si eu cu apartamentul meu inchiriat in uk :)
Se numeste modelul italienesc, la divort copilul ramane cu tot si implicit cine il creste. Asa mi s-a parut de bun simt.
Mai multe nu am de zis, nu fac telenovela din viata mea ca am trecut prin destule...

#1259
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,529
  • Înscris: 10.05.2007
Se pare ca dupa Paste o sa continui proiectul rezidential imceput plus alte doua 120 si 170 de case, dar ma implic doar in stadiile de proiectare si organizare + qa, fara santiere fara Dorei. Plus proiectele cu primaria.
Se anunta un an interesant, poate o sa am si ce sa pun poze aici, pentru moment ma ocup de reparatii structurale.
E interesant ca am un proiect cu un blic care se rupe caci e construit pe albia veche a unui rau si o sa pompez un soi de beton spuma sa ridic cladire si sa stabilizez terenul. Asta chiar s-ar putea sa fie interesant de urmarit ca si executie.
Am un zid de sprijin pentru un deal inalt de vreo 25-30m, o bariera de radacini la o cladire sfartecata de un copac, chiar incepe sa devina interesant sa lucrez in tara asta.

#1260
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,529
  • Înscris: 10.05.2007
Inca un motiv sa imi placa Anglia. Cred ca am avut cea mai frumoasa experienta din viata mea :)
Ma suspend singur pentru offtopic.

Attached Files



Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate