Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Alt "Utilizator nou" pe T...

ULBS INFORMATICA

Index preturi

Boxa membrana tweeter infundata
 Am nevoie de poze cu un curcubeu

Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura
 Dezinstalare drivere W11 23H3

Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...

De ce sunt oamenii nostalgici
 Cum vand casa fara factura Hidroe...

Scor FICO minim

Tonometru compensat CAS?

polita RCA ONLINE
 

P&S Camera. Ce sa aleg?

- - - - -
  • Please log in to reply
3024 replies to this topic

#1
caramell

caramell

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 1,099
  • Înscris: 17.08.2006
Va rog sa postati in acest topic toate solicitarile voastre legate de recomandari pentru camere foto p&s. Nu mai deschideti o mie de topicuri cu titluri de genul: "Am nevoie de ajutor", "Ajutati-ma sa ma decid", "Help" samd.

Toate topicurile noi prin care sunt solicitate sfaturi de achizitie pentru camere compacte vor fi sterse fara avertisment.

Edited by caramell, 12 January 2010 - 15:54.


#2
styl

styl

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 28.02.2007
Salutare tuturor! Citesc de ceva zile pe net despre aparate foto pt.ca vreau sa imi cumpar unul :D , am avut un sony " sapuniera " cum i se spune ,acum daca tot l-am scapat in apa si nu mai merge am hotarat sa iau ceva mai bun , si am intrat de tot  in ceata , nu stiu ce sa cumpar :huh: , ce vreau sa fac cu el?... pai poze in miscare (windsurfing) de pe mal ,de aceea am nevoie si de ceva zoom ,poze si la pereceri, si la mare si la munte , si sa pot si filma cu el atunci cand am nevoie , si in casa si afara , a ! era sa uit; sa ma incadrez  pe undeva la 16-17 mil, nu stiu ce sa fie ; sony, canon, panasonic,nikon ?? cert este ca vreau ceva compact , nu cu obiective interschimbabile !!! nu ma pricep la fotografiat.
din ce am selectat eu ; canon sx10 is, canon sx20 is canon sx 1 is  nu stiu daca merita diferenta e doar la filmare fata de sx10 is , panasonic fz 38( are un zoom de 18x fata de 20x si din ce spun alti colegi ca ar face poze mai luminoase fata de canon  :huh:  :huh: , sau  altceva ce imi puteti recomanda .
   Astept indrumarile voastre urmate de argumente. Multumesc! eu ma tot gandesc la sx10 is  :scratchchin: de nikon P90 ce parere aveti ?

Edited by styl, 23 October 2009 - 22:31.


#3
styl

styl

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 28.02.2007
Salutare tuturor! Citesc de ceva zile pe net despre aparate foto pt.ca vreau sa imi cumpar unul  :P , am avut un sony " sapuniera " cum i se spune ,acum daca tot l-am scapat in apa si nu mai merge am hotarat sa iau ceva mai bun , si am intrat de tot in ceata  :blink: , nu stiu ce sa cumpar , ce vreau sa fac cu el?... pai poze in miscare (windsurfing) de pe mal ,de aceea am nevoie si de ceva zoom... poze la petreceri , la mare ,munte , afara , in interior , sa pot si filma cand am nevoie ,( momente unice cu "strumfi"). Din ce am vazut in discutii , ar fi ; canon sx10 is , sx20 is , sx1 is , panasonic fz 38,  fz28, sony DSC-HX1, nikon P90, , acum nu stiu care dintre ele  , eu sincer m-am cam orientat spre canon sx10 is , ca na cum spun multi sony la filmat canon la poze;  deci  nu ma pricep sa fac poze vreau ceva compact , nu cu obiective interschimbabile !!!
Astept recomandarile voastre urmate de argumente . Multumesc !

#4
popa.florian

popa.florian

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 330
  • Înscris: 31.03.2007
Sa te citez putin pe tine inante sa-ti raspund.
Daca citesti de cateva zile pe net despre aparate foto, poti sa mai citesti si cateva ore pe acest forum si in aceasta arie despre ce te intereseaza pe tine.
Astept sa-ti faci singur (nu mura-n gura) o parere urmata de argumente.


Si acum sa trecem la subiect;
Cam ce vrei de la aparatul foto? Sa raspunzi punctual la intrebari, dupa care tragem linie si vedem ce aparat foto se incadreaza in dorintele tale.

Zoom, cat sa fie?
Fotografiile care predomina se fac in medii fara lumina sau luminoase?
Te intereseaza filmarea HD?
Sa fie mai mare si mai greu sau mai mic si usor?
De cati bani dispui?

Pentru prima triere e de ajuns cu intrebarile.

Eu ti-as recomanta aparatul TZ7. Sa vin si cu argumente ca asa ne-ai cerut!
Pai e compact, stie sa filmeze bine, are obiectiv bun, zoom suficient, dotari de top.

Sa-ti mai spun ceva, de la o distanta focala mai mare de 200 mm (pe babeste zoom ~ 10X) nu ai sa poti urmarii subiecte in miscare (windsurfing), trebuie sa ai telent sa poti face asta, mai ales cu o compacta.

Edited by popa.florian, 24 October 2009 - 05:04.


#5
styl

styl

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 28.02.2007
SALUTARE ! Vreau sa iau o camera foto ,dar nu stiu ce alegere sa fac, am avut " o sapuniera" un sony , nu ma pricep la aparate si nici la facut poze deci  nu vreau  ceva prof. cu obiective interschimbabile, vreau ceva compact care sa pot si filma cu ea .

zoom  cat sa fie ??? , normal ca ma incata cat mai mare ,
sa spunem ca predomina fotografiile facute afara in proportie de 70%
marimea si greutatea mai putin conteaza atata timp cat isi face treaba bine
bani??? pai in jur de 1500 ron plus minus ; maxim 2000 ron

din ce am citi eu : canon sx10 is , sx20 is, sx 1 is, sony DSC-HX1 ,panasonic, fz 28, 38, nikon P90 zoom 24  :P ,  

mai nou m-am apucat de windsurfing, si vreau sa pot poza & filma de pe mal persoana  in miscare si care se tot duce destul de departe  :D , apoi , in vacante mare ,munte ,  la evenimente festive ( incapere) si am 2 nepotei mici care imi place sa ii filmez cad fac cate ceva hazliu ( sunt momente unice ) ( in general in casa dar si afara  :D  )


In sparanta ca ma veti putea ajuta sa fac o alegere buna , va multumesc!

#6
toXXik

toXXik

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 528
  • Înscris: 22.02.2005
Eu as merge pe canon, din experientele bune pe care le-am avut cu aceasta marca. Compara modelele alese de tine si vezi care e cel mai adaptat nevoilor tale.

Daca nu te poti decide pe un anumit model te pot ajuta eu.

#7
SuperDuper

SuperDuper

    Crushed

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,295
  • Înscris: 25.04.2006

View Poststyl, on 25th October 2009, 07:43, said:

mai nou m-am apucat de windsurfing, si vreau sa pot poza & filma de pe mal persoana in miscare si care se tot duce destul de departe :D , apoi , in vacante mare ,munte , la evenimente festive ( incapere) si am 2 nepotei mici care imi place sa ii filmez cad fac cate ceva hazliu ( sunt momente unice ) ( in general in casa dar si afara :D )

Un "zoom mare" nu o sa te ajute deloc, o sa vezi inutilitatea lui cand vei vrea sa il folosesti.

Filmare asa cum vrei tu este realizabila numai cu o camera care permite zoom-ul in timpul filmarii si focalizare continuua. Nu toate au aceasta optiuni.

"Zoom"-ul in sine nu insemna nimic, este doar un raport a doua focale folosit de marketing, trebuie sa citesti specificatiile sa vezi ce focale reale are obiectivul. Pentru interior un 28mm echivalent full-frame este de dorit (eu as zice neaparat necesar). Un 35mm cum au majoritatea este de multe ori prea "lung" te vei trezi cu spatele in peretele opus incercand sa cuprinzi in imagine ceea ce vrei.
Pe de alta parte orice focala peste 300-350mm echivalent FF mi se pare inutilizabila pe o camera P&S.

Edited by SuperDuper, 25 October 2009 - 18:04.


#8
sadicu

sadicu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 278
  • Înscris: 23.06.2006
Hello, same story, vreau sa-mi cumpar un aparat foto , buget pana in 5 milioane ( mai mult mi se pare risipa)... si mi-a atras atentia Nikon L20...credeti ca se merita? Este in oferta de ceva vreme cu husa + card 2 GB + recharger... Mentionez ca nu vreau sa-l folosesc doar ocazional...vacante,sarbatori...bla bla bla ... Thanks

#9
EvilCat

EvilCat

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 48
  • Înscris: 26.03.2009
eu ti-as recomanda un canon a480.
am vazut un nikon de care soui tu si nu mi s-a parut ca are prea multe optiuni in meniu.
am avut 2 aparate foto canon si au setari predefinite pentru multe situatii (portrait, night scene, snow, fireworks, kids and pets, etc)...si pozele ies super.

#10
EvilCat

EvilCat

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 48
  • Înscris: 26.03.2009
@styl

daca vrei sa si filmezi cu ea, ti-as recomanda SX20 IS...filmeaza HD. sau sx 1 is

#11
raoly

raoly

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 26.10.2009

View PosttoXXik, on 25th October 2009, 13:18, said:

Eu as merge pe canon, din experientele bune pe care le-am avut cu aceasta marca. Compara modelele alese de tine si vezi care e cel mai adaptat nevoilor tale.

Daca nu te poti decide pe un anumit model te pot ajuta eu.

sal! intrebare: nu este suficienta filmarea normala ? am nevoie sa filmeze HD sau FULL HD? mentionez nu sunt profesionist ! inainte filmam cu "o sapuniera sony" de 5 MP, zoom 3x ,o aveam de 9 ani , acum vreau ceva ma bun.   Ce parere aveti de SONY DSC-HX1 ?
CANON SX1 IS   SAU  SONY DSC-HX1 , ( asta daca merita sa iau cu filmare full hd)  daca nu atunci sx10 is /20 is sau Panasonic DMC-FZ38 /35

CITAT ¨
FZ38 inca nu are review-uri foarte concludente, dar pare un aparat bun din ce am vazut pana acum (un "mic" upgrade la FZ28, care oricum era unul dintre cele mai bune). Oricum, e si o diferenta de pret notabila intre cele doua aparate (vreo 500 de lei e mai ieftin FZ38 decat HX1). E drept, HX1 face poze in rafala foarte rapid (10 fps), filmeaza Full HD, are diverse smecherii (reducere noise prin combinare a mai multe poze), dar pe ansamblu senzorii CMOS mici nu par sa se ridice inca la calitatea senzorilor CCD de aceiasi marime. Nici Canon SX1, nici Sony HX1 nu par a fi grozave la calitatea imaginii comparand cu aparatele concurente pe CCD. Insa au avantajul ca fac poze rapid si au filmare Full HD. ¨   :scratchchin:
:helpsmilie:

#12
utopium

utopium

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 45,844
  • Înscris: 14.08.2007

View Postraoly, on 26th October 2009, 15:37, said:

sal! intrebare: nu este suficienta filmarea normala ? am nevoie sa filmeze HD sau FULL HD? mentionez nu sunt profesionist ! inainte filmam cu "o sapuniera sony" de 5 MP, zoom 3x ,o aveam de 9 ani , acum vreau ceva ma bun.   Ce parere aveti de SONY DSC-HX1 ?
CANON SX1 IS   SAU  SONY DSC-HX1 , ( asta daca merita sa iau cu filmare full hd)  daca nu atunci sx10 is /20 is sau Panasonic DMC-FZ38 /35
Intre timp au aparut multe review-uri la FZ38 si se pare ca e o camera excelenta. HD = 1280x720, Full HD = 1920x1080. Daca ai televizor/monitor Full HD poate ca merita o camera Full HD, altfel si una HD ofera suficienta calitate. Problema camerelor Full HD (adica SX1 si HX1 - de fapt HX1 are rezolutia 1440x1080 si interpoleaza pana la 1920) este ca nu au o calitate a imaginii la fel de buna ca si FZ38 si SX20, din cauza senzorilor CMOS care la camerele mici inca nu sunt la fel de performanti ca si cei CCD.

Eu personal nu sunt deacord cu SuperDuper, la FZ38 "zoom-ul mare" nu te incurca cu nimic, dimpotriva, pentru ca diafragma e mai mare decat la aproape orice compacta mica, la acelasi "zoom" vei reusi sa faci poze mai putin miscate (vei putea folosi timpi de expunere mai mici). Si e putin probabil ca vreo compacta cu zoom mic sa aiba un stabilizator optic mai bun decat FZ38 ... sau chiar un timp de focalizare mai rapid. Dupa parerea mea FZ38 e perfect folosibila si la zoom maxim (la fel cum e si camera mea actuala, Canon S3 IS). SuperDuper e mai pretentios, e obisnuit cu aparate mai profesionale, insa tu daca nu esti avansat vei fi mai mult ca sigur multumit de calitatea lui FZ38 la orice "zoom".

@sadicu
Vezi un Panasonic LZ8, are lentile mai wide si zoom mai mare, stabilizare optica, rezolutie mai mare la filmare. Nikon-ul porneste de la 38 mm, adica va avea probleme cu cadrele mai largi (cand sunt multe persoane in cadru sau cladiri mai inalte nu va incapea totul in cadru) ... iar oricat de renumite ar fi aparatele Nikon, la aparate compacte nu prea reusesc sa tina pasul cu Canon si Panasonic. Un Panasonic LZ10 ar fi chiar mai bun, desi e o idee peste 500 de lei. Vezi aici pe unde poti gasi LZ8 si LZ10: http://www.price.ro/...asonic-lz8.html

#13
raoly

raoly

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 26.10.2009

View Postutopium, on 26th October 2009, 15:21, said:

Intre timp au aparut multe review-uri la FZ38 si se pare ca e o camera excelenta. HD = 1280x720, Full HD = 1920x1080. Daca ai televizor/monitor Full HD poate ca merita o camera Full HD, altfel si una HD ofera suficienta calitate. Problema camerelor Full HD (adica SX1 si HX1 - de fapt HX1 are rezolutia 1440x1080 si interpoleaza pana la 1920) este ca nu au o calitate a imaginii la fel de buna ca si FZ38 si SX20, din cauza senzorilor CMOS care la camerele mici inca nu sunt la fel de performanti ca si cei CCD.

Eu personal nu sunt deacord cu SuperDuper, la FZ38 "zoom-ul mare" nu te incurca cu nimic, dimpotriva, pentru ca diafragma e mai mare decat la aproape orice compacta mica, la acelasi "zoom" vei reusi sa faci poze mai putin miscate (vei putea folosi timpi de expunere mai mici). Si e putin probabil ca vreo compacta cu zoom mic sa aiba un stabilizator optic mai bun decat FZ38 ... sau chiar un timp de focalizare mai rapid. Dupa parerea mea FZ38 e perfect folosibila si la zoom maxim (la fel cum e si camera mea actuala, Canon S3 IS). SuperDuper e mai pretentios, e obisnuit cu aparate mai profesionale, insa tu daca nu esti avansat vei fi mai mult ca sigur multumit de calitatea lui FZ38 la orice "zoom".

@sadicu
Vezi un Panasonic LZ8, are lentile mai wide si zoom mai mare, stabilizare optica, rezolutie mai mare la filmare. Nikon-ul porneste de la 38 mm, adica va avea probleme cu cadrele mai largi (cand sunt multe persoane in cadru sau cladiri mai inalte nu va incapea totul in cadru) ... iar oricat de renumite ar fi aparatele Nikon, la aparate compacte nu prea reusesc sa tina pasul cu Canon si Panasonic. Un Panasonic LZ10 ar fi chiar mai bun, desi e o idee peste 500 de lei. Vezi aici pe unde poti gasi LZ8 si LZ10: http://www.price.ro/...asonic-lz8.html
OK. Am inteles zici ca fz38 e cel mai bun, totusi mai vreau o recomandare pt un alt aparat in afara de fz 38 , urmatorul aparat recomandat care ar fi  ???
fz38, - nu are ecran rabatabil, bateria personalizata , in cazul meu circul foarte mult cu masina in europa , pot incarca bateria de la fz38 la bricheta de la masina ? (exista adaptor pt asa ceva ?) multumesc !

#14
utopium

utopium

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 45,844
  • Înscris: 14.08.2007

View Postraoly, on 27th October 2009, 20:03, said:

OK. Am inteles zici ca fz38 e cel mai bun, totusi mai vreau o recomandare pt un alt aparat in afara de fz 38 , urmatorul aparat recomandat care ar fi  ???
fz38, - nu are ecran rabatabil, bateria personalizata , in cazul meu circul foarte mult cu masina in europa , pot incarca bateria de la fz38 la bricheta de la masina ? (exista adaptor pt asa ceva ?) multumesc !
Da, exista incarcator pentru bricheta de la masina. Dar nu original Panasonic, ci facut de altii ... cauta car charger FZ28 pe net (e acelasi si gasesti mai multe rezultate, FZ38 inca e nou). Dar habar nu am de unde iti poti lua asa ceva din Romania (poate pe f64.ro ?). Daca vrei ecran rabatabil si baterii AA atunci poti alege Canon SX20, in mare e cam acelasi lucru ca si FZ38, diferenta e la unele detalii (are lentile mai putin luminoase la zoom mare si nu face corectie a distrosiunilor lentilei/a aberatiilor cromatice - insa astea se pot corecta si cu soft gen PTLens). Iar pentru Canon-uri exista un soft third party, CHDK, care adauga alte optiuni interesante (inclusiv RAW). Prima mea optiune pt superzoom-uri e FZ38 (in special datorita lentilelor mai luminoase si ceva mai "sharp"), urmat destul de aproape de Canon SX20 (si mie imi plac ecranele rabatabile, sunt foarte utile - mai ales la filmare).

#15
sadicu

sadicu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 278
  • Înscris: 23.06.2006
Guyz, please help me.. trebuie sa aleg intre NIKON L 20 si Samsung ES15 ... diseara merg sa achizitionez unul din cele 2 si nu stiu pe care, thanks.

#16
utopium

utopium

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 45,844
  • Înscris: 14.08.2007

View Postsadicu, on 28th October 2009, 09:13, said:

Guyz, please help me.. trebuie sa aleg intre NIKON L 20 si Samsung ES15 ... diseara merg sa achizitionez unul din cele 2 si nu stiu pe care, thanks.
Ambele stau "prost" cu lentila la wide ... incep de la 38 mm (camerele "moderne" incep de la 28 mm). Diferenta ar fi ca de exemplu de la 3 metri la 38 mm vei putea prinde un grup de 3 persoane in poza, iar cu 28 mm vei prinde 5 persoane (am dat un exemplu doar). Nu e atat de grav dar daca vrei sa faci poze in general la evenimente, intalniri cu prietenii, etc va trebui sa te dai tot timpul cu un metru-doi mai in spate ca sa poti face o poza in care sa cuprinzi tot (insa intr-un interior mai ingust nu vei avea unde sa te dai mai in spate). Sau cand mergi prin concediu s-ar putea sa nu poti prinde in poze o cladire intreaga. In rest nu stiu ce sa zic ... vezi ceva test de camere buget: http://www.dpreview....408budgetgroup/
Din punctul meu de vedere, la pretul asta poti lua o camera mai buna, cu lentile mai wide, poate 5x zoom si stabilizator optic gen Panasonic LZ8/LZ10

#17
Rapier

Rapier

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,864
  • Înscris: 07.10.2006

Quote

Guyz, please help me.. trebuie sa aleg intre NIKON L 20 si Samsung ES15 ... diseara merg sa achizitionez unul din cele 2 si nu stiu pe care, thanks.

Incearca sa nu iei una din acele doua camere! Nikon si Samsung sunt cam la coada listei cand vine vorba de compacte. Tu trebuie sa cauti Canon, Fuji, Panasonic...

Edited by Rapier, 28 October 2009 - 12:42.


#18
sadicu

sadicu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 278
  • Înscris: 23.06.2006

View PostRapier, on 28th October 2009, 12:42, said:

Incearca sa nu iei una din acele doua camere! Nikon si Samsung sunt cam la coada listei cand vine vorba de compacte. Tu trebuie sa cauti Canon, Fuji, Panasonic...
M-ati omorat !! Acum sunt iar la punctul 0.. habar nu am ce sa mai cumpar... cand ca NIKON e no.1 cand ca e no.1 din coada :) Inainte il cumparam daca imi placea cum arata acum il iau in functie de lentila "wide"  :D Ce parere aveti de  Olympus X-845 Black  ?

Edited by sadicu, 28 October 2009 - 13:27.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate