Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Extender microtik

Puț apa in comuna Berceni Il...

Configurare router TP-Link (trans...

Informatie job secundar
 VLC Media Player

WoW Ascension parere

Eliberare fiscal - ajutor

Caut un NVR model HGNVK-48902
 Baterie Macht

Complex termogenic opinii ( Arzat...

Reteta compensata dupa scrisoare ...

aerofoto mapn dji mini 4 pro
 Click inchidere fereastra Win11 e...

Nedumerire produs

Se justifica constructia edificii...

Sfat achizitie masina - drumuri n...
 

Slax, setare IP-uri

- - - - -
  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1
eXXocet

eXXocet

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,010
  • Înscris: 16.04.2004
Ma lupt de Slax KillBill 5, dar nu reusesc defel sa fac setarile la placa de retea. DHCP nu-mi este de folos banuies, am acces la net prin RDS, direct, nu prin LAN. Ii dau "ifconfig...." din consola si degeaba, imi spune ceva de genul "Hardware shell detection failure". Culmea este ca gateway-ul imi raspunde bine-merci la ping, m-am uitat in information si IP-ul este setat corect... si totusi Coqueror nu iese pe net sub nici o forma.  :huh:
Alt browser nu am posibilitatea sa-i instales pt ca rulez distributia de pe CD.
Cer considerati ca ar putea fi cauza imposibilitatii de a accesa internetul? Voi trebuie sa stiti mai bine, sunteti clienti cu vechime ai Linux  :worthy:
10x

#2
evilone

evilone

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,521
  • Înscris: 14.12.2003
Eu folosesc Slax 5 Standard Edition si imi merge perfect. Ai bagat nameservere in /etc/resolv.conf?

#3
eXXocet

eXXocet

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,010
  • Înscris: 16.04.2004

evilone, on Apr 29 2005, 10:45, said:

Eu folosesc Slax 5 Standard Edition si imi merge perfect. Ai bagat nameservere in /etc/resolv.conf?

<{POST_SNAPBACK}>


Da, uite comanda ,exact cum i-am aplicat-o:

ifconfig eth0 82.78.209.12 netmask 255.255.255.0 route add default gateway 82.78.209.1 echo "nameserver 212.93.136.2" >> /etc/resolv.conf

Este copia exacta, cu spatii etc
In Slax, la System Information imi apar corect configurate aceste IP-uri, gateway-ul RDS imi raspunde la ping si totusi nu pot iesi pe net... Ma depaseste :huh:

Edited by eXXocet, 29 April 2005 - 11:01.


#4
evilone

evilone

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,521
  • Înscris: 14.12.2003

eXXocet, on Apr 29 2005, 12:00, said:

Da, uite comanda ,exact cum i-am aplicat-o:

ifconfig eth0 82.78.209.12 netmask 255.255.255.0 route add default gateway 82.78.209.1 echo "nameserver 212.93.136.2" >> /etc/resolv.conf

Este copia exacta, cu spatii etc
In Slax, la System Information imi apar corect configurate aceste IP-uri, gateway-ul RDS imi raspunde la ping si totusi nu pot iesi pe net... Ma depaseste :huh:

<{POST_SNAPBACK}>


Erm... poate ar trebui sa bagi cate un ; inainte de "route" si de "echo" ...

#5
eXXocet

eXXocet

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,010
  • Înscris: 16.04.2004

evilone, on Apr 29 2005, 11:02, said:

Erm... poate ar trebui sa bagi cate un ; inainte de "route" si de "echo" ...

<{POST_SNAPBACK}>


Nu ma vrea nici asa, oricum 10x pt ajutor. Eu am doua placi de retea, una este Disable in Windows, Slax mi le vede pe amandoua la boot, le ia MAC-ul fara probleme. Uite si niste screenshot-uri:

Attached Files


Edited by eXXocet, 29 April 2005 - 11:28.


#6
evilone

evilone

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,521
  • Înscris: 14.12.2003
Comanda aia pe care o dai tu este de fapt compusa din trei comenzi care trebuie date separat:

ifconfig eth0 82.78.209.12 netmask 255.255.255.0

route add default gateway 82.78.209.1

echo "nameserver 212.93.136.2" >> /etc/resolv.conf

#7
cianura

cianura

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,754
  • Înscris: 19.01.2004

eXXocet, on Apr 29 2005, 11:26, said:

Nu ma vrea nici asa, oricum 10x pt ajutor. Eu am doua placi de retea, una este Disable in Windows, Slax mi le vede pe amandoua la boot, le ia MAC-ul fara probleme. Uite si niste screenshot-uri:

<{POST_SNAPBACK}>


Pai si pe care din ele iesi pe retea eth0 sau eth1? Linuxul le numara de sus in jos (pornind de la socketul pci cel mai apropiat de procesor). Atentie la sintaxa (in screenshot #1 aveai eroare la ifconfig). Tu ai acolo mai multe comenzi care trebuiesc despartite de ";" in cazul in care le scrii pe aceeasi linie.

#8
eXXocet

eXXocet

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,010
  • Înscris: 16.04.2004

evilone, on Apr 29 2005, 11:29, said:

Comanda aia pe care o dai tu este de fapt compusa din trei comenzi care trebuie date separat:

ifconfig eth0 82.78.209.12 netmask 255.255.255.0

route add default gateway 82.78.209.1

echo "nameserver 212.93.136.2" >> /etc/resolv.conf

<{POST_SNAPBACK}>


Incerc si asa, am o presimtire ca o sa mearga ;)

#9
eXXocet

eXXocet

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,010
  • Înscris: 16.04.2004
Merge!
10x Evilone ;)

#10
floreen

floreen

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 533
  • Înscris: 21.04.2004
si eu sunt fan Slax dar eu am o conexiune prin pppoe la rds, cum as putea sa configurez?

Edited by floreen, 09 April 2006 - 22:55.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate