Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Mezina familiei, Merida BigNine

The Tattooist of Auschwitz (2024)

Se poate recupera numar de telefo...

Upgrade de la MacBook Pro M1 cu 8...
 Ce tip de monitor am nevoie pt of...

Resoftare camera supraveghere

Cu ce va aparati de cainii agresi...

Nu imi platiti coletul cu cardul ...
 Exista vreun plan de terorizare p...

Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024
 Suprasolicitare sistem electric

CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...
 

Transformers: Razbunarea celor Invinsi

- - - - -
  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1
Elena Gorgan

Elena Gorgan

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 15.10.2007
Cand regizorul Michael Bay s-a hotarat in 2007 sa ia povestea de la Hasbro si sa o transforme intr-un film de lung metraj, probabil nimeni nu se astepta la asa o reactie acerba din partea criticilor. Cu toate aceastea, in 2009, Bay revine cu o continuare, “Razbunarea celor Invinsi,” care, fara nici cea mai mica urma de indoiala, va reusi sa capteze atentia publicului si va crea valuri la box-office si, in acelasi timp, va fi complet desfiintata de critici sau publicul mai pretentios pentru ca nu este mai mult decat ceea ce pare.

Desigur, oricine a vazut un film de Michael Bay (si nu neaparat primul “Transformers”) stie la ce sa se astepte cand intra in sala de cinema. Avem aici de-a face cu un regizor care a facut un adevarat cult pentru explozii (nu degeaba exista atatea parodii si glume la adresa lui pe aceasta tema pe Internet) si caruia ii place sa faca filme cool, de impact, ce lasa prea putin loc analizei sau chiar interpretarilor actorilor. De aceea, sa stam sa cautam nod in papura la “Razbunarea celor Invinsi” este redundant, oricat de distractiv la prima vedere. Cu un buget impresionant de peste $200 milioane, “Transformers 2” este exact genul de film cu care Bay ne-a obisnuit inca de la inceputurile carierei sale: cu ritm accelerat, efecte speciale de “te lasa masca,” fete frumoase, baieti ce reusesc in ultimul moment sa dea dovada de curaj si, bineinteles, roboti in realizarea carora a fost investita multa atentie chiar pentru cele mai mici detalii.

“Razbunarea celor Invinsi” preia firul povestirii exact de unde a ramas in primul film. Sam Witwicky (interpretat de Shia LaBeouf), un fel de ambasador ce mediaza intre Autoboti si oameni, si ii ajuta pe ambii sa apere Pamantul in fata atacurilor Decepticonilor, se pregateste acum sa plece la facultate. Desi incadrata de aceleasi elemente pe care le regasim si in viata de zi cu zi (o mama care nu se poate opri din plans si un tata care face pe durul desi ar vrea si el sa traga un bocet sanatos), povestea lui Sam e diferita, pentru ca el nu lasa in urma numai pe frumoasa Mikaela (Megan Fox) ci si pe Bumblebee, Autobotul camuflat ca un Camaro care l-a ajutat in primul “Transformers.” Lucrurile iau insa o turnura spre rau cand Sam atinge o bucatica din Cub si incepe sa vada tot feluri de simboluri, care de fapt constituie o harta ce ii poate ajuta pe Decepticoni sa gaseasca o masina ce va transforma Soarele in energia de care au nevoie pentru a supravietui. Soarta Pamantului este, deci, in joc.  

Cu asa o finalitate, nu e de mirare ca Sam nu apuca sa fie student obisnuit mai mult de doua zile. Odata acestea trecute, Bay isi intra in mana si noi il putem vedea pe tinerelul de care nu ai zice ca e in stare sa ucida o musca supravietuind atacurilor Decepticonilor, inclusiv cel al unui nou tip de astfel de robot ce poate lua forma unei femei incredibil de atragatoare – “echipata” cu o limba de care, dupa cum afla si Sam, cel mai bine e sa te feresti. Mikaela si Optimus Prime (Peter Cullen) ii vin in ajutor si, in colaborare cu o ramura speciala din cadrul armatei, NEST, pornesc sa afle ce anume cauta Decepticonii. Pentru ca tot vorbim de o continuare, nu e greu de imaginat ca Megatron din primul “Transformers” nu e mort, desi nu el e cea mai mare amenintare acum, ci lordul sau, The Fallen.

Desi povestea in sine nu pare deloc complicata asa cum e ea mai sus, criticii sunt de parere ca problema cu “Razbunarea celor Invinsi” consta in modul in care Bay a ales sa o redea pe marele ecran. Cum am spus si mai sus, regizorul pare mai mult decat in elementul sau in jurul exploziilor dar pana si cei mai inversunati fani ai sai sunt de parere ca s-a lasat purtat de val in al doilea film. Secventele se succeda in ritm accelerat, actorii adesea par coplesiti de situatie (ceea ce probabil le-ar folosi ca scuza buna pentru interpretarile mediocre, cel putin in cazul lui Fox), iar accentul cade prea des pe imagini decat pe substanta, pana la un punct in care spectatorul ramane cu impresia ca marile nume ce ar fi trebuit sa faca acest film o experienta interesanta (Fox, LaBeouf, Josh Duhamel, Common) nu sunt altceva decat obiecte de decor.

“Transformers 2” e o cursa de 150 de minute la sfarsitul careia spectatorul abia daca isi mai poate trage sufletul. Metalul se izbeste de metal, masini si tancuri sunt spulberate in mii de bucati, pana si Piramidele din Egipt devin ca niste jucarii in confruntarea dintre Decepticoni, pe o parte, si Autoboti si oameni de cealalta. Cu toate astea, intre timp, LaBeouf tot mai gaseste timp sa tipe replicile de dialog, Fox sa aiba grija sa nu i se intinda gloss-ul de buze, iar Bay sa insereze clisee demult fumate ce nu aduc nimic nou povestii in sine.  

Si totusi, “Razbunarea celor Invinsi” nici nu pretinde sa fie mai mult de atat. Consensul in ceea ce priveste acest film este ca, decat sa il critici pentru ce nu face sau nu arata, mai bine te lasi pe spate in scaun si te simti bine uitandu-te la el. Sa nu uitam ca Bay nu face filme ca oricare alt regizor: Michael Bay face filme de actiune de prima clasa, si o face foarte bine chiar. De aceea, “Transformers 2” poate fi vazut ca un film de nisa, escapism de cea mai buna calitate (la asa buget nici nu-i de mirare), o experienta plina de adrenalina, efecte speciale ireprosabile si secvente care te lasa masca.  

“Transformers: Razbunarea celor Invinsi” s-a lansat in SUA pe 24 iunie si ruleaza acum in cinematografele din intreaga lume. A fost catalogat de Motion Picture Association of America drept PG-13 (nerecomandat pentru copiii sub 13 ani) pentru unele scene de violenta si limbaj neadecvat.

Plusuri

“Transformers: Razbunarea celor Invinsi” promite sa ofere publicului un film cool, amuzant si plin de scene actiune. Reuseste sa faca toate astea si chiar mai mult.  

Minusuri

“Transformers 2” este complet lipsit de o poveste pe care sa se plieze si muleze toate scenele de actiune. Michael Bay nu este un regizor familiarizat cu realitatea si, de aceea, pana si cea mai simpla scena din viata reala devine pentru el un calvar, asa ca regurce la clisee pentru a o reda. Faptul ca tinerele talente din distributie mai au inca multe de invatat nu contribuie deloc la stergerea acestei impresii. Nu putini au fost spectatorii care s-au ridicat si au parasit sala inainte de terminarea filmului dar, din nou, probabil nici ei nu au stiut la ce sa se astepte.

Adevarul

“Transformers 2” se salveaza prin faptul ca nu vrea sa para ca e ceva mai mult decat este. De aceea, tot ce i se poate reprosa devine redundant pentru ca, fara nici cea mai mica urma de indoiala, pasionatii de filme de actiune (si in special fanii primului “Transformers”) vor savura fiecare secunda in parte din cele 150 de minute. “Razbunarea celor Invinsi” este un film de o violenta superba, orchestrat cu foarte multa atentie chiar si pentru cel mai mic detaliu, care te ia de mana, te introduce in lumea Decepticonilor si Autobotilor, si apoi te lasa acolo sa gasesti singur iesirea. Vizionare placuta!

#2
Bitch_in_Red

Bitch_in_Red

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,271
  • Înscris: 07.05.2004

Transformers: Revenge of the Fallen [2009]

[ http://ia.media-imdb.com/images/M/MV5BMTM2OTQwMzcxNF5BMl5BanBnXkFtZTcwOTczODI4Mg@@._V1._CR0,0,285,285_SS100_.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]



Michael Bay ne uraste si eu pot dovedi asta: dispretul sau fata de umanitate este atat de complesitor incat cel putin de 3 ori in timpul filmului, cineva (sau ceva) mentioneaza ca Megan Fox este HOT (atractiva).
Come on! Esti sigura?
Da, si Statuia Libertatii este verde, si muntii sunt inalti si... totul este evident, nu-i asa?  Ehh, dar aici e problema. Pentru ca Michael Bay nu reuseste nici ca regizor si nici ca fiinta umana, pentru ca el ne uraste si considera ca este nevoie sa fie spus ceea ce libidoul trepidant al cortexului masculin realizeaza instantaneu atat timp cat are ochi sa priveasca. Si el nu a sesizat-o pentru ca era pur si simplu prea ocupat sa faca acest morman urias de aburire a spectatorului sa functioneze. Si uite asa atractia ascunsa a lui Megan devine cea mai mare crima a lui Bay cunoscuta in prezent, asta ignorand un gest rasist (Negroid si jumatatea lui, Ghettotron) care este cel putin la egalitate cu momentul in care Bergman il apeleaza cu "boy" pe Sam in Casablanca. In concluzie, in loc de capcane palpitante made in Hollywood, efecte speciale si staruri de cinema, Bay isi foloseste talentul lipsit de valoare terciuind fiecare element de blockbuster al verii creând un echivalent de culoare maronie.
Well, n-are rost sa ne plangem; oricand sunteti invitati sa mergeti pe google images si sa cautati dupa "fundul-lui-Megan-Fox".

Se pare ca Transformers s-au ascuns printre noi, cimentiere si rahat de mii de ani. Stia cineva asta? V-ati intrebat vreodata cum s-a numit primul T? Poate Neanderbot? Sharpstickbot? Nu conteaza; important este ca ei sunt aici si nu ne ignora dintr-un motiv anume. Si in prezent Decepticonii cauta sa se razbune pe Autobots pentru un motiv prost explicat. Eu cred ca imparatul ala negru de la Star Wars este implicat, dar va rog sa nu ma citati. Cand vor termina cu razbunarea ne vor fura... Soarele? Folosind o masina ingropata in interiorul marii piramide a lui Cheops (eu as fi instalat-o pe Mercur) in urma cu cateva mii de ani? Mda. Cam despre asta e vorba. Si precis asta era rostul gigantului AspiratorBot, sa suga varful piramidei si sa expuna Sun Sucker versiunea 2012 (dec 23 ora 11:40pm). Si robotii aia buni vor sa-i opreasca pe astia rai sa faca treaba asta. De ce? Simplu: pentru ca ei iubesc Pamantul atat de muuuult (pupici) si pentru ca ei se simt obligati sa actioneze precum oamenii. Si de ce aceasta energie inteligenta si adaptabila s-ar umili vreodata sa foloseasca inscriptiile ebonice, cu atat mai putin sa se transforme intr-un Chevy in loc de... sa spunem intr-un pistol-mitraliera cu fierastrau de tip laser? este dincolo de prapadita mea capacitatea intelectuala. Dar e bine ca totul are sens in universul inuman al lui Michael Bay!

Dupa cum am mai spus, in mod clar Bay isi uraste audienta, astfel incat el nu face nici macar un cârcel de neincredere in timpul acestei parodii. Mai intai incearca sa ne faca sa credem ca Decepticonii nu ar strivi oamenii ca pe muste in drumul lor catre activarea masinii pe care au construit-o la inceputul istoriei pentru a-si perpetua specia, apoi ne forteaza sa credem ca pentru atingerea scopului ar inrola o masinarie care este obesdata sexual precum al meu Chihuahua!? Cine a construit aceste lucruri din nou? BecaliBot? Si de ce un boboc de facultate primeste responsabilitatea de a folosi simbolul autoturismului marca Scion ca sa-si salveze planeta de o gramada de titani care ar fi trebuit s-a distruga cu cateva milenii in urma, si...
La dracu! Eu nu am nici cea mai vaga idee despre ce s-a intamplat in acest film si de ce. Si as paria ca nimeni din cei implicati in producerea lui la fel n-au habar, Michael Bay inclus. E ca si cum un detaliu secret al scenariului au uitat sa-l dezvaluie chiar si pentru ei. Ca urmare am ramas cu o bucata de film pr0no complet napadit de miscare, dialog de mitraliere, modificari salbatice in caracterul personajelor, rationamente neintemeiate, si un zgomot ingrozitor care face ca majoritatea barbatilor sa nu aiba o erectie la aparitia lui Megan Fox. Noroc cu mafiobotii aia mici si grasi care au incercat sa ne dea niste repere din cand in cand... multumim GuidoTron!

Verdictul meu: a piece of dynamite up your butt

Edited by Bitch_in_Red, 29 September 2009 - 15:25.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate