Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Protejare sunca

Honor 70

Probleme arzator Ferroli SUN P7
 Recomandare telefon in jur de 150...

Întrebare despre banda de derulare

Atlantic Money

Ska-nk - Arata-i c-o iu…
 Nu mi-au iesit analizele chiar ok.

Hub Macbook Air M1 - 144hz HDMI

Pendulul Foucault

Golf 4 probleme difuzoare
 Telecomanda StarLight

Bios nu recunoaste HDD si nu boot...

Caști audio noise cancelling

[ANCOM] Un sfert dintre conexiuni...
 

Html Button

- - - - -
  • Please log in to reply
17 replies to this topic

#1
castoru28

castoru28

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 91
  • Înscris: 08.07.2009
Buna!! sunt nou in acest domeniu... si as vrea sa ma ajutati si pe mine cu ceva  :rolleyes:
Am urmatorul cod:

<table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" id="NavigationBar1">
<tr>
<td align="left" valign="top" width="124" height="30"><a href=""><img id="bv01013" src="bv01013.gif" alt="" align="top" border="0" width="124" height="30" onmouseover="SwapImage(1,0,'bv01013','bv01013_over.gif')" onmouseout="SwapImage(0,0,'bv01013','bv01013.gif')"></a></td>
</tr>
</table>


In acest cod ar trebui sa fie 2 butoane...cand e mose over se chimba iar cand e mouse out se schimba cum a fost inainte.... cred ca stiti despre ce e vorba...
Ce vreau sa va rog eu este sa imi spuneti care e Button 1 si Button 2

Daca nu ati inteles ceva spumetimi ce ^_^

#2
Paullik

Paullik

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,754
  • Înscris: 05.07.2008
Din cate vad eu..nu exista nici un "Button 2"!
Ai o singura celula de tabel(<td></td>) acolo(in codul tau), nu ai unde sa ai 2 butoane!
Daca mai vrei unul pe acelasi rand trebuie sa faci o noua celula intre tagurile <tr></tr>, iar daca vrei pe rand nou(sub primul), "construiesti" un rand cu tagurile <tr></tr> si apoi celula in interiorul lor!
Poate vroiai altceva.... :huh: daca nu ti-am raspuns la ce vroiai, scuza-mi postul!

Edited by Paullik, 20 July 2009 - 18:39.


#3
shiva

shiva

    Nameless hero. Professional bug slayer mom.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,339
  • Înscris: 06.10.2003
Probabil se construiesc in functia javascript SwapImage

#4
Alta_

Alta_

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,197
  • Înscris: 22.05.2007
bv01013.gif - imaginea afisata normal - sa zicem ca este "buton1".
bv01013_over.gif - imaginea afisata la onmouseover() pe "buton1".

Ambele imagini trebuie sa existe, in cazul tau, in directorul in care e si fisierul .htm.

Functia javascript SwapImage() are rolul de a schimba intre ele src-urile celor doua imagini asa incat:
- la onmouseover, functia apelata  cu SwapImage(1,0,'bv01013','bv01013_over.gif'), face ca src-ul pozei cu id-ul "bv01012" sa devina bv01013_over.gif.
- la onmouseout face invers: SwapImage(0,0,'bv01013','bv01013.gif'); src-ul pozei cu id-ul "bv01012" revine la bv01013.gif.

#5
castoru28

castoru28

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 91
  • Înscris: 08.07.2009
Ceea ce vreau sa fac eu de fapt este sa inlocuiesc acele butoane cu astea:


- onmouseover - sa fie asta http://i27.photobuck...ttons/p_yim.gif
- on MouseOut - sa fie asta http://i27.photobuck...ttons/p_www.gif

am dat doar un exemplu...

eu am incercat sa modific codul acela si in loc de  bv01013 si bv01013_over am pus adresele de mai sus  :D ma chinui de ceva vreme si nu reusesc....

#6
ITMaster

ITMaster

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 111
  • Înscris: 22.03.2009
Baieti, baieti nu va complicati...
Castor, cand folosesti Javascript asigura-te ca browser-ul intelege limbajul, ca altfel nu ai cum...

in Head sau intr-un fisier separat pui:

<script language=”Javascript”>

poza_peste = new Image;
poza_peste.src = “nume poza cand e mouseul peste”;
poza_normala = new Image;
poza_normala.src = “nume poza normala”;

</script>


In tabel acolo unde iti trebuie pui:

<a href=”#” onmouseover=”document.myImage1.src = poza_peste.src;”
onmouseout=”document.myImage1.src = poza_normala.src;”>
<img src=”lotus.jpg” name=”myImage1” width=100 height=100 border=0>
</a>

Edited by ITMaster, 20 July 2009 - 21:21.


#7
castoru28

castoru28

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 91
  • Înscris: 08.07.2009
Am mai gasit un cod :

<script language="Javascript" type="text/javascript">
<!--
RollOver1 = new Image();
RollOver1.src = "Link1";
//-->
</script>
<a href="Adresa">
<img src="Link2" id="RollOver1" width="90" height="24" alt="" border="0" onmouseover="this.src='Link1'" onmouseout="this.src='Link2'">

Numa nu stiu daca e corect sa folosesc acest cod pe post de buton... <_<

#8
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 293,892
  • Înscris: 08.10.2015
Sau ai putea folosi puțin CSS... Dar na, dacă tu vrei js... :w00t:

#9
Paullik

Paullik

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,754
  • Înscris: 05.07.2008
So, ce vroiai tu e sa inlocuiesti pozele!
Ia frumos ce a postat ITMaster si apoi salvezi acele mici imagini in calculator, le redenumesti cum vrei tu(doar sa le pastrezi exstensia) si apoi le pui in folderul unde ai si fisierul .html(sau pe host in acelasi folder), apoi in scriptul postat d ITMaster, inlocuiesti "nume poza cand e mouseul peste" cu numele pozei tale(ai grija numele sa fie intre ghilimele, deci ghilimelele nu le stergi), la fel si pt. “nume poza normala”!
Succes!

#10
castoru28

castoru28

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 91
  • Înscris: 08.07.2009

View Posti0nutzb, on 21st July 2009, 07:17, said:

Sau ai putea folosi puțin CSS... Dar na, dacă tu vrei js... :w00t:

Vreau in orice doar sa mearga.... :rolleyes:

#11
Paullik

Paullik

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,754
  • Înscris: 05.07.2008

View Postcastoru28, on 20th July 2009, 23:28, said:

Vreau in orice doar sa mearga.... :rolleyes:
Fa cum ti-am zis!
Din cate am testat eu nu merge scriptul lui ITMaster!!!!
[b]Incearca cu scriptul postat de tin, asta:
<script language="Javascript" type="text/javascript">
<!--
RollOver1 = new Image();
RollOver1.src = "Link1";
//-->
</script>
<a href="Adresa">
<img src="Link2" id="RollOver1" width="90" height="24" alt="" border="0" onmouseover="this.src='Link1'" onmouseout="this.src='Link2'">
Aici schimbi Link1 cu ce vrei sa apara cand ti mouseul pe imagine si link2 cu ce vrei sa stea normal!

PS: Imi cer scuze ca ti-am recomandat ceva netestat!

Edited by Paullik, 20 July 2009 - 22:35.


#12
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 293,892
  • Înscris: 08.10.2015
<td align="left" valign="top" width="124" height="30"><a href="#" class="myMouseover"></a></td>

.myMouseover {
display:block;
height:30px;
background:url(imagine1.jpg) no-repeat left top;
}
.myMouseover:hover {
background-image:url(imagine2.jpg)
}

Cred că îți dai seama care e css și care e html, da?

#13
castoru28

castoru28

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 91
  • Înscris: 08.07.2009
Am reusit  :D  :bouncey:

merge cu codu asta
:

<script language="Javascript" type="text/javascript">
<!--
RollOver1 = new Image();
RollOver1.src = "Link1";
//-->
</script>
<a href="Adresa">
<img src="Link2" id="RollOver1" width="90" height="24" alt="" border="0" onmouseover="this.src='Link1'" onmouseout="this.src='Link2'">


#14
ITMaster

ITMaster

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 111
  • Înscris: 22.03.2009
Bine-nteles, tot cu Javascript....
Ca sa imi repar gresala ti-as recomanda urmatoarele chestii:
1)  Este folosit pentru cazul in care Browser-ul nu se descurca cu Javascript sau nu il suporta, iar schema asta este ca sa nu iti afiseze aiureli in pagina.
<script language = "javascript">
<!--
         Scriptul in sine
//-->
</script>

si:

<noscript>Aici scrii un mesaj care sa apara in cazul in care un utilizator nu are javascript sau nu e activat...</nooscript>

Inca odata imi cer scuze pentru script, dar nu am avut timp sa ma uit peste el sa il corectez.
Macar Paullik a fost pe faza sa il corecteze!  :)  Multumesc!

#15
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 293,892
  • Înscris: 08.10.2015
Asta e din ciclul noi muncim și nu gândim? De ce naiba vă complicați cu js când puteți folosi css?
Css ce va rula pe mai multe browsere decât soluția cu js deoarece sunt mai multe calculatoare cu js dezactivat decât cu css dezactivat ...

#16
Paullik

Paullik

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,754
  • Înscris: 05.07.2008

View Posti0nutzb, on 27th July 2009, 00:09, said:

Asta e din ciclul noi muncim și nu gândim? De ce naiba vă complicați cu js când puteți folosi css?
Css ce va rula pe mai multe browsere decât soluția cu js deoarece sunt mai multe calculatoare cu js dezactivat decât cu css dezactivat ...
Ai dreptate, dar....

Quote

css dezactivat ...
:blink: :wacko:  
Se poate?

#17
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 293,892
  • Înscris: 08.10.2015

Quote

Se poate?
1) conexiune slabă și se încarcă doar html (no js, no css)
2) Nu neapărat dezactivat, dar css-ul poate fi pentru alte medii decât screen (print, braille, etc).
3) Lynx :w00t:

În plus, să nu uităm de browsere mobile ce nu prea știu să interpreteze JS. Decât la telefoane mai deștepte (cum ar fi iphone), dar și ăla limitat

Edited by i0nutzb, 27 July 2009 - 00:59.


#18
boghy933

boghy933

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 702
  • Înscris: 16.10.2009
eu foloseam codul asta...

<html>
<head>
<script>
button1up = new Image; button1up.src = "IMG1.EXT";
button1down = new Image; button1down.src = "IMG2.EXT";

function MouseOverRoutine(ButtonName)
{
if(ButtonName=="button1")
{document.button1.src = button1down.src;}
}
function MouseOutRoutine(ButtonName)
{
if(ButtonName=="button1") {document.button1.src = button1up.src;}
}
</script>
</head>
<body>

< a href="link.htm" onmouseover="MouseOverRoutine('button1')" onmouseout="MouseOutRoutine('button1')">
<img src="IMG1.EXT" name="button1" alt="" border="0"></a>

</body>
</html>

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate