Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!
 Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda
 Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...
 Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata
 

Cultura romana - o cultura slava?

- - - - -
  • Please log in to reply
1684 replies to this topic

Poll: Cultura romana - cultura slava? (208 member(s) have cast votes)

Cultura romana - cultura slava?

  1. mai putin de 10% (70 votes [33.65%])

    Percentage of vote: 33.65%

  2. 30% (80 votes [38.46%])

    Percentage of vote: 38.46%

  3. 60% (36 votes [17.31%])

    Percentage of vote: 17.31%

  4. 90% (22 votes [10.58%])

    Percentage of vote: 10.58%

Vote Guests cannot vote

#901
burebista2010

burebista2010

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 205
  • Înscris: 09.08.2009

View Postzmedeu, on 12th September 2009, 19:25, said:

Exista mai multe ipoteze in ce priveste localizarea lui Iustiniana Prima. Faptul ca nu este localizata suta la suta intr-un loc, nu inseamna ca nu a existat. Novelele constitutie baza legala a existentei lui Iustiniana Prima. Ea apare mentionata in documentele Vaticanului de la prima data a existentei unei arhive a Vaticanului (anul 700) pana astazi.

Insasi titulatura Patriarhiei/arhiepiscopiei de la Ohrida contine Iustiniana Prima. Respectiva institutie era Iustiniana Prima. O spune clar titulatura. E legala si reala din momentul in care a fost infiintata la 535 pana la 1767 cand otomanii o desfiinteaza drept consencinta a uneltirilor grecilor de la patriarhia de la Constantinopol.

:eek:  Asta e groasa de tot. Adica tampita.
ravinescule, tu ala destept de la Iasi, care te respect in general, dar nu acuma, caci o dai in balta.
Pai stiinta a fost creata de biserica. Universitatile europene au luat nastere in sec 11 prin grija bisericii, preocupata sa stabileasca in mod logic, rational existenta lui dzeu. In universitati s-a ajuns a se studia astronomia, chimia, fizica, anatomia, biologia tocmai din preocuparea "oamenilor de stiinta" de a-l demonstra pe dzeu. Newton pune la baza fizicii sale pe hdzeu (cine a miscat lumea din inertie?).

Latina medievala, latina bisercii, devine limba stiintei. Astazi respectiva latina razbate din toate limbile globului. Si in chineza,si in japoneza, datorita bisericii latina exista (peste tot pe glob).


bun. Asta am afirmat si eu ce spune Fredegar.
Dar nu tot ce a spus Fredegar a fost adevarat. S-a demonstrat ca multe din ceea ce spune Fredegar nu este adevarat. S-a demonstrat ca de fapt el nu este un martor ocular, s-a demonstrat ca de fapt el relateaza din ceea ce spun altii. Si ca multe din comentariile sale sunt interpolatii tarzii. Insasi originea franca a lui Samo. Se stie doar un singur lucru precics: Samo era roman (adica latinofon) adica putea sa fie din Balcani (cel mai probabil) mai ales ca reactia lui Samo de a-l renega pe regele merovingian despre care spune "nu este regele meu" confirma faptul ca Samo era un latinofon din alta lume.


Textul este foarte clar, aici nu este loc de invartite, locuitorii din Salonic ies in imprejurimi si constata satele parasite ale slavilor. Slavii respectivi nu mai existau.  O dovada concludenta ca slavii aia n-au lasat nici o urma, ca n-au avut nici un impact. O demonstreaza de altfel arheologia. Slavii in vestul Balcanilor sunt o aparitie tarzie, la sfarsit de secol 8 inceput de secol 9.


esti naiv. Nu ca n-ai fi bine intentionat, dar esti naiv.

Uite, tocmai in jurul meu e plin de carti despre Afganistan. Daca deschizi ziarele e imposibil sa nu citesti despre talibani, americani, regimul din Kabul samd. Eu unul ti-am atras atentia de nenumerate ori ca exista o mare deosebire intre relieful din Balcani si cel de la nord de Dunare, din jurul Carpatilor.

Am spus-o, dand exemplul al lui WWII cand nazistii si italienii au avut mari dificultati in Balcani, cand dupa 1945 a existat o rezistenta comunista in Balcani (apropo, stii care a fost rolul vlahilor in acea rezistenta comunista?)ca Balcanii au permis rezistenta populatiei bastinase in munti, pe cand la nord de Dunare nu a fost posibil asa ceva. Dovada cea mai buna o ai in peiroada de la instaurarea comunismului, cand rezistenta anticomunista din Carpati e terminat rapid. Puncte de rezistenta au fost putine, formate din cativa oameni (o mana de oameni, mari eroi) care au rezistat, ultimul predandu-se sub Carter (dar a supravietuit intr-o localitate, dandu-se altul).

Concluzia:
exista reliefuri, exista geografie, foarte favorabile unei populatii montane. Un exemplu il ofera Afganistanul si Pakistanul. Un alt exemplu celebru sunt Balcanii.

Recomandare: pune mana pe carte.


mie imi demonstraza, mai ales ca aveau luntrii, ca ei veneau din Anatolia, adusi de persi, ca forte auxiliare.
mhuahaha tocmai de aia multi oameni de stiinta din vremea medievala au fost arsi pe rug (copernic era si el sa ajunga acolo).

#902
alalaltu

alalaltu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,837
  • Înscris: 30.10.2006

View Postzmedeu, on 12th September 2009, 18:41, said:

S-a demonstrat ca de fapt el nu este un martor ocular, s-a demonstrat ca de fapt el relateaza din ceea ce spun altii. Si ca multe din comentariile sale sunt interpolatii tarzii. Insasi originea franca a lui Samo. Se stie doar un singur lucru precics: Samo era roman (adica latinofon) adica putea sa fie din Balcani (cel mai probabil)

bun. Tu vii cu argumentul ca Fredegar nu a fost martor ocular. Acceptat. In schimb sustii ca "se stie" ca Samo a fost latinofon. Inseamna ca te bazezi pe un martor ocular. Care?

Edited by alalaltu, 12 September 2009 - 19:17.


#903
zmedeu

zmedeu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,538
  • Înscris: 09.08.2009

View Postalalaltu, on 12th September 2009, 19:16, said:

In schimb sustii ca "se stie" ca Samo a fost latinofon. Inseamna ca te bazezi pe un martor ocular. Care?
Exista un studiu care analizeaza contextul in care apare documentul acela al lui Fredegar. Nu am chef sa-l caut acuma. Dupa cate imi amintesc e vorba de o alta relatare. Cele doua sunt combinate. Insasi documentul lui Fredegar nu este original. Exista compilatii mai tarzii. Toti insa se pun de acord: Samo era lationofon. Faptul ca era franc e discutabila.

Cum ti-am spus, nu-mi cere mai multe detalii ca n-am chef sa caut. Altadata (oricum am postat mai demult detaliile).

View Postburebista2010, on 12th September 2009, 18:48, said:

mhuahaha tocmai de aia multi oameni de stiinta din vremea medievala au fost arsi pe rug (copernic era si el sa ajunga acolo).
deveneau eretici cand anumite figuri din biserica, datorita personalitatii lor proprii retardate, deveneau rigizi. Exact cum astazi, daca te atingi de sionism, de comunism (de evrei comunisti), te trezesti cu un proces al Holocaustului, ca esti ars pe rug fiindca ai incalcat Legea Holocaustului.

Edited by zmedeu, 12 September 2009 - 21:37.


#904
burebista2010

burebista2010

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 205
  • Înscris: 09.08.2009

View Postzmedeu, on 12th September 2009, 22:36, said:

deveneau eretici cand anumite figuri din biserica, datorita personalitatii lor proprii retardate, deveneau rigizi. Exact cum astazi, daca te atingi de sionism, de comunism (de evrei comunisti), te trezesti cu un proces al Holocaustului, ca esti ars pe rug fiindca ai incalcat Legea Holocaustului.


?? pai fix de la asta se porneste "frâna" bisericii fata de geografie, astrologie, chimie etc. etc. oricum mixarea asta a ta a holocaustului cu "progresul stiintific" sponzorizat de biserica explica bine cat de informat esti. daca esti suparat cumva pe cineva (ma refeream la sionisti, comunisti etc.) deschizi un topic aparte :lol: ca dupa cate intzelege lumea, capitalismul tot este o creatie a evreilor, si in special sponsorizato de asta: http://en.wikipedia....le:Baphomet.png, bancnota aia de 1 dolar care o purtai in buzunar era fix ceeia ce promovau sionistii http://en.wikipedia....ll,_reverse.jpg. daca vrei sa raspunzi, raspunde pe un topic pe tema.

#905
zmedeu

zmedeu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,538
  • Înscris: 09.08.2009

View Postburebista2010, on 12th September 2009, 22:22, said:

mixarea asta a ta a holocaustului cu "progresul stiintific" sponzorizat de biserica explica bine cat de informat esti.
ti-am demonstrat ca excesul de zel manifestat contra lui Giordano Bruno, Galilei samd s-a datorat mai degraba unor indivizi, decat unei institutii si ca acele exceptii nu infirma regula, ca institutia biserica a dezvoltat stiinta.

View Postburebista2010, on 12th September 2009, 22:22, said:

daca esti suparat cumva pe cineva (ma refeream la sionisti, comunisti etc.) deschizi un topic aparte :lol: ca dupa cate intzelege lumea, capitalismul tot este o creatie a evreilor
inca o dovada ca nu cunosti istorie.

Evreii au fost importanti in economia medievala datorita unei interdictii crestine, de a nu face profit din dobanda. Celorlalti li se permitea, precum evreilor.

Atata timp insa cat evreii au fost importanti in respectiva economie, ea a fost medievala, adica de kkt, primitiva. In momentul in care un crestin, din familia Medici descopera contabilitatea pe registre dintr-o data dispare necesitatea evreilor si se naste sistemul bancar, care duce la capitalism.

Concluzia: sistemul bancar se datoreaza unor crestini din Florenta, din familia Medici. Iar sistemul bancar sta la baza capitalismului.

PS:
Asta e un PUNCT pentru prostii care nu invata. :ciocan:

#906
burebista2010

burebista2010

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 205
  • Înscris: 09.08.2009

View Postzmedeu, on 12th September 2009, 23:40, said:

ti-am demonstrat ca excesul de zel manifestat contra lui Giordano Bruno, Galilei samd s-a datorat mai degraba unor indivizi, decat unei institutii si ca acele exceptii nu infirma regula, ca institutia biserica a dezvoltat stiinta.

inca o dovada ca nu cunosti istorie.

Evreii au fost importanti in economia medievala datorita unei interdictii crestine, de a nu face profit din dobanda. Celorlalti li se permitea, precum evreilor.

Atata timp insa cat evreii au fost importanti in respectiva economie, ea a fost medievala, adica de kkt, primitiva. In momentul in care un crestin, din familia Medici descopera contabilitatea pe registre dintr-o data dispare necesitatea evreilor si se naste sistemul bancar, care duce la capitalism.

Concluzia: sistemul bancar se datoreaza unor crestini din Florenta, din familia Medici. Iar sistemul bancar sta la baza capitalismului.

PS:
Asta e un PUNCT pentru prostii care nu invata. :ciocan:


nu are rost sa fii offtopic pe un topic cu alt titlu, deschide alt topic daca esti asa de suparat.

p.s. sistemul bancar cum il cunosti AZI vine de de TEMPLARI: credit, datorii, procente, concentrarea bogatiii in mainele doar la cateva clanuri, monopol, etc. de ce crezi ca aia au fost omorati si desfiintati cand papa a aflat de jmekeria lor? vrei sa reprezinti nu stiu ce dar inainte gandeste-te daca nu te faci de ras (pe forum bineinteles).

Edited by burebista2010, 12 September 2009 - 22:53.


#907
zmedeu

zmedeu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,538
  • Înscris: 09.08.2009

View Postburebista2010, on 12th September 2009, 22:50, said:

nu are rost sa fii offtopic pe un topic cu alt titlu, deschide alt topic daca esti asa de suparat.
misto, dupa ce tu esti ala care abati discutia, tot tu ala esti politistul.

View Postburebista2010, on 12th September 2009, 22:50, said:

p.s. sistemul bancar cum il cunosti AZI vine de de TEMPLARI
prostea.
Sistemul denumit "bancar" isi are etimologia in masa (adica banca) unde se facea convertirea valutelor (monezilor emise de un rege cu monedele emise de alt rege), iar unul din familia Medici a inventat un sistem ( a pus bazele contabilitatii pe registre) in care un registru era convertit in altul, iar acest sistem de convertire a permis introducerea dobanzii camuflata intr-o convertire.

Nu-ti explic ca esti prea redus mintal. Templierii sunt alta miscare de peste. Ei aveau rolul de a transporta banii dintr-un loc in altul, motiv ca fiind raspanditi in numeroase tari puteau face imprumuturi regilor in schimbul a favorilor. Ei nu puteau percepe dobanda. Si cu toate ca exista o teorie ca templierii dupa ce au fost lichidati de Filip cel Frumos in 1303 au sters-o printre altele in Elvetia (au pus bazele sistemului bancar elvetian) si in Portugalia (au pus bazele explorarii marilor) doar familia Medici a initiat un sistem care va ocoli interdictia crestina de a percepe dobanda, prin sistemul de contabilitate descoperit de ei.

SI mai exista teoria ca niste templieri au supravietuit in Scotia si prin regii Angliei din familia Stuart (James) care sunt debarcati de Cromwell se dezvolta masonii care ajung in Franta, etc,etc.

Edited by zmedeu, 12 September 2009 - 23:26.


#908
burebista2010

burebista2010

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 205
  • Înscris: 09.08.2009

View Postzmedeu, on 13th September 2009, 00:23, said:

misto, dupa ce tu esti ala care abati discutia, tot tu ala esti politistul.

prostea.
Sistemul denumit "bancar" isi are etimologia in masa (adica banca) unde se facea convertirea valutelor (monezilor emise de un rege cu monedele emise de alt rege), iar unul din familia Medici a inventat un sistem ( a pus bazele contabilitatii pe registre) in care un registru era convertit in altul, iar acest sistem de convertire a permis introducerea dobanzii camuflata intr-o convertire.

Nu-ti explic ca esti prea redus mintal. Templierii sunt alta miscare de peste. Ei aveau rolul de a transporta banii dintr-un loc in altul, motiv ca fiind raspanditi in numeroase tari puteau face imprumuturi regilor in schimbul a favorilor. Ei nu puteau percepe dobanda. Si cu toate ca exista o teorie ca templierii dupa ce au fost lichidati de Filip cel Frumos in 1303 au sters-o printre altele in Elvetia (au pus bazele sistemului bancar elvetian) si in Portugalia (au pus bazele explorarii marilor) doar familia Medici a initiat un sistem care va ocoli interdictia crestina de a percepe dobanda, prin sistemul de contabilitate descoperit de ei.

SI mai exista teoria ca niste templieri au supravietuit in Scotia si prin regii Angliei din familia Stuart (James) care sunt debarcati de Cromwell se dezvolta masonii care ajung in Franta, etc,etc.

ba nene, era vorba despre capitalism, nu despre "inventorii sistemului bancar". Tu afirmi ca ai trait in state, adica traeai intr.un sistem economic pus pe bazele modelului templarilor, modelul grec sau roman era mult mai simplu chiar daca la vremeia aia nu exista termenul banc si totul era pe baza schimbului si nu specularii si creditului etc. etc.) oricum ai fugit de la esenta! rezerva federala si altele ai ceva de comentat?!

#909
zmedeu

zmedeu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,538
  • Înscris: 09.08.2009

View Postburebista2010, on 12th September 2009, 23:45, said:

ba nene, era vorba despre capitalism, nu despre "inventorii sistemului bancar".
prostea.
perioada dinainte de Medici se numeste evul mediu.
dupa inceputurile fam. Medici vorbim de capitalism.

View Postburebista2010, on 12th September 2009, 23:45, said:

Tu afirmi ca ai trait in state, adica traeai intr.un sistem economic pus pe bazele modelului templarilor,
o zici, fiindca in creierul tau natang, cineva ti-a bagat in cap legenda cu masonii (si toata povestea aia cu Scotia, Stuart, samd, James, Franta, iacobinii, etc).

Incultura ta si spalarea ta pe creier te impiedica sa intelegi ca Iluminismul creste din Renastere, iar Renasterea a fost inceputa cu banii familiei MEdici.
Iar din ideil iluministe se naste atat revolutia americana cat si cea franceza. Nici o legatura cu templierii. Decat legendele natange din creierul tau.

View Postburebista2010, on 12th September 2009, 23:45, said:

oricum ai fugit de la esenta! rezerva federala si altele ai ceva de comentat?!
Is creatii recente, sec 20.

#910
burebista2010

burebista2010

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 205
  • Înscris: 09.08.2009

View Postzmedeu, on 13th September 2009, 00:55, said:

prostea.
perioada dinainte de Medici se numeste evul mediu.
dupa inceputurile fam. Medici vorbim de capitalism.

o zici, fiindca in creierul tau natang, cineva ti-a bagat in cap legenda cu masonii (si toata povestea aia cu Scotia, Stuart, samd, James, Franta, iacobinii, etc).

Incultura ta si spalarea ta pe creier te impiedica sa intelegi ca Iluminismul creste din Renastere, iar Renasterea a fost inceputa cu banii familiei MEdici.
Iar din ideil iluministe se naste atat revolutia americana cat si cea franceza. Nici o legatura cu templierii. Decat legendele natange din creierul tau.


Is creatii recente, sec 20.


si iluminatii tai italieni de unde s.au "iluminat"? templarii dupa aia "oficial" s.au extins..repet "oficial"

spalat la creier esti tu....in plimbarile tale pe la unchiul sam..pe statuia libertatii..stii cum o cheama?

creatii recente? stii care era programul "iluminatilor"?? incercari de a crea o rezerva federala au existat inca din secolul 19..adica inca in "tineretea" statelor unite....mai informeaza-te....numai nu de aici http://en.wikipedia....ki/Ben_Bernanke, dupa cate stiu, omul nu vorbeste romaneste/ucraineste, incearca in engleza :lol:

Edited by burebista2010, 13 September 2009 - 00:19.


#911
zmedeu

zmedeu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,538
  • Înscris: 09.08.2009

View Postburebista2010, on 13th September 2009, 00:17, said:

si iluminatii tai italieni de unde s.au "iluminat"?
prostea.
In acel moment Romania (cum se numea imperiul cu capitala la Constantinopol) era pe duca. Toata inteligenta parasea corabia care se scufunda. Inteligenta s-a adunat in Italia, in special in cetati precum Florenta, unde domina familia Medici care a deschis o Academie cu profesori greci. De acolo incepe Renasterea, cu romaioi, din Romania.

View Postburebista2010, on 13th September 2009, 00:17, said:

creatii recente? stii care era programul "iluminatilor"??
tu esti spalat pe creier bine de tot cu kktul asta cu iluminati, cu Weishaupt si alte prostii din astea.

#912
burebista2010

burebista2010

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 205
  • Înscris: 09.08.2009

View Postzmedeu, on 13th September 2009, 01:28, said:

prostea.
In acel moment Romania (cum se numea imperiul cu capitala la Constantinopol) era pe duca. Toata inteligenta parasea corabia care se scufunda. Inteligenta s-a adunat in Italia, in special in cetati precum Florenta, unde domina familia Medici care a deschis o Academie cu profesori greci. De acolo incepe Renasterea, cu romaioi, din Romania.

tu esti spalat pe creier bine de tot cu kktul asta cu iluminati, cu Weishaupt si alte prostii din astea.


pai clar ca da, pune niste poze cu tine, de preferinta cu compasul in mana, ce loja frecventezi? e misto acolo?

#913
zmedeu

zmedeu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,538
  • Înscris: 09.08.2009

View Postburebista2010, on 13th September 2009, 00:37, said:

ce loja frecventezi? e misto acolo?
tu de Machiavelli ai auzit?
daca nu stii, a fost un tip ce a trait in perioada Medicilor. Unul, care s-a inspirat din activiatea Medicilor sa descrie un sistem politic. De altfel este considerat parintele stiintelor politice. Analiza monarhiei absolute ne dovedeste toate ingredientele societatii capitaliste. Revolutia franceza adauga ceva piper, adica nationalismul. Si astfel ne trezim cu societatea liberala,  a natiunilor burgheze liberale. Socialismul si multiplele sale forme (fascismul, nazismul, comunismul) introduce un nou mod de a acapara masele de o elita.

#914
burebista2010

burebista2010

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 205
  • Înscris: 09.08.2009

View Postzmedeu, on 13th September 2009, 03:32, said:

tu de Machiavelli ai auzit?
daca nu stii, a fost un tip ce a trait in perioada Medicilor. Unul, care s-a inspirat din activiatea Medicilor sa descrie un sistem politic. De altfel este considerat parintele stiintelor politice. Analiza monarhiei absolute ne dovedeste toate ingredientele societatii capitaliste. Revolutia franceza adauga ceva piper, adica nationalismul. Si astfel ne trezim cu societatea liberala,  a natiunilor burgheze liberale. Socialismul si multiplele sale forme (fascismul, nazismul, comunismul) introduce un nou mod de a acapara masele de o elita.

stiai ca masonii francezi isi atribuie oficial meritele pentru revolutiile de acolo? chiar si in oricare tara care avea acel sistem. In revolutia portugheza, principalii sponsori si motori erau masonii de la grande oriente lusitano (filiala a marelui orient francez) si informatia asta chiar este pe situl lor. Lema revolutiilor europene: "Egalitate, fraternitate si libertate". Ce ii incomoda atata? fix de asta monarhia de baza (feudala) nu este egala cu capitalismul si asta se demonstreaza prin faptul ca capitalismul s-a stabilit odata cu revolutia industriala si independenta SUA, adica mult timp dupa consolidarea monarhiei, de aia "iluminatii" dupa ce se organiza-se de multi ani, au avansat http://pt.wikipedia....uman_Rights.jpg ochiul ala imi aduce ceva aminte..

Edited by burebista2010, 13 September 2009 - 02:53.


#915
zmedeu

zmedeu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,538
  • Înscris: 09.08.2009

View Postburebista2010, on 13th September 2009, 02:46, said:

stiai ca masonii francezi isi atribuie oficial meritele pentru revolutiile de acolo?
de fapt francezii, nu masonii, ci regalitatea, statul francez, care pe vremea aceea era un imperiu, ce controla o parte din America de nord, motiv ca britanicii erau dusmanii lor. Astfel francezii profita de tendinta colonistilor din Americi la independenta si ii sprijina masiv cu arme, logistica, ba chiar oameni (o serie de voluntari, precum Lafayette).

View Postburebista2010, on 13th September 2009, 02:46, said:

monarhia de baza (feudala) nu este egala cu capitalismul
tu le incurci rau de tot.
Inceputul monarhiei absolute are loc pe la 1461, odata cu Louis XI al Frantei. Cam in aceeasi perioada Medici inaugureaza Republica florentina pe prinicipii asemanatoare. Ambele aveau in comun conceptul de bun public, motiv ca monarhii absoluti investesc in cultura care o pun la dispozitie populatiei prin locurile publice. Este incepututl dezvoltarii culturii nationale, directia fiind spre burghezie si nationalism.

Dar mai intai Renasterea, ulterior iluminismul vor intervini. Iar pe parcurs statul va fi condus mercantil, mecanicismul fiind o mare descoperire.

E o imbeciliatate sa amesteci "monarhia abolutista" cu "feudalismul".

View Postburebista2010, on 13th September 2009, 02:46, said:

si asta se demonstreaza prin faptul ca capitalismul s-a stabilit odata cu revolutia industriala si independenta SUA, adica mult timp dupa consolidarea monarhiei,
Total imbecil.
Capitalismul a aparut in primul rand datorita marii descoperiri a Medicilor: contabilitatea cu registre ce a permis introducerea dobanzii , camuflandu-o, spargand astfel o restrictie a crestinismului Asta a permis finantarea unor proiecte complexe si de amploare, cum a fost productia de textile in Tarile de Jos, Marile Explorari ale Globului (prin italienii angajati de portughezi, spanioli, englezi, francezi, olandezi). Iar aceste proiecte, precum industria textila, a insemnat descoperirea masinilor cu aburi si a altor tehnologii care prin mecanicism ajung sa schimbe lumea. REvolutia industriala este consencinta directa a marii descoperiri a Medicilor.

View Postburebista2010, on 13th September 2009, 02:46, said:

de aia "iluminatii" dupa ce se organiza-se de multi ani,
astea-s povesti pentru prosti.

Edited by zmedeu, 13 September 2009 - 04:41.


#916
zmedeu

zmedeu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,538
  • Înscris: 09.08.2009

burebista2010, on 13th September 2009, 18:13, said:

O serie de revolutii, incepute cu a 2.a revolutie ingleza, au dus progresiv ca monarhii din europa sa cedeze puterea pentru regimuri parlamentare.
Prima revolutie asa zis burgheza are loc in Tarile de Jos, ulterior in Anglia (ele doua fiind conectate datorita industriei textile).

burebista2010, on 13th September 2009, 18:13, said:

In Anglia, cum dupa asta in Franta, principiul ca regele guverneaza singur, e pusa in cauza de catre parlamentari, compusa de burghezi, care doreau nu doar sa fie consultati dar sa si guverneze.
Ceea ce ti-am pomenit-o eu cand vorbeam de Cromwell care i-a rasturnt pe Stuart-i aia de la care cica provin masonii :ciocan: (iti dai seama cum ti se potriveste fraiere?)

burebista2010, on 13th September 2009, 18:13, said:

Deci monarhia ta absoluta nu era deloc capitalism,
Fraiere, mercantilismul dezvoltat la curtile monarhilor absoluti pun in functiune toate institutiile de care se va folosi capitalul sa curga, sa circule. Nu numai atata, creeaza premizele (intelegi cuvantul premiza?) formarii nationalismului prin dezvoltarea bunului public, ceea ce duce la conceptul de natiune burgheza.

Caci in cadrul monarhiei absolute se dezvolta premizele natiunii liberale burgheze. Mai intai Renasterea, dupa aceea Iluminismul unde ideile natiunii burgheze se coc.

burebista2010, on 13th September 2009, 18:13, said:

Ca daca era asa de buna de ce a fost inlocuita de "iluminatii" tai capitalisti?!
bai fraiere, slabeste-ma cu prostii aia iluminati, creati de Weishaupt in sec. 19 (sfarsit de sec 18, 1776 cand infiinteaza Ordinul Perfectibilis) :ciocan:

Edited by zmedeu, 13 September 2009 - 21:24.


#917
burebista2010

burebista2010

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 205
  • Înscris: 09.08.2009

View Postzmedeu, on 13th September 2009, 22:21, said:

Prima revolutie asa zis burgheza are loc in Tarile de Jos, ulterior in Anglia (ele doua fiind conectate datorita industriei textile).

Ceea ce ti-am pomenit-o eu cand vorbeam de Cromwell care i-a rasturnt pe Stuart-i aia de la care cica provin masonii :ciocan: (iti dai seama cum ti se potriveste fraiere?)

Fraiere, mercantilismul dezvoltat la curtile monarhilor absoluti pun in functiune toate institutiile de care se va folosi capitalul sa curga, sa circule. Nu numai atata, creeaza premizele (intelegi cuvantul premiza?) formarii nationalismului prin dezvoltarea bunului public, ceea ce duce la conceptul de natiune burgheza.

Caci in cadrul monarhiei absolute se dezvolta premizele natiunii liberale burgheze. Mai intai Renasterea, dupa aceea Iluminismul unde ideile natiunii burgheze se coc.

bai fraiere, slabeste-ma cu prostii aia iluminati, creati de Weishaupt in sec. 19 (sfarsit de sec 18, 1776 cand infiinteaza Ordinul Perfectibilis) :ciocan:

esti prost, adica tu subliniezi ceea ce am scris eu, si nu adaugi nimic nou. cu oamenii bolnavi n.ai ce face!! era vorba de capitalism si el scrie despre monarhie.

#918
zmedeu

zmedeu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,538
  • Înscris: 09.08.2009

View Postburebista2010, on 13th September 2009, 22:20, said:

era vorba de capitalism si el scrie despre monarhie.
prostea!
uite de unde a pornit discutia:

View Postburebista2010, on 13th September 2009, 02:46, said:

stiai ca masonii francezi isi atribuie oficial meritele pentru revolutiile de acolo? chiar si in oricare tara care avea acel sistem. In revolutia portugheza, principalii sponsori si motori erau masonii de la grande oriente lusitano (filiala a marelui orient francez) si informatia asta chiar este pe situl lor. Lema revolutiilor europene: "Egalitate, fraternitate si libertate". Ce ii incomoda atata? fix de asta monarhia de baza (feudala) nu este egala cu capitalismul si asta se demonstreaza prin faptul ca capitalismul s-a stabilit odata cu revolutia industriala si independenta SUA, adica mult timp dupa consolidarea monarhiei, de aia "iluminatii" dupa ce se organiza-se de multi ani, au avansat


Intelegi prostea?
Tu folosesti notiunea "monarhia de baza (feudala)" intr-un context pe care nu-l intelegi fiindca esti obsedat de iluminati si masoni.

Personal nu cred in teoria marxista ca masele fac istoria. Personal cred ca istoria este facuta prin o serie de conspiratii in care sunt atrase masele. Cand un caftangiu precum Gingis Han isi creaza un mare imperiu el incepe ca un smecher care stie sa-i manipuleze pe fraieri. Iliescu a facut parte dintr-o conspiratie care a scos masele pe strada si dupa ce nu a mai avut nevoie de ele a tras cu mitraliera in ele (teroristii cu gloante oarbe au fost pretextul). Ulterior i-a rasplati pe cei care i-au pus in functiune mecanismul cu titluri de revolutionari si o serie de avantaje materiale.

Cu toate ca cred in rolul conspiratiilor nu pot sa ignor conditiile generale, istorice care creaza nemultumire in populatie, care este o conditie necesara ca o conspiratie sa aiba succes, Conditiile generale, istorice, care determina un anumit conflict in societate sunt date de nenumerati factori: politici, sociali, culturali, tehnologici, climaterici, medicali, etc. Cand toate converg se creeaza un anumit climat propice unei conspiratii.

De multe ori aceste conditii de conflict se creaza artificial. Revolutia franceza a fost printre altele alimentata de politica ducelui de Toulouse de a bloca intrarea in Franta a graului necesar painii. Painea a fost intotdeauna subventionata de monarhie (asta s-a intamplat la multe monarhii, care au subventionat painea).

In America de nord francezii erau in conflict cu englezii motiv ca au precipitat prin actiunile lor revolta coloniilor impotriva britanicilor. Ca "revolutionarii" din America erau indivizi educati (Jefferson, B.Franklin traisera in Franta, erau foarte familiari cu civilizatia in Franta, ba chiar se spune ca Jefferson traia acolo cu o sclava neagra) o stim cu totii, ca intre ei existau si relatii masonice este foarte adevarat, dar nu apartenenta la masonerie a fost factorul determinant al revoltei colonistilor din America de Nord.

In concluzie, rolul masoneriei este suprasolicitat, iar imbecilii de iluminati au fost in definitiv niste mari kkti.

Astazi masoneria este un MAREEEEEEE kkt. N-are nici o influenta decat la popoare primitive si ramase in urma, precum la rom^ni, rusi, bulgari, etc.

Ceea ce confundati voi este rolul organizatiilor evreiesti, care intr-adevar, sunt o alta miscare de peste. Acestea intr-adevar actioneaza suprastatal, sunt foarte puternice fiindca sunt finantate, au concursul unui stat, Israelul, dar si a altor state prin personalitatile din randul lor. Numai ca aceste organizatii nu sunt masonice. Au un caracter masonic, prin felul in care lucreaza, dar nu sunt masonice (goimii nu sunt acceptati).

Edited by zmedeu, 13 September 2009 - 23:08.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate