![]() |
Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Constanta - Cazanele Dunarii
Last Updated: Aug 25 2011 10:51, Started by
Nicu90
, Jun 27 2009 14:48
·
0

Posted 02 July 2009 - 17:32

horia, pe harta mea (mult mai detailata decat aia postata mai sus de tine), drumul indicat de tine pare de categorie f joasa si nu l-am incercat. ... dar daca drumu indicat de tine e bun, atunci e ok cum ai zis tu (apropo, cum e drumu ala?) Da' eu in locul lui Nicu as pune mana pe telefon si as suna la primarie la Sopotu Nou, inventeaza si el ceva... ca vine cu o comisie de francezi sa analizeze potentialul turistic al zonei, ca vor unii sa construiasca un hotel acolo... bla, bla, ceva cat mai vag si apoi ii intreaba "cum e drumu ?"... Poa' sa vina cu ei cu un Peugeot 607 sau tre' sa ia un Logan ... ![]() |
Posted 02 July 2009 - 17:52

na, am zis si eu ca e detaliata fiindca arata si drumul ala... Sincer, n-am mai fost de ani de zile pe-acolo - e drum de macadam vreo 5-6 kilometri - adica pietris, nisip ... cam ca drumul care duce de la bifurcatie de pe Herculane - Baia de Arama, catre Cerna Sat. Da' eu in locul lui Nicu as pune mana pe telefon si as suna la primarie la Sopotu Nou, inventeaza si el ceva... ca vine cu o comisie de francezi sa analizeze potentialul turistic al zonei, ca vor unii sa construiasca un hotel acolo... bla, bla, ceva cat mai vag si apoi ii intreaba "cum e drumu ?"... Poa' sa vina cu ei cu un Peugeot 607 sau tre' sa ia un Logan ... ![]() |
Posted 02 July 2009 - 18:53

na, am zis si eu ca e detaliata fiindca arata si drumul ala ![]() fara sa vad ca zisesesi tu lucru ala, eu l-am zis ca sa subliniez ca a mea e mai "finuta", mai fidela, in sensul ca iti arata destul de exact categoria fiecarui drum. si mai departe, voiam sa spun ca drumu ala apare ca un firicel neinsemnat ![]()
E oricum ma documentez mai exact cand ajung la Orsova, intreb acolo pe cineva ,un sofer un politist, ca trebuie sa stie . ![]() |
Posted 02 July 2009 - 19:45

acum am vazut ca zisesesi tu de a ta ca e detaliata. cand am zis eu ca a mea e mai detaliata, nu vazusem ca zisesesi si tu asta. asa ca nu voiam sa ma bat in harti cu tine. ![]() fara sa vad ca zisesesi tu lucru ala, eu l-am zis ca sa subliniez ca a mea e mai "finuta", mai fidela, in sensul ca iti arata destul de exact categoria fiecarui drum. si mai departe, voiam sa spun ca drumu ala apare ca un firicel neinsemnat ![]() merge deseori prin locuri pe unde nu mai mersesem. am vazut atat de multi soferi/politisti care ori nu stiau, ori nu (prea) stiau dar pretindeau ca stiau, ori aveau cu totul alte standarde in privinta termenilor de "drum bun", "drum acceptabil" etc., incat m-am cam lecuit de intrebat. ![]() Tinand cont de marcajulde pe harta ce arata un drum secundar, nu cred ca eintr-o situatie prea stralucita. La noi si DN-urile sunt uneori mai proaste, d-apai DJ sau altele. |
Posted 02 July 2009 - 19:51

Tinand cont de marcajulde pe harta ce arata un drum secundar, nu cred ca eintr-o situatie prea stralucita. La noi si DN-urile sunt uneori mai proaste, d-apai DJ sau altele. ![]() |
Posted 02 July 2009 - 19:53

Posted 03 July 2009 - 13:01

E oricum ma documentez mai exact cand ajung la Orsova, intreb acolo pe cineva ,un sofer un politist, ca trebuie sa stie . Nu, documenteaza-te cand ajungi la Moldova Noua. Aia o sa stie clar. Daca nu e bun drumu' catre Bozovici, te-ntorci pe Orsova... N-o sa te deranjeze sa mai admiri o data Dunarea si pe fereastra din dreapta ...
acum am vazut ca zisesesi tu de a ta ca e detaliata. cand am zis eu ca a mea e mai detaliata, nu vazusem ca zisesesi si tu asta. asa ca nu voiam sa ma bat in harti cu tine. ![]() fara sa vad ca zisesesi tu lucru ala, eu l-am zis ca sa subliniez ca a mea e mai "finuta", mai fidela, in sensul ca iti arata destul de exact categoria fiecarui drum. si mai departe, voiam sa spun ca drumu ala apare ca un firicel neinsemnat ![]() Pentru mine, detaliata ... a vrut sa insemne ca nu are numai Resita, Oravita, Caransebes si Borsa pe ea ![]() Care Mehadie nici nu apare de fapt... ce mai, meseriasa harta ... Mehadia e undeva intre Plugova si Herculane, cam pe la intersectia unde ar trebui sa faci tu dreapta (cum vii de la Bozovici) ca sa cobori spre Herculane (faci dreapta, urci dealul, il cobori si intri in Mehadia). Hai sa va povestesc despre drumuri, tot cam prin acea zona...un pic mai la vest: Eram prin iarna lui '96 pe la 11 noaptea pe un drum care se facea de undeva din Calea Sagului (cine stie, la intrarea in Timisoara...) si ocolea Timisoara si dadea undeva in mijlocul Recasului... Eu veneam de la Stamora si vroiam sa ajung la Recas dar nu mai aveam nici un chef s-o mai iau prin Timisoara. Si cum am intrat pe Calea Sagului vad indicator la dreapta Lugoj-Recas. Ma uit pe harta (ca atunci nu stiam de GPS... ehei, taica ...) si vad un firicel subtiiirel, care ocoleaTimisoara catre Recas. Si o iau pe el. Eram cu un Jeep Hyundai Galloper (modelul ala identic cu Mitsu Pajero mai vechi cu o generatie). Drumu', bunicel... Incepe la un moment dat sa dea cu lapovita si cu viscol si era si 11 noaptea ... Nu tu indicatoare, nu tu placute prin sate sa stii si tu unde esti ... (ziceam "Doamne', bine ca sunt in Banat si nu in Moldova, ca nimeream la rusi ..."). La un moment dat vad o benzinarie, cam prapadita, opresc si gasesc un nene: "Nu va suparati, ajung pe-aici la Recas ?" La care el: "Hmmm, mda ..." si se uita asa contemplativ la masina... Eu: "si unde ajunge drumu asta, chiar in mijlocul Recasului ?" El, dand din cap asa, agale...: "Mda, acolo ar trebui... sa ajunga.." Eu: "Cum adica ar trebui ???" El: "Pai, vezi dumneata, tre' sa treci raul ca sa ajungi in Recas..." "Cum sa trec raul ??? Nu-i pod ?!!" "Este... pe harta. Da' l-a luat apa acu' vreo doaua luni... acu', matale, poti sa-ncerci, ca au mai incercat si altii" "Si, au trecut apa ??" "Nu stiu, ca io nu i-am mai vazut la fata de-atunci..." Ei, si-asa m-am intors eu pe Timisoara si am mai facut o ora pana am ajuns in Recas ... |
Posted 03 July 2009 - 20:58

ok, horia, am tras invatamintele. nicu, poti sa te duci pe unde iti indicase horia, ca tocmai am sunat pe la primariile de pe acolo si m-au asigurat toti ca drumurile (chiar si "firicelele") sunt asfaltate anul asta si podurile refacute de cateva luni.
![]() ![]() |
Posted 03 July 2009 - 21:18

In principiu , asa o sa fac, dar sa vorbesc si cu sefu(adica cu tata)si sa vedem exact cum stabilim.
Ai mei nu au vazut cazanele si ,asa am zis anul asta sa mergem si in zona asta. Cam asta ar fi traseul, dar in zona Orsovei , chiar de ma abat caut un camping undeva sau o zona buna de campat , sau vreo pensiune mai pitoreasca:). |
Posted 04 July 2009 - 10:15

desi in proportie de 99% banuiesc ca ai inteles ca am glumit cu asfaltatu si cu podurile, voiam sa-ti precizez asta, ca sa nu te am pe constiinta.
![]() |
Posted 04 July 2009 - 12:28

Da am inteles exact de3spre ce drum"european"e vorba.
Dupa ce termin sa ma inscriu la facultate, plecam adica pe 25 26 cam asa. |
|
Posted 29 April 2011 - 11:05

As vrea sa merg si eu anul asta la Cazane. Ce puteti sa-mi spuneti despre drumuri? Si eventual ceva pensiuni interesante?
|
Posted 29 April 2011 - 14:19

As vrea sa merg si eu anul asta la Cazane. Ce puteti sa-mi spuneti despre drumuri? Si eventual ceva pensiuni interesante? bucuresti-slatina-craiova-turnu-severin. se lucra anul trecut pe langa poarta de fier forjat si era groaznic... |
Posted 29 April 2011 - 16:27

Dubova mi-a fost si mie recomandata. Sincer, habar n-aveam ca exista o localitate cu numele asta. Sa inteleg ca e singura locatie "civilizata" din punct de vedere al cazarii?
|
Posted 29 April 2011 - 17:01

ascult la mandea: ia-ti si bicicleta cu tine (sau voi). poti face un traseu nemaipomenit pe asfalt, de-a lungul dunarii (50km dus, 50 intors). masinile sunt foarte rare, asa ca nu-i pericol...
sunt niste pensiuni pe malul dunarii. poti hali acolo fisi. din pacate, zona nu este exploatata la nivelul ei dpdv turistic. poti face un mic traseu si ajungi deasupra cazanelor (urci cam patruj' de minute prin padure). nu rata satul cehesc cu nume de branza. daca vrei, iti dau numaru' de telefon al gagiului de acolo sa-ti faca niste recoamandari. are si cateva barci cu motor si le inchiriaza pentru pescuit. face si trasee cu catamaranu' prin cazane si te duce la cele doua pesteri cu intrare din dunare. vara este plin de nemtalai si cehi. |
Posted 29 April 2011 - 17:40

Merci Carramane dar sa-ti zic asa:
1. N-avem biciclete. Si oricum io-s comod de felul meu. madam s-ar duce... deci pica. 2. Vreau sa stau linistit, sa halesc ceva gratare, sa ma trag cu barca (am vazut niste imagini spectaculoase la un prieten). 3. Pesterile alea vreau sa le vad... Ideea e ca noi o sa venim din Bulgaria. Si vom merge pana in Bucuresti. Din Buc o sa mergem la Cazane. Si acolo vreau odihna ![]() |
Posted 29 April 2011 - 18:06

in cazul asta nu ai ce cauta in bucuresti. alexandria-craiova-severin.
pensiunile sunt pe o fasie de pamant intre dunare si sosea. asta inseamna ca o sa auzi masinile trecand pe la capul tau... felicitari pt achizitie! |
|
Posted 29 April 2011 - 18:13

Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users