Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Problema neintuitiva de matematica

La multi ani @_RBT_!

La multi ani Romania!

La multi ani Forumului Softpedia&...
 Nu pot instala aplicatii de la su...

TV-ul nu detecteaza Cl +

Cimentare definitiva

Dacia Duster 3 vs precedentele ve...
 Cilindree mica versus cilindree m...

Cum pot sa evit delay-ul de 60 mi...

display nu se stinge programat

De ce saliveaza motanul cand cala...
 Recomandare prelungire cablu inst...

Greutate brad 100-130cm din leroy...

Problema Centrala Arca Poket - se...

Lipsa atestat spania

acte necesare

- - - - -
  • Please log in to reply
3 replies to this topic

kenywind

kenywind

Junior Member

• Grup: Members
sunt aici de 5 luni, lucrez intr-o fabrica de inghetata si as dori sa aflu mai multe informatii despre actele care imi sunt necesare pt a duce copilul la gradinita sau azilo-nido ( cred ca am scris corect) copilul are 1 an si 7 luni. acuma actele pe care eu le am sunt doar codicele fiscal care mi l-am scos impreuna cu patronul unde lucrez eu. contract de munca inca nu am semnat , dar in schimb a adus o adeverinta de la el de la firma care arata ca eu lucrez la el la firma. codicele ala fiscal era scris pe o hartie, si imi trebuia pt a imi inchiria o casa unde sa stau. acuma doar cu codul fiscal pot duce copilul la cresa sa-l inscriu?

si ca sa pot scoate carte de identitate ce imi trebuie, ce acte? ca seggiorno cred ca nu mai trebuie odata ce nu mai e nevoie de viza, cred numai.

Hulander

Hulander

New Member

Sa iti faci buletin iti trebuie contract de munca, o busta paga (mie mi-au cerut), codice fiscal, contractul de la casa, buletinul romanesc,2 poze si cam atat.
Cel mai bine este sa te duci la Comuna si sa intrebi.

arcasul

arcasul

Junior Member

In primul rand esti ilegal/a daca nu ai nici macar codul fiscal. Daca e scris pe o hartie este egal cu zero, caci sunt mii de siteuri unde se poate calcula codul fiscal, dar nu are relevanta legala.
Ca sa-ti faci codul fiscal trebuie sa mergi la Agenzia delle Entrate din orasul tau, sau din cel mai apropiat oras mare de care apartine localitatea, si sa ai la tine pasaport/alt document romanesc, plus dovada ca stai legal intr-un apartament ceva...adica un contract de casa.
Odata ce ai acest cod fiscal poti cere Carta d'identità, de la Servizio Anagrafe al Comunei de care apartii. Dar trebuie sa ai un contract de munca.
Dupa ce ai carta d'identità trebuie sa te informezi la Comune caci poti sa obtii - dar asta numai cand ai un contract de munca - un asa-zis "Attestato di soggiorno". Nu mai exista pt noi romanii permis sau cartede soggiorno, ci numai acest atestat, care nu e fara griji, in sensul ca daca nu muncesti sau nu ai rezidenta este oricand posibil sa ai probleme cu fortele de ordine.
Faza cu adeverinta de la patron ca lucrezi e relativ inutila, si poate sa ii creeze si lui probleme, caci practic nu tine loc de contract de munca. Fa tot posibilul sa obtii un contract, si apoi rezidenta, ca in acest mod nu vei avea probleme nici cu copilul.
Acte necesare pt inscrierea la asilo nido:
http://www.comune.pr...050207134909100
Oricum vezi mai exact pe siteul comunei tale de resedinta, poate difera actele in functie de comuna.

gtk

gtk

Guru Member

• Grup: Senior Members

arcasul, on 10th August 2009, 16:33, said:

In primul rand esti ilegal/a daca nu ai nici macar codul fiscal. Daca e scris pe o hartie este egal cu zero, caci sunt mii de siteuri unde se poate calcula codul fiscal, dar nu are relevanta legala.
nu exista "esti ilegal" in spatiul UE... nici macar daca depasesti primele trei luni si nu indeplinesti conditiile formale

Ca sa-ti faci codul fiscal trebuie sa mergi la Agenzia delle Entrate din orasul tau, sau din cel mai apropiat oras mare de care apartine localitatea, si sa ai la tine pasaport/alt document romanesc, plus dovada ca stai legal intr-un apartament ceva...adica un contract de casa.
codicele fiscal se obtine doar cu buletinul sau pasaportul si o copie... fara nici un fel de dovada ca stai nu stiu unde (poti spune ca stai si la hotel)... e o procedura de 5 minute

Odata ce ai acest cod fiscal poti cere Carta d'identità, de la Servizio Anagrafe al Comunei de care apartii. Dar trebuie sa ai un contract de munca.
abia pt. carte de identitate (sau mai precis inscriere anagrafica) ai nevoie de dovada de locuinta/asumare de catre o alta persoana si una dintre 4 conditii: contract de munca, studii, ruda cu cetatean italian, fonduri suficiente (peste 6000 eur pe an, sau asa ceva)

Dupa ce ai carta d'identità trebuie sa te informezi la Comune caci poti sa obtii - dar asta numai cand ai un contract de munca - un asa-zis "Attestato di soggiorno". Nu mai exista pt noi romanii permis sau cartede soggiorno, ci numai acest atestat, care nu e fara griji, in sensul ca daca nu muncesti sau nu ai rezidenta este oricand posibil sa ai probleme cu fortele de ordine.
initial te contrazici singur... evident, nu mai exista atestat de soggiorno... probleme cu fortele de ordine nu poti sa ai atata timp cat nu esti un pericol pt. ordinea sau sanatatea publica (aka cersetor, infractor, om care doarme pe strazi, etc.)

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate