Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
sfat achiziție bicicleta pli...

NVIDIA Shield Programe Romania IP

Se opreste motorul in mers Golf 5

Probleme cu instalator Casa verde
 Linie vinetie mana stanga

Opriri și reporniri dese

Protectie soare/vizuala in interior

Tratament pt piele..canapea
 Buget 19k-masina noua-sfaturi

Grosime adeziv gresie

TVA doar la valoarea adaugata sau...

Inregistrare ecran
 M-am inregistrat in e-factura. Ca...

Voi cum faceți fața ava...

Spital stomatologic sector 4 grat...

Pastrare numar inmatriculare !
 

Banda C

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
243 replies to this topic

#73
vladdygo

vladdygo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 433
  • Înscris: 02.06.2004

View Postdoktorofsat, on 2nd November 2009, 22:47, said:

Da, trebuie scoasa la polarizarile liniare (H,V) caci in acest caz placuta reduce dramatic semnalul sau il face egal cu zero!!

In cazul asta am 2 variante:
1. imi bag p in LR sau HV, functie de calitatea si nr programelor. Cred ca LR sunt doar canalele rusesti
2. fac un sistem de introducere automata a placutei. timpul nu-mi prea permite sa fac asta fizic, insa deja am in minte o solutie foarte simpla si eficienta de bagare/scoatere automata a placutei

deocamdata astept sa soseasca lnb-urile si ceva vreme buna sa ma cocot sa le montez...aici iar o sa ma chinui ca montura antenei e pt lnb Ku...si trebuie sa-mi fac o flansa

#74
rz

rz

    Moderator

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,160
  • Înscris: 05.05.2003
L/R au si sud-americanii de la 40.5'EST... ar fi pacat sa nu ii poti receptiona (sunt peste 30 de canale free acolo)
Mai poti incerca un sistem de rotire pentru placuta din feed-horn... in functie de pozitia placutei din feedhorn, poti receptiona destul de bine o polaritate dreapta (H sau V) deci ca sa le vezi pe amandoua trebuie sa rotesti placuta in feed-horn
Pentru deschidere maxima si antena mare iti trebuie neaparat actuator de 36''... eu am 95'E - 45'W fara sa umblu la nimic (ma refer la sistem de prindere/montura) insa spre extrema unde actuatorul este deschis la maxim se mai blocheaza uneori la revenire (trebuie putin impinsa antena, manual)

''La vremea aia, pe post de LNB gandisem o 'micro' antena yagi, calculata la respectiva frecventa, pe post de LNB...firesc ne-am impotmolit la crearea parabolei si a receptorului (se gaseau scheme doar pt receptoare cu frq de iesire 950-2150MHz, or noi neavand lnb gandeam ca vom receptiona direct in 11giga [banda Ku de sus parca nu exista pe atunci]).''

La noi, in Brasov, a fost un meserias (pe vremea lui ceasca, evident) care si-a construit singur o antena parabolica (2M diametru!!!) iar in focarul ei a montat o antena tip ''papion'', mai exact o antena de camera/geam... omul receptiona perfect din Brasov televiziunea din republica Moldova + TV Moscova emis tot din republica Moldova, dar in UIF!
Era ce mai tare antena parabolica pentru receptie terestra, din Brasov, la vremea respectiva...

Edited by rz, 03 November 2009 - 20:17.


#75
doktorofsat

doktorofsat

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 3,901
  • Înscris: 04.04.2008

Quote

Cred ca LR sunt doar canalele rusesti

ai doar partial dreptate. :)

Intr-adevar multe canale in banda C sunt rusesti si din fostele republici urss!Acestia se gasesc pe 40E , 49E, 80E , 90E, 96,5E si 14W

Satelitii in banda C care trasmit canale tv cu sonor englez/francez (deci accesibile) si care merita pe deplin tot efortul pt receptie (folosirea placutei)sunt :

64E - 5EATV cu muzica africana dar si internationala facuta de negrii, ITV, CAPITAL (Pulse) cu documentare excelente s i filme cu sonor engl , Tv Mozambiq filme si concerte , TIM -filmele cele mai noi

5W-satelit cu emisiuni sonor francez in care parte exceptie KTN (filme si seriale in engleza)si DW Africa germ/engl Tele Africa filme relativ noi , Ortb Benin, RTG1 si 2

22w interesante sunt aici feeduri CNN care transmit  emisiuni de la diferite canale tv sudamericane , nord  americane si altele

34,5w -canale nigeriene de calitate filme.muzica .divertisment toate cu sonor engl

40,5w-satelit cu canale sud americane , care probabil nu te intereseaza ca zici ca nu-ti place spaniola :)

Mentionez ca ultimii 2 sateliti enumerati necesita antene d e minim 180cm pt receptie

#76
vladdygo

vladdygo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 433
  • Înscris: 02.06.2004

View Postrz, on 3rd November 2009, 20:09, said:

Mai poti incerca un sistem de rotire pentru placuta din feed-horn... in functie de pozitia placutei din feedhorn, poti receptiona destul de bine o polaritate dreapta (H sau V) deci ca sa le vezi pe amandoua trebuie sa rotesti placuta in feed-horn
Eu ma gandesc la un sistem cu care sa o bag [ :) ] /scot complet in/din feedhorn, automat cu un motoras. Tu cum naiba faci? Presupun ca nu iesi in curte pe orice vreme sa pui placuta...
Eu alimentez acum actuatorul printr-un cablu UTP (ne avand tensiune mare si nici nevoie de amperaj mare) care-i foarte ieftin, si fireste mi-au mai ramas 4 fire libere...Cred ca placuta se poate reproduce pe o bucata de cablaj.

Referitor la actuator (il prescurtez act), cred ca problema e de fapt montura ce nu permite rotatia asa cum o dorim noi. Spun asta pt ca avem un punct fix, sa-l numim verticala antenei. Fara act, miscand cu mana antena se deplaseaza maxim E-V. Acum, act are un punct fix pe montura (fireste cu nuca metalica ce-i permite rotirea) si alt punct fix la capatul bratului, pe antena (de fapt tot pe montura dar in partea de prindere a castronului). Cred ca se poate scoate o pozitie optima ai unghiul sa se mareasca. Fireste daca-mi iau antena de 2.4m, act actual nu cred ca va rezista la vant si va trbui unul mai zdravan.


View Postrz, on 3rd November 2009, 20:09, said:

La noi, in Brasov, a fost un meserias (pe vremea lui ceasca, evident) care si-a construit singur o antena parabolica (2M diametru!!!) iar in focarul ei a montat o antena tip ''papion'', mai exact o antena de camera/geam... omul receptiona perfect din Brasov televiziunea din republica Moldova + TV Moscova emis tot din republica Moldova, dar in UIF!
Era ce mai tare antena parabolica pentru receptie terestra, din Brasov, la vremea respectiva...
Cum mama naibii ca in FM parca undele se propaga in linie dreapta si muntii ar fi trebuit sa fie un obstacol!? Fireste ca nu te contrazic, e foarte posibil
Ma intreb oare daca-l prindea constant.
Mi-am pastrat toate caietele vechi, si de curiozitate o sa le caut sa va arat ce gandeam noi atunci. Oricum cartile din care ne-am inspirat is sigur pe undeva...


View Postdoktorofsat, on 3rd November 2009, 20:21, said:

40,5w-satelit cu canale sud americane , care probabil nu te intereseaza ca zici ca nu-ti place spaniola :)
Mentionez ca ultimii 2 sateliti enumerati necesita antene d e minim 180cm pt receptie
Nu ma deranjaza desi n-o stiu. Insa iti imaginezi ce ar putea fi pe capul meu daca nevasta-mea ar avea 40 programe gen acasa????


================
Inca o intrebare.
Presupun ca majoritatea ati avut antene cu sistem de fixare al LNB-ului gandit pt un LNB Ku.
Cum ati fixat LNB-ul C fara sa se piarda punctul focal?

Edited by vladdygo, 04 November 2009 - 20:28.


#77
doktorofsat

doktorofsat

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 3,901
  • Înscris: 04.04.2008
Schema placutei simple care am experimentat-o cu succes ieri:

Attached Files



#78
vladdygo

vladdygo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 433
  • Înscris: 02.06.2004
Revin cu intrebarea mea:
Presupun ca majoritatea ati avut antene cu sistem de fixare al LNB-ului gandit pt un LNB Ku.
Cum ati fixat LNB-ul C fara sa se piarda punctul focal?

---
o sa-mi fac timp zilele astea sa ma duc pe bloc sa va pozez si ligheanele mele

#79
vladdygo

vladdygo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 433
  • Înscris: 02.06.2004
am pus si pozele mele:
http://forum.softped...p;#entry7320924

#80
rz

rz

    Moderator

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,160
  • Înscris: 05.05.2003

View Postvladdygo, on 4th November 2009, 20:27, said:

Presupun ca nu iesi in curte pe orice vreme sa pui placuta...
Eu alimentez acum actuatorul printr-un cablu UTP (ne avand tensiune mare si nici nevoie de amperaj mare) care-i foarte ieftin, si fireste mi-au mai ramas 4 fire libere...Cred ca placuta se poate reproduce pe o bucata de cablaj.


Cum mama naibii ca in FM parca undele se propaga in linie dreapta si muntii ar fi trebuit sa fie un obstacol!? Fireste ca nu te contrazic, e foarte posibil
Ma intreb oare daca-l prindea constant.
Mi-am pastrat toate caietele vechi, si de curiozitate o sa le caut sa va arat ce gandeam noi atunci. Oricum cartile din care ne-am inspirat is sigur pe undeva...


Inca o intrebare.
Presupun ca majoritatea ati avut antene cu sistem de fixare al LNB-ului gandit pt un LNB Ku.
Cum ati fixat LNB-ul C fara sa se piarda punctul focal?

1. Ba da... ies in curte, intind mana, si introduc placuta (antena este pe un pilon, in curte, si nu foarte inalt)

2. Exista un culoar... receptia era stabila (vorbesc de TV Chisinau pe canalul 9 sau 10 daca nu ma insel) insa posibila numai pe un bloc cu minim 4 nivele (pe blocurile cu 8-10 etaje receptie mai buna). Practic, la aceea vreme, brasovenii aveau acces la campionatele de fotbal mondiale numai stand pe blocuri sau pe Drumul Poienii dar era posibila receptia si in unele localitati din jurul Brasovului, la o inaltime mult mai mica!

3. Imediat o sa caut 2 poze cu suportul meu si modalitatea de fixare pentru a avea Ku & C fara mari probleme la schimbarea LNB-ului din focar
Deci se lasa doar ''suportul/inelele scalare C band'' si se adauga lnb-ul Ku band:

Attached Files


Edited by rz, 12 November 2009 - 14:18.


#81
doktorofsat

doktorofsat

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 3,901
  • Înscris: 04.04.2008
Vin cu noutati legate de receptia benzii C .Miscari in bine pe satelitul de la 64E despre care am mai discutat !E un satelit important

Pachetul Tazmanian format din canalele ITV, 5EATH, CAPITAL are noile date de receptie:


3644 R 8546 2/3



Am remarcat o crestere a semnalului  cu 5-6% fata de vineri , o crestere fantastica pt un canal transmis in banda C.M-am uitat acum , chiar e o ploaie "mocaneasca" deci se simte tare ca au facut o miscare in bine.

Este un adevarat maraton de filme la canalul TIM culminand cred ca acum cu difuzarea "G.I. Joe Rise of the Cobra".Reamintesc ca toate filmele transmise de TIM au sonor original si sunt titrate in portugheza.Canalul "CAPITAL" pe langa documentare interesante transmite si fotbal cu comentariu englez

[ http://pic.ipicture.ru/uploads/091115/mZBuU1Wz4m.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ http://pic.ipicture.ru/uploads/091115/l2mCVG1Lo3.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ http://pic.ipicture.ru/uploads/091115/yT1IAzeOAH.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]


Va doresc vizionare placuta!


Edited by doktorofsat, 15 November 2009 - 18:05.


#82
vladdygo

vladdygo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 433
  • Înscris: 02.06.2004
Prima jucarie mi-a sosit astazi...din pacate vremea nu-mi permite sa ma cocot pe bloc...poate in weekend.
Attached File  DSC03328.JPG   378.2K   37 downloads
Attached File  DSC03332.JPG   1.13MB   30 downloads

Intrebari (scz ca mi-e lene sa caut pe guagal...):
1. Ce semnifica gradatiile 30-0-30, si cum trebuie rotit?
Attached File  DSC03329.JPG   1.05MB   22 downloads
2. Ce semnifica gradatiile astea? [30,32,34,36,38]
Attached File  DSC03330.JPG   1.01MB   29 downloads
3. Placuta e putin ciudata fata de alte placute vazute de mine pe net... si nici nu intra in fedhorn.
Vad ca are si un dop verde...presupun ca poate fi jumulit? Logic asa ar fi ca sa pot baga o placuta.
Attached File  DSC03335.JPG   1.06MB   36 downloads
Attached File  DSC03336.JPG   943.82K   34 downloads

#83
rz

rz

    Moderator

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,160
  • Înscris: 05.05.2003
frumos... am inteles de la nemti ca e foarte bun acel LNB

gradatiile de pe capacul din spate sunt pentru polaritatile V/H )al tau vad ca nu are)... exact ca la banda Ku (inclinarea lnb-ului in functie de pozitia orbitala a satelitului)... la lnb-ul C band mai exista uneori si gradatii pentru focalizare (cazul lnb-ului Panorama)

placa respectiva nu e buna de nimic... o sa te convingi de asta

#84
vladdygo

vladdygo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 433
  • Înscris: 02.06.2004

View Postrz, on 17th November 2009, 12:51, said:

frumos... am inteles de la nemti ca e foarte bun acel LNB

gradatiile de pe capacul din spate sunt pentru polaritatile V/H )al tau vad ca nu are)... exact ca la banda Ku (inclinarea lnb-ului in functie de pozitia orbitala a satelitului)... la lnb-ul C band mai exista uneori si gradatii pentru focalizare (cazul lnb-ului Panorama)

placa respectiva nu e buna de nimic... o sa te convingi de asta


dap, poy din cate stiu la Ku rotesc putin lnb-ul. Asa trebe procedat si aici, sau pot sa pun Zero catre BADR ?

Gradatii are 30-0-30.

Edited by vladdygo, 17 November 2009 - 13:32.


#85
rz

rz

    Moderator

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,160
  • Înscris: 05.05.2003
Daca ai sistem mobil, rotesti o singura data (pe satelitul sudic) si e ok peste tot... daca vrei sa faci DX, rotesti suplimentar +/- milimetric pe satelitul x si poti obtine un semnal cu 2-3 procente mai bun...
La fel si la focalizare... pe Thaicom global spot poti avea o focalizare iar pe Thaicom regional sa fie necesara o alta focalizare sau chiar rotirea antenei cu aproape un grad!

Edited by rz, 17 November 2009 - 13:34.


#86
bog4u

bog4u

    @Român

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,028
  • Înscris: 20.12.2007
Pentru cei care receptioneaza in banda C Itelsat7/10 la 68.5 est 2 pachete sunt momentan FTA respectiv":
3739H sr26597 : NHK WORLD PREMIUM
3864H SR19850: ARY DIGITAL ASIA, ARY DIGITAL UK,ARYQTV,ARY MUSIK,ARY DIGITAL ME,ARY NEWS UK/USA,AY NEWS ASIA,ARY DIGITAL USA ..si HBO PAKISTAN !!
antena necesara in sudul tarii pentru receptia integrala a acestui satelit :180cm
enjoy !

Attached Files


Edited by bog4u, 17 November 2009 - 16:04.


#87
vladdygo

vladdygo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 433
  • Înscris: 02.06.2004

View Postrz, on 12th November 2009, 13:55, said:

Imediat o sa caut 2 poze cu suportul meu si modalitatea de fixare pentru a avea Ku & C fara mari probleme la schimbarea LNB-ului din focar
Deci se lasa doar ''suportul/inelele scalare C band'' si se adauga lnb-ul Ku band:

Am incercat acelasi lucru azi pt ca nu mai puteam de curiozitate, insa am folosit 3 table dintr-un profil UV. Evident sunt prea subtiri si LNB-ul se misca rau...o sa caut niste table mai groase....pana atunci onlu Ku..
Referitor la gradatiile de focalizare  [30,32,34,36,38] ce pozitie trebuie sa aleg? (fireste exista metoda clasica de a-mi cara iar tot carabalacul...laptop..pozitioner..etc pe casa scarii si nu prea-mi vine in anotimpul asta)

#88
rz

rz

    Moderator

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,160
  • Înscris: 05.05.2003
Alege pozitia optima pe satelitul sudic, de reglaj, al instalatiei mobile... in banda C, se poate alege Arabsat 30'EST (sunt cel putin 2 frecvente cu semnal maxim acolo)
Asa cum am spus, este posibil ca la satelitii din extreme (si nu numai) sa trebuiasca o alta focalizare... pasionatii cu antene foarte mari construiesc de regula un sistem automat de focalizare (cu diverse motorase si ''sine'' pentru deplasarea lnb-ului)

#89
vladdygo

vladdygo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 433
  • Înscris: 02.06.2004

View Postrz, on 17th November 2009, 20:06, said:

Alege pozitia optima pe satelitul sudic, de reglaj, al instalatiei mobile... in banda C, se poate alege Arabsat 30'EST (sunt cel putin 2 frecvente cu semnal maxim acolo)

nu prea am cum...antena e pe marginea blocului :) insa un picior al suportului lnb-ului l-am pus special pe Sud, asa ca o sa ma orientez dupa el, cu antena rotita la maxim e sau w, unde este safe de lucrat la ea...

#90
vladdygo

vladdygo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 433
  • Înscris: 02.06.2004
Help!
Nu reusesc nicicum sa nimeresc focarul. Intre timp mi-a sosit si al 2-lea LNB:
http://www-site-scam...c-band-dish.htm
(o sa revin cu pozele)
am facut 3 bare similare cu ale voastre (rz, doc) si l-am montat. In banda Ku receptia e aproape zero. Cu greu mi-au intrat TP puternice de pe 19E si 7W.
In specificatiile de pe site, pct focal pt Ku e mai mic decat cel pt C, ca atare daca am receptionat ceva in Ku trebuia sa intre ceva si in C..or asta nu s-a intamplat. Nu-s sigur nici ca LNB-ul e perfect aliniat pe linia focala.
As fi incercat direct cu lnb-ul Panorama, insa fiind doar in C cred ca mi-ar fi mult mai grau sa-l nimeresc, mai ales ca jucaria Sat Finder, cu ambele LNB de banda C piuie in continuu cu potentiometrul dat la minim (nu stiu de ce dreq...cu sat finder am reusit reglajul fin pt receptia Insat in Ku).
Maine o sa-mi sui sandramalele pe bloc ...ufff.
Intrebari:
1. Cu ce instrument pot face reglajul fin in cazul in care sat finder nu merge? Adica cum as putea detecta satelitul si intensitatea semnalului sau? (Sat finder e capsulat....o sa inca iau unu sa-l jumulesc)
2. In pozele voastre vad ca lnb-ul este cu partea de jos "la fata" cu partea de jos a inelului scalar. De ce? Doctore, tu parca ai tot antena de 1.5m. Plz fa niste poze mai apropiate cu fixarea LNB-ului tau.

P.S. Bagami-as pl...ca nu stau ji io la casa, pe pamant sa-mi fac in curtea mea ce-mi pofteste p.......

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate