Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Internare spital psihiatrie

CM de snooker 2024

Scot penele dupa montajul tamplar...

Masina de spalat vase si grasimea
 Noua lege de acces in paduri

Sunt ouale proaspete?

Aplicatie invatare limba Germana

Presbiopia - la 43 ani ?
 Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...

Ditra 25
 Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...

ERR_ADDRESS_UNREACHABLE
 

Italia, un inceput?

- - - - -
  • Please log in to reply
30 replies to this topic

#1
Cristaly

Cristaly

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 65
  • Înscris: 19.03.2007
Buna tuturor!

M-am hotarat sa va scriu deoarece simt nevoia de a conversa cu cineva. Putinii prieteni din jurul meu sunt genul de oameni care prefera stabilitatea, oricum ar fi ea.
In 2007 mi-am petrecut vacanta de vara doua luni in Canada. Prima iesire din tara, prima experienta vazut prin ochi de turist, o lume noua, fiecare zi cu planuri de a vizita ceva. Montreal, Quebec ville, Ottawa, Calgary au fost cateva locuri de care imi amintesc cu drag. La nici trei luni de la intoarcere (chiar daca prietenii de acolo mi-au raspuns doar cu tacere cand am spus ca as dori sa vin si eu) mi-am despus dosarul de emigrare, partea engleza, deoarece fiind unic aplicant si la o varsta de mijloc nu mai acumulam punctajul pentru Quebec. Cu toate eforturile mele, cursuri de limba si doua teste cerute de ei (IELTS si TEF) dosarul mi-a fost refuzat deoarece mi-au lipsit cateva puncte. Dupa toate astea am mai facut un curs de franceza si am trecut un examen DELF. De cateva zile am renuntat la acest vis al meu, mi-am dat seama ca o noua aplicatie ar fi bani aruncati in vant. Nu am pe nimeni acolo si nici pe cineva care sa aiba acelasi tel.
Pe de alta parte dorinta de schimbare inca exista, dupa 18 ani de activitate, studii superioare salariul de 300 euro nu are cum sa ma multumeasca. Nu mi-am dorit lux, pentru mine calatoriile inseamna foarte mult, dar nici sa stai sa astepti salariul si sa vezi cum se risipeste. Acum sunt in vacanta si ma gandesc sa-mi iau o carte de italiana pentru incepatori si sa ma familiarizez si cu aceasta limba. "Avantajul" ar fi ca pot sa-mi iau un concediu fara plata un an deci sa-mi pastrez locul de munca si sa incerc sa fac ceva. Intrebarea mea ar fi daca singurle locuri de munca pentru o femeie ar fi ca menajera/ingrijire batrani. Nici asta nu imi surade, sa arunc totul, facultate, cursuri de limba, sa fii la cheremul cuiva 24 din 24 de ore. Ce alte oportunitati ar mai fi? Sau trebuie sa pornesti de la zero pina te acomodezi cu locurile, limba si in timp se gaseste si altceva?
Orice sugestie este binevenita pentru mine!
Numai bine si sa va impliniti dorintele oriunde ati fi.

#2
Karhu

Karhu

    Heretic member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 39,912
  • Înscris: 25.06.2007
Mie Italia imi  pare a fi o optiune cam proasta, in momentul de fata mai ales.
Oricum niciodata nu au fost ei in topul european al nivelului de trai.
De ce nu te gandesti mai bine la ceva de genul Elvetia, Franta, Anglia, Germania, Austria, Olanda, Irlanda sau Tarile Nordice?

Si ca sa punem punctul pe i, alegerea ar trebui sa se faca in primul rand in functie de posibilitatile de a gasi ceva de munca in domeniul tau.

#3
danghetau

danghetau

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,656
  • Înscris: 21.08.2008
Bogdane, ieri am luat familia la o plimbare la munte si pe traseu ma gindeam... ce-ar fi daca am vinde tot ce avem in tara si ne-am stabili in nordul Italiei?
De ce nord si nu sud e simplu... am facut citeva concedii prin zona, Austria e aproape, Franta e aproape, limba (dpdv al termenilor medicali) o cunosc deoarece de vreo 10 ani in august si decembrie vin "italieni, am veri, fini, cunostinte care stau atit in nord cit si in sud (gen Roma) dar mai jos de Venetia nu cred c-am fost.
Clima in nord e oarecum asemanatoare ca la noi, ai posibilitatea de a face un om de zapada...
Habar n-am cum ar merge un cabinet in Italia dar daca imi permit sa sustin familia in Ro cu preturile de aici nu vad de ce n-as face-o acolo... daca ar fi in Ro toate lunile ca augustul sau daca as putea practica preturile din Ro acolo dar sa am clientii (ca numar) din august iar ar fi perfect dar aud ca acolo e de citeva ori mai scump... sint constient ca nu as putea sa practic niste preturi reduse deoarece as fi mazilit de colegi (de piata) insa conceptul de a trai in nordul Italiei, in civilizatie (mi-ar placea Milano ca zona) cu posibilitatea de a avea acces in scurt timp catre tari de care unii doar au auzit...
Crezi/credeti ca mai sint sanse acum?
Pentru UK sint mai multe probleme de depasit printre care clima si cel mai deranjant faptul ca au la masini volanul "pe partea gresita" dupa cum spun cei de la Top Gear.
Cam ce suma de bani ar trebui sa am pentru a dezvolta acolo o afacere de gen sau e mai avantajos sa stau in chirie (atit casa cit si un cabinet)? Mai ca-mi vine s-o fac pe asta acum, la 40 ani, am colegi medici care au plecat la virsta identica fara sa stie limba in Franta, ce sa zic, nu stiu...
PS: o sa intreb si eu cunostintele (mare parte rude) care sint prin nord care e "mersul" pe acolo...

Edited by danghetau, 14 February 2011 - 11:01.


#4
beastie

beastie

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 748
  • Înscris: 08.12.2004

View Postdanghetau, on 14th February 2011, 19:59, said:

Pentru UK sint mai multe probleme de depasit printre care clima si cel mai deranjant faptul ca au la masini volanul "pe partea gresita" dupa cum spun cei de la Top Gear.
:lol: :lol:  Asta e din puţul foarte adanc al gandirii? Sau, fiind vorba de un dentist, sa zic "caria"? :D
Adica alte probleme gen limba, putere de adaptare, capacitate profesionala, competitivitate sunt umbrite de adevarata drama, schimbatorul de viteze pe stanga si volanul la pasager?  :console:
Dupa aproape 50.000km condusi pe "partea gresita" chiar as fi curios sa-mi descrii dezavantajele. Punctual, cu argumentatie. Dupa care iti aduc si eu doua argumente "pro" condusului pe dreapta. Legate amandoua de o reglementare comuna, te las pe tine sa ghicesti care-i aia. Nu aici, ci undeva la Cafenea, ca sa nu fiu singurul care se tavaleste pe jos de ras ;)

Edited by beastie, 15 February 2011 - 00:15.


#5
danghetau

danghetau

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,656
  • Înscris: 21.08.2008
La Cafenea intra aia care vor sa arda gazul de pomana, eu am avut niste intrebari strict legate de Italia.
Si la inceput am scris mare Bogdane, nu esti tu ala, nu?
Ce ai citat facea referire la un subiect pe care nu ai cum sa-l intelegi pentru ca nu a fost discutat intre noi doi in prealabil. Ce ai bolduit au afirmat aia de la TopGear dupa cum si mentionat ulterior, care e problema ta aici?
Ai ceva informatii care poate ajuta pe cineva care citeste aceasta arie? Ma bucur ca ai putut conduce atitia km dar fa-o pe aria de UK.

#6
beastie

beastie

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 748
  • Înscris: 08.12.2004

View Postdanghetau, on 15th February 2011, 18:43, said:

Si la inceput am scris mare Bogdane, nu esti tu ala, nu?
Imi place sa ma bag in seama cand vad postata cate o aberatie. Atata tot, nu trebuie sa o iei personal :)

View Postdanghetau, on 15th February 2011, 18:43, said:

Ce ai bolduit au afirmat aia de la TopGear dupa cum si mentionat ulterior, care e problema ta aici?
Probleme vad ca ai tu, cu condusul pe dreapta, desi probabil ca nici nu stii cu ce se mananca. Sau cauti motive ca sa te consolezi ca ai facut o alegere buna fiindca nu ai plecat in Anglia?
Fa-ma si pe mine sa inteleg: tu consideri deranjant condusul pe dreapta fiindca asa zic aia de la Top Gear? Ai si ceva argumente pe care putem discuta, sau o lasam asa?

#7
danghetau

danghetau

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,656
  • Înscris: 21.08.2008
Las-o asa. Ignora-ma.

Am fost la DSP si am cerut date despre ce anume trebuie sa contina dosarul si am aflat cu surprindere ca pentru asistente desi erau depuse din septembrie nici macar acum nu au venit raspunsurile de la MS desi pentru medici s-ar putea sa mearga mai repede. Ce nu am inteles deocamdata (e adevarat ca de ieri m-a apucat iar dorul de duca) este daca dupa ce depun dosarul va mai trebui facut vreun demers in vederea echivalarii/recunoasterii diplomei ca nu se spune pe nicaieri sau acest dosar are chiar el acest rol oarecum?
Trebuie sa merg personal la UMF sa ridic adeverinta care atesta ca am facut studiile acolo desi asta apare si conform foii matricole sau diplomei de licenta dar in fine... nu stiu pe unde e pusa diploma de bacalaureat, sper s-o gasesc.

#8
ripper

ripper

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,257
  • Înscris: 25.03.2002
Oau, dar te-ai hotărât, nu glumă. Tu o duci exemplar de bine și aici... ce rost are să pleci cu 2 copii la vârsta asta?

#9
danghetau

danghetau

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,656
  • Înscris: 21.08.2008
O duc bine dar se poate si mai bine, ma scirbeste zona in care stau, s-au inmultit mizeriile (de toate genurile), nu mor de foame. Si cei doi copii e doar unul, aia din avatar e fiica-mea acum vreo 3 ani dar in profil e tot ea in doua ipostaze diferite. :coolspeak:
Mi se pare anormal ca intr-o luna sa fac 10000 euro iar luna urmatoare/lunile urmatoare doar 1500-2000 euro.
In plus, posibil sa fie criza aia de se spune ca apare la 40 ani, la unii se manifesta in directia femeilor la mine vad ca asa.
Apropo, am gasit diploma de bac,scrie la antet RSR (pentru cine isi mai aminteste).
Ceva informatii ajutatoare ai pentru mine? Am inteles ca dureaza mult pina vine raspunsul...
Si cel mai mult ma enerveaza ca nu vad un viitor asa cum mi l-am dorit eu pentru copilul asta si pentru altii dealtfel.

Edited by danghetau, 15 February 2011 - 13:29.


#10
Karhu

Karhu

    Heretic member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 39,912
  • Înscris: 25.06.2007

View Postdanghetau, on 14th February 2011, 10:59, said:

Bogdane, ieri am luat familia la o plimbare la munte si pe traseu ma gindeam... ce-ar fi daca am vinde tot ce avem in tara si ne-am stabili in nordul Italiei?
.....
Nu ma pot hazarda sa-ti dau vreun raspuns.
Nu uita ca in tarile vestice impozitul e progresiv, din 10.000 euro incasari, de exemplu, ramai cu mult mult mai putin decat in Romania.
Oricum, poti incerca, ai avantajul ca stomatologia merge oriunde, daca nu-ti iese acolo incerci altundeva...

#11
danghetau

danghetau

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,656
  • Înscris: 21.08.2008
In Ro cred ca impozitul a ajuns la peste 45% daca nu chiar 50% (suma rotunda)...
Oricum am facut dosarul, mai am de primit de la UMF adeverinta de studii si apoi trimiterea catre MS a dosarului.
Am inteles ca pe linga acest atestat mai trebuie trimise inca vreo 3 documente traduse si legalizate si ca urmeaza un examen apoi totul va fi ok. Ce cuprinde acel examen? Intreb deoarece sint cu burta pe cursurile de limba italiana si as vrea sa stiu si ce vorbesc...

#12
Engineer_xxl

Engineer_xxl

    Fara glie

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,328
  • Înscris: 14.04.2010
Din pacate eu nu te pot ajuta cu informatii din pctul de vedere al profesiei tale, dar o sa incerc sa-mi expun parerea despre Italia (am bantuit-o cativa ani).
In vreo 4 ani cat am avut de a face cu Italia am ajuns sa o cutreier din nord pana in sud (m-am oprit la Napoli) si pot spune ca diferentele sunt majore atat ca limba cat si ca oameni (dialectele sunt atat de diferite incat un sudist nu se poate intelege cu un nordist) si chiar daca nordul este mai civilizat, sudistii sunt oameni mai de suflet.
Am locuit cateva luni prin Bologna, Torino, Pisa, Napoli, Bolzano plus ca am vizitat multe altele dar pot spune ca singurul oras unde m-as stabili ar fi Bolzano... mi-a ramas la suflet acel oras, este undeva in Nord la granita cu Austria si italiana cu germana sunt limbi oficiale. Este mai mult un oras austriac decat german, situat intre munti cu peisaje foarte pitoresti... as avea foarte multe de zis despre acest oras... Oricum pt mine restul Italiei nu mi se pare o tara unde sa-mi traiesc viata, e o tara pe care as vizita-o in orice moment, e o tara in care chiriile sunt exagerat de mari (ma refer la apartamente decente), o tara care uneori te poate lasa si cu un gust amar... cat am lucrat in Nord de obicei prieteni am avut tot sudisti... nu le-am inteles felul de a fi al nordistilor, ba chiar la un moment dat am si avut un conflict cu un personaj de genul: sotia avand aceeasi meserie ca mine am lucrat mai mereu impreuna ca ingineri proiectanti, iar la un moment dat un asa-zis nordist ii spune sotiei ca ea cum de a a juns sa lucreze acolo ca de obicei romancele sunt angajate ca ingijitoare sau femei de servici... am ramas amandoi cu gura cascata... noi aveam mai multa scoala decat 80 % din firma aia si pt simplul fapt ca esti roman restul nu mai conteza...
Orasele mari din italia la o prima vedere par superbe dar cand ajungi sa locuiesti in ele iti vei schimba parerea... ideal ar fi sa ajungi sa locuiesti in orasele de pe langa cele mari...
Hai ca nu va mai plictisesc, succese!

Edited by Engineer_xxl, 17 February 2011 - 09:30.


#13
danghetau

danghetau

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,656
  • Înscris: 21.08.2008
Am veri/fini care stau in Padova  si de cite ori am facut vacantele prin vest cu masina (am facut un revelion la Lago di Garda) am trecut si pe acolo, stiu zona dpdv turistic, nu-s adeptul oraselor aglomerate desi am cunostinte la Milano (italieni).
Stiu de dialecte, stiu ca nordul "tine" sudul, stiu ca in nord oamenii sint mai rigurosi (sa fie influenta germanica?) dar nu stiu un lucru elementar: trebuie sa stapinesc la perfectie limba in cazul in care vin cu un contract de munca acolo sau se accepta faptul ca stiu intr-o oarecare proportie (la ora actuala dar mai e timp pina obtin dreptul de practica) limbajul specific?
Pe mine ma tenteaza si apropierea de Austria si Germania sau Franta (aici n-am fost) insa mereu in concedii treceam de la Innsbruck la Munchen, Garmisch,etc, e aproape de Aqua Dome...
Daca imi puteti spune cum este cu angajarea ca medic... cum se procedeaza? Am intrat pe siteul MS italiansi sint cerute 3 documente in afara de atestatul din Ro dar eu deja am facut dosarul in Ro si urmeaza sa-l trimit la MS...
Nu ma deranjeaza impozitele atita timp cit unde traiesc am asfalt (daca va vine sa credeti stau relativ aproape de centrul orasului in Ro si strada e neasfaltata, gen Pipera) si utilitati. Daca un muncitor necalificat cistiga si-si permite diverse nu vad de ce eu n-as putea mai ales prin prisma meseriei.
Orasele mari sint aglomerate, zgomotoase si zona din nord este numai buna, numai sa fie cerere sau sa gasesc ceva...

#14
Karhu

Karhu

    Heretic member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 39,912
  • Înscris: 25.06.2007

View Postdanghetau, on 17th February 2011, 08:39, said:

Am inteles ca pe linga acest atestat mai trebuie trimise inca vreo 3 documente traduse si legalizate si ca urmeaza un examen apoi totul va fi ok. Ce cuprinde acel examen?
Esti sigur ca ai de dat un examen?
Din cate stiu eu, odata obtinuta recunoasterea diplomei nu trebuie sa mai dai niciun examen.
Examene mai dau doar cetatenii extracomunitari.

#15
danghetau

danghetau

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,656
  • Înscris: 21.08.2008
Pai nu sint sigur dar asa spun cei care sint acolo (e adevarat ca asistenti) dar mai astept raspunsuri. Treaba cu examenul nu e clara insa restul e clar, trimiterea anumitor documente care nu e o problema. Inca nu stiu daca trebuie cunoasterea perfecta a limbii italiene... unii spun asa, altii pe dos.
Eu as avea si vechime, limba o invat in 2-3 luni pina vin documentele... ma hotarasc si la zona...

Edited by danghetau, 17 February 2011 - 22:41.


#16
danghetau

danghetau

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,656
  • Înscris: 21.08.2008
Intre timp am facut rost de adeverinta de la UMF care atesta ca am facut studiile la ei in perioada X asadar saptamina viitoare dosarul e gata de a pleca spre Bucuresti.
In citeva luni (3-4-5) va veni si raspunsul, timp suficient pentru a invata bine italiana (de o fi sa plec de bine dar daca nu... nu strica sa o stiu) apoi urmeaza trimiterea dosarului cu unele documente traduse si apostilate catre Roma de unde va veni avizul.
Se va sustine un examen de limba italiana, eventual ceva gen conversatie pe diverse teme (asta am aflat) si apoi distractia.
INCA nu am aflat care e nivelul de salarizare (al veniturilor) al unui stomatolog angajat undeva ca despre a deschide acolo din prima e delicat.
Am auzit ca ar fi mari chiriile si daca nu ramin macar 2000 euro dupa ce achit toate obligatiile nu merita deplasarea, asa ramin in tara. Doream sa scap si de mizeria din care vad ca nu mai iesim...
Culeg informatii de unde pot dar nimeni nu-mi spune daca acest venit ar fi plauzibil, auzisem ca specializarile gen implantologie sau ortodontie ar fi bine remunerate SAU daca esti pe cont propriu cu totul al tau... ori deocamdata nu indeplinesc aceste cerinte.
Pina dupa august cind se definitiveaza dosarul ma hotarasc si daca e sa dau o fuga pentru 4-6 luni sa studiez piata nu-i bai insa sfaturile multora e sa ramin acasa ca la ce venituri am aici n-are sens sa ma chinui acolo... Sanse de a cistiga ca un italian care e din mosi stramosi acolo este nula pentru inceput iar pentru 2000/luna nu plec.

#17
danghetau

danghetau

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,656
  • Înscris: 21.08.2008
Am intrat in posesia ultimului document pentru ca dosarul sa poata fi trimis la Bucuresti la Ministerul Sanatatii de unde va veni peste citeva luni. Apoi voi trimite la Roma pentru echivalare dar pina acum nu am gasit pe nimeni sa-mi spuna cam cum mai merge stomatologia pe acolo, care ar fi posibilitatile de cistig, de trai,etc.
Merita sau nu? Deja de vreo 2 saptamini invat...

#18
gtk

gtk

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,868
  • Înscris: 18.09.2004
din pacate nu cunosc nici un medic roman (indiferent ca stomatolog sau altceva) si nu stiu care e situatia, mai ales in cazul angajatilor... tot ce stiu e ca au aparut unii de-ai nostrii si lucreaza in special cu clienti romani, dar nu stiu nici un fel de detalii (foarte probabil au cabinetele lor)... salariile la angajati foarte probabil sar de 2000, dentistii fiind printre cei mai bine remunerati in italia (totusi si aici sunt diferente de specializare/nivel de pregatire (banui) odontoiatra/dentista, ortodentista- si banui ca si dieferente de remunerare, dar habar n-am)
mai stiu despre italieni, dar si asta limitat... mai precis, o italianca prietena cu maica-mea care mi-a facut si-o carie... are cabinet particular in florenta, fiind asociata cu un tehnician dentar care detine spatiul cu pricina... venitul am inteles ca ar fi pe la 5000-6000/eur pe luna... mie de exemplu mie mi-a luat o pt. o carie care afecta doi dinti alaturati 120 eur (am fost de 5-6 ori, ca se temea sa nu am o infectie) si asta asa, ca "ne cunoastem"... in fine, nu stiu cu cat te ajuta informatiile astea... ca sa-ti deschizi tu, te costa destul de mult - si asta pe langa chiaria unui spatiu, fiindca astia-s nebuni pe conditii, reguli, autorizatii si in general hartogaraie aiurea... e nevoie si de un minim de aparatura, destul de scumpa... unii zic ca e nevoie de minim 20-30k eur, doar dotari, luand in calcul aparatura sh (poti cauta pe google "aprire uno studio odontoiatrico" pt. opinii de-ale italienilor implicati in chestia asta... de ex aici par ceva info oficiale desi din 2004, aici o parere a unui dentist)

despre chirii, costuri... evident variaza, dar ca idee (ma refer la orase ca firenze, milano - zone medii)... pornesc cam de la 400-500 garsoniera + ~200-250 diverse costuri(curent, apa, gaz, etc), 600-800 ap. 2 camere + ~250-300 div costuri, 800-1100 ap. 3 camere + ~300 div. costuri... sigur, toate chestiile astea variaza in functie, de zona, daca ai incazire centralizata(ricaldamento centralizzato) sau centrala (riscaldamento autonomo), daca ai garaj (rar), in functie de cum iti calculeaza diverse chestii (preferabil sa iei ceva cu "spese incluse" si sa te asiguri ca nu iti ia bani pt. alte chestii inafara de curent, gaz, apa si chestii pe care le folosesti direct, ca sa nu te mai taxeze aiurea pt. te miri ce - ca de exemplu gunoi, apa/lumina scara, etc. -sau cel putin sa stii exact pt. ce platesti, de ex. unii taxeaza separat gunoiul) ... in afara oraselor evident costurile sunt mai mici, insa daca merita e discutabil, ca pierzi mai multa vreme pe durmuri, timp, benzina, transport in comun, whatever...

evident, in toata chestia asta e un pic de risc, nu cred ca poate nimeni sa-ti spuna in mod categoric du-te sau nu te du... :) cel mai probabil, daca o faci, va fi mai greu la inceput, dar in timp, ai putea strange bani (eventual lua credit) si sa-ti deschizi propriul tau cabinet... dupa aia, da, cred ca ai duce-o bine... btw., in general medicii romani/est europeni au o imagine buna italia iar profesia de medic dentist e una dintre cele mai bine platite din italia... :)

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate