Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Pareri magazin online quickmobile?

Unde gasesc banane albastre?

Despre compania de aministrare Sq...

Durere taietura deget dupa 2 luni
 Dalți gravare lemn

Didgeridoo

Motorola Edge 50 Ultra

Gaura perete apartament cu evitar...
 Orientare antena prime focus

Problema conectare mail yahoo

comisioane asociatie proprietari

Primul sistem de televiziune cu p...
 Internetul este neutilizabil fara...

Eroare cloud burn icopy face id

DermaRoller ce este ?

Articole limba Germana
 

Ce trebuie stiut in caz de accident ?

- - - - -
  • Please log in to reply
118 replies to this topic

#109
VipeR85

VipeR85

    Il Magnifico

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,658
  • Înscris: 13.12.2006
update:
azi, duminica, mi-a dat mail un inspector, pardon specialist constatare daune. mi-a trimis pv de constatare si o cerere de despagubire cu cererea sa-i mai trimit si alte acte, printre care ci vinovat, talon masina vinovat, asigurare vinovat.  L-am intrebat in cel mai frumos mod posibil de ce ar fi asta treaba mea. inca n-a raspuns. desi intre timp i-am mai dat un mail sa-i cer un tipizat de declaratie si la ala mi-a raspuns.
am asteptat vreo 2-3 ore sa-mi raspunda si apoi am trimis un mail la SAL-FIN. nu o reclamatie in sine cat o intrebare. au sectiune si pentru "nelamuriri" si o alta pentru "reclamatii". Maine sun la ASF.

sa ne intelegem, da-o dracu de paguba, e tabla, se repara, bani sunt. Sunt frustrat ca in 2022 in tara asta bananiera cetateanul este pus sa faca pe politistul - stabilind vinovatia la accidente-, sa faca pe racketu - cerand actele altor cetateni - si mai ales sa faca 99% din treaba unui "specialist constatare daune" prin faptul ca amaratul de cetatean e pus sa se duca la vinovat sa il oblige cumva pe asta sa dea o declaratie despre cum s-a intamplat accidentul.
este ireal.

#110
VipeR85

VipeR85

    Il Magnifico

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,658
  • Înscris: 13.12.2006
- conform prevederilor art. 25 din OUG97/2005 - NU am voie legal sa cer actul de identitate al altei persoane.
- conform prevederilor art. 16, cap.5 Obligatiile asiguratului, din legea 132/2017 - este de datoria legala a asiguratului sa transmita datele personale persoanei prejudiciate. Nu se retine in seama persoanei prejudiciate sa ceara aceste date.
- conform prevederilor art. 15, cap.5 Obligatiile asiguratului, din legea 132/2017 - neindeplinirea obligatiilor asiguratului de a instiinta societatea de asigurari despre producerea evenimentului rutier si de a depune declaratia de eveniment si actele personale LA ASIGURATORUL RCA(nu mie, ca sa vi le transmit eu dvs.) nu ingradeste dreptul la despagubire a persoanei prejudiciate.



asta inseamna sa fi informat. practic, asiguratorii isi fac munca cat mai usoara si mai simpla eludand legea prin faptul ca lasa pe umerii soferilor treaba cu cerutul actelor. si atentie ca am vazut multi viteji pe aici care se intind pana la injurii si batai ca sa ia actele celuilalt saaaauuuu se lasa pagubasi cu tot dosarul daca vad ca nu pot face rost de acte. asa ceva este inadmisibil. legal nu aveti voie sa cereti actele altei persoane. legal asiguratorul RCA are obligatia de a face rost de acte si chiar daca nu face rost de ele tot e obligat sa va despagubeasca.

#111
0v1d1u

0v1d1u

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,179
  • Înscris: 10.03.2007
Eu sunt cu tine în povestea asta, aș vrea doar să menționez că art. 25 din OUG 97/2005 se referă la indisponibilizarea actului de identitate, nu la faptul că nu ai voie să ceri o copie a acestuia sau chiar actul în sine (atâta vreme cât intenția ta nu e de a nu-l mai returna). Posibil ca alte legi să restricționeze asta, dar cum însă persoanele fizice nu intră sub incidența legislației privind procesarea de date personale, am îndoieli.

Legat de art. 16 din legea 132/2017, constatarea amiabilă conține deja datele asiguratului (dacă s-au completat), nu văd de ce te mai freacă asiguratorul la cap când tu ai obținut și i-ai dat deja aceste date. Că el are nevoie de CI-ul uneia dintre părți - treaba lui, să se descurce.

Edited by 0v1d1u, 22 August 2022 - 13:25.


#112
VipeR85

VipeR85

    Il Magnifico

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,658
  • Înscris: 13.12.2006
Este interzisă darea, primirea sau solicitarea actului de identitate(..sau în alte scopuri,) de către persoanele neautorizate.

asta zice art 25 din oug97/2005. eu unul nu sunt persoana autorizata ca nu m-a autorizat nimeni. daca altii se considera autorizati, n-au decat sa ceara, sa primeasca, sa dea....e actul lor de identitate, ei raspund legal pentru ceea ce fac cu el.

 0v1d1u, on 22 august 2022 - 13:19, said:

aș vrea doar să menționez că art. 25 din OUG 97/2005 se referă la indisponibilizarea actului de identitate, nu la faptul că nu ai voie să ceri o copie a acestuia sau chiar actul în sine (atâta vreme cât intenția ta nu e de a nu-l mai returna).

din moment ce ai cerut o copie a actului intri sub incidenta "este interzisa solicitarea actului de identitate"...nu-s judecator sau avocat dar banuiesc ca legiuitorul in marea lui prostie a prevazut toate situatiile in aceasta sintagma iar in caz de judecata banuiesc ca se va retine ca ceea ce legea nu distinge nici noi nu trebuie sa o facem.Ubi lex non distinguit, nec nos distinguere debemus

#113
0v1d1u

0v1d1u

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,179
  • Înscris: 10.03.2007
Scoți din context, articolul ăla zice:

Este interzisă darea, primirea sau solicitarea actului de identitate drept garanție pentru și abia aici intră și alte scopuri pe lângă datorii, prestări de servicii, etc.

Când vinzi o mașină, de exemplu, la Administrația Fiscală te duci cu copii ale cărții tale de identitate și ale cărții de identitate a vânzătorului. Nu ai nevoie de nicio autorizație în sensul ăsta și probabil mai sunt alte zeci de situații în care poți ajunge, ca persoană fizică, să soliciți actul de identitate al unei alte persoane (pentru a face o copie, de exemplu). Ilegal e să condiționezi returnarea acestuia în vreun fel.

Edited by 0v1d1u, 22 August 2022 - 14:51.


#114
VipeR85

VipeR85

    Il Magnifico

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,658
  • Înscris: 13.12.2006
nu ma cert cu tine, dar am facut destula gramatica incat sa stiu chiar si acu la 40 de ani sa impart o fraza in propozitii. totusi e drept, e posibil sa ma si insel.
vezi ca dupa "drept garantie pentru...x, y, z" spune SAU alte scopuri

#115
XZY

XZY

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,527
  • Înscris: 02.09.2007
Bună ziua,
Vin și eu cu o situație, poate banala ptr unii, dar ptr mine fiind prima data...
Azi eram în București, pe SOS. Giurgiului, încadrată pe banda de viraj la stânga spre str Toporași, pe sensul dinspre Gazarului spre Toporași.
Având verde la semaforul direcționale am pornit, iar de pe banda 2 de mers înainte, un domn a încercat sa vireze stânga, si a întrat hârjâind masina mea. Destul de rău.
L am invitat în cea mai apropiata parcare sa facem amiabila, m a înjurat și a plecat. Am fost la biroul de accidente ușoare, am declarat situația, mi a dat politia dovada de reparație, dar mi au spus sa nu ma duc sa repar masina, ca ne auzim la un telefon.
Știu ca domnul respectiv are 24 de ore la dispoziție sa declare și el accidentul.
Eu am și RCA și Casco la Omniasig, si as putea sa îmi fac masina relativ repede. Dar polițistul a zis sa aștept...
Aveți idee ce trebuie sa fac mai departe? Cât timp trebuie sa aștept?



#116
0v1d1u

0v1d1u

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,179
  • Înscris: 10.03.2007
Polițistul probabil nu știa că tu ai CASCO. Oricum va trebui să aștepți, ca să o repari pe regres pare-mi-se că trebuie să ai și un vinovat, iar cum acesta încă nu e identificat singura ta opțiune să o repari repede ar fi fără acțiune în regres ceea ce înseamnă plata unei franșize (în funcție de contract) și creșterea costului poliței CASCO la reînnoire.

#117
VipeR85

VipeR85

    Il Magnifico

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,658
  • Înscris: 13.12.2006

 XZY, on 30 august 2022 - 13:08, said:

Eu am și RCA și Casco la Omniasig, si as putea sa îmi fac masina relativ repede. Dar polițistul a zis sa aștept...
Aveți idee ce trebuie sa fac mai departe? Cât timp trebuie sa aștept?

este posibil sa-ti fi spus sa astepti pana trec 24 ore de la producerea evenimentului rutier ca astfel politia sa poata trimite notificare proprietarului auto implicat pentru a afla cine a condus. apoi sa-i dea amenda si sa-i ia permisul plus sa verifice pe masina aluia daca daunele corespund cu ale tale.
noi aici doar ne dam cu parerea iar eu, cel putin, cred ca politistul ti-a spus si de ce sa astepti si care sunt pasii de urmat dar tu doar vrei sa obti raspunsuri de la noi pentru a-ti confirma ce ti-a spus politistul.

cea mai simpla solutie e sa te duci la omniasig si sa anunti evenimentul. oricum ar trebui sa o faci in termen de 5 zile. este lege in acest sens. mai ales ca ai CASCO, omniasig iti spune detaliat ce se poate si ce nu se poate face.

#118
VipeR85

VipeR85

    Il Magnifico

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,658
  • Înscris: 13.12.2006
banuiesc ca e o chestiune ce ne priveste pe toti....intram in sfarsit in normalitate:  https://adevarul.ro/...pe-2203446.html

#119
XZY

XZY

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,527
  • Înscris: 02.09.2007

 VipeR85, on 30 august 2022 - 14:12, said:



este posibil sa-ti fi spus sa astepti

Nu, nu imi spusese, fiind destul de grăbit, fiind multe accidente. Și nu asteptam vreo "confirmare" din partea cuiva, ci doar vroiam sa știu, de principiu, pașii ce vor urma. Finalitatea a fost ca s-a prezentat și celalalt șofer la politie, si el avea alcoolemie 0 ca și mine. După aproximativ 3 ore după ce am declarat accidentul, m-a sunat ofițerul de politie sa merg sa ridic procesul verbal. Am fost, celalalt șofer s-a ales cu 4 puncte penalizare pentru neasigurarea la schimbarea direcției de mers. După ce am plecat de la biroul de accidente ușoare, prima oprire a fost la Toyota, unde am făcut programarea pentru constatarea daunei. Celalalt șofer avea RCA la Euroins, cei de la service au spus ca se vor ocupa ei de dosarul de dauna și tot ce trebuie pentru a face reparația pe asigurarea omului. De menționat, ca eu RCA și Casco le am la Omniasig făcute prin Toyo Broker.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate