Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Porumb dulce sau porumb de fiert
Last Updated: Apr 12 2020 14:16, Started by
dino2
, Jun 14 2009 21:18
·
0
#37
Posted 22 April 2012 - 17:41
Ionut_t87, on 11th December 2011, 20:51, said: Sti cumva mai exact in ce loc,si ce preturi au(hibridul si soiul).Nu as fi chiar asa interesat sa il valorific ,am nevoie de punctaj la masura 112.Multumesc Salut, as vrea sa iau legatura cu tine daca se poate sa ma ajuti cu cateva sfaturi cu privire la cultura de porumb dulce. Am inceput si eu documentatia pentru masura 112 si inca exit cu cultura, nu sunt foarte sigur daca se incadreaza cultura de porumb dulce la legume proaspete. De aceea as dori sa discut putin cu tine poate poti sa ma ajuti cu niste sfaturi. Iti multumesc antiticipat,astept raspuns sau o adresa de mail unde te pot contacta multumesc. |
#38
Posted 22 April 2012 - 17:56
stefanradu26, on 22nd April 2012, 17:41, said: Salut, as vrea sa iau legatura cu tine daca se poate sa ma ajuti cu cateva sfaturi cu privire la cultura de porumb dulce. Am inceput si eu documentatia pentru masura 112 si inca exit cu cultura, nu sunt foarte sigur daca se incadreaza cultura de porumb dulce la legume proaspete. De aceea as dori sa discut putin cu tine poate poti sa ma ajuti cu niste sfaturi. Iti multumesc antiticipat,astept raspuns sau o adresa de mail unde te pot contacta multumesc. |
#39
Posted 23 April 2012 - 14:04
Ionut_t87, on 22nd April 2012, 18:56, said: Da-mi o adresa de mail ,ceva sa putem discuta.Sa vad in ce masura si cu ce te pot ajuta. [email protected] am incercat sa iti trimit un mail de pe forum nu stiu daca s-a trimis, mar interesa sa vad daca ai continuat cu probumbul dulce pentru masura 112 si de ce ai avut nevoi,cat a costat samanta si principal daca se incadreaza la legume proaspete. |
#40
Posted 12 June 2012 - 13:44
Salut. Anul asta am pus si eu cateva randuri de porumb dulce; am primit samanta de la un vecin care a luat-o anu trecut in primavara de pe la metro sau ceva (un pliculet cu 10 graunte daca va vine sa credeti) cu 2 lei. Nu stiu daca e soi sau hibrid, dar tin sa cred ca este soi. Aspectul e ciudat, grauntele mature sunt mici si foarte zbarcite, la fel si stiuletele este mic. Insa ce vreau sa va spun este sa aveti grija unde semanati, pt ca anul trecut vecinul a semanat la aproximativ 20m de gradina mea, unde aveam putin porumb clasic, si a ajuns probabil polen de la al meu la al lui, fapt ce a dus la niste stiuleti cam ciudati, cu cateva graunte clasice si restul zbarcite . Ma gandesc ca si la fiert isi pastreaza fiecare boaba caracteristicile, cele clasice vor fi mai tari, etc. si asta poate fi un minus la vanzare Oricum din ce a zis vecinul e super bun la gust si moale coaja grauntelui, abia astept sa gust
|
#41
Posted 28 September 2012 - 12:24
ce productie de porumb zaharat ati scos anul asta la ha?
|
#42
Posted 03 March 2013 - 11:42
As vrea sa plantez si eu 1ha cu porumb dulce. Ce hibrid imi recomandati?
|
#43
Posted 05 March 2013 - 19:38
Nimeni nu cultiva porumb dulce? As vrea sa stiu daca pot folosi un erbicid obisnuit pt. porumb la aceasta cultura.
|
#44
Posted 15 March 2013 - 12:55
Salutari!
Eu am cultivat anul trecut Signet de la Seminis(voiam altceva initial, dar asta l-am gasit pe stoc). Anul asta vreau sa iau si alte soiuri pentru a cultiva o suprafata mai mare. Ce m-a "terorizat" a fost gradul mare de lastarire(se faceau ca o tufa). Am rupt lastarii aparuti din tulpina principala in repetate randuri...dar cresteau din nou si din nou...cu insistenta. E o munca de "chinez" batran... Stiti cumva vreun soi care sa nu lastareasca prea tare? sau sa nu fie nevoie de ruperea lastarilor? |
#45
Posted 17 July 2013 - 22:52
Salut @nicoretro,
Pai trebuei oblightoriu rupti lastarii? Ce productie ai reusit sa obtii pe un ha? Dragi colegi, pana la uram daca porumbul zaharat sta pe lagna o cultura normala...se "corceste"? danny |
#46
Posted 22 July 2013 - 22:23
rodanny, on 17 iulie 2013 - 22:52, said:
Salut @nicoretro, Pai trebuei oblightoriu rupti lastarii? Ce productie ai reusit sa obtii pe un ha? Dragi colegi, pana la uram daca porumbul zaharat sta pe lagna o cultura normala...se "corceste"? danny Se corceste in mod sigur daca porumbul vecin are spic in acelasi timp cand se polenizeaza stiuletii de porumb dulce(cand stiuletii au matase si inca este neuscata). Eu am patit-o anul trecut la stiuletii intarziati au aparut si boabe de porumb normal intercalate printre boabele dulci. Edited by nicoretro, 22 July 2013 - 22:28. |
|
#47
Posted 23 July 2013 - 14:40
Intr-o saptamana o sa-l recoltez si eu. Cred ca voi avea cel putin 30000 stiuleti pe o suprafata de 75 ari. Sa vedem cum va fi si pretul
|
#48
Posted 23 July 2013 - 15:26
Salutari...
pai peste o saptmana nu e cam tarziu? In ce zona sunteti? DE asemena..cum rezolvati problema cu furatul? Eu as pune vreo 9000 mp...dar...nu stui cum sail recoltez, de asemena vecinii au probumb normal..ce ma fac sa nu se curceasca? Ce soiuri o fi mai bun? CE soi se cauta pe la pietele en-gros? 1500 de stiuleti pe 2500 mp mi se pare pierdere de timp.... Eu ziceam ac daca se fac cam 2 stiuleti pe cocean, si la un ha intra cam 50-60.000 - asta ar insemna sa iasa pe un ha peste 80.000 - 100.000 de stiuleti....in care includem pierderile de rigoare.... Gresesc pe la vre-un calcul? |
#49
Posted 23 July 2013 - 15:45
Eu nu l-am putut semana la timp din cauza ploilor.
Eu sunt din Bihor, iar zona unde l-am plantat e cat de cat in siguranta, nu se fura. |
#51
Posted 23 July 2013 - 16:20
Doar manual. Alte metode nu cunosc, sunt novice in agricultura.
LE. Am dat un "sarch" pe google si am gasit masinaria asta. [ http://delawarefruitvegetable.files.wordpress.com/2009/12/processing-sweet-corn-harvest.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Deci se poate recolta si mecanizat. Edited by BGeorge07, 23 July 2013 - 16:29. |
|
#53
Posted 25 July 2013 - 22:15
rodanny, on 23 iulie 2013 - 16:40, said:
asata e pentru p[orumb normal..nu dulce... danny cam care-i diferenta intre cel normal si cel dulce de au nevoie de masinarii diferite de recoltat? La mine nu vad posibila recoltarea cu masina de cules. Coacerea nu este uniforma, mai ales unde sunt 2 stiuleti pe cocean...al doilea se coace mai tarziu. rodanny, on 23 iulie 2013 - 15:26, said:
Eu ziceam ac daca se fac cam 2 stiuleti pe cocean, si la un ha intra cam 50-60.000 - asta ar insemna sa iasa pe un ha peste 80.000 - 100.000 de stiuleti....in care includem pierderile de rigoare.... Gresesc pe la vre-un calcul? Edited by nicoretro, 25 July 2013 - 22:17. |
#54
Posted 25 July 2013 - 22:30
Salut @nicoreto,
Da....asa cum zici tu..primul se coace mai repede...al doilea mai greu...deci....calr nus e poate recolta cu masinarie...asta ziceam si eu.... Legat de calcule...daca in loc de 50000 fire x 2 stiuleti = 100.000 iei in calcul un 70-80.000 nu ineseamna ca ai taiat din total? Optim ar fi sa fac 100.000 ceea ce nici nu visez...dar cu 20-30% mai putin mi se pare aproape de realitate... danny |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users