Porumb dulce sau porumb de fiert
Last Updated: Apr 12 2020 14:16, Started by
dino2
, Jun 14 2009 21:18
·
0
#1
Posted 14 June 2009 - 21:18
Imi puteti da cateva sugestii de crestere?
Am plantat acum ceva timp niste boabe de porumb dulce si acum au iesit plantele. Ce mi se pare mie ciudat este ca fac copii, exact ca si rosiile. La fiecare frunza apare un copil. Trebuie sa ii rup sau sa ii las? Daca ii rup de unde voi sti care este cel purtator de rod? Sa nu ii rup din greseala? Acum arata asa: Sweet_Corn.jpg 323.42K 500 downloads Se vad si copii. |
#2
Posted 17 June 2009 - 22:28
Eu am avut in gradina porumb hibrid care a facut la fel ca si dulcele, copii. Nu i-am rupt si am constatat ca fiecare copil a rodit, adica am avut plante (80% din ele) care aveau 3 stiuleti, toti dezvoltati cam la fel.
|
#3
Posted 18 June 2009 - 09:37
La recomandarile vecinilor (care au porumb "normal") le-am rupt copii, deja in doua randuri. Sunt tare incapatanati si ii fac la loc. De acum nu ii mai rup. Sunt curios cum arata porumbul sub forma de tufa.
|
#4
Posted 23 June 2009 - 21:02
Am o cunostinta care vrea sa cultive anul viitor porumb pt fiert. Are cineva idee de profitabilitatea acestei culturi? Ce soi este recomandat?
|
#5
Posted 23 June 2009 - 22:41
kos_funny, on 23rd June 2009, 22:02, said: ....porumb pt fiert. Are cineva idee de profitabilitatea acestei culturi? Ce soi este recomandat? Profitabilitatea depinde de volumul desfacerii pe unitatea de timp. Sau, mai simplu spus, trebuie sa vinzi cantitati imense intr-un timp foarte scurt. De ce ? Pentru ca faza de lapte pana la lapte-ceara, care iti permite sa-l consumi fiert, dureaza cam 2 saptamani. Deci, intreaga productie trebuie recoltata in intervalul de o saptamana (sfarsitul fazei de lapte si intrarea in lapte-ceara). Asta cu soiurile ma depaseste... trebuie intrebat un agronom. Ideea e ca ar trebui sa ai un soi care sa faca stiuletii cat mai mari, coaja bobului sa fie cat mai subtire si boabele sa fie cat mai gustoase ... La ideea cu prinderea recoltarii in faza de lapte se poate regla un pic prin insamantari repetate, pe parcele diferite, de la inceputul lui Aprilie, pana la sfarsitul lui Mai, la interval de cca. 2 saptamani. Tot ce am spus mai sus este valabil daca il vinzi proaspat. Daca poti intra intr-o relatie cu o fabrica de conserve, care ambaleaza porumb dulce la cutii, atunci e cu totul altceva... Una la mana, insamantezi numai soiuri de porumb dulce si doi la mana, recoltezi tot odata si duci la fabrica. Bafta ! |
#6
Posted 24 June 2009 - 11:16
in afara de "conserva la cutie" are cineva idee cum se mai poate pastra ??
|
#8
Posted 26 June 2009 - 00:35
horia66, on 23rd June 2009, 23:41, said: Tot ce am spus mai sus este valabil daca il vinzi proaspat. Daca poti intra intr-o relatie cu o fabrica de conserve, care ambaleaza porumb dulce la cutii, atunci e cu totul altceva... Una la mana, insamantezi numai soiuri de porumb dulce si doi la mana, recoltezi tot odata si duci la fabrica. Porumbul pe care il gasesti in cutie , e porumb ajuns la faza de maturitate dar ca a fost fiert cu simt de raspundere . Iar ca sa fie dulce se adauga zahar . Poti sa incerci acasa , dar trebuie sa fierbi foarte mult timp . Edited by notice, 26 June 2009 - 00:37. |
#9
Posted 26 June 2009 - 10:01
notice, on 26th June 2009, 01:35, said: Porumbul pe care il gasesti in cutie , e porumb ajuns la faza de maturitate dar ca a fost fiert cu simt de raspundere . Iar ca sa fie dulce se adauga zahar . ... Nu prea cred ... Pentru ca indiferent cat de mult il fierbi, coaja bobului tot groasa si tare ramane... E vorba de celuloza. Poti sa fierbi o bucata de lemn cat vrei, ca tot lemn ramane ... E posibil sa fie prins in faza de sfarsit de ceara, cand deja s-a intarit, dar nu s-a uscat de tot ... Dar la cel in forma de stiuleti mititei, de zici ca sunt in miniatura, ala cum e ? Ca nu mai e porumb obisnuit ... |
#10
Posted 29 June 2009 - 19:54
exista un soi de porumb pentru fiert dulce . se recolteaza cand e bobul moale ,se tine in apa clocotita trei minute apoi cu un cutit se taie boabele de pe stiulete . se pune in pungi si se baga la congelator . iarna se scoate din congelator si se pune pe foc cu putina sare pana se dezgheata total . are un gust deosebit de bun . nu as putea spune de unde se procura ''semintele '' ,dar eu am avut asa ceva de la niste prieteni din caransebes .
|
|
#11
Posted 02 July 2009 - 20:27
cumperi porumb dulce din america; e cam scumpa samanta (ptr jumate de hectar te costa cam 400 usd doar samanta fara cheltuieli de transport, etc), dar se merita pentru ca il vinzil la bucata nu la kg
sunt mai multe site-uri gurneys.com seedpark, gasesti si pe ebay; dai search pe sweet corn seeds succes! PS e o treaba buna! poti cultiva pe 2-3000 MP si poti vinde direct in piata la bucata cu certificat de producator; iei 2 lei/bucata lejer |
#12
Posted 02 July 2009 - 20:34
Ce spuneti insa de porumbul care se gaseste cateodata in marketurile mari, 1 stiulete taiat in doua, saramurat si ambalat la vid, de obicei productie Spania ? Pretul era destul de mare, in jur de 6 lei, dar ma gandesc ca nu e mare sfaraiala de facut asa ceva, importanta e metoda de saramurare (concentratia solutiei de sare si timpul de mentinere in saramura), si apoi ambalarea la vid. Cred totusi ca porumbul spaniol era si pre-fiert (oparit pentru pasteurizare). Termenul de garantie era destul de lung, dar nefiind un mare amator de porumb, n-am cumparat ca sa vad ce gust are.
|
#13
Posted 26 September 2009 - 21:54
Vii sau vine la Indagra in octombrie si isi cauta porumb zaharat pentru cultura la 90 de zile. E porumbul care se face cel mai repede sa iasa cu el la vanzare. Nu zic ca alte soiuri sau alti hibrizi nu sunt buni de fiert sau nu se fac la 90 de zile, dar mie asta mi-a placut. Nu ma intreba ce soi/hibrid pentru ca nu mai am punguta de la seminte. Scria pe ea "Sweet Corn".
|
#14
Posted 29 September 2009 - 07:51
Daca nu isi ia paznici, s-ar putea sa faca altii profit pe carca lui.
|
#15
Posted 30 September 2009 - 20:48
dannielghi, on 2nd July 2009, 21:27, said: cumperi porumb dulce din america; e cam scumpa samanta (ptr jumate de hectar te costa cam 400 usd doar samanta fara cheltuieli de transport, etc), ... Fratilor, dar pe la Fundulea n-ati cautat ? Ca e un institut de cercetari pentru cultura cerealelor si plantelor tehnice, alea-alea ... ai nostri cercetatori ca brazii n-au cercetat ???!!! |
|
#16
Posted 15 December 2009 - 18:42
Ce s-a mai intamplat cu porumbul? Ai apucat sa-l degusti?
|
#17
Posted 16 December 2009 - 16:33
exista hibrizi de porumb care fac mai multe tulpini, ca si hibrizi de floareasoarelui care fac mai multe palarii. hibrizii vechi nu cresteau bine cind se intimpla o astfel de mutatie, dar acestia sint anume selectionati pentru asta. acelasi lucrul se intimpla cu griul, care acum are paiul mult mai scurt, ca sa consume mai putini nutrienti din sol si ca sa nu mai fie culcat usor de ploi si vint.
|
#18
Posted 11 January 2010 - 23:00
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users