Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Dacia papuc diesel curge ulei din...

Amenajare teren in prezent cu pla...

AMONG WOLVES (2023)

Extindere sistem fotovoltaic
 Aparat test rapid sange

cerneala compatibila peste cea or...

problema baterie AW5

Verbatim: Printabil sau regular?
 Aproape jumatate de milion dintre...

Centralele pe gaz interzise (fake...

Camera supraveghere exterior wifi

Golf V 1.6 FSI (Ce tip de ulei tr...
 Intrebare amplasare trotuar lipit...

Ceva neinregula de la Trulicity p...

Pasare (uliu) care nu poate zbura

BMW/Mini Wallbox gen3 22kW

Motanu ma trezeste la 6 sa ma joc cu el

- - - - -
  • Please log in to reply
47 replies to this topic

Dev

Dev

Senior Member

• Grup: Senior Members

View Postadrianatoma, on 2nd June 2009, 13:31, said:

cu exilatul in sufra am dezvatat-o de asta. la fel si cu urcatul pe perdea. cum am prins-o, cum am dat-o afara din dormitor si s-a lasat si de sportul asta dupa 2-3 nopti.

Al meu face doi ani in august (paranteza: :death: ce repede trece timpul!!) si tot n-a invatat ca n-are voie nici in perdele, nici sa ne zgaraie picioarele si nici sa nu scurme la flori. De fapt, ce zic eu!? A invatat ca n-are voie si foloseste asta in avantajul lui: cand nu il bagam in seama si el are chef de joaca se duce si face una (sau mai multe) din activitatile mentionate anterior (mai nou a descoperit ca poate zgaria si canapeaua....). Si mi se pare normal. Ca doar, in secunda urmatoare unul din noi (sau chiar amandoi) e in picioare si-l baga in seama (ca e vorba de certat sau nu, nu prea conteaza...). Cica matzele n-ar fi destepte si perfide.... Dar noi oricum nu mai putem de dragul lui :inlove:

La fel cu mieunatul la usa. N-are voie in dormitor noaptea asa ca macar 1 data pe noapte se infiinteaza si incepe sa miorlaie. Si desi mi-am propus ca nu il bag in seama la inceput (stiam din experienta ca asa o sa faca), ne-am incercat nervii de cateva ori si de fiecare data el a castigat (a mieunat si mai mult de o ora incontinuu!!!). Eu cum nu pot sa dorm daca e vreun pic de zgomot am de ales: ascultat miorlaieli si pierdut ore bune din noapte sau iesit 5 minute cand doreste domnisorul sa ne jucam (3-4 dimineata :P). Ghici ce aleg? :thumbup:

valentina81

valentina81

New Member

• Grup: Members
Stiu si eu foarte bine cum este sa te trezeasca motanul in fiecare dimineata....Pe mine ma musca de nas,de fata,de urechi...plus ca toarce de zici ca-i tractor nu alta  :lol:  Va si las o poza...asa ca sa va faceti o idee  :lol:

Attached Files

Micriki

Micriki

New Member

View PostDev, on 2nd June 2009, 19:55, said:

Al meu face doi ani in august (paranteza: :death: ce repede trece timpul!!) si tot n-a invatat ca n-are voie nici in perdele, nici sa ne zgaraie picioarele si nici sa nu scurme la flori. De fapt, ce zic eu!? A invatat ca n-are voie si foloseste asta in avantajul lui: cand nu il bagam in seama si el are chef de joaca se duce si face una (sau mai multe) din activitatile mentionate anterior (mai nou a descoperit ca poate zgaria si canapeaua....). Si mi se pare normal. Ca doar, in secunda urmatoare unul din noi (sau chiar amandoi) e in picioare si-l baga in seama (ca e vorba de certat sau nu, nu prea conteaza...). Cica matzele n-ar fi destepte si perfide.... Dar noi oricum nu mai putem de dragul lui :inlove:

Al nostru are 3 ani, motanel, foarte alintat; nu ne aducem aminte ziua in care a inceput sa "urle" in diferite tonalitati exact cand ne odihnim, incepand de la 4 dimineata, cert e ca nu a fost asa de la inceput! Nu a mers nici o tehnica de potolire, cred ca am incercat toate tehnicile...  Locuim intr-un apartament si desi vecinii nu l-au vazut, ii cunosc toti vocea  :cursing:

Se mai potoleste din mieunat cand e foarte obosit, fizic. Cum il obosim: ii plac foarte mult " excursiile" cu masina, cand vede cusca scanceste de bucurie si topaie in jurul ei pana ii deschidem usita! avem o familie prietena intr-un orasel la jumatate de ora distanta, cu gradina in curtea casei si cu un motanel, de asemenea. Din cand in cand mergem o zi in weekend, asa ca privitul pe fereastra jumatate de ora dus, exploratul casei noi si al gradinitei si "scuipaturile" cu <verisorul motanel> il obosesc, dupamiaza spre seara cand ne intoarcem priveste iar pe fereastra, si acasa cade lat, a doua zi ne trezim noi inaintea lui! Din pacate nu putem face asta prea des...
Am mai incercat sa il scoatem la un petic de verdeata, problema e ca nu sunt destule locuri publice amenajate, in weekend e aglomerat, prea multe zgomote pentru el, desi ii place iarba, si noutatile in general, oamenii sunt necivilizati si incearca sa puna mana pe el fara sa intrebe, il sperie... am renuntat.

La solutia de a mai lua o pisicutza/pisicel ne-am gandit si noi, dar acum nu se poate. Suntem convinsi ca s-ar tine ocupati unul pe altul!

A, si la veterinar e TEROARE: nu suporta! Urla si se zbate ca un tigru, de cum intram pe usa la vet nu mi poti sa il scoti din cusca; doctorul, sotul meu si un ajutor de la clinica, toti cu manusi si prosoape trebuie sa il tina pentru vaccin. Noroc ca e sanatos, altfel ar trebui sa il adoarma sa il controleze. La fel ca si mieunatul prin casa, nu a fost asa de la inceput, i s-a nazarit lui odata si nu a mai renuntat la comportament.. Cum se instaleaza iar in masina se schimba complet, iar e miel... A mai avut cineva experienta asta?

Nici noi nu mai putem de dragul lui, e copilul nostru :inlove: :inlove:

Edited by Micriki, 14 July 2009 - 06:10.

adrianatoma

adrianatoma

matz matz

View PostMicriki, on 14th July 2009, 07:08, said:

Al nostru are 3 ani, motanel, foarte alintat; nu ne aducem aminte ziua in care a inceput sa "urle" in diferite tonalitati exact cand ne odihnim, incepand de la 4 dimineata, cert e ca nu a fost asa de la inceput! Nu a mers nici o tehnica de potolire, cred ca am incercat toate tehnicile... Locuim intr-un apartament si desi vecinii nu l-au vazut, ii cunosc toti vocea :cursing:

Se mai potoleste din mieunat cand e foarte obosit, fizic. Cum il obosim: ii plac foarte mult " excursiile" cu masina, cand vede cusca scanceste de bucurie si topaie in jurul ei pana ii deschidem usita! avem o familie prietena intr-un orasel la jumatate de ora distanta, cu gradina in curtea casei si cu un motanel, de asemenea. Din cand in cand mergem o zi in weekend, asa ca privitul pe fereastra jumatate de ora dus, exploratul casei noi si al gradinitei si "scuipaturile" cu <verisorul motanel> il obosesc, dupamiaza spre seara cand ne intoarcem priveste iar pe fereastra, si acasa cade lat, a doua zi ne trezim noi inaintea lui! Din pacate nu putem face asta prea des...
Am mai incercat sa il scoatem la un petic de verdeata, problema e ca nu sunt destule locuri publice amenajate, in weekend e aglomerat, prea multe zgomote pentru el, desi ii place iarba, si noutatile in general, oamenii sunt necivilizati si incearca sa puna mana pe el fara sa intrebe, il sperie... am renuntat.

La solutia de a mai lua o pisicutza/pisicel ne-am gandit si noi, dar acum nu se poate. Suntem convinsi ca s-ar tine ocupati unul pe altul!

A, si la veterinar e TEROARE: nu suporta! Urla si se zbate ca un tigru, de cum intram pe usa la vet nu mi poti sa il scoti din cusca; doctorul, sotul meu si un ajutor de la clinica, toti cu manusi si prosoape trebuie sa il tina pentru vaccin. Noroc ca e sanatos, altfel ar trebui sa il adoarma sa il controleze. La fel ca si mieunatul prin casa, nu a fost asa de la inceput, i s-a nazarit lui odata si nu a mai renuntat la comportament.. Cum se instaleaza iar in masina se schimba complet, iar e miel... A mai avut cineva experienta asta?

Nici noi nu mai putem de dragul lui, e copilul nostru :inlove:  :inlove:

e castrat?

Micriki

Micriki

New Member

View Postadrianatoma, on 14th July 2009, 07:51, said:

e castrat?

Buna,

Da, a fost castrat la aproape 6 luni.
Am incercat sa facem si noi o conexiune cu asta, a fost singura data cand l-am lasat la vet, dimineata, si l-am luat inapoi dupa-amiaza aceleiasi zile. Dar nu se leaga, cand l-am luat era linistit, cum a iesit din cuscuta a inceput sa se joace; mai tarziu a inceput sa reactioneze asa rau la doctor...
Pe dosarul lui la vet e mentionat " pisica foarte agresiva" :huh: , noi i-am explicat domnului doctor ca e un miel bland, nu stiu daca ne crede. Ne-am gandit sa ii aratam un filmulet cu comportamentul printisorului acasa, dar nu e cazul sa abuzam de timp la vizita la doctor, are multi pacienti. Oricum, el nu ne-a dat o explicatie viabila inca.

Cum zic parintii: " Sanatos sa fie :kisstogether: "

jas1

jas1

Member

Salutare tuturor si LA MULTI ANI !

Am un pisoi de 4 ani care nu este castrat dar nu stropeste in casa si a facut ceea ce trebuie sa faca numai in litiera NICIODATA in alta parte.
Are exact programul nostru...cu mici exceptii...
Dormim noi,doarme si el.Mancam noi,rontaie si el.

Se trezeste primul adica in jur de 6 si sta pe coltul mesei fara sa zica nici un miau.Sau sub masa...Daca ne trezim, bine.Daca nu ,se culca la loc si-l gasim dormind.

Are voie oriunde in casa .In absolut orice loc.
Doarme in cateva locuri.Cam cate 2 saptamani intr-un loc.

De mic(era mic de tot...cam 10 zile) l-am invatat sa asculte de ... gesturi.Da de gesturi.Il certam pentru diverse si faceam un gest anume.
Spre exemplu il certam pentru ca voia sa ma muste si tineam palma cu degetele in sus si cu fata spre el.Sau atunci cand scotea gherutele sa zgarie il certam rau de tot si dadeam din degetul aratator de la mina dreapta in sus si in jos asa ca mustrare...
Am facut chestia asta de cateva zeci de ori in decursul a 3 luni cred si acum culeg roadele(de fapt mai de mult le culeg).

De cate ori mai face cate o traznaie sau vrea sa o faca dau din deget si este direct la el in pat in secunda doi.

Nu l-am batut niciodata si il iubim ca pe ochii din cap.Este si ff cuminte...si ascultator.

Si o poza ...cu domnul motan...

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Veronika cearta-l de cateva ori bine de tot si asociaza un gest.Dupa un timp(scurt)te va lasa in pace dimineata .Iar dupa un timp mai lung nu v-a mai fi nevoie sa-l certi ci faci doar gestul.Dar daca il certi de cateva ori bune nu te va mai trezi dimineata.Se va trezi doar el pe voi va lasa in pace.

Attached Files

Edited by jas1, 04 January 2010 - 17:20.

darkangelo

darkangelo

Senior Member

View Postspare-me, on 25th May 2009, 11:22, said:

si eu sunt violent verbal cand miauna, ma trezeste si zic 'mama sa vezi ce-i fac, il bat, il arunc pe geam (ciuciu)...'.
eu pe-a mea chiar o arunc pe geam, cade peste catea, aia o smotoceste si-o umple de bale si mai dorm si eu linistita o ora. cand plec la birou am in fata usii o pisica uda si-o catea zgariata de toata frumusetea. :D

floryyn

floryyn

Senior Member

Și motănachele meu are program fix la 6 dimineața. De obicei doarme cu mine în cameră, pe un fotoliu. Dimineața la 6 se trezește, vine lângă mine în pat și miaună încetișor, mă atinge cu lăbuța până mă trezesc. Dacă sunt somnoros și mai zăbovesc în pat, merge la ușă, o atinge, o împinge, vine iar la mine și tot așa până leneșul de mine se înduplecă și îl duc la bucătărie, unde are colțișorul lui cu kitikat și lăptic.
Acolo se întâlnește cu Pisi, ronțăie împreună, se alintă, se joacă, între timp eu îmi fac cafeaua și fix la 6.30 se cer amândoi afară. Stau la casă așa că e mai simplu cu chestiunea necesităților fiziologice. Pur și simplu merg în curte, își sapă gropița, alea alea apoi o acoperă.  :D

Edited by floryyn, 05 January 2010 - 11:22.

bilibistrocizel

bilibistrocizel

Senior Member

• Grup: Banned

View Postfloryyn, on 5th January 2010, 11:21, said:

Și motănachele meu are program fix la 6 dimineața. De obicei doarme cu mine în cameră, pe un fotoliu. Dimineața la 6 se trezește, vine lângă mine în pat și miaună încetișor, mă atinge cu lăbuța până mă trezesc. Dacă sunt somnoros și mai zăbovesc în pat, merge la ușă, o atinge, o împinge, vine iar la mine și tot așa până leneșul de mine se înduplecă și îl duc la bucătărie, unde are colțișorul lui cu kitikat și lăptic.
Acolo se întâlnește cu Pisi, ronțăie împreună, se alintă, se joacă, între timp eu îmi fac cafeaua și fix la 6.30 se cer amândoi afară. Stau la casă așa că e mai simplu cu chestiunea necesităților fiziologice. Pur și simplu merg în curte, își sapă gropița, alea alea apoi o acoperă.  :D
pe mn nu ma terorizeaza pisicutele mele ci catelusa mea,pe la 7 incepe sa sara peste mine in pat sa ma muste de urechi,ma calca pe fata,etc....

Edited by bilibistrocizel, 05 January 2010 - 12:28.

michella

michella

Junior Member

Si al meu motan s-a obisnuit sa se trezeasca la orele la care tata se trezeste dimineata sa mearga la munca 05:30-06, iar in zilele de weekend, motanul meu il trezeste la 06 pt a i se da mancare si inainte de asta a-l dragalii. Poate sa doarma si mai mult atunci cand este ignorat, a invatat lectia de atatia ani :)) ...

ammona23

ammona23

New Member

Noi am cules de pe strada un motanel negru si pentru ca tipa dimineata devreme, ne-am gandit sa-i luam o pisicuta cu care sa alerge, sa oboseasca si sa dormim si noi noaptea.  B)
Am cautat una cu blana lunga si ne-am trezit cu doua ( o angora neagra si o norvegiata de padure - care intre timp s-a dovedit a fi motanel)  :eek: .
Acum avem 3 matze care ne trezesc dis de dimineata, dorm toata ziua si noaptea se alearga si se vaneaza reciproc lovinduse si trantind tot ce le sta in cale.  :band:
Eu sunt mai intelegatoare si izbucnesc in ras la fiecare zgomot pe care-l aud, insa domnul nu poate dormi daca nu-i liniste deplina...asa am asistat la alergatul matzului prin casa la 4 dimineata ( sport ce-i place motanului la nebunie), palme la fundul aplicate demonstrativ cu strangere de inima, si apoi pupaturi si mangaieri sa-l ierte.  :confuzzled:
Dar una peste alta avem trei pisicute superbe pe care le iubim enorm:

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/qmsuUs8zvUM?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ http://www.animalutul.ro/images_original/469/1272.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ http://www.animalutul.ro/images_original/469/1349.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Ne-am incercat norocul si la un concurs cu poza asta [ http://www.animalutul.ro/images_original/504/1517.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] si daca va place domnisoara o puteti vota AICI.  :worthy: :first:

Edited by ammona23, 05 February 2010 - 13:55.

sustinromania

sustinromania

New Member

nu mai merge linkul ca sa votam ca intre timp au suspendat revista de tot :)
si la noi e la fel - ora de trezire pe undeva pe la 05.00 si daca a mea merge de la 6 la munca in ziua respectiva pentru ca lucra 24 cu 48 se trezeste exilata cu tot cu a ei cusca in bucatarie - as pune eu animalutza in sufragerie cum faceti voi dar la garsoniera nu stiu unde este sau nu o gasesc :)

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate