Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum accesez site-ul CNAS ?

Algoritm simplu de calculare al u...

Bitdefender Total Security ș...

casa verde 2024
 Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!
 Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda
 Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...
 

Cresterea caprelor

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
7433 replies to this topic

#4771
ZDNEJ

ZDNEJ

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 287
  • Înscris: 17.01.2013
Cum putem preveni mastita 101:O masura de prevenirea pentru caprine/bovine etc e apple cider vinegar pus in apa,simplu si eficient, e testat de foarte multi fermieri in state,si de medici veterinari.Previne mastite,congesti....


Cel mai bun tratament e cel dupa rezultatele culturi microbiologice a laptelui.Sunt foarte multe tratamente pentru mastita asa ca cel mai bine chemati un Doctor veterinar.

Edited by ZDNEJ, 20 March 2013 - 18:05.


#4772
tgmzes62

tgmzes62

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 44
  • Înscris: 16.10.2011
"Cum putem preveni mastita 101:O masura de prevenirea pentru caprine/bovine etc e apple cider vinegar pus in apa,simplu si eficient, e testat de foarte multi fermieri in state,si de medici veterinari.Previne mastite,congesti...."

Cat otet la cata apa?care sunt cantitatile?

"Cel mai bun tratament e cel dupa rezultatele culturi microbiologice a laptelui.Sunt foarte multe tratamente pentru mastita asa ca cel mai bine chemati un Doctor veterinar."


Da, asa era bine sa fi facut,dar acum e prea tarziu pentru ca nu mai curge nimic din tata aia.Asta se intampla cand nu sti ce sa faci.

Edited by tgmzes62, 20 March 2013 - 18:40.


#4773
ZDNEJ

ZDNEJ

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 287
  • Înscris: 17.01.2013
60 ml in 3,8 litri de apa sau 230~290 ml in 19 litri de apa,da cu virgula in litri fata de galoane.
Multi discuta despre un spectrum foarte larg de benefici/intrebuintari la diferite speci de animale.
Inca ceva pus vara in apa previne aparitia algelor,vara apa nu rezista decat cateva ore, 3~4 ore maxim si trebuie schimbata.

Trebuie vazuta de un specialist,are temperatura mare,cisterna e fierbine,sau pare rece,sange in lapte cheaguri,umflat,o doare cisterna,cisterna e tare? Sunt mai multe tipuri de mastita si mult mai multre tratamente.

#4774
lavinutza05

lavinutza05

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 41
  • Înscris: 03.03.2012

 ZDNEJ, on 18 martie 2013 - 18:05, said:

Sunt vaccinuri, dar doar pentru oi,bine se pot administra si la capre dar in timpul testelor  au fost variati prea mari de efecte secundare sau deloc la capre si nu sa mai cercetat/produs si pentru capre,asta in USA, in europa poate exista? Si sa manifestat prin inflamari de 14 inchi,schiopatura post-vaccinare ce au tinut de la 5 zile pana la 30 de zile,febra,scaderi a productie de lapte sau au o reducere a consumului de hrana.
Dar nu orice abces e CL,si se poate folosi o alternativa pentru combatere a CL precum autogenous vaccine realizata dintr-un esantion dintr-un abces care a iesit la teste pozitiv pentru CLA.(autogenous vaccine) e un vaccin preparat din microorganisme care au fost proaspat izolate de leziune a pacientului, care trebuie sa fie tratat cu el.
Nu e un tratament definitiv,dar administrat pe toata perioada de viata a animalului,dar se va mentine la un nivel normal simptomele de CL.
Obligatoriu sa purtati manusi! nu vreti sa infectati si altre capre.
Eu vorbeam despre ectima contagioasa sau " bubitzele la gura"

 irina_cojocaru, on 19 martie 2013 - 23:12, said:

Iezii mei au 2 boli cred: unii au ca un fel de negi, pe bot si barba, pe dinafara - ii tot dau cu albastru, sper sa se usuce.
Altii au niste rani pe gingii, ca niste "inflorituri" sangerande. Ce sa le fac la aia? Ii dau cu albastru de metil pe gingii? Sunt destul de mici, dar imi e frica sa nu se dezvolte mai tare Posted Image
Deci cei care au negi  le vor trece mai repede cei care au "inflorituri " pe gingii si se duc si spre gat au ectima contagioasa ambele se trateaza doar cu albastru de metilen. Puneti albastru intr-un tubulet de spray se gaseste in comert si pulverizati si in gurita si pe dinafara (nu uitati sa folositi manusi ca o sa va cam murdariti) nu va mai faceti atatea griji o sa treaca zilele si o sa vedeti cum toate bubitele se retrag.

#4775
tgmzes62

tgmzes62

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 44
  • Înscris: 16.10.2011
"60 ml in 3,8 litri de apa sau 230~290 ml in 19 litri de apa,da cu virgula in litri fata de galoane.
Multi discuta despre un spectrum foarte larg de benefici/intrebuintari la diferite speci de animale.
Inca ceva pus vara in apa previne aparitia algelor,vara apa nu rezista decat cateva ore, 3~4 ore maxim si trebuie schimbata."

multumesc pentru informatie

"Trebuie vazuta de un specialist,are temperatura mare,cisterna e fierbine,sau pare rece,sange in lapte cheaguri,umflat,o doare cisterna,cisterna e tare? Sunt mai multe tipuri de mastita si mult mai multre tratamente."

nu are temperatura si nici rece nu este,pe tata respectiva nu mai iese nimic:nici lapte,nici cheaguri,nici sange ,nimic.si acum pe seara am observat ca s-a "prelungit" gugoloiul pana aproape de orificiul pe unde iese laptele.si cred ca o doare ca incepe sa nu mai stea si behaie cand o trag de tata.De dimineata parca nu facea asa.As taia-o dar au trecut decat 2 zile de cand i-am dat antibiotic si 17 de cand a fatat  si presupun ca  nu poate fi buna carnea acum.Ea e vioaie si mananca dar tot a slabit considerabil.As prefera sa nu ajunga la cutit pentru ca sunt atasata de ea dar daca e nevoie...

Edited by tgmzes62, 20 March 2013 - 21:10.


#4776
hunor66

hunor66

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 15,413
  • Înscris: 23.11.2006

 tgmzes62, on 20 martie 2013 - 14:53, said:

de ce depinde,daca ii fac tratament,sau depinde de capra?

Deci, mai am sanse sa fac capra 'normala' cu lapte din ea, sau mai bine o tratez  si o tai de Paste.
Va multumesc pentru promptitudine.

Nu toate mastitele sunt produse de aceiasi germeni. Unele sunt mai simple, mai blande, mai benigne, altele sunt mai severe, mai grave.

Daca infectia respectiva s-a redus in urma tratamentului cu mibazon, puteti sa-l folositi in continuare.

Eu v-as recomanda sa continuati tratamentul cu mibazon, la ambele jumatati de uger (pentru ca in mod sigur s-a contaminat deja si cealalta jumatate), astfel: se mulge complet, se introduce o jumatate de tub de mibazon, apoi se maseaza retrograd mamela (adica se tine strans de mamelon cu o mana si cu cealalta mana se "mulge invers" - se impinge continutul introdus pe canal in sus, catre baza mamelei, iar dupa introducere se si maseaza bine mamela, ca sa difuzeze bine mibazonul in toata cisterna).

Se administreaza astfel mibazonul la 12 ore. Tratamentul se face pe o perioada de 5 zile.

 ZDNEJ, on 20 martie 2013 - 18:04, said:

Cum putem preveni mastita 101:O masura de prevenirea pentru caprine/bovine etc e apple cider vinegar pus in apa,simplu si eficient, e testat de foarte multi fermieri in state,si de medici veterinari.Previne mastite,congesti....

Adica matale vrei sa spui ca daca dam la vaci / capre / oi sa bea apa cu otet de mere, acestea nu mai fac mastita ? Sa nu le spuneti la toti fermierii, ca dau faliment producatorii de vaccinuri de agalaxie sau mamita gangrenoasa ...

#4777
ZDNEJ

ZDNEJ

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 287
  • Înscris: 17.01.2013
Lavinutza05@ Nu e pentru Limfadenita cazeoasa.

Am spus ca e masura de prevenire,poate m-am exprimat gresit si sa inteles cum ca e un remediu 100% pentru orice animal,poate nu poate e,e in functie de mai multi factori de care pot da rezultate bune sau deloc,asadar difera de la individ la individ.
Doar nu avem degeaba vaccinuri dovedite clinic si aprobate,si cu vechime si avand rezultate in teren bune etc.Ce spun :analize-tratamente ca la carte si ingrijire adecvata.

Daca sa inteles gresit imi cer scuze! Inca invat sa scriu corect din punct de vedere gramatical al Limbi Romane.

Dar daca tot se discuta pe un thread despre remedi naturale s.a.m.d.Se poate vorbi si aici despre unele dintre ele. E doar ceva testat de fermieri si a dat rezultate bune pe un spectrum mai larg, de la viata de zi cu zi, la scaderea posibilitati de aparite a mastitei.Si daca persoanele calificate recunosc o parte dintre benefici, nu pot spune ca sunt idioti,va dati seama daca unul spune o prostie si alti incearca prostia si nu da rezultate bune sau face si mai mult rau,nu-l mai spala nici oceanul pacific,si apar zeci/sute de fermieri pe forumuri si vor spune ca nu e bun.

Fiecare tara are particularitatile sale in orice domeniu, exemplu Romani au ,,ceai de ceapa" sau mai stiu eu ce remediu mai exista printre batrani (asta am auzit-o la batrana de cca 85~90 de ani,cica trece raceala:) )

#4778
hunor66

hunor66

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 15,413
  • Înscris: 23.11.2006

 ZDNEJ, on 21 martie 2013 - 10:50, said:

Daca sa inteles gresit imi cer scuze!

De fapt, n-am inteles.

Recomandarea era sa se acidifieze apa de baut a animalelor (cu otet de mere), si in felul acesta se previn mastitele ?

#4779
ZDNEJ

ZDNEJ

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 287
  • Înscris: 17.01.2013
Poate merita mai multe explicati.
Sa luam otetul de cidru din mere, contine acid acetic,acid malic,acid lactic,si acid citric,vitamina A/B1/B2,B6,C,E,provitamina A (Beta-carotene),e foarte bogat in minerale precum potasium,calciu,sodium,fosfor,sulf,cupru,magneziu,clor,fier,silicon,contine  pencil,potash ce sunt solubile in apa.

Sunt mai multe efecte asupra fiecarui parti a organismului,in state crescatori de vaci cu lapte au verificat numarul de celule somatice la vacile crescute in mod conventional fata de cele ce au primit otet de cidru din mere au descoperit ca numarul de celule sa redus. Pus in hrana/apa,e mai simplu in apa sau chiar pus separat, si asa se poate observa daca animale se duc sa bea sau nu( daca isi doresc sau nu).

Si femeile il folosesc tot pentru mastita.Ce se mai poate spune cum ca ajuta rumenul la digestie.
E si o carte scrisa de un doctor din vermont ,,medicina traditionala'' se numeste.

Da amestecat cu apa,bine diferite cantitati in functie de specie.

#4780
mirel81gl

mirel81gl

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 585
  • Înscris: 07.03.2012

 alexcos82, on 19 martie 2013 - 21:53, said:

Buna seara,de aproximativ 3 saptamani ma confrunt cu o invazie de capusi,am tratat caprele cu INTERMECTIN,am dezinfectat grajdul cu CYPER VET dar acum razboiul sa mutat la ieduti,pe care nu stiu cum sa i ajut.
Va multumesc

cyper-vet , din punctul meu de vedere, e o ratare totala. anul trecut n-am avut rezultate bune cu el.

#4781
tgmzes62

tgmzes62

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 44
  • Înscris: 16.10.2011
Buna seara.Va multumesc pentru sfaturi.Momentan mai astept cu noul tratament cu mibazon pentru ca se pare ca merge spre bine si fara.Din jumatatea sanatoasa iese cca 800 ml lapte curat,iar cealalta jumatate de uger a revenit la dimensiunile si culoarea normale,"guguloiul" s-a micsorat putin(asta dupa ce am reusit sa ii  desfund canalul care facuse un dop )si acum reusesc sa scot ceva lichid(la inceput sange curat ,acum un sange apos si decolorat)la fiecare mulsoare.Poate pana la urma se curata de ce are inauntru,ca pofta de viata are,mananca bine si se cocoata peste tot.Va doresc sanatate la toti si la animalutele voastre.

#4782
atanasie

atanasie

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 03.02.2011
buna seara! la ce varsta  se pot pune le tapi inele de ecornare?iar pe locul unde se pun se pune si iod  sa nu se infecteze? multumesc!

#4783
Andrei_Teslariu

Andrei_Teslariu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 138
  • Înscris: 21.11.2008
Buna seara!
Am si eu doua nelamuriri:
1. Am ecornat acum o saptamana 3 dintre iedute cu gel de ecornare dar 2 din ele nu au deloc mugurul ala de la corn, desi surorile lor au avut. E posibil sa iasa mai tarziu sau daca nu au aparut pana acum inseamna ca nu o sa aiba coarne? (iedutele au 17, respectiv 19 zile).
2. Caprele adulte au coarne si as vrea sa le ecornez. Am vb in iarna cu un veterinar si a zis ca le ecorneaza el in martie dar acum a zis ca nu se mai baga ca e riscant. Eu as vrea sa le ecornez cu inele de cauciuc dar as vre sa stiu cat dureaza pana cade cornul si daca nu exista riscul ca din cauza stresului sa ramana fara lapte sau sa aiba iedutele de suferit. Alta nelamurire ar fi daca dupa caderea cornului ramane gaura in osul capului sau se cicatrizeaza ca si cum nu ar fi fost corn. Credeti ca e mai bine sa fac operatiunea asta acum sau in vara inainte sa ramana gestante?
Multumesc mult!
Numai bine!

PS: Pt cei care au mai facut ecornarea cu inele de cauciuc: dureaza mult faza in care ele is foarte agitate si dau din cap si zbiara?

#4784
cristinaptudor

cristinaptudor

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,209
  • Înscris: 27.05.2007
A dat cineva vreodata enteroguard la iezi pt diaree?
ms

 ClaraMariana, on 10 martie 2013 - 16:07, said:

pt diaree la caprite si ieduti...herbaprim,un puf la ieduti si gata
Un puf pe zi ? Cate zile dureaza tratamentul?

#4785
irina_cojocaru

irina_cojocaru

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 181
  • Înscris: 25.04.2012

 cristinaptudor, on 22 martie 2013 - 20:48, said:

A dat cineva vreodata enteroguard la iezi pt diaree?
ms
Un puf pe zi ? Cate zile dureaza tratamentul?
Da. Am avut un iedut cu diaree vreo 3 zile, inca nu e refacut complet dar e mai bine. Eu nu am gasit Herbaprim la farmacie si i-am luat altceva din plante, cu usturoi si multe altele - nici un rezultat (tot Herba..ceva se cheama). A doua zi i-am dat Enteroguard, azi i-am dat din nou. Supradozat, adica in prima zi 2 pastile de 3 ori/zi, azi 2 pastile doar de 2 ori. Sper sa nu fi exagerat, dar nu stiam ce sa ii mai fac, curgea apa din el. Ah! Si i-am dat si ceai de sunatoare + galbenele + menta.
Nu mai vrea sa suga deloc din biberon, nici lapte de capra si nici lapte praf, mananca doar de la mama lui. Eu nu stiu cum e la ei cu laptele... daca ii strica mai tare sau nu...
Una peste alta, Enteroguard pare sa functioneze, dar va zic maine mai multe.

#4786
cristinaptudor

cristinaptudor

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,209
  • Înscris: 27.05.2007
Te rog mult de tot sa mi spui cum evolueaza dupa ce i-ai dat enteroguard.
Multumesc frumos

#4787
irina_cojocaru

irina_cojocaru

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 181
  • Înscris: 25.04.2012

 cristinaptudor, on 22 martie 2013 - 23:02, said:

Te rog mult de tot sa mi spui cum evolueaza dupa ce i-ai dat enteroguard.
Multumesc frumos
E bine! O fi efect cumulat de la ceai + Herbamix ala + Enteroguard, dar mi se pare ca s-a reparat.

#4788
mirel81gl

mirel81gl

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 585
  • Înscris: 07.03.2012
buna dimineata
Herbaprim administram anul trecut la iezi un puf la 12 ore si isi reveneau dupa maxim 2 administrari.
Ecornarea cu inele de cauciuc, am facut anul trecut asta, produce suferinta, dar nu atat cat sa ramana capra fara lapte sau sa sufere si iedutii. timpul necesar pt caderea coarnelor variaza foarte mult, intre 2 saptamani si cateva luni.
inelele cred ca e bine sa le aplicati la tapi pana la varsta de un an altfel cresc coarnele prea mari si nu mai puteti sa le aplicati. nu este necesar sa puneti iod, dar nici rau.
dupa caderea coarnelor este obligatoriu sa dezinfectati rana de cateva ori pe zi pana la cicatrizare.
initial raman gauri in cap dupa care se cicatrizeaza si pare sa fi fost capra ciuta din nastere.
ecornarea cu inele va recomand sa incepeti s-o faceti din aprilie, pt ca daca are coarne rezistente sa cada pana la monte. daca au inceput montele nu mai aplicati inele
verificati periodic inelele , daca sunt piscate putin, inlocuiti-le pt ca nu mai actioneaza
daca nu am explicat clar, intrebati ce nu ati inteles, ma exprim mai greu in scris
sanatate si spor

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate