Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Romanii si sistemele de canalizar...

Intocmire PUZ pentru schimbare de...

Somiera cu lamele curbate + salte...
 Deconectare aragaz

Sfat achizitie masina noua buget ...

Companiile de telefoane si pretur...

centrala termica gaz
 Vanzare parte din teren

Iesire din devalmasie -concubinaj

Remediere izolatie planseu pod ne...

Miros parchet
 Sa vedem ce usb-stick-uri aveti s...

Instalatie termica pe Cu - Teava ...

Autentificare aplicatie cod acces

Laptop Facultate
 

Virtual Dub - Probleme

- - - - -
  • Please log in to reply
27 replies to this topic

#1
adiharan

adiharan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,561
  • Înscris: 24.03.2002
CE FAC DACA MI SE DECALEAZA IMAGINEA DE SUNET LA COMPRESIE?
(AM DROPPED FRAMES-URI MULTE, DACA E DE AICI CUM SCAP DE ELE?)

#2
GunX

GunX

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,291
  • Înscris: 18.01.2002
in primul rand nu mai scrie cu CAPS
in al doliea rand, foloseste nandub
nu am destule detalii inca sa imi dau seama de la ce poate fi problema ta (ai fost foarte econom in informatii vitale um ar fi echipamentele hardware, sursa capturii si durata, ce fel de compresie, SO-ul, codecuri de video si audio, format, pasii facuti, etc)
cum ar fi sa-ti spun si eu "pune optiunea cealalta pe NO si seteaza in rest cu YES iar la sfarsit da OK" si sa te las sa-ti bati singur capul sa ghicesti ce am vrut sa zic, care optiune, unde - ince program, cand sa le setezi si cum sa le aplici ?

#3
adiharan

adiharan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,561
  • Înscris: 24.03.2002
ati rage 128 placa video, athlon 600 cpu, 256 ram si win xp.
placa de captura e kworld.
decalajul e foarte mare, se simte si dupa 1 min. de captura. iti dai seama, la o ora....
ma gandesc ca virtual dub-ul imi elimina cadre la imagine, dar nu si la sunet. si nu gasesc vreo optiune sa le elimine pe ambele, sau asa ceva...

#4
GunX

GunX

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,291
  • Înscris: 18.01.2002
in ce format si cu ce codec (audio/video)capturezi, pe ce sistem de operare. vezi ca poate sa fie de la placa de sunet, ai cumva desincronizare de la sursa (nu ai zis de pe ce sursa faci captura, am o "vaga" presimtire ca e un VHS vechi)
ai incercat cum ti-am zis deja, cu nandub ?
ai in meniul de sus la Capture - Timming, "adjust clock", e bifat sper !

#5
adiharan

adiharan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,561
  • Înscris: 24.03.2002
fac captura de pe tuner-ul meu. De vina e v.dub-ul, pt ca numai el imi decaleaza sunetul.
Varianta clasica ar fi sa fac (cu soft-ul tuner-ului, win dvr) captura mpeg1, si apoi sa recompresez cu divx 4 sau 5, dar imi ia mult timp, si am zis sa sar peste o etapa, sa capturez direct in mpeg4.
Apropo, mai pot sa fac captura, prin soft-ul placii si in mpeg2, dar nu stiu cu ce sa-l recomprim. Nu stie nici v. dub, nici Adobe Premier...  ??

#6
GunX

GunX

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,291
  • Înscris: 18.01.2002
offtopic : adihran, eu vorbesc eu aud. postul ala de mai de sus, al meu, iti era adresat, avea cateva intrebari in el pt tine, erau facute sa imi furnizeze cateva date esentiale sa pot incerca sa-ti gasesc problema.  vad ca l-ai ignorat total si nu ai acordat vreo atentie la nici un aspect expus de mine acolo. ai vorbit mai departe despre alte lucruri, ca si cand nici nu ai vazut ce te-am intrebat si sfatuit, nici nu mi-ai dat un raspuns daca a mers cu ce ti-am recomandat eu (nandub si o optiune bifata). iti mai dau o sansa, daca poti sa discuti cu mine, in sensul de a da atentie la ce-ti spun, ok, daca nu eu nu mai ma obosesc sa postez aici degeaba :(

ontopic : poti recomprima din mpeg2 in orice cu softuri gen Virtualdub sau premiere, dar probabil nu ai filtrele de decompresie de mpeg2, cu alte cuvinte softul placii tale stie sa compreseze mpeg2 dar windows-ul tau nu stie sa il decompreseze (haios, nu ?). uite aici poti sa downloadezi un filtru de afisat mpeg2 (Elecard) : http://www.doom9.org...re2.htm#filters

si incearca sa dai atentie la ce ti-am zis mai sus, sa imi spui ce ai facut (format, codec, sursa capturii, pasii facuti) de se decaleaza sunetul de imagine

#7
adiharan

adiharan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,561
  • Înscris: 24.03.2002
deci chiar nu inteleg...
ti-am descris tot echipamentul hardware. n-am incercat nandub, pt. ca nu merge pe xp.  (ti-am scris ca am xp)
in legatura cu pasii din virtual dub...
stabilesc sursa (tuner-ul), rezolutia (352/288, parca), codec-ul (divx4), cel audio (mpeg layerIII)....cam atat.

#8
WebMan

WebMan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 364
  • Înscris: 16.01.2002
De unde shtii ca nu merge pe XP daca nu probezi? Eu am XP shi merge de MINUNE.....

Decalaje potzi avea shi cu NanDUB, dar partea cea mai buna e ca eu, pina acum, aveam decalaje pe unul pe care nu le avea celalalt...
Deci, baga amindoua in PC (VirtualDUB shi NanDUB) shi cind unul face decalaje, celalalt va merge perfect....

ReSpeKt

#9
GunX

GunX

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,291
  • Înscris: 18.01.2002
>stabilesc sursa (tuner-ul), rezolutia (352/288, parca), codec-ul (divx4), cel audio (mpeg layerIII)....cam atat

bingo ! vezi daca citeai important-ul de deasupra pe sectiune ne scuteai de o gramada de taste apasate !! solutie : nu mai captura audio cu mp3, fa-l curat (PCM-WAV) si il comprimi dupa aia post-procesare (daca nu stii cum tzipa si iti spun) . asa o sa scapi de toate problemele de desincronizare...

daca nu ma ascultati, mai copii, ce sa va fac ? :)

#10
adiharan

adiharan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,561
  • Înscris: 24.03.2002
am incercat si cu nandub, si cu captura sunet pcm-wav, si face tot asa. dar am observat ceva ce ar putea fi cauza. dropped frames-urile sunt peste 75% din numarul de cadre capturate. oare sa nu-mi poata procesorul mai mult? m-as mira, pt. ca in format mpeg2 nu pierde frames-uri, la aceeasi rezolutie, si chiar mai mare.
-apropo, am instalat  tmpgenc si mpeg 2 transcoder, si tot nu pot sa deschid mpeg2-uri. se poata sa faca soft-ul meu un algoritm mai ciudat de mpeg2?
-sau are v. dub optiuni care trebuie modificate fata de implicit?

#11
GunX

GunX

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,291
  • Înscris: 18.01.2002
la 352x288, nu stiu daca nu o fi de la codecul ala ciudat de divx4, dar pe divx3 sau divx5 trebuie sa te tina procesorul, plus ca vdub afiseaza procentajul de utilizare
ti-ai luat filtrele de mpeg2 ? media player ti le deschide ?

#12
adiharan

adiharan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,561
  • Înscris: 24.03.2002
-proc-ul nu are utilizare maxima, e pe undeva pe la 60%. Voi nu mai modificati nimic la setarile din v.dub? imaginea e f. sacadata(logic, daca pierd 70% din cadre), placa video e setata bine, hardul e la 7200. ce dracu...
-cred ca nu ne-am inteles un pic...n-am fost prea explicit... pot deschide cu m.player formatele mele de mpeg2, nu le pot deschide cu soft-uri de recompresie, gen v. dub.

#13
GunX

GunX

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,291
  • Înscris: 18.01.2002
ok incearca cu acest executabil pus in drecotruld e Virtualdub special pt captura de pe surse unde nu gaseste chiar 25 fps si atunci in mod normal le arunca. versiunea asta o sa incerce sa pastreze video intact si sa lucreze la sunet...spune ce rezultate ai obtinut cu asta....
sursa : www.virtualdub.org

Attached Files



#14
adiharan

adiharan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,561
  • Înscris: 24.03.2002
nu pot sa-l dau jos!
-am reusit cu flashget :)
bun, dar stai un pic, ca am luat-o pe un drum gresit...
degeaba, sa zicem reusesc sa sincronizez sunetul, la 70% dr. frames nu ma ajuta cu nimic... oricum iese sacadat, nevizionabil chiar si pentu amatori..

deci, se poate cu un proc athlon la 600, 256 ram, hdd 7200 r/min face captura direct in divx4? asta e problema...

sau... eu pot face captura in mpeg2 f. bine cu windvr, dar nu pot dupa aceea sa-l deschid pentru recomprimare (cu nici un prog. gen v.dub, premier, etc). daca as reusi asta, ar fi ok. am incercat si cu encoderele alea de la tine, nici alea nu stiu sa-mi deschida ce am capturat eu in mpeg2. daca vrei, iti trimit un "sample" de vreo secunda, si sa-mi spui cu ce l-ai deschis... daca l-ai deschis.
atentie... pot sa-l vizionez, dar nu pot sa-l deschid pentru editare!.

merci..

#15
GunX

GunX

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,291
  • Înscris: 18.01.2002
>deci, se poate cu un proc athlon la 600, 256 ram, hdd 7200 r/min face captura direct in divx4? asta e problema...

se poate, dar nu rezolutii mai mari de 352x288, oricum mai bun este divx5, upgrade !

>sau... eu pot face captura in mpeg2 f. bine cu windvr,

"deschiderea" de mpeg2 in Virtualdub nu se poate face in mod normal direct, simplu, ci doar in mod indirect, cu programe de scripting, care "vizualizeaza" mpeg2 si il transmit virtualdub-ului necompresat prin intermediul unui fisier care contine un singur frame (cel curent in timpul parcurgerii). programul auxiliar de scripting se numeste AviSynth si o sa incerc eu sa fac un tutorial pe aici cum se face asta, pt ca s-a mai discutat, am dat si un link de tutorial, cauta o discutie anterioara pe aceeasi tema in sectiune !

#16
adiharan

adiharan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,561
  • Înscris: 24.03.2002
spune-mi te rog unde gresesc..

-de la tuner-ul tv, imaginea e prelucrata de procesor. avind 70% ocupare, nu pot sa am de aici d. frames-uri

-de la proc. e transmisa la memorie, a carei latime de banda ar trebui sa fie arhisuficienta.

- de la memorie se scrie pe hdd, prin controler-ul dma. avind dma 66, n-ar trebui sa se piarda nimic nici aici.

atunci, pe unde draku se scurg d. frames-urile alea? pe care sectiune din  cele de mai sus?
(placa video e ati rage 128, 32 mb ram, agp 4x)


si inca ceva.. mie v. dub nu-mi vede divx5, cu toate ca-l am instalat in sistem. d'aia merg cu divx 4.

#17
adiharan

adiharan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,561
  • Înscris: 24.03.2002
deci sa inteleg ca te-a oripilat ultimul meu post. (din moment ce nu mai raspunzi).nu de alta, dar cred ca multi cred ca se intreaba ce se intampla hardware in momentul unei capturi..

#18
GunX

GunX

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,291
  • Înscris: 18.01.2002
scuze dar am fost foarte ocupat in ultimele zile, am avut si niste echipamente de networking (o placa de retea si un transceiver) arse, asa ca nici net nu am avut o perioada de timp.

in principiu este cum spui tu (desi se mai sar etape, de aia exista overlay-ul), oricum sa zicem ca ar fi asa in linii mari, dar o captura inseamna ceva mai mult de atat si mai complicat ca si compatibilitate intre echipamente. in primul rand procesul cel mai vai-vai nu se intampla intre procesor, hard si memorie, partea cea mai cu probleme este sincronizarea la demodulare a semnalului video/audio, afisarea in rezolutie interlaced sau nu, in conditii in care te-ai ocupat de partea ce tine de computerul tau, placa de captura (sau tunerul) si sursa pot creea probleme destul de mari, prea mari sa le pot detalia aici. cum nu cred ca nu te tine procul sau hdd-ul, ori ai o problema de software (codec, setari de format culoare, driveri ai placii, buguri de SO) ori ceva hardware, sursa sau tunerul tau nu face fata cum trebuie la setarile alea (nu stiu daca ar trebui sa faca fata si adica e defect, sau e normal in nu stiu ce caz defavorabil de semnal atenuat sau prost transmis sau probleme cu un dll....) din pacate e mult prea intortocheata situatia sa-ti ghicesc rezolvarea la ceva asa spinos cum ai prezentat tu aici....

>si inca ceva.. mie v. dub nu-mi vede divx5, cu toate ca-l am instalat in sistem. d'aia merg cu divx 4.

asta imi spune ca ai probleme destul de serioase software, SO sau conflicte...deci pana nu faci un sistem curat si cu 0 probleme de setari, nu am cum sa incerc sa te ajut decat sa-ti spun "rezolva-ti partea de SO si codecuri, sa fie totul ok !", daca ma intrebi cum, nu stiu ce ai tu acasa acolo, reinstaleaza tot, incearca sa lucrezi pe win98 sau win2k daca poti....habar nu am

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate