Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

Pui de vrabie...

- - - - -
  • Please log in to reply
35 replies to this topic

#19
moshmondica

moshmondica

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 710
  • Înscris: 11.11.2010

View PostViper97, on 21st May 2011, 17:22, said:

am gasit si eu unul azi(e ora 17:20).A fost putin "zguduit" de cainele meu.
credeti ca are vreo sansa de supravietuire daca il las acolo?sau daca il iau si il ingrijesc?


Nu are nicio sansa daca il lasi cu cainele, trebuie sa-l ingrijesti o vreme.
Daca urmaresti acest topic ai sa vezi si cu ce poti sa-l hranesti.

#20
cismigiu

cismigiu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 29
  • Înscris: 08.04.2009
Saptamana trecuta mi-a iesit in cale un puiut de vrabiuta, cazut din cuib. Era mic, partial pene, partial puf, cu cas la gura si un piciorus beteag. Dupa analizarea situatiei si a sanselor de supravietuire am luat decizia sa-l adopt.
Am ajuns cu el acasa si in seara respectiva a fost un pic apatic, dar i-am dat sa manace si si-a revenit, in sensul ca a inceput sa ciripeasca de-mi spargea timpanele. Mic, mic, dar avea niste plamani puternici :-)
A doua zi a fost foarte bine, si piciorusul vatamat parca se mai indreptase, a mancat bine, a baut apa, a socializat cu vrabiutele care sunt abonate la mancare, insa seara am observat o schimbare in comportament, devenind din nou apatic.
Precizez ca pe la 20.00 cand l-am verificat (era in cosulet si invelit in cateva carpe) era cam rece, astfel ca l-am luat cu mine in pat si l-am tinut in causul palmei iar temperatura corpului a crescut la normal, insa incepuse sa tina deschisa gura. I-am dat un pic de apa, dar la un moment dat si-a dat capul pe spate de m-a speriat.
Inevitabilul s-a produs in cursul noptii.
Din aceasta experienta amara si din documentarea ulterioara (forumuri specializate, Animal Planet) am ajuns la urmatoarele concluzii AVIZ CELOR INTERESATI:
- puiutul de vrabiuta are nevoie de caldura
- hrana lui trebuie sa cuprinda viermisori mici albi, musculite mici, galbenus ou frecat cu branza de vaci, cu painea am rezerve. Insectele se "livreaza" puitului cu o penseta, iar cealalta hrana cu o pipeta, dar in picaturi mici ca sa nu se inece.

Succes celor care gasesc si adopta fiintele acestea fragile !

#21
w00tz

w00tz

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 216
  • Înscris: 29.08.2006
am gasit si eu unul ieri. nu poate sa zboare, dar alearga. i-am dat niste insecte cu o penseta si pe urma puneam buricul degetului in apa si ii dadeam pe la cioc ca sa bea (e mai simplu decat cu seringa). acum sunt la serviciu si il monitorizez prin webcam.. se agita pe acolo da mai mult cade in fund, adoarme, pe urma iar se agita iar cade in fund/pe o parte. nu stiu daca e de rau sau e doar stangaci. are ghiarele mai .. late si lungi ca el, parca e un pic disproportionat, si presupun ca d-asta nu reuseste sa stea locului.

Edited by w00tz, 13 July 2011 - 11:09.


#22
Akarami

Akarami

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 09.08.2011
Ceva asemanator am patit si eu, stateam in statie la autobuz si cum treceau masinile una a lovit o vrabiuta (sau curentul provocat de masina a izbit vrabiuta, habar nu am) si saracuta a picat pe strada ametita si am fugit sa o iau ca sa nu o faca poster vreo masina. Este ok, nu are aripile rupte, dar are codita stramba si nu poate zbura in sus (mai rau, nu se prea poate ridica si chiar mai pica pe spate), nici nu poate sta pe picioruse normal sau sa topaie ca o vrabiuta normala si la fel ca descrierea altui caz de mai sus pica intr-o parte uneori.
  Acum au trecut 24 de ore de la accident si e mai vioaie (poate prea vioaie pt ca mi-e greu sa o tin locului), dar cu codita tot are probleme. Vrabiuta este inca puiut si nu poate manca singura asa ca ii dau/ chinui sa manance desi se zbate si se mai intampla sa regurgiteze mancarea. Am mers la veterinar si a zis ca nu prea are ce sa-i faca la codita si ca sunt sanse sa-si revina singurica. Dar daca nu mananca nu o sa aiba forta sa se faca bine. Este destul de agitata si nu stiu ce sa fac cu ea ca sa-i fie mai bine.

  Vreun sfat in legatura cu felul in care ar trebui sa am grija de ea, cu ce sa o hranesc si ce as putea sa-i fac mai departe?
  As aprecia orice ajutor primit...

#23
lucianab

lucianab

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 21.09.2010
Astazi am recuperat un pui de vrabie din gura cainelui meu. Am avut noroc pentru ca nu l-a muscat, era doar ud. L-am lasat putin la soare, intr-un cuib improvizat, in speranta ca vor veni parintii lui, insa acestia nu au aparut (poate trebuia sa astept mai mult?) iar acum l-am luat si vreau sa il ingrijesc putin, pana poate sa zboare.
Este inca micut, dar are pene, si topaie de zor. Am reusit sa ii dau apa de pe degetul meu, insa nu stiu cum sa il hranesc, singur nu vrea sa manance, si imi este teama sa nu ii fac rau daca ii deschid eu cioculetul. (hrana fiind ceva gris, malai, paine mai putina din ce am citit mai sus; viermisori daca gasesc ii pot da vii?)
Doua fotografii cu el ud si uscat.

Attached Files



#24
Karennyana

Karennyana

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 24.07.2012
Multumim tuturor celor care au venit cu sfaturi cum se hraneste un pui de vrabie micut de tot.
3 sapatamini in urma fiica a gasit un pui mic de vrabie - fusese furtuna si citiva copaci au fost doboriti cu tot cu cuib. El era mic, zgribulit si tipa cat il tinea gura.
Casuta i-am facut intr-un cos de gunoi, in care am asternut o carpa, ca sa-i fie cald. In primele zile l-am hranit cu galbenus de ou fiert pisat pe care il puneam pe varful unei scobitori si-l duceam atent la ciocul lui si el de acolo o ciugulea. Faramituri nu are rost de dat la varsta mica - nu le poate inghiti. Apa o bea in felul urmator: muiam degetul in apa si duceam atent picatura la ciocul ei - o bea cu mare placere. Peste 2 zile am inceput sa punem in varful scobitorii branzica de vaci care ii placea f mult. Peste o saptamina a inceput sa faca zboruri mici, sa se ciuguleasca pe la pene. Peste 2 saptamini am luat-o cu masina la tara :) Acolo a explorat mai mult - a zburat de pe un gutui pe un nuc, dar nu s-a aventurat in zboruri mai departate, fiindu-i frica si mereu cand ne vedea ca trecem pe alaturi ateriza pe umarul nostru sau pe miina. Seara a mers la culcare la cosul ei. Minca deja faramituri, branza si galbenusul nu-i mai placeau. Dar ce lupta a facut cu niste viermi de faina pe care i-am dat - s-a trantit cu ei pina ea papat pe toti, i-am mai dat si niste viermi din mere stricate - tare i-au placut! A doua zi s-a scaldat intr-o cutiuta cu apa. Nu am riscat s-o lasam inca in libertate si am venit cu ea inapoi la oras. In apartament o lasam sa mai zboare, facea deja niste pilotaje! :) I-am cumparat mei si ciugulea cu mare placere. Cand i se facea somn venea in palma si se cuibarea in ea... A mai trecut o saptamina. "Cashul" galben de la cioc ii disparuse - se maturiza. Se facuse trista, minca deja mai putin si am hotarit s-o punem in liberate. Am dus-o intr-un colt al unui parc mai salbatic, si doar cand am luat capacul de pe cos a zburlit-o ca o ghiulea, tocmai pe cea mai de sus creanga. Dupa, s-a coborit mai jos, sarind de pe crenguta pe crenguta. Vorbeam la ea si s-a pornit in zbor spre noi, dar in ultimul moment, in loc sa se aseze pe umar, cum de obicei o facea, a facut un viraj brusc si a zburat iar pe un copac. Acolo a inceput sa-si ingrijeasca penajul si nu ne-a mai tras nicio atentie. Peste vre-o juma de ora ne-am retras. Am verificat de 2 ori, dar nu am mai gasit-o. S-o fi luat cu suratele sale... Seara am fost toti tristi - ne lipsea. Dar stiam ca asta e tot - ea trebuie sa se intoarca la viata ei de vrabiuta, era deja pregatita, putea ciuguli orice si zbura bine. Speram sa se descurce. Multumim comentariilor de pe acest forum - ne-a fost de mare ajutor cand era mica de tot si nu eram siguri daca va supravietui.... vrabiuta noastra.

Attached Files



#25
KenayRott

KenayRott

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 142
  • Înscris: 07.11.2007
Buna ziua!

De 3 zile tin acest puiut de vrabiuta in casa, l-am salvat din gura Locai, maidaneza mea, care, nici acum, dupa 4 ani nu s-a dezvatat sa vaneze vrabiute. Nu pare ranita, m-am uitat atent, doar ca nu poate inca sa zboare bine.
Meniul ei este: Paine uscata inmuiata in apa si amestecata cu ou fiert tare si mar ras. Apa ii dau cu pipeta, a inceput sa manance singurica de aseara...si tot de aseara s-a ridicat din cos si a zburat pana pe manerul acestuia. Are putin spatiu sa zburataceasca, o tin la geam, i-am facut un fel de cort dintr-o perdea. Ce alte sfaturi imi mai puteti da? Azi ar fi fost program de stat in natura, voiam sa stau cu ea in curte sa incerce sa zboare.... dar din pacate ploua. Voi merge la cabinetul veterinar sa vad ce-i mai pot lua de acolo, vreau sa traiasca, si s-o eliberez cand va putea zbura singura.

https://www.facebook...&type=1
https://www.facebook...&type=1

Aici o puteti vedea. Va rog sa-mi spuneti, daca stiti, cam in cat timp credeti ca va putea sa zboare?
Multumesc!

Attached Files


Edited by KenayRott, 30 May 2014 - 13:36.


#26
KenayRott

KenayRott

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 142
  • Înscris: 07.11.2007
I-am luat vitamine de la veterinar. Am dus-o afara dar nu a reusit sa zboare. In casa zboara pe distante scurte. Ciripeste Posted Image

Attached Files

  • Attached File  2.jpg   81.68K   23 downloads
  • Attached File  3.jpg   57.58K   27 downloads
  • Attached File  4.jpg   227.07K   24 downloads

Edited by KenayRott, 30 May 2014 - 16:27.


#27
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007
Am avut si eu cateva in casa, dar trebuia sa le pazesc de pisici :). Se intremau si zburau afara. Odata mi-a intrat una pe geam, nu mai gasea iesirea si facea un scandal de mai mare dragul.

#28
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007
Attached File  Untitled-1.jpg   152.22K   17 downloads
Attached File  Untitled-2.jpg   180.71K   16 downloads
Astia doi mi-au fost adusi de flocoase. Am reusit sa ii salvez inainte sa fie "capsati" si dupa un timp au fost eliberati. Nu sunt vrabii, dar pe aproape. Cand le era foame, ma scoteau din casa. Cele mai suparate au fost flocoasele, care, pe langa faptul ca au ramas fara prada, au mai stat alungate afara destul timp. De mancat mancau orice, mai ales rame mici prinse din gradina, lacuste, greieri.

#29
KenayRott

KenayRott

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 142
  • Înscris: 07.11.2007
:)  O sa-i cumpar maine viermisori din piata. Luni cand va fi soare o sa stau mai mult cu el pe afara. Sper sa invete sa zboare bine, sa se duca la familia lui.

#30
buntzi

buntzi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,325
  • Înscris: 09.09.2006
Oameni buni, e lăudabilă intenția voastră, dar chiar credeți că nu sunt DESTULE vrăbii?
Nu-i ca și cum ar fi specie amenințată, nu? În plus, selecția naturală ar trebui să funcționeze și ea.
@KenyaRott: eu în locul tău aș fi fost super fericit că mâța mea este vânător adevărat (cum se pare că e a ta) în loc de un animal trândav și inutil. Instinctul ei este să vâneze. Ar trebui s-o lași. La o adică, scutești din banii de hrană :)

#31
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007
Nu crezi ca sunt destui oameni ce fac degeaba umbra pamantului? Posted Image Ar fi o economie sa fie lasati sa moara si ei de foame.

Attached File  20140601_083402.jpg   79.88K   14 downloads
Prinsa acum cateva minute de Diana (cea neagra). Din nefericire, e un pui care inca nu poate zbura.

#32
buntzi

buntzi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,325
  • Înscris: 09.09.2006
Sigur că sunt. Da, ar trebui să fie lăsați în pace. Dacă nu sunt în stare să se hrănească și să se protejeze singuri, sunt în plus.
Partea cu economia la mâncare era o glumă, dar nu mă aștept s-o întelegi.

#33
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007
Tu ai idee ce mananca vrabiile in natura? Omizi, viermi, paianjeni. Cu alte cuvinte, daunatori. Ti se par ca sunt prea multe? Eu zic ca din contra.

Prin 64, liderii chinezi au scos o directiva prin care se "recomanda" exterminarea vrabiilor si randunicilor, pe motiv ca mananca din culturi. Acum boii aia de chinezi le-au kilarit pe capete. Boi, pentru ca rezultatete au fost dezastruoase, s-au inmultit daunatorii si le-au mancat orezul si ce dracu` mai cultivau ei acolo.

http://protv.md/stir...re---86024.html


Quote

Al patrulea "daunator", vrabiile, parea ca nu isi au locul in aceasta lista. Dar Zedong a observat ca aceste pasari mancau grauntele plantate de muncitorii chinezi si astfel reduceau valoarea muncii poporului. Asa ca au fost trecute pe lista neagra si au primit o atentie mai mare decat ceilalti trei inamici publici.

Astfel, guvernul lui Zedong a inceput o campanie de proportii in randul taranilor, de a alunga sau chiar omori vrabiile. Spre exemplu, posterul de mai jos, care arata un copil inarmat cu o prastie si sloganul "Veniti cu totii sa luptam impotriva vrabiilor!".

Campania a fost aparent un succes, pentru ca vrabiile au fost la un pas de disparitie in China. Doar ca vrabiile nu mancau doar graunte, ci si insecte, in special lacuste, care s-au inmultit nesingherite. Iar lacustele mananca mai multe graunte decat vrabiile ar reusi vreodata.

Pana cand Zedong si guvernul si-au dat seama de acest lucru au trecut doi ani, iar raul era deja facut. Dezechilibrul ecologic rezultat in urma programului Patru Daunatori a afectat serios recoltele, iar ca urmare, sute de mii, daca nu milioane de oameni au murit de foame.

[ http://image.stirileprotv.ro/media/images/normal/Mar2012/60557826.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#34
buntzi

buntzi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,325
  • Înscris: 09.09.2006
Șef, întelegi diferența între "lasă natura să-și urmeze cursul" și "exterminați vrăbiile" ?
Discutăm despre lucruri complet diferite. Nu e vorba nici măcar despre un prădător introdus, e vorba de un dușman natural.
Apoi, sunt sigur că discutăm de vrăbiile din mediul urban, unde sunt sigur că aduc mari foloase culturilor de...asfalt?
Dar cum chestia asta trebuia să fie ușor de înțeles de la bun început, nu are sens să mai continui discuția.
Spor la treabă deci!

#35
griffo928

griffo928

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 198
  • Înscris: 10.12.2009
Care e problema ta daca oamenii n-au intors capul unui animalut in aflat in neputinta?
Ca sa-ti pese de animale chiar trebuie sa fie pe cale de disparitie?

#36
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007
Attached File  Untitled-1.jpg   132.2K   11 downloads
Fresh, prinsa de Duta. Teroare pisicile astea... Pui, nici nu putea sa zboare.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate