Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Se poate recupera numar de telefo...

Upgrade de la MacBook Pro M1 cu 8...

Ce tip de monitor am nevoie pt of...

Resoftare camera supraveghere
 Cu ce va aparati de cainii agresi...

Nu imi platiti coletul cu cardul ...

Exista vreun plan de terorizare p...

Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...
 Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric

CIV auto import
 Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...

Cumparat/Locuit in apartament si ...
 

Pui de vrabie...

- - - - -
  • Please log in to reply
35 replies to this topic

#1
ennzzzoooo

ennzzzoooo

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 230
  • Înscris: 26.08.2007
ieri cand m-am intors de la fotbal, a inceput sa ploua... in drum spre casa, s-a intamplat sa vad in fata portii unei cladiri un pui de vrabie ghemuit si us, pus exact in mijlocul drumului. de teama sa nu-l calce vreo masina sau sa-l raneasca vreun caine (erau vreo 2-3 p-acolo...printre care unul se ducea spre el) era foarte slabit si inca este. l-am luat acasa, am facut rost de o colivie si l-am asezat in camera. stiu ca nu traiesc in captivitate, nici nu vreau sa il tin, doar sa il pastrez pana isi mai revine.
ce mananca? (cu sensul...ce mananca special, nu ma refer la rame si firimituri de paine, seminte dar daca e cazul, nu e problem...); ce bea? apa de la chiuveta e ok sau trebuie fiarta? (fiarta cu sensul fara clor, cu siguranta n-am sa fierb puiul). eu i-am lasat peste noapte un recipient cu apa de la chiuveta insa nu stiu daca s-a atins de el.
mentionez ca atunci cand m-am dus spre el, n-a opus nici un fel de rezistenta. nici acum, daca intinzi mana sa-l iei din colivie, sta linistit (poate prea linistit...)
niste poze cu inculpatul :)
edit: se pare ca pisica mea e speriata de el deci am scapat de problema asta.
edit2: am pus o baterie langa el ca sa va dati seama cam cat masoara el.
edit3: de dimineata a inceput sa piuie daca il pun in colivie, tace doar cand il tin pe mana mea :inlove:
sunt binevenite oricare alte sfaturi care duc la recuperarea si refacerea lui.

Edited by ennzzzoooo, 03 May 2009 - 09:51.


#2
kappa_man84

kappa_man84

    Fiord

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,226
  • Înscris: 15.02.2007
Ce tare e. :D
Cred ca ai putea adauga la meniu si niste insecte (viermisori, muste...). In rest cred ca paine inmuiata in apa si malai asisderea. :P

#3
grecul68

grecul68

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 989
  • Înscris: 13.08.2007
Cred ca trebuie sa-i dai tu mancare in gura/cioc, e prea mic sa manace by himself,  sau sa-l duci la un veterinar...

#4
ennzzzoooo

ennzzzoooo

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 230
  • Înscris: 26.08.2007
@grecul68 i-am dat niste firimituri de paine dar nu vrea decat atunci cand simte ca sunt tari. cand ii dau firimituri din paine proaspata nu se atinge de ele.
@kappa_man84 pfuuuuuuuuu de malai uitasem. ma duc sa-i aduc o portie si va tin la curent :)
ms pt reply-uri!

#5
tanasescuandrei74

tanasescuandrei74

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 346
  • Înscris: 25.04.2009

View Postennzzzoooo, on May 3 2009, 11:41, said:

@grecul68 i-am dat niste firimituri de paine dar nu vrea decat atunci cand simte ca sunt tari. cand ii dau firimituri din paine proaspata nu se atinge de ele.
@kappa_man84 pfuuuuuuuuu de malai uitasem. ma duc sa-i aduc o portie si va tin la curent :)
ms pt reply-uri!
:coolspeak:   bine ca l-ai "recuperat" tu! de obicei puii cazuti din cuib sau in curs de "invatarea zborului" mor  din cauza cazaturii(hemoragie interna) sau mancati de pisici, caini , calcati de  masini...etc... e o lume de tot rahatul...
in loc sa opreasca si sa-l ia cu ei , majoritatea nici nu se uita ... trec peste ei ca niste jigodii ...(la masini si soferi ma refer...)
am crescut si eu vreo cativa pui de vrabie(erau cam tot in stadiul asta!!!) si nu i-am tinut mai mult de 2 saptamani! trebuie doar sa-si mai dezvolte penajul , sa prinda forta si sa invete naibii sa zboare :lol: ...
eu antrenam puii de vrabie intr-o camera mare , lunga mai mult care avea un filodendron  in capat la geam  , si p-acolo invatau "orfanii" sa zboare!
am avut si pui de pitzigoi, porumbei , ciori... puiul de cioara era inteligent rau , da' mi-a murit pt. ca avea o aripa rupta(oasele alea mici...)nu se prindeau deloc...(cred ca a facut infectie ...ceva) si n-am avut ce sa-i mai fac... l-am gasit tzeapan...
ca mancare pt. micutii astia cel mai indicat ar fi sa-i dai mamaliga! singur nu mananca... :rolleyes: de baut  tot asa, incearca cu seringa , deschizandu-i putin ciocul! nu-i da prea mult ca o da in "diaree"... si iar nu-i bine! doar cat sa nu crape de sete! mamaliga tot asa , fortzat , altfel nu merge... da' iar sa nu exagerezi! pipaie gusa de sub cioc(piept), sa "verifici" cam cata mancare are sau cat lichid/apa e pe acolo!  
trebuie sa o faci pe "mamica" cu el... iar ca sa il inveti sa zboare il inveti sa stea pe degetul tau , si il agiti cand in sus , cand in jos , repede, si pana la urma se prinde el cum sta treaba! numai sa aiba unde sa zboare/aterizeze ca altfel se loveste rau... si iar poate sa o dea in hemoragie interna...
P.S. : stau la casa , si de-asta  am avut atatea  pasari ratacite...
Te invidiez! de mult timp nu am mai dat peste pui de vrabie sau alte pasari...
se intelege ca ADOR pasarile :lol:
CIAO!

Edited by tanasescuandrei74, 03 May 2009 - 14:53.


#6
ennzzzoooo

ennzzzoooo

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 230
  • Înscris: 26.08.2007
puiutul se simte din ce in ce mai bine, mananca de rupe, sper sa isi dezvolte musculatura repejor ca sa nu-l tin captiv prea mult. azi i-am luat si viermisori insa cred ca sunt putin cam mari. i-am intepat cu un ac ca sa-si mai piarda din masa, sa le iasa "sucul" din ei ca sa fie pt cioculetu' lui :)
o poza cu claritate mai buna
puiul va mai sta ceva timp la mine, daca aveti sfaturi le astept!
@tanasescuandrei74 ms pt sfaturi, am sa tin cont de ele. treaba cu "iar ca sa il inveti sa zboare il inveti sa stea pe degetul tau , si il agiti cand in sus , cand in jos , repede, si pana la urma se prinde el cum sta treaba!" merge de minune. deja face pe aurel vlaicu prin casa :))

Edited by ennzzzoooo, 04 May 2009 - 14:34.


#7
kathyy

kathyy

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 11.06.2008
de mancare ar fi bine sa ii dai si boabe de grau. in rest ce ai facut pana acum eu zic ca este foarte bine. sfaturile date de tanasescuandrei74 sunt foarte bune. exact ca el faceam si eu cu puii pe care ii gaseam.
si inca ceva. lectiile de zbor trebuie sa le faca zilnic ca sa nu uite si sa capete experienta.
cand il eliberezi du-l si tu undeva la padure sau parc. conteaza sa nu fie multe pisici prin zona.

#8
tanasescuandrei74

tanasescuandrei74

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 346
  • Înscris: 25.04.2009
ah , uitam  : cand il "eliberezi" , sa te duci in fundul padurii , la mama naibii , sa nu aiba cum sa ajunga la vreun drum , sosea sau altceva...poti sa-i lasi si  un recipient cu apa si ceva  "de haleala" , ca sa  aibe  de unde sa inceapa viata in salbaticie! sursa de apa e importanta... fara apa , le ia cu "lesin"  pe pasari... raman fara vlaga! ideal ar fi sa-l eliberezi undeva in apropierea unui rau , da' mai greu cu accesul de cele mai multe ori... sau rogi un prieten cu motocicleta ENDURO , sa te duca pe undeva la mama naibii pe vreo poteca !(pe el poti sa-l pui intr-un rucsac gol, ca oricum plimbarea n-ar trebui sa dureze mult) ti-o zic ca fost motociclist! parcurgi  rapid distantele "off-road" cu o motocicleta enduro, si asa rezolvi si problema locului de eliberare si nici nu-l stresezi prea mult  pe el...
cu cat e  mai departe de "civilizatie" cu atat cresc sansele lui de supravietuire!trebuie sa iei in calcul faptul  ca s-a "obisnuit" cu tine! not good... (cateodata si mie imi vine sa ma duc undeva prin siberia sa scap de tot ce inseamna civilizatie :D )...Glumesc... m-a "ajuns" stress-ul din ultimul timp...
ultimul pui de vrabie l-am botezat  : "Biliboi cu cracii goi" ca nu prea avea penaj pe picioruse si pe "burtica"/piept  :D

#9
ennzzzoooo

ennzzzoooo

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 230
  • Înscris: 26.08.2007

View Posttanasescuandrei74, on May 5 2009, 18:00, said:

ultimul pui de vrabie l-am botezat  : "Biliboi cu cracii goi" ca nu prea avea penaj pe picioruse si pe "burtica"/piept  :D
asta are mai peste tot, mai putin la codita(adica are dar nu sunt indeajuns de dezvoltati ca sa-i foloseasca la ce-i trebuiesc...se descurca foarte bine cu zburatu' (ma rog, mai mult planeaza) cred ca intr`o saptamana o sa fie fara probleme.
ceea ce ma framanta e daca sa ii dau drumul unde l-am gasit (prin zona respectiva) sau sa`l duc undeva unde ai zis tu: departe de pisici si alte amenintari.
i-as face o poza sa`l vedeti ce scump e cand doarme dar imi e sa nu-l trezeasca blitz-ul  :)
si o poza de azi

Edited by ennzzzoooo, 05 May 2009 - 21:59.


#10
Versus76

Versus76

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 846
  • Înscris: 23.05.2008
E adorabil, dar mai are caș la gură. Mă rog, așa se spune la noi. :P

Îmi aduc și eu aminte că am avut tot felul de păsări și animale.
În peretele unuia din dormitoare își făcuseră cuib vrăbiuțele. Totul a fost bine ani de zile, până la o ploaie mai puternică cuibul a fost inundat, afectând peretele. Au urmat operațiunile de spargere a peretelui prin interior (stăteam la etajul 8) recuperarea cuibului și ... surpriză... era un singur pui.
Nu prea știam ce să facem cu el, era foarte mic. Nu mânca nimic. L-am pus într-un recipient căptușit cu tot felul de cârpe (deh, să aibă tapițerie :), în balcon și ...înc-o surpriză. Au venit părinții lui (cel puțin așa cred, doar dacă nu o fi fost adoptivi) și l-au hrănit. Pe cuvânt, era absolut uimitor. Puiul a crescut iar într-o zi a dispărut. Cam atât e povestea puiului meu de vrabie. :)

Edited by Versus76, 05 May 2009 - 22:07.


#11
tanasescuandrei74

tanasescuandrei74

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 346
  • Înscris: 25.04.2009

View Postennzzzoooo, on May 5 2009, 22:39, said:

asta are mai peste tot, mai putin la codita(adica are dar nu sunt indeajuns de dezvoltati ca sa-i foloseasca la ce-i trebuiesc...se descurca foarte bine cu zburatu' (ma rog, mai mult planeaza) cred ca intr`o saptamana o sa fie fara probleme.
ceea ce ma framanta e daca sa ii dau drumul unde l-am gasit (prin zona respectiva) sau sa`l duc undeva unde ai zis tu: departe de pisici si alte amenintari.
i-as face o poza sa`l vedeti ce scump e cand doarme dar imi e sa nu-l trezeasca blitz-ul  :)
si o poza de azi
NU are treaba locul unde l-ai gasit! isi face el alti prieteni/prietene acolo unde-l eliberezi!
eu am zis intr-o padure cat mai departe de "civilizatie" pentru ca asa consider eu ca ar avea mai multe sanse de supravietuire... dupa  mine omul e cel mai idiot animal , si daca ar vedea vreunul un pui de vrabie pun pariu ca numai bine nu i-ar face(tu esti o exceptie...) nu mai zic de pisici rupte de foame , caini si mai si...  daca-l lasi unde l-ai gasit nu supravietuieste nici 5 minute...  parerea mea...
pana la urma , e la tine in maini, si in grija! :D   penajul de la coada il ajuta la aterizare/stabilizare in aer ,cand "ia curbele" ! am studiat putin pasarile! sunt creaturi extraordinare! Pana si industria aviatica a invatat de la pasari... si acum , AZI, le aspira motoarele avioanelor la decolare ... JENANT... pt. om...
OMUL e cea mai mare catastrofa care i se putea intampla Planetei asteia!
<_<

Edited by tanasescuandrei74, 05 May 2009 - 23:06.


#12
Omidutz

Omidutz

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 31
  • Înscris: 08.09.2008
Sper sa nu se supere Enzo ca postez aici, dar am considerat ca este mai bine sa continuam aici discutia despre puii de vrabie.
Pe scurt, ieri a cazut de sub streasina casei un pui de vrabie mic si haios. Este un pic mai mic decat cel din pozele de mai sus- penaj mai putin, ciocul cu mai mult galben. De ieri si pana azi a stat in bucatarie intr-un cosulet de rachita captusit cu o carpa, a mancat mamaliga, paine inmuiata in apa, malai si o feliuta de banana. Nu este pleostit, tropaie prin "cuibul" lui, urla dupa mancare odata la 15-30 minute si este pur si simplu adorabil.
Am incercat sa il plantez la loc in cuib, dar nu ajung pana la  el, nu am o scara mai lunga. O sa incerc sa las cosuletul in curte, poate or sa vina parintii sa il hraneasca (eu o sa stau dupa geam sau vad eu unde, ca nu vreau sa vina vreo felina), dar vrea sa stiu daca mai este ceva ce pot sa ii dau de mancare, viermisori din cirese? A, si cata apa ii trebuie, portii de 2-3 ml odata la cateva ore este ok? Dimineata a ras doua furnici.    :rolleyes:
Multumesc anticipat pentru ajutor.

#13
ennzzzoooo

ennzzzoooo

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 230
  • Înscris: 26.08.2007
vad ca nu prea s-a aglomerat lumea sa raspunda. desi replyul vine dupa 3 luni de zile poate te va ajuta pe viitor: viermisorii ii poti gasi la un magazin cu momeli pt pescuit, eu am cumparat de 1 leu si mi-a pus intr-o punguta vreo 2 linguri cu "varf". apropo de puiul de vrabie pe care`l gasisem a fost eliberat acum ceva timp si a zburat ok...

Edited by ennzzzoooo, 14 September 2010 - 14:53.


#14
buteliearagaz

buteliearagaz

    Contabilizez vorbe

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,137
  • Înscris: 13.12.2006
Eu le dadeam mere sa manance plus ca le prindeam muste si lacuste .

#15
Viper97

Viper97

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 26
  • Înscris: 14.04.2011
am gasit si eu unul azi(e ora 17:20).A fost putin "zguduit" de cainele meu.
credeti ca are vreo sansa de supravietuire daca il las acolo?sau daca il iau si il ingrijesc?

#16
DiaboliKa

DiaboliKa

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 775
  • Înscris: 02.02.2011

View Postennzzzoooo, on 3rd May 2009, 09:41, said:

@grecul68 i-am dat niste firimituri de paine dar nu vrea decat atunci cand simte ca sunt tari. cand ii dau firimituri din paine proaspata nu se atinge de ele.
Eu te-as sfatui sa o mai raresti cu frimiturile de paine...  dar sa nu-i dai orice tip, macar sa-i dai paine cu continut scazut de sare si sa fie uscata si sa nu fie inclusa in meniul principal. Puii de vrabie, cu cat sunt mai mici, cu atat  sunt  mai sensibili la sare decat cei maturi. Asa am avut si eu cand eram mica, un pui de vrabie si l-am tinut 2 zile...numai cu paine si cand sa-i schimb meniul deja murise...[ http://i299.photobucket.com/albums/mm315/Lavinia_035/animated%20gif/_sad__by_cookiemagik-d2zpwkb.gif - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ][ http://i299.photobucket.com/albums/mm315/Lavinia_035/animated%20gif/_sad__by_cookiemagik-d2zpwkb.gif - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ http://i299.photobucket.com/albums/mm315/Lavinia_035/animated%20gif/_sad__by_cookiemagik-d2zpwkb.gif - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ][ http://i299.photobucket.com/albums/mm315/Lavinia_035/animated%20gif/_sad__by_cookiemagik-d2zpwkb.gif - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ][ http://i299.photobucket.com/albums/mm315/Lavinia_035/animated%20gif/_sad__by_cookiemagik-d2zpwkb.gif - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ][ http://i299.photobucket.com/albums/mm315/Lavinia_035/animated%20gif/_sad__by_cookiemagik-d2zpwkb.gif - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by DiaboliKa, 21 May 2011 - 17:01.


#17
Mecarnic

Mecarnic

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 172
  • Înscris: 19.12.2010

View PostDiaboliKa, on 21st May 2011, 17:49, said:

Eu te-as sfatui sa o mai raresti cu frimiturile de paine...  dar sa nu-i dai orice tip, macar sa-i dai paine cu continut scazut de sare si sa fie uscata si sa nu fie inclusa in meniul principal. Puii de vrabie, cu cat sunt mai mici, cu atat  sunt  mai sensibili la sare decat cei maturi. Asa am avut si eu cand eram mica, un pui de vrabie si l-am tinut 2 zile...numai cu paine si cand sa-i schimb meniul deja murise...[ http://i299.photobucket.com/albums/mm315/Lavinia_035/animated%20gif/_sad__by_cookiemagik-d2zpwkb.gif - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ][ http://i299.photobucket.com/albums/mm315/Lavinia_035/animated%20gif/_sad__by_cookiemagik-d2zpwkb.gif - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ http://i299.photobucket.com/albums/mm315/Lavinia_035/animated%20gif/_sad__by_cookiemagik-d2zpwkb.gif - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ][ http://i299.photobucket.com/albums/mm315/Lavinia_035/animated%20gif/_sad__by_cookiemagik-d2zpwkb.gif - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ][ http://i299.photobucket.com/albums/mm315/Lavinia_035/animated%20gif/_sad__by_cookiemagik-d2zpwkb.gif - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ][ http://i299.photobucket.com/albums/mm315/Lavinia_035/animated%20gif/_sad__by_cookiemagik-d2zpwkb.gif - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Este greu să te uiți și la data când a fost postat mesajul?

-3rd May 2009, 11:41

Edited by Mecarnic, 21 May 2011 - 19:24.


#18
DiaboliKa

DiaboliKa

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 775
  • Înscris: 02.02.2011

View PostMecarnic, on 21st May 2011, 18:23, said:

Este greu să te uiți și la data când a fost postat mesajul?

-3rd May 2009, 11:41
Se pare ca da:))). Mereu ma uitam la data...pana acum:))). De fapt m-am uitat doar la data lui Viper...

Edited by DiaboliKa, 21 May 2011 - 19:53.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate