Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
casa verde 2024

Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata
 Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...
 teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN
 Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.
 

Pompe submersibile / Hidrofoare

* * * * * 3 votes
  • Please log in to reply
11933 replies to this topic

#7309
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008
Cred ca cel mai bine ar fi sa afle prima data care este de fapt diferenta de nivel dintre fintina si casa. Poate monta aproape de fintina un manometru si cu o pompa oarecare (sau cu galeata), sa umple teava aia de 32mm ca sa vada ce presiune indica de fapt manometrul. Cu galeata va fi mai greu, ca are de bagat cam 55 litri de apa pina ce se umple teava.

#7310
florin01bz

florin01bz

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 276
  • Înscris: 15.02.2014
salut .m ar interesa si pe mine un presostat electronic reglabil. sa pot sa ii reglez eu si presiunea de pornire si cea de oprire,..stiti cumva vreun astfel de presostat?

#7311
vasilemet

vasilemet

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,459
  • Înscris: 05.10.2009
Am montat de curand un hidrofor la casa de vara si chiar dupa doua saptamani apa are gust metalic.
Oare cand voi scapa de acest -gust de metal-

#7312
parintele

parintele

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,991
  • Înscris: 17.03.2005

View Postflorin01bz, on 14 octombrie 2017 - 21:48, said:

salut .m ar interesa si pe mine un presostat electronic reglabil. sa pot sa ii reglez eu si presiunea de pornire si cea de oprire,..stiti cumva vreun astfel de presostat?
Nu sunt familiarizat cu presostatele electronice dar alea pe care le stiu eu sunt diferite ca si concept de cele electromecanice in sensul ca sunt gandite sa functioneze fara vas....pur si simplu la deschiderea robinetului el detecteaza scaderea presiunii si  porneste  pompa.
La oprire creste lresiunea si opreste pompa.
Cam ce face ujul clasic atunci cand membrana e sparta sau/si nu mai aer in vas.

Ce sa reglezi la el? Oricum presiunea scade la zero aproape instant cand deschizi si invers,creste spre maximul dus de pompa la inchjderea robinetului..evident exista un lag dat de instalatie /tevi dar e mic, practic e ineetia sistemului daca ii putem zice asa.

Nu e gandit sa.functiomeze cu vas de expansiune,asta e ideea, nu ai ce si de ce sa.reglezi.

Exista unele cu vas incorporat care sa preia o parte din socurile date pe instalatie....juma de.litru ...dar tot aia e....
https://www.shop-ein...gf5dhtr455.html

#7313
RedSpot

RedSpot

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 179
  • Înscris: 07.03.2016
Cred că la oprire presiunea rămâne la valoarea superioară setată pe presostat, pt că în acel moment pompa rămâne fără alimentare deci nu mai urcă în presiune.
Și cel mecanic face treabă asta, al meu a funcționat o perioadă în acest regim înainte de a monta vas de expansiune.

Adevărat, asta s-ar întâmpla în condiții ideale, când timpii de comutație ar fi spre zero. Probabil că în realitate întârzierea între citire și comandă lasă presiunea să urce ceva peste valoarea setată, iar efectul este cu atât mai periculos cu cât pompa e mai de calitate și presostatul mai leneș.
Totuși dacă pompa nu este una din top 5 nu cred că se ajunge la Pmax în instalație. E ușor de măsurat, eu am făcut asta când aș fi putut.

--Eu NU am făcut asta când aș fi putut, am vrut să zic--

#7314
Baxon

Baxon

    Dachshund

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,720
  • Înscris: 01.03.2017

View Postflorin01bz, on 14 octombrie 2017 - 21:48, said:

salut .m ar interesa si pe mine un presostat electronic reglabil. sa pot sa ii reglez eu si presiunea de pornire si cea de oprire,..stiti cumva vreun astfel de presostat?
Tu ai nevoie de un regulator de presiune , cred ? Ca altfel presostatul mecanic poti sa-i reglezi presiunile de pornire/ oprire .

#7315
parintele

parintele

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,991
  • Înscris: 17.03.2005
Redspot, evident ca decupleaza la pmax setat/presetat doar ca nu cred ca e mare diferenta, ca principiu instalatia e rigida si presiunea urca,cu cat mai puternica pompa mai repede...
Practic instalatia cu cat mai lunga duce oarece dar socuri tot sunt peste ce ai la o o instalatie cu membrana.
Tocmai din cauza acestor socuri care pot crea neplaceri exista presostatele cu vas de juma de litru..
Ei pretind ca alea protejeaza pompa de pornirile prea dese...o laie...aia e abureala pt idioti, cel mult. Porniri dese si protectie se discuta la vase mai mari fata de unele mici..de genul 50/100 vs 24....aici e " ceva" fata de zero barat.

Protectia reala, imbhnatatirea, e in 2 privinte.
-eliminarea socurilor
-impotriva defectelor aparute de genul robinet imperfect inchis,o jonctiune care pica samd..impotriva acestora insa exista la majoritatea oarece protectie de tip electronic....asa pretind cel putin, alea care se dau destepte parca.se opresc/reseteaza cand exista asemenea variatii care indica un consumator " defect"...tocmai ca sa nu arda pompa.
Presostatul electromecanic nu are asemenea protectii "soft"...daca pui robinet intre vas si instalatie si alimentezi por este si opreste pana parleste pompa, tocmai de aia nu se pune robinet acolo, ca sa nu se joace vreun tolomac.

Oricum, un presostat electronic simplu cred ca poate fi pacalit o idee sa se comporte ca unul cu microvas de protectie.
Pui peninstalatie un filtru de 10 inch tip pahar cu gura in jos..
In pahar se va crea o perna de aer care va funcriona fix ca butoiul de inox la hidrofoarele cu butoi de bere..
Teoretic, nu stiu cum interfereaza asta cu electronica si  protectia aia electronica, trebuie verificat, posibil ca presostatele cu vas sa aiba alta schema/alt " soft" ars in bazdaganiile alea dinauntru( ma gandesc ca o avea ceva ceva epromuri sau cum.draci le.zice...sunt afon la electronica deci ....habar n-am ce e inauntru)
Ca idee insa dpdv instalatoricesc jmecheria cu filtrul ar trebui sa ajute..

Per total,daca nu se impune electronic, elecrromacanicul cu vas de expansiune e solutia cea mai ok.


#7316
gladiatore

gladiatore

    Moldovean !! Ceva probleme ???

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,449
  • Înscris: 01.10.2016
Aici unde muncesc , sunt 2 pompe, ambele cu acest sistem electronic . Una scoate apa de la 50 - 60 de metri si o trimite pe o lungime de 200-250 de metri . Alta , scoate apa dintr-o cisterna si o trimite pe o distanta de 100 de metri . Ambele pompe sunt de 1,2 kw . Prima , deseveste si casa , si e reglata la 7 atmosfere , ( ma mir cum rezista robinetii ) , in casa este prresiune destula , la cea mai mare distanta , cred ca maxim 5 atmosfere . Ce voiam sa spun . Daca inchizi robinetul , nu se opreste instant pompa , ci mai baga pana ajunge la presiunea reglata .
Ce pot spune e ca sunt super-fiabile . In 6 ani , asta de baga mai in scurt , nu a facut probleme , aialanta a trebuit o data sa schimbe partea mecanica , motorul e acelasi .

#7317
RedSpot

RedSpot

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 179
  • Înscris: 07.03.2016
Corect, presostatele electronice cu microvas doar elimină parțial șocurile, celebrele lovituri de ciocan/berbece, protejând un pic rețeaua,nicidecum pompa de porniri dese. Spre deosebire de cele mecanice, unele au protecție la lipsă apă - ăsta e un avantaj dar nu convingător.
Instalația mea de udare cu aspersoare a debutat cu pompă cu presostat, fără vas. Am considerat că nu se justifica. Mergea ok in regim de udare, Pmax setată peste presiunea la care se stabiliza in regim continuu, mers fără întreruperi. Până când în puț a căzut un pisoi. Nu l-a observat nimeni, din păcate, nu stăm acolo permanent, udarea e automatizată. Pisicul s-a descompus în puț și resturi de blănița au început să înfunde un filtru sită. Din cauza obturației suplimentare presiunea în regim de udare a început să urce până a atins Pmax setată, moment în care presostatul tăia alimentarea (normal). Dar circuitul rămânând deschis (electrovana deschisă), apa se scurgea spre ieșire și presiunea scădea imediat sub Pmax și extrem de repede și sub Pmin, deci presostatul angaja pompa. Presiunea atingea repede Pmax din cauza obturației, pompa se oprea etc. Chestia asta cu pornit-oprit se întâmpla la modul 3-4 comutații pe secundă. În aproape 20 de minute cât a durat, pompa a suferit cam 4000 de porniri, față de 30/oră după catalog. Am avut norocul sa scape (un WTX, că tot s-a discutat de ea) dar a doua zi am cumpărat vas de 80 litri. Deci nu doar un element elastic necesar dar histerezisul pe care îl introduce este o protecție absolut necesară când pompa merge nesupravegheată pe o apă cu surprize.

#7318
adrian1309

adrian1309

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 06.10.2017
Va salut si multumesc pt.ajutorul acordat. Va rog sa-mi spuneti, referitor la situatia mea, de ce vas cu capacitatea de 80-100 l. am nevoie, de expansiune sau de acumulare? Este vorba de automatizarea unei pompe submersibile WTX 2460-95 inducata de dvs., iar vasul il voi monta in subsolul casei si totodata va rog sa-mi spuneti daca e nevoie sa pun un senzor de nivel pt.protejarea pompei, avand in vedere faptul ca apa are 180 cm iar pompa va absorbi de la aprox.60 cm, nu exista riscul ca sa scada nivelul de apa si sa se strice pompa, avand in vedere faptul ca pompa are 90 cm si daca apa scade pompa nu va mai fi in apa? fantana are diametru de 90 cm, va multumesc.

#7319
parintele

parintele

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,991
  • Înscris: 17.03.2005
Vas de expansiune,adica butelie cu membrana im care bagi apa cu presiune si apoi presiunea creata in vas impinge apa catre consumatori..
Vasul de acumulare e un ditamai butoiul, sute de l....in el doar depozitezi apa si ai o alta pompa care o trage de acolo.

Putul e mare si daca nu irigi nu e probelma...in vadul de 100 bagi cateva zeci de l la o pornire, restul e aerul.
In put ai coloana de apa de 1m peste nivelul de absorbtie adica vreo 5-600l ....
Sistemul de protectie cu plutitor e oricum util in general asa ca nu strica dar in mod normal daca verifici nivelul in perioadele secetoase si nu consumi multa apa odata( sute bune de l) nu ai probleme.


#7320
M_ierdnA

M_ierdnA

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,607
  • Înscris: 17.03.2014
Vas de acumulare daca vrei, iti mai trebuie un hidrofor sa traga din el sa impinga in casa si as banui ca nu e cazul pentru ca pompa pe care o ai o poti folosi cu succes in sistem hidrofor cu vas de expansiune (presurizat). Pentru automatizare iti trebuie un presostat mecanic montat pe o piesa cu 5 cai speciala pentru asa ceva. In aceasta piesa se leaga teava de apa care vin din put, teava de apa care merge in casa, furtunul care merge la vasul de expansiune, presostatul si un manometru.

Apa in fantana este suficienta pentru ca pompa sa umple un vas de 100l (apa nu intra de obicei nici macar jumatate din capacitatea vasului). Probleme cu nivelul apei pot aparea atunci cand ai mai multi consumatori simultani si pompa merge in continuu. 60cm de apa in fantana inseamna aproape 400l de apa care pentru consum uzual (chiar si simultan) trebuie sa fie suficient. Plutitorul insa e bun pentru ca e o protectie pentru ca nu stii niciodata ce se poate intampla.

#7321
raduk

raduk

    Instalatorul de Iași

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,330
  • Înscris: 30.09.2007

View Postadrian1309, on 20 octombrie 2017 - 12:35, said:

[...] ce vas cu capacitatea de 80-100 l. am nevoie, de expansiune sau de acumulare? [...]
Dacă ai să te duci la magazin și ai să ceri un „vas de expansiune”, ai șanse maxime să primești unul pentru instalații de încălzire și nu ai să știi de ce apa are un gust ciudat. Eu zic să ceri un „vas pentru hidrofor” și, după ce ți-l aduc, să ceri confirmarea că este pentru apă potabilă. Posted Image

#7322
raduk

raduk

    Instalatorul de Iași

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,330
  • Înscris: 30.09.2007

View Postadrian1309, on 09 octombrie 2017 - 14:32, said:

[...] am solicitat ajutorul pe alte bloguri, in urma cu aprox.30 de zile si nici acum nu am primit un raspuns [...]
Eu ți-am răspuns abia acum, după „numai” 17 zile de la postarea ta, pentru că este o perioadă foarte aglomerată pentru instalatori. Scuzele mele pentru întîrziere. Posted Image

#7323
hagidelarovinari

hagidelarovinari

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 163
  • Înscris: 08.05.2013
Buna seara , am si eu o mica nedumerire Posted Image . Ma pus draci si am plantat peste jumate de hectar de mure si problema care nu am luato in considerare de la inceput e sursa de apa . Am zis ca am o fanta acolo si irigi de acolo . Dar problema este ca motopompa fantana aia in 3 min o seaca . si la 100 de metri am un rau si ma bate gandul ca sa irig de acolo . Problema este urmatoarea cu o motopompa e vreo sansa de reusita sa inping apa pana acolo pe furtun de 1 , 2 , 3 toli ... Numai sa ajunga apa in capatul celalalt Posted Image Multumesc Posted Image Orice ar fi in primavara trebe sa fac ceva neaparat daca nu pa-pa productie fara apa si mai e si anul 3 . Chiar daca inund campul nu am treaba . Treaba e sa imi impinga pana acolo si daca da ce pompe ziceti ca sunt bune .

Ps . Un rand are vreo 350-400 de metri

Edited by hagidelarovinari, 29 October 2017 - 19:13.


#7324
spik1

spik1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,634
  • Înscris: 12.08.2012
Fara cele gen Ruris!

#7325
hagidelarovinari

hagidelarovinari

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 163
  • Înscris: 08.05.2013

View Postspik1, on 29 octombrie 2017 - 22:14, said:

Fara cele gen Ruris!
Eu ma gandeam la o HONDA WB 30 XT DRX - Motopompa ape semi-incarcate HONDA

#7326
spik1

spik1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,634
  • Înscris: 12.08.2012
Asta da.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate