Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Cazan lemne cu puffer legat in te...

Adaptor mufa scart la coaxial

Vinieta Ungaria (Matrica)
 Recomandare șa Rockrider 120 L

Problema ruter?

Aplicatie pentru poze

macbook 16 m1 pro
 Haine online

Sfata Casco

Zid de sprijin pe limita de propr...

Ajutor optimizare panouri fotovol...
 Hidroizolatie soclu si fundatie

Caldura,Izolatia exterioara ajuta?

Probleme motor citroen C3, 2010, ...

Problema racire golf 4
 

Pompe submersibile / Hidrofoare

* * * * * 3 votes
  • Please log in to reply
10993 replies to this topic

#73
cristian_iv

cristian_iv

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 34
  • Înscris: 25.02.2007
Am cumparat un hidrofor pentru parinti, la tara. Am ales unul mai solid, cu ejector pentru ca adancimea pana la luciul apei este cam 15m. Pe langa motor, ejector si vasul de expansiune am primit si un sorb si un T pentru racordarea vasului la pompa (vasul sta deasupra pompei si nu invers ca in majoritatea cazurilor). Pompa are 2 intrari laterale, cea de sus de 1, 1/4", cea de jos de 1", si o iesire de 1" la partea de sus. Am o idee despre cum ar trebui sa vina asamblate toate astea, dar mai am de cumparat diverse piese, si as fi vrut o schema de montaj din partea cuiva avizat in domeniul acesta.

#74
dandudgs

dandudgs

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 23.04.2007

 cristian_iv, on Mar 19 2008, 00:21, said:

Am cumparat un hidrofor pentru parinti, la tara. Am ales unul mai solid, cu ejector pentru ca adancimea pana la luciul apei este cam 15m. Pe langa motor, ejector si vasul de expansiune am primit si un sorb si un T pentru racordarea vasului la pompa (vasul sta deasupra pompei si nu invers ca in majoritatea cazurilor). Pompa are 2 intrari laterale, cea de sus de 1, 1/4", cea de jos de 1", si o iesire de 1" la partea de sus. Am o idee despre cum ar trebui sa vina asamblate toate astea, dar mai am de cumparat diverse piese, si as fi vrut o schema de montaj din partea cuiva avizat in domeniul acesta.

Schema nu am, dar am idee cam cum se monteaza.
In primul rand trebuie sa conectezi sorbul la orificiul de aspiratie al ejectorului (posibil printr-un niplu 1"). De la ejector pleaca 2 conducte la pompa, printr-una aspira, prin cealalta intoarce apa in ejector. Nu cred ca te intereseaza de ce, conteaza mai putin.
In continuare am sa descriu montajul in varianta in care pompa nu mai are si alte orificii in afara de cele 3 mentionate de tine.
La orificiul de refulare trebuie sa montezi o supapa de sens (prin intermediul unui niplu), apoi in supapa infiletezi un racord cu 5 cai. Dupa ce ai infiletat acest racord cu 5 cai, acestuia ii mai raman libere 4. La orificiul de sus racordezi vasul cu membrana. Iti raman 3 in lateral: in cel mic cu filet interior montezi un manometru, cel mare duce la consumatori, iar la celalalt mic cu filet exterior montezi presostatul.
Sper ca te descurci la legaturile electrice, reglaje si punere in functiune. Daca nu, astept intrebari.
Succes!

#75
dandudgs

dandudgs

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 23.04.2007

 AWY, on Feb 26 2008, 22:01, said:

Am un hidrofor pe care il folosesc vara la fintina din curte pentru udat in gradina, spalat masina etc.

Ieri l-am prins pe copilul unor rude care erau la noi in vizita ca se juca la hidrofor la ventilul de la balonul din interiorul rezervorului de apa dind drumul la aer.
Dupa ce a plecat am masurat presiunea cu un manometru ( de la masina). Avea 1 atmosfera.

Va rog daca stie cineva sa imi spuna cite atmosfere ar trebui sa aiba.
Masurarea presiunii pernei de aer se face cu rezorvorul golit de apa. Adica ii opresti alimentarea electrica si deschizi robinetul cel mai apropiat de hidrofor. Presiunea pe manometrul hidroforului ar trebui sa fie zero. Acum poti fi sigur ca masori corect presiunea aerului, nu si a apei care impinge in membrana rezervorului. Aceasta presiune ar trebui sa fie cam 90% din presiunea la care presostatul porneste pompa. E bine sa faci aceasta verificare cam de 2 ori pe an, si sa refaci presiunea daca e nevoie.

#76
keta

keta

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,368
  • Înscris: 31.12.2007
La atelierul unde repar hidrofoare le pun mereu la 2 atm. In gol fara apa . se recomanda verificarea periodica in functie de cat este de accesibil accesul.

#77
nicu41

nicu41

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 126
  • Înscris: 26.02.2007

 cristian_iv, on Mar 19 2008, 00:21, said:

Am cumparat un hidrofor pentru parinti, la tara. Am ales unul mai solid, cu ejector pentru ca adancimea pana la luciul apei este cam 15m. Pe langa motor, ejector si vasul de expansiune am primit si un sorb si un T pentru racordarea vasului la pompa (vasul sta deasupra pompei si nu invers ca in majoritatea cazurilor). Pompa are 2 intrari laterale, cea de sus de 1, 1/4", cea de jos de 1", si o iesire de 1" la partea de sus. Am o idee despre cum ar trebui sa vina asamblate toate astea, dar mai am de cumparat diverse piese, si as fi vrut o schema de montaj din partea cuiva avizat in domeniul acesta.

racordul de refulare este sus. Sorbul se insurubeaza in ejector.E important ca sorbul sa aibe clapeta

Edited by nicu41, 27 March 2008 - 09:24.


#78
ban

ban

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 453
  • Înscris: 26.02.2007
Gata! Am luat de fontă de la Selgros (280 lei parcă). Mai trebuie niste teavă, sorb si mai văd ce scrie în manual. Sper să fie bine.
Mersi de sfaturi.

#79
lexa172003

lexa172003

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 04.01.2008

 DanGe, on Aug 16 2007, 11:53, said:

<<<HIDROFOR SAU POMPA DE GRADINA PENTRU UDAT GRADINA?

Ma poate sfatui cineva? Pentru o gradina de dimensiuni relativ mici [500m2], ce este mai bine sa folosesc? Un hidrofor sau o pompa? Lasand la o parte detaliile legate de pret [am vazut ca un hidrofor poate ajunge de 2, 3 ori mai mult decat o pompa], care este varianta mai buna? Mi-ar aduce hidroforul avantaje in plus?

Tnx. >>>

Aceeasi problema voi avea si eu: Am nevoie de apa doar pt. udat gradina (si eventual pt. a umple o piscina mica, de-aia gonflabila, din cand in cad). Cu apa menajera nu am treaba. Deci putul pt. gradina va fi la o adancime de 13m. Am nevoie si de rezervor, daca da, cam cat de mare sa fie ? Curtea are 550mp.
Ideea e ca nu uzi gradina chiar zi de zi, cu atat mai putin toamna-iarna....

Multumesc
parerea mea e ca-ti ajunge o pompa submersibila de aprox 2 bari (20 m) spre ex. jar 5 20-8, 503.1 RON (Fara TVA) pentru ce ai tu nevoie. si nu cred k e necesar un rezervor de apa
www.tricomserv.ro

 danbogdan, on Aug 27 2007, 15:07, said:

Salut,

Am si eu o problema cu  hidroforul de la mine de la tara. Il folosesc pentru o fantana destul de adanca, nivelul apei fiind la o adancime de 21m. Problema cu acest hidrofor, acum,  este ca nu poate face o presiune suficient de mare ca presostatul sa poata opri sistemul. Cineva mi-a spus c s-ar putea sa fie de la tensiunea de alimenatre care este insuficienta (pe la 190-200V). As vrea ceva sfaturi, pentru rezolvarea problemei. Mentionez ca am verificat intreaga instalatie, pentru a fi sigur ca nu exista alta cauza.
trebuie sa scazi presiune de oprire a pompei de la presostat. in manual trebuie sa ai specificat cum se face acest lucru...desurubezi unul din suruburile presostatului pana ajungi la presiunea dorita

#80
lexa172003

lexa172003

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 04.01.2008

 Connacht, on Jan 13 2008, 15:29, said:

Salut in primul rand sa ma scuzati daca s-a mai discutat acest aspect, in al 2-lea rand uitati problema mea:

- hidroforul nu mai merge si am aflat care este problema: presostatul

- una din tablitele cu pastile de contact s-a rupt si problema este daca pot sa o inlocuiesc, daca gasesc de undeva sa cumpar asa ceva pentru ca nu as vrea sa cumpar un hidrofor nou din lispa de bani, daca aveti idee de unde pot sa gasesc macar un presostat nou v-as fi foarte recunoscator, pana atunci nu am apa in casa, deci nici caldura, asta poate va mai impresioneaza desi daca nu am de unde cumpara presostat sau tablita cu pastile nu stiu cum m-ar putea ajuta.


Va multumesc
magazine gen praktiker, baumax au asa ceva

Edited by lexa172003, 28 March 2008 - 10:32.


#81
Corina2008

Corina2008

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 28.03.2008
Stau la tara si am probleme cu presiunea la apa. Se poate monta un hidrofor pt a creste presiunea de alimentare cu apa?

NU E NIMENI CARE SA MA POATA AJUTA?

#82
Icelemon

Icelemon

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 477
  • Înscris: 27.06.2006

 Corina2008, on Mar 31 2008, 06:48, said:

Stau la tara si am probleme cu presiunea la apa. Se poate monta un hidrofor pt a creste presiunea de alimentare cu apa?

NU E NIMENI CARE SA MA POATA AJUTA?
pai daca stai la tara, alimentarea cu apa de unde vine ?
sigur ca merge "ajutata"
monteaza un hidrofor care sa traga direct din retea si ai rezolvat problema

#83
Dragon Warrior

Dragon Warrior

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,636
  • Înscris: 23.09.2006
Cel mai simplu e sa iti montezi un rezervor pe casa (poate fi din PVC), cu un sistem cu plutitor cam ca vasul de la WC. Cand e la nivelul maxim se opreste alimentarea, cand scade sub nivelul maxim se reia alimentarea. Si banuiesc ca nu consumi 1-2 metri cubi odata, astfel incat sa nu lasi ragaz rezervorului sa se umple.

Daca il cumplezi cu un hidrofor e un pic altfel, la nivelul maxim se opreste alimentarea, la un nivel minim porneste hidroforul. Adica nu e suficient sa consumi 20 de litri de apa ca sa porneasca hidroforul.

#84
s_tre_ss

s_tre_ss

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 18.07.2007

 dandudgs, on Mar 19 2008, 15:40, said:

Schema nu am, dar am idee cam cum se monteaza.
In primul rand trebuie sa conectezi sorbul la orificiul de aspiratie al ejectorului (posibil printr-un niplu 1"). De la ejector pleaca 2 conducte la pompa, printr-una aspira, prin cealalta intoarce apa in ejector. Nu cred ca te intereseaza de ce, conteaza mai putin.
In continuare am sa descriu montajul in varianta in care pompa nu mai are si alte orificii in afara de cele 3 mentionate de tine.
La orificiul de refulare trebuie sa montezi o supapa de sens (prin intermediul unui niplu), apoi in supapa infiletezi un racord cu 5 cai. Dupa ce ai infiletat acest racord cu 5 cai, acestuia ii mai raman libere 4. La orificiul de sus racordezi vasul cu membrana. Iti raman 3 in lateral: in cel mic cu filet interior montezi un manometru, cel mare duce la consumatori, iar la celalalt mic cu filet exterior montezi presostatul.
Sper ca te descurci la legaturile electrice, reglaje si punere in functiune. Daca nu, astept intrebari.
Succes!


trebuia mai complicat oleaca

daca se vrea o parere ar treb si o foto a hodroforului  deci daca e hidroforul care cred eu are presostatul ( o cutie neagra deobicei in care vin legaturile electrice )  si ceasul care indica presiunnea   pe corpul pompei  deci

teul il montezi deasupra  si inpartea superioara butelia ( indicat e sa pui su un olandez de un tol   ca sa dai but usor jos )
in teu lateral un robinet general
in partea superioara a pompei 2 coturi zinc un tol numarul 1 daca vei folosi teava tip valrom
in partea inferioara ( un tol si un sfert ) mufa valrom de 40

apoi 2 coturi egale ( unul de 32 valrom unul de 40 valrom  ) nu e indicat sa fie mai multe

pe ejector acu

pe un tol pui 2 coturi bronz numarul 1   si o mufa tip valrom num 1  

pe un tol si un sfert pui un capat ( stut filetat la ambele capete  ) de teava  ( cred ca ti sa dat in set un stut de teava  de inox )  care trebuie sa depaseasca trasnaia  ( nu stiu nume ) aia de plastic  ( arata ca o palnie cu filet de un tol la un capat ) si apoi o mufa tip valrom de 40 numarul 2 un tol si un sfert
in partea de jos a ejectorului un niplu bronz un tol  si un sorb ( nu exista sorb fara clapet de sens ) dar indicat e sa folosesti unul care sa nu aiba arcuri in el si daca nu ai incredere in tipul care il ai mai pui si o supapa de sens ( atentie la sens )
masori adancumea la care vrei sa o bagi si te asiguri ca e ceva apa deasupra  ejectorului si tot odata  ca putul , fantana sa poata asigura debitul de apa necesar pompei ( eu am patit aiurea faza asta , clientul a zis ca oglinda apei e la 14 m si fundul e la 28 m  eu am zis ca la 20 e deajuns  si nu am dat de apa asa ca am bagat la 27 m ejectorul fundul era la 28 si oglinda la 26
la 5 min nu mai aveam apa )  deci masoara fundul apei cu o sfoara mai 'solida ' si urca mai sus de el   de ex tu ai zis oglinda la 15 m fund exemplu 24  diametru put exemplu  200 interior ejectorul il pun la 20 22  m

legi ejectorul cu o sfoara  care nu putrezeste legi conducta de 40 si 32   si bagi coloana in fantana - put  


ajungi la adancimea necesara   legi sfoata  ( recomandabil e sa ramana un metru de teava afara ca sfoara se mai intinde putin , daca se intinde mai mult  mai tragi in sus   eu am patit cu o sfoara de sa intins 6 m la adancimea de  22 m  )  

amorsezi ( torni ) apa pe ambele conducte  (tevi ) stai pret de o tigara sa vezi daca clapetul tine apa si nivelul de apa in tevi nu a scazut  si legi pompa folosind cele 2 coturi egale  

amorsezi si pompa pe surubul de sus  
o pornesti cu robinetul general oprit
o opresti la circa 15 secunde

o amorsezi iara ( asta o zic din experianta si e posibil sa se faca asta de 2 3 ori )
si cad o pornesti te uiti la ceas ( manometru ) daca creste presiunea  e bine dai drumul la apa in retea daca nu reamorsezi sau veifici sa nu traga aer fals undeva

tipul de deasupra ( sper s nu se supere ) stie doar in teorie  le legi si atat dar cand folosesti valrom e mai greu ca nu ai loc de mufe asa ca se folosesc coturi sa te arunce in lateral  ca alfel nu se poate si fara un stut filetat de minim 350mm ( parca )  la ejector nu se poate  ( de preferat e sa fie macar zincat daca nu de inox  )

#85
nicu41

nicu41

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 126
  • Înscris: 26.02.2007

 Corina2008, on Mar 31 2008, 07:48, said:

Stau la tara si am probleme cu presiunea la apa. Se poate monta un hidrofor pt a creste presiunea de alimentare cu apa?

NU E NIMENI CARE SA MA POATA AJUTA?

Se poate monta. Dar inainte de hidrofor trebuie sa pui un vas tampon( care sa stocheze apa ) in situatia in care apa vine din reteaua publica. Daca e din put , iti trebuie un hidrofor cu ejector.

#86
lache

lache

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,180
  • Înscris: 10.05.2004
Drajilor, am si eu o intrebaciune si astept neshte sfaturi pretioase... :OK:
Am urmatoarea situatie de rezolvat: casa la tzara, fantana adanca de cca 15 m, casa la 100 metri de fantana, teren de irigat cca 1 ha. Fantana are debit foarte bun. Am un motor amplasat pe buza fantanii care trage apa prin teava de 1 1/2"cu sorb. De aici merg pe furtun gros de FI-50, curgere libera orizontala. Chin mare cu mutatul printre straturi, porumb, livada...etc...Merge ore bune fara sa scada nivelul apei in fantana semnificativ. Acum vreau sa fac o instalatie de irigat din PE toata pe 1 1/2", iar la un capat de ramificatie vreau sa trag apa in casa (pe 1" sau 3/4" suficient- ca sa nu dau de lucru pompei..). Ptr irigat scot afara din pamant capete de PE cu robineti, si acolo ma gandesc sa montez furtun demontabil ptr a-l muta oriunde am nevoie sau teava cu aspersor. Aici intervine o chestie legata de presiune banuiesc, ca daca pun pe toata coloana vreo 10 aspersoare...bag sama ca am nevoie de ceva presiune sa impinga pompa aia....nu gluma....

Pt alimentare casa, am un bazin de plastic de 1000 litri disponibil amplasabil in pod sau in beci. Preferabil beci ..ca daca se fisureaza....dau de ...belele...plus ca in beci zic eu e mai cald, deci nu are nevoie sa fie termoizolat. Cum fac ? :naughty:

Idea este ca apa din bazin as folosi-o doar ptr spalat, iar ptr baut as prefera o ramificatie separata, ptr ca nu vreau sa beau apa din bazin..chiar daca as filtra-o ...prefer ca debitul ce este declansat de dechiderea robinetului sa vina din fantana direct, bypass-ind bazinul cumva...
Am cetit pe aici de hidrofor, nu-mi este prea clar functia acestui hidrofor, definitia lui, ce face el mai exact....inteleg adica da nu pricep...
Vreau sa renunt la sistemul cu motorul amplasat pe buza fantanii, si sa merg pe unul cu motorul-pompa sau ce-o fi intr-un mediu mai prietenos, ideal in casa la ...100 metri orizontali plus cei 15 verticali.  Daca nu se poate as merge pe ideea submersibilului, dar aici am rezerve, ca mai baga unul o galeata, loveste, etc...destul de delicata treaba.... Deci instalatia toata sa fie comuna ptr irigat si consum casnic. De la evacuare-canalizare incolo ma descurc cu o fosa septica..
Sfaturi, pareri de specialitate ? Multumiri !!!

#87
gomez99

gomez99

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,173
  • Înscris: 20.03.2005
adaug si eu o intrebare pe treadul asta.
am hidrofor care trage de la 8 m, cam ca toata lumea din jur. numai ca nu sint multumit de presiunea la apa si vreau o solutie ca sa am presiune mai mare. mie imi place sa fac dus cu presiune, iar de la dusul meu curge cam ca la o ploaie domoala. l-am chemat pe expertu lu peste care a montat hidrofoarele in zona si i-am spus ca vreau sa schimb hidroforul. omu zice "domle, asa merge toate, nu e cum crezi mneata, la bloc e altfel". Oare?

#88
scheleton

scheleton

    Walhalla

  • Grup: Banned
  • Posts: 10,910
  • Înscris: 19.05.2006

 gomez99, on May 15 2008, 22:07, said:

adaug si eu o intrebare pe treadul asta...am hidrofor care trage de la 8 m...nu sint multumit de presiunea la apa .. imi place sa fac dus cu presiune..
Aparent n-ai presiune. Ca sa faci dus cu presiune, ar trebui ca presiunea disponibila la bateria sanitara sa fie de 2 bar (sau 20 mH2O).
Daca asa a fost calculata instalatia si hidroforul a fost ales in consecinta, atunci ai presiune. Daca nu, nu.

E un post mai sus tot pe acest topic, in care esti sfatuit: ia 1 pompa ieftina din Metro, ca toate fac acelasi lucru !

Edited by scheleton, 15 May 2008 - 21:18.


#89
gomez99

gomez99

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,173
  • Înscris: 20.03.2005
nu vreau sa vorbesc cu pacat, dar cred ca hidroforul a fost ales cam dupa ureche, pentru ca rostirea cuvintului "proiect" trezeste o lucire amuzat-incurcata in ochii mesterului in cauza.
nu ma pricep deloc la partea asta. care ar fi diferenta dintre a folosi o pompa si a folosi un hidrofor? de ce sa pun o pompa si nu alt hidrofor (bine, inteleg costurile, dar ma refer la modul in care functioneaza fiecare). si daca pun o pompa, dupa ce criterii o cumpar?

Edited by gomez99, 15 May 2008 - 21:37.


#90
scheleton

scheleton

    Walhalla

  • Grup: Banned
  • Posts: 10,910
  • Înscris: 19.05.2006

 gomez99, on May 15 2008, 22:37, said:

..care ar fi diferenta dintre a folosi o pompa si a folosi un hidrofor? de ce sa pun o pompa si nu alt hidrofor ...dupa ce criterii o cumpar?
Hidrofor inseamna de fapt instalatie de ridicare a presiunii apei, deci un ansamblu. Pompa este o componenta a acestui ansamblu.
Daca cumperi un alt hidrofor, inlocuiesti intreg ansamblul. Poti insa inlocui doar pompa -in fond aceasta asigura "ridicarea presiunii".

Dupa cum scrie cineva f. bine mai sus, tot in acest topic, pompa se alege dupa debit Q (in m3/h sau litri/s) si inaltimea de pompare necesara H (in mH2O sau bar).

Gasesti destul de multe pe site-urile producatorilor profesionisti: Grundfos si Wilo.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate