Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Transport container

deducerea impozit de 15% pentru t...

Predominanta IPhone vs Android pe...
 81 de ani de la unul dintre cele ...

Sfat achizitie aparat foto - obie...

La cat timp se comunica motivarea...

Spor de noapte pt bugetari
 40% impozit? jocuri noroc.

e bun un motorola moto g20?

Termen legal pt a deveni prosumator

Recomandare HUB pentru MacBook Pr...
 Ce culoare are firul de la DRL &#...

rationalizarea apei

recomandare AC

Circuit de viteza in Romania?
 

Pompe submersibile / Hidrofoare

* * * * * 3 votes
  • Please log in to reply
10993 replies to this topic

#55
danbogdan

danbogdan

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 27.08.2007
Salut,

Am si eu o problema cu  hidroforul de la mine de la tara. Il folosesc pentru o fantana destul de adanca, nivelul apei fiind la o adancime de 21m. Problema cu acest hidrofor, acum,  este ca nu poate face o presiune suficient de mare ca presostatul sa poata opri sistemul. Cineva mi-a spus c s-ar putea sa fie de la tensiunea de alimenatre care este insuficienta (pe la 190-200V). As vrea ceva sfaturi, pentru rezolvarea problemei. Mentionez ca am verificat intreaga instalatie, pentru a fi sigur ca nu exista alta cauza.

#56
bogdan7177

bogdan7177

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 164
  • Înscris: 05.10.2004

View Postkikina, on Jul 28 2006, 18:54, said:

Ce nu intzelegi?!Deci, nu am presiune la apa ce vine de la ApaNova sau cum se spune in fiecare judetz in cazul meu RAJA si foarte des aprox. la o saptamana opresc si apa!Centrala da rateuri cand nu are presiune,nu da apa calda!Ma gandeam ca poate un hidrofor ar rezolva situatzia !O sa-mi fac si fantana sa nu mai depind de ei dar,am alte prioritazi!

Aceasi problema o am si eu in Constanta (banuiesc ca si tu la fel :) ). Ai rezolvat cumva aceasta problema?

#57
Icelemon

Icelemon

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 477
  • Înscris: 27.06.2006
salutare
o problema spinoasa pt mine
am un hidrofor care trage apa dintr-un bazin ~200l
bazinul este racordat la reteaua de apa a orasului
eu stau la casa, bazinul este in beci, hidroforul deasupra lui de unde trage apa si o distribuie prin PE de 3/4 la consumatori
problema este urmatoarea
apa calda menajera se face cu un instant pe gaze naturale
presiunea gazelor este direct proportionala cu presiunea apei si de aici problema
hidroforul cand ajunge la presiunea de 3 bar, declanseaza si se opreste, repornind dupa un timp (~2min.) si tot asa
acest ciclu de opriri porniri afecteaza direct sistemul de incalzire al instantului, provocand la iesire,
respectiv la dus, de exemplu, un lung sir de puseuri de apa calda respectiv rece sau călie in cel mai bun caz, de fiecare data cand acesta declanseaza la presiunea de 3 bari

cum as putea face sa nu mai am parte de aceste opriri/porniri ca sa am si eu apa calda constant cand fac dus ?

Edited by Icelemon, 07 January 2008 - 19:35.


#58
Connacht

Connacht

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 104
  • Înscris: 06.08.2007
Salut in primul rand sa ma scuzati daca s-a mai discutat acest aspect, in al 2-lea rand uitati problema mea:

- hidroforul nu mai merge si am aflat care este problema: presostatul

- una din tablitele cu pastile de contact s-a rupt si problema este daca pot sa o inlocuiesc, daca gasesc de undeva sa cumpar asa ceva pentru ca nu as vrea sa cumpar un hidrofor nou din lispa de bani, daca aveti idee de unde pot sa gasesc macar un presostat nou v-as fi foarte recunoscator, pana atunci nu am apa in casa, deci nici caldura, asta poate va mai impresioneaza desi daca nu am de unde cumpara presostat sau tablita cu pastile nu stiu cum m-ar putea ajuta.


Va multumesc

#59
s_tre_ss

s_tre_ss

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 18.07.2007
la multe magazine ar trebui sa gasesti  de la elecrtice la  instaltii dar mai sigur unde comercializeaza hidrofoare gasesti in general si piese de schimb  sincer nu stiu nu am facut asa ceva dar daca e ce cred eu ar fi posibil sa poti lega un fir pe direct si unul prin presostat dar e doar o parere

#60
Icelemon

Icelemon

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 477
  • Înscris: 27.06.2006
exact
la orice magazin care comercializeaza hidrofoare poti gasi presostate
ba chiar piese pt. ele
100% gasesti
tot ce trebuie sa faci e sa iesi din casa si sa cauti prin magazine
si eu folosesc hidrofor si stiu sigur ca magazinele de specialitate au exact ce-ti trebuie

#61
dandudgs

dandudgs

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 23.04.2007

View PostIcelemon, on Jan 7 2008, 19:32, said:

salutare
o problema spinoasa pt mine
am un hidrofor care trage apa dintr-un bazin ~200l
bazinul este racordat la reteaua de apa a orasului
eu stau la casa, bazinul este in beci, hidroforul deasupra lui de unde trage apa si o distribuie prin PE de 3/4 la consumatori
problema este urmatoarea
apa calda menajera se face cu un instant pe gaze naturale
presiunea gazelor este direct proportionala cu presiunea apei si de aici problema
hidroforul cand ajunge la presiunea de 3 bar, declanseaza si se opreste, repornind dupa un timp (~2min.) si tot asa
acest ciclu de opriri porniri afecteaza direct sistemul de incalzire al instantului, provocand la iesire,
respectiv la dus, de exemplu, un lung sir de puseuri de apa calda respectiv rece sau călie in cel mai bun caz, de fiecare data cand acesta declanseaza la presiunea de 3 bari

cum as putea face sa nu mai am parte de aceste opriri/porniri ca sa am si eu apa calda constant cand fac dus ?

Daca nu s-a comportat asa de cand l-ai cumparat, atunci e posibil ca intre timp sa fi pierdut din presiunea pernei de aer. Aceasta trebuie verificata periodic, cam o data la 6 luni, cu un manometru pentru aer. Trebuie respectate anumite conditii pentru asta. Ar mai putea fi de vina si supapa de sens, care daca nu inchide bine, permite trecerea apei inapoi in rezervorul de alimentare, ducand la scaderea presiunii din instalatie mai rapid
Daca nu se trage de aici problema, atunci ai putea sa maresti intervalul dintre presiunea de pornire si oprire din presostat.
Astept intrebari pentru lamuriri, daca e nevoie. Daca nu, succes!

#62
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 113,050
  • Înscris: 07.02.2003

View PostIcelemon, on Jan 7 2008, 19:32, said:

salutare
o problema spinoasa pt mine
am un hidrofor care trage apa dintr-un bazin ~200l
bazinul este racordat la reteaua de apa a orasului
eu stau la casa, bazinul este in beci, hidroforul deasupra lui de unde trage apa si o distribuie prin PE de 3/4 la consumatori
problema este urmatoarea
apa calda menajera se face cu un instant pe gaze naturale
presiunea gazelor este direct proportionala cu presiunea apei si de aici problema
hidroforul cand ajunge la presiunea de 3 bar, declanseaza si se opreste, repornind dupa un timp (~2min.) si tot asa
acest ciclu de opriri porniri afecteaza direct sistemul de incalzire al instantului, provocand la iesire,
respectiv la dus, de exemplu, un lung sir de puseuri de apa calda respectiv rece sau călie in cel mai bun caz, de fiecare data cand acesta declanseaza la presiunea de 3 bari
Problema este a incalzitorului, nu a hidroforului, care e normal sa mearga asa (histerzis) doar nu vrei sa platesti milioane la curent... Eu am setat presiunea la al meu in 2.2 minim (pornire) si 3 maxim (oprire), e perfect, urca lejer si la etaj, vasul de expansiune e de 100l, pompa Grundfoss 750W.
Revenind deci la incalzitor, acesta nu trebuie sa reguleze temperatura dupa presiune (ilogic) ci dupa senzorul de temperatura de pe iesire si senzorul de debit.

Edited by andreic, 23 January 2008 - 04:01.


#63
Icelemon

Icelemon

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 477
  • Înscris: 27.06.2006
am patit inevitabilul
supapa venturi a cedat in cele din urma
am fost cu el la garantie, au schimbat-o
am bagat 1 bar presiune in butelie la un service auto, la indemnul celor de la garantie
acum trebuie sa reglez presostatul fiindca am umblat la el inainte sa-l duc la garantie deorece nu se mai decupla din tensiune din cauza ca nu mai ajungea la presiunea respectiva
si nu stiu cum sa fac asta
cred ca o sa apelez la un specialist in domeniu

#64
AWY

AWY

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 21.06.2007
Am un hidrofor pe care il folosesc vara la fintina din curte pentru udat in gradina, spalat masina etc.

Ieri l-am prins pe copilul unor rude care erau la noi in vizita ca se juca la hidrofor la ventilul de la balonul din interiorul rezervorului de apa dind drumul la aer.
Dupa ce a plecat am masurat presiunea cu un manometru ( de la masina). Avea 1 atmosfera.

Va rog daca stie cineva sa imi spuna cite atmosfere ar trebui sa aiba.

#65
caldut

caldut

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,034
  • Înscris: 21.09.2007

View PostAWY, on Feb 26 2008, 21:01, said:

Am un hidrofor pe care il folosesc vara la fintina din curte pentru udat in gradina, spalat masina etc.

Ieri l-am prins pe copilul unor rude care erau la noi in vizita ca se juca la hidrofor la ventilul de la balonul din interiorul rezervorului de apa dind drumul la aer.
Dupa ce a plecat am masurat presiunea cu un manometru ( de la masina). Avea 1 atmosfera.

Va rog daca stie cineva sa imi spuna cite atmosfere ar trebui sa aiba.

cam 1,5 bar.

#66
ban

ban

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 453
  • Înscris: 26.02.2007
Am un put, in care apa este destul de la suprafata (7.4 m de la ghizd pana la fund, cred ca luciul e la mai putin 5m de la sol).
Asa ca am decis sa pun un hidrofor, pe care sa il ingrop langa put, sa nu inghete.
Am vazut la Praktiker unul care costa 2.7milioane, insa imi pun problema ce o sa se intâmple daca nu e folosit cateva saptamani. Casa fiind de vacanta, mi-e teama sa nu scoata apa cu rugina dupa o pauza de utilizare.
Am vazut si hidrofoare cu pompa de inox, dar sunt mai scumpe si nici nu am incredere ca nu e doar tabla cromata sau nichelata (ceea ce ar fi mult mai rau decat fonta).

Ce ziceti? Am dreptate sa ma tem ca o să scoata apă ruginită după o neutilizare lungă? Mai are cineva hidrofor la casa de vacanță?
Cele de inox sunt de calitate si incredere?

#67
predel

predel

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 25.12.2007
ajutor!!!!
nu-mi merge hidroforul.
l-am pus in functiune dupa instructiuni, presiunea aerului in vas 1,5bari, pompa amorsata, la pornire presiunea urca pana la 2,5 bari si ramane acolo pompa ramane in functiune la nesfarsit. cand deschid robinetul apa curge debitul este bun si constant, presiunea scade usor catre 1,5-2 bari.
asadar apa am insa presiunea indicata este scazuta si prin urmare si ca urmare presostatul nu decupleaza pompa care functioneaza continuu.
precizez ca este vorba de un BRACO cu ejector imersat. putul are luciul la 7,30 m fundul la 12m si ejectorul l-am scufundat la cam 11m.
ceva idei??

#68
Daco_Get

Daco_Get

    Green Members

  • Grup: Moderators
  • Posts: 46,285
  • Înscris: 30.01.2008

View Postpredel, on Mar 10 2008, 22:37, said:

ajutor!!!!
nu-mi merge hidroforul.
l-am pus in functiune dupa instructiuni, presiunea aerului in vas 1,5bari, pompa amorsata, la pornire presiunea urca pana la 2,5 bari si ramane acolo pompa ramane in functiune la nesfarsit. cand deschid robinetul apa curge debitul este bun si constant, presiunea scade usor catre 1,5-2 bari.
asadar apa am insa presiunea indicata este scazuta si prin urmare si ca urmare presostatul nu decupleaza pompa care functioneaza continuu.
precizez ca este vorba de un BRACO cu ejector imersat. putul are luciul la 7,30 m fundul la 12m si ejectorul l-am scufundat la cam 11m.
ceva idei??


Trebuie sa cobori presiunea maxima din presostat la 2, 5 de la cit este acum ca sa se opreasca motorul.

#69
godzila

godzila

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 56
  • Înscris: 23.04.2007
Pune o pompa submersibilă. E mai ieftin, mai comod. Pompele acelea submersibile italiene sunt din inox. Vezi că sunt pompe submersibile care funcționează în mod hidrofor și fără vas de expansiune. Scapi și de construcția acelui cămin îngropat pentru a pune hidroforul și nu mai vorbim și de izolarea termică a acestuia.

Attached Files



#70
ban

ban

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 453
  • Înscris: 26.02.2007

View Postgodzila, on Mar 14 2008, 22:14, said:

Pune o pompa submersibilă. E mai ieftin, mai comod. Pompele acelea submersibile italiene sunt din inox. Vezi că sunt pompe submersibile care funcționează în mod hidrofor și fără vas de expansiune. Scapi și de construcția acelui cămin îngropat pentru a pune hidroforul și nu mai vorbim și de izolarea termică a acestuia.
Adică porneste de fiecare dată când deschid robinetul? Detectează scăderea de presiune din țeavă si dă drumul?
Interesant.. nu e scumpă? Un hidrofor pleacă de la 270lei (fontă) și 350lei (inox).
La magazin cum o recunosc?

Pe tema cu fonta ... știe cineva dacă bagă rugină vreodată?

#71
s_tre_ss

s_tre_ss

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 18.07.2007
parerea mea  e daca te hotarasti pe hidrofor ia de fonta  si de rugina eu nu am auzit sa bage in apa pt ca stand mereu in apa nu prea formeaza interiorul  rugina

la celecu capac la motor de inox  pregateste-te sa schimbi mai des  capacul (inghet sau vibratii )ceea ce la fonta nu se intampla si

nu uita sa verifici presiunea in butelie mai des (opresti hidroforul scotand-ul din priza ,dai drumul la un consumator si apoi bagi presiune in valva de la fundul buteliei pana aj la o apmosfera si juma (maxim)  apoi inchizi cosumatorul si pornesti hidroforul  )

operatia asta o faci cam la 2 luni ca sa nu se sparga basica din butelie

#72
ban

ban

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 453
  • Înscris: 26.02.2007

View Posts_tre_ss, on Mar 16 2008, 20:03, said:

parerea mea  e daca te hotarasti pe hidrofor ia de fonta  si de rugina eu nu am auzit sa bage in apa pt ca stand mereu in apa nu prea formeaza interiorul  rugina
Asta era esența întrebării mele. Eu știu că fonta nu e prea ruginitoare, dar pe alocuri poate s-o facă. Tu vorbesti din experiență? E vorba de un hidrofor folosit intens, sau sporadic?

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate