Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Saltele de la Mobexpert

Sonda temperatura exterioara - cu...

SAME laser
 Utilizare silicon sanitar in exte...

Modalitatea corecta de a fiscaliz...

Formular 230 Asociatii

Definitia termenului de "neom...
 Ce banci folositi in UK?

Nati Badea, nepotism la privat

5 GHz merge cu intermitențe

Depistat pozitiv COVID-19
 Dilemele moderne ale femeilor...

Camera supraveghere video PNI Hou...

Adio plafonare tarife energie!

Alegere Electrician Autorizat ANR...
 

Pompe submersibile / Hidrofoare

* * * * * 3 votes
  • Please log in to reply
11075 replies to this topic

#3799
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008

View Postb44efs, on 29 aprilie 2014 - 11:52, said:

Inteleg ca presiunea depinde de diamerul tevii iar debitul de diametru iesirii din pompa. Este corect ce spun ?
Nu, nu este corect. Presiunea si debitul depind de ce stie pompa sa faca.

------
La pagina 209, ultimul post, @_bcristian_ a atasat un tabel cu pierderile de presiune si viteza apei, in functie de debit. (la el este direct in bar Posted Image) Este putin diferit fata de al meu ca si valori, dar nesemnificativ.


---------
La ce te referi cind spui grundfos basic3 ? Te referi cumva la hidrofoarele JPBasic ? Astea nu prea sunt bune pentru tine ca pot scoate apa de la un maxim 8 metri. Adica teava de admisie, de la pompa si pina la sorb, poate fi de maxim 8 metri si tu ai putul de 11 metri. Asa ca nu poti baga teava pina la fundul putului.
Eu (si banuiesc ca si Keta ) am inteles ca te referi la o pompa sumersibila. Pentru aplicatia ta este mult mai buna o sumersibila si doua plutitoare (senzori de nivel ) bagate in rezervor decit un hidrofor ca nu ai nevoie de vas de expansiune si alte chesti ca sa umpli un rezervor. Mult mai ieftin si mult mai simplu.

In momentul de fata cum controlezi nivelul apei din rezervor ?

#3800
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008
Acum am vazut ca am gresit. O sa reeditez cele 2 posturi ca sa nu se creeze confuzi. In tabelul meu pierderea era exprimata in metri si eu am gresit crezind ca este in bar. In final am scris numai prosti. Diferentele sunt imense avind in vedere ca 1 bar reprezinta de fapt 10 metri si nu 1 metru cum mi-a iesit mie. Ce bine ca se poate edita Posted Image

#3801
b44efs

b44efs

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 28.01.2010
Acum am inteles cu sta treaba cu presiunea si debitul.
Ai dreptate in legatura cu pompa Grudfos basic3, ai dreptate - nu e buna in cazul meu. As merge pe o pompa  wtx 2460 - 75...ce parere aveti ?
In momentul de fata controlul nivelului in bazin se face manual - pentru ca il umplu cu furtunul :). Acum incerc sa automatizez procesul.

Multumesc mult.

#3802
keta

keta

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,401
  • Înscris: 31.12.2007
E (prea ) buna. Are si consum mic.Din caracteristici reiese ca vei avea un debit cam de 2 mc/h la bazin.

#3803
tudor32

tudor32

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 971
  • Înscris: 19.11.2008
Referitor la aceasta pompa (wtx 2460 - 75) in specificatiile produsului scrie PUTERE MOTOR 0,5 kw, Putere electrica CONSUMATA 950 w! De ce este diferenta asta dintre puterea motorului si puterea consumata? Nu ar trebui sa fie egale?

#3804
icristianz

icristianz

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 21
  • Înscris: 20.06.2013
Buna Ziua ! Am un hidrofor cu ejector care merge o jumatate de ora ..baga presiune ..iar apoi nu mai baga deloc..Mentionez ca, capacul de la hidofor/pompa a fost spart cand a inghetat si l-am sudat ...este posibil datorita faptului ca nu l am sudat perfect sa prinda aer ..sau sa nu traga apa ? Multumesc !

#3805
LunaCrystal

LunaCrystal

    Clubbing is life!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,793
  • Înscris: 20.10.2006
Ce sa inteleg ca motorul se aude mergand dar nu baga apa sau nu mai porneste motorul ? Daca se aude mergand dar nu baga apa probabil e fie de la garnituri, fie de la sorb fie de la locurile unde a fost spart si sudat si prinde aer. Daca nu porneste deloc e termostatul de vina.

#3806
costea_nelu

costea_nelu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 369
  • Înscris: 24.11.2010
presostatul

#3807
CrazyJ0

CrazyJ0

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 25.11.2007
Salut.
Am o pompa Tricomserv jar 4x85. Am montat-o in sfarsit la presostat, care este setat din fabrica sa porneasca la 1.4 si sa opreasca la 2.8, doar ca mi se pare ca se simte prea tare scaderea de presiune pana la 1.4 si as vrea sa maresc presiunea de pornire. Imi poate spune cineva care e presiunea maxima pe care o pot seta, avand pompa respectiva, sau cum mi-ati recomanda sa setez presostatul...?
Multumesc.

#3808
keta

keta

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,401
  • Înscris: 31.12.2007
Se poate regla presostatuli prin actionarea asupra celor doua piulite de reglaj din interior. Cea de pe arcul mare regleaza presiunea maxima de oprire, iar cea mica realizeaza diferenta de presiune de pornire intre maxim si minim. piulita mare stransa creste presiunea, iar cea mica stransa creste diferenta de presiune intre pornire oprire. reglajele sunt dependente unul de celalalt, faci mai multe incercari.

#3809
mihaibbb

mihaibbb

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 05.09.2011

View PostCrazyJ0, on 03 mai 2014 - 06:40, said:

Salut.
Am o pompa Tricomserv jar 4x85. Am montat-o in sfarsit la presostat, care este setat din fabrica sa porneasca la 1.4 si sa opreasca la 2.8, doar ca mi se pare ca se simte prea tare scaderea de presiune pana la 1.4 si as vrea sa maresc presiunea de pornire. Imi poate spune cineva care e presiunea maxima pe care o pot seta, avand pompa respectiva, sau cum mi-ati recomanda sa setez presostatul...?
Multumesc.
Presupunand ca stiti cum trebuie reglat presostatul, recomand un reglaj de bun simt 2,2bar plecare-3,2 bar oprire. In momentul de fata nu va deranjeaza oprirea la 2,8 bar ci pornirea la 1,4bar care daca o luam logic este situata sub presiunea de preancarcare (din fabrica) a vasului de expansiue 1,5 bar  (daca este Varem de la Romstal este si mai grav are 2 bar). Si inca un secret in cazul incare aveti 1,5bar in vas ridicati la 1,9bar. Faceti acest reglaj si dusul va fi OK! Bafta!

#3810
mihaibbb

mihaibbb

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 05.09.2011

View Posticristianz, on 02 mai 2014 - 08:57, said:

Buna Ziua ! Am un hidrofor cu ejector care merge o jumatate de ora ..baga presiune ..iar apoi nu mai baga deloc..Mentionez ca, capacul de la hidofor/pompa a fost spart cand a inghetat si l-am sudat ...este posibil datorita faptului ca nu l am sudat perfect sa prinda aer ..sau sa nu traga apa ? Multumesc !
Nu avem prea multe detalii.
Daca pompa functioneaza si este oprita de preostat la o presiune presetata, iar cand porneste nu mai baga presiune inseamna ca este dezamorsata:(2 variante)
- sorbul nu mai tine apa si pompa porneste cu coloana goala
- pompa se goleste de apa daporita sudurii care nu tine
Verificacare: opriti pompa cu robinetul pe refulare inchis (sub presiune) si vedeti daca arunca apa pe la sudura, daca nu si totusi presiune pe manometru scade, este de la sorb.

Daca pompa functioneaza 1/2 ora si se opreste singura nu din presostat, este o problema electrica, oprirea se face din termic.
Bafta!

#3811
Skeletu

Skeletu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 73
  • Înscris: 17.01.2008
Va mai deranjez si eu cu o intrebare, are cineva idee cat de fiabila este o pompa submersibila Gaqua QD2-45/9-1.1 (parametri pe hartie fiind 80L/min, 10 bari, 1,1kW)?
As vrea sa o cumpar ca pompa de rezerva, in caz ca iar imi pica Omnigena SKM 150-ul actual.

Mi s-a spus ca acea QD2 este o pompa fara condensator. E ok, nu e ok?
Nu stiu ce face acel condensator, de aceea intreb daca o pompa fara condensator (din fabricatie) ar trebui sa fie la fel de fiabila ca una cu condensator?

#3812
panoramic66

panoramic66

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,444
  • Înscris: 14.02.2011

View PostSkeletu, on 06 mai 2014 - 13:24, said:

...
Mi s-a spus ca acea QD2 este o pompa fara condensator. E ok, nu e ok?
Nu stiu ce face acel condensator, de aceea intreb daca o pompa fara condensator (din fabricatie) ar trebui sa fie la fel de fiabila ca una cu condensator?

.... adica pompa are motor fara condensatorul incorporat. Cel care face legaturile electrice trebuie sa prevada condensatorul de pornire in tablou de comanda a pompei, vei avea 4 fire: maro/rosu-faza, albastru-nul, galben/verde-impamintare, si cel negru se inseriaza condensatorul de pornire cu alimentare din buton/contactor pe faza.
Lipsa condensatorului in corpul pompei nu are nicio treaba cu fiabilitatea. Esti mai castigat in cazul defectarii/uscarii condensatorului prin schimbarea rapida fara a scoate pompa din put si o "dezmembrezi".

Edited by panoramic66, 06 May 2014 - 13:54.


#3813
Skeletu

Skeletu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 73
  • Înscris: 17.01.2008
Pompa respectiva nu are nici tablou de comanda (adica nu are cutie din aia cu buton), vine doar cu cablu electric cu 3 fire.
Baietasul de la magazin mi-a zis ca pur si simplu conectez firele la presostat si gata. E corect asa?

#3814
panoramic66

panoramic66

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,444
  • Înscris: 14.02.2011

View PostSkeletu, on 06 mai 2014 - 13:54, said:

... vine doar cu cablu electric cu 3 fire.
...
Daca motorul este alimentat  la ~220V si are 3 fire (F, N, PE) in corpul pompei in mod cert vei avea un condensator de pornire.
Pe statorul motorului electric ai o infasurare alimentata prin condensator care ajuta rotorul sa-l pornesca, ii da sensul de rotatie a rotorului ... si atat.

Edited by panoramic66, 06 May 2014 - 14:07.


#3815
Skeletu

Skeletu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 73
  • Înscris: 17.01.2008
Deci mai este nevoie de panou separat de comanda sau pur si simplu atasez firele direct la presostat si bag in priza, dupa cum sugereaza vanzatorul?

#3816
panoramic66

panoramic66

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,444
  • Înscris: 14.02.2011

View PostSkeletu, on 06 mai 2014 - 13:54, said:

...
Baietasul de la magazin mi-a zis ca pur si simplu ...
Cred ca "Baietasul de la magazin" te-a dus in eroare ... cere-i cartea pompei si cauta schema electrica de alimentare.

Edited by panoramic66, 06 May 2014 - 14:13.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate