Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Proxy error

Samsung Galaxy Watch5 / Watch5 Pro

Problema instalare windows 10
 Kia Sportage - pareri

Procesul Microsoft Edge repornest...

Recomandare caști open earbu...

Lanterna in 3 trepte
 Husa saltea temperatura spalare

Viteza scazuta extern digi Fiberl...

Recomandare placa de baza, proces...

Unde pot gasi informații despre u...
 Mac Shortcuts

Dureri de cap dupa ceas

Transport alternativ - de ce doar...

Izolatie fonica dormitor apartament
 

Pompe submersibile / Hidrofoare

* * * * * 3 votes
  • Please log in to reply
11069 replies to this topic

#3763
_bcristian_

_bcristian_

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,110
  • Înscris: 31.12.2006
O sa fie debitul ceva mai mic decat pe teava de 1'', dar altfel merge - dpdv al pompei e ca si cum ar pompa la o inaltime mai mare.

#3764
spik1

spik1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,634
  • Înscris: 12.08.2012

 kpk1, on 16 aprilie 2014 - 14:36, said:

Dintr-o eroare am tras o teava PEHD de 20m de 3/4 (25mm) pentru legatura intre pompa submersibila si instalatia hidrofor. Eroarea vine de la faptul ca ar fi fost recomandat 1" (32mm).
Functioneaza normal o pompa in sistem hidrofor la acest diametru pe aceasta distanta ?
Ca sa eviti orice problema ( "gatuirea" pompei), ar fi bine sa bagi de la pompa 2 m de teava de 1" si continui cu cea de 3/4.

Edited by spik1, 16 April 2014 - 17:39.


#3765
LORISILIVIU

LORISILIVIU

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 489
  • Înscris: 19.09.2011
Am si eu o intrebare tot cu dimensiunea tevilor. Din pompa imi iese 1"1/4. Pot sa ma reduc la 1" la iesirea din ea? Ca sa vin cu teava de 32 pina in camera tehnica? Apoi, nu gasesc filtre, cele dinaintea presostatului decit cu 3/4. Trebuie iar sa ma reduc. E ok ?

#3766
_bcristian_

_bcristian_

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,110
  • Înscris: 31.12.2006
Vezi in fisierul atasat tabelul cu pierderile de presiune in functie de diametrul tevii si debit - valorile date sunt pt 100 m, se calculeaza proportional pt lungimi arbitrare.

Attached File  Pierderi de presiune si viteza apei.pdf   107.73K   105 downloads

Edited by _bcristian_, 17 April 2014 - 10:49.


#3767
LORISILIVIU

LORISILIVIU

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 489
  • Înscris: 19.09.2011
Multumesc mult.

#3768
spik1

spik1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,634
  • Înscris: 12.08.2012

 LORISILIVIU, on 17 aprilie 2014 - 07:55, said:

Am si eu o intrebare tot cu dimensiunea tevilor. Din pompa imi iese 1"1/4. Pot sa ma reduc la 1" la iesirea din ea? Ca sa vin cu teava de 32 pina in camera tehnica? Apoi, nu gasesc filtre, cele dinaintea presostatului decit cu 3/4. Trebuie iar sa ma reduc. E ok ?

la fel, recomand cativa m de teava recomandata pt. pompa si apoi continuati cu ce vreti.

#3769
LORISILIVIU

LORISILIVIU

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 489
  • Înscris: 19.09.2011
O sa merg atunci cu teava de 40 de la pompa pina in camera tehnica si ma reduc la 1 tol inainte de filtre. La iesirea din pompa supapa de sens parca, nu? Multumesc mult domnilor. Sarbatori fericite !!!!

#3770
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008
Ar trebui sa aiba pompa supapa de sens incorporata in ea. Asa ca nu mai trebuie sa cumperi alta.

Ai gasit pina la urma filtru borcan de 1" ?

#3771
LORISILIVIU

LORISILIVIU

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 489
  • Înscris: 19.09.2011
Am gasit... Luasem unul cu doua filtre, adicatelea corp comun. A trebuit sa iau 2 separate. Un niplu si niste teflon... Asta e. Multumesc mult florin. Cu apa am cam terminat. Luate toate, si boilerul si pompa. De acum tr sa ma hotarasc la centrala.

#3772
Skeletu

Skeletu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 73
  • Înscris: 17.01.2008
Legat tot de supapa de sens, dupa ce mi s-a stricat pompa submersibila si s-au chinuit vreo 4 oameni sa o scoata de la adancimea de 43 metri (greutatea pompei plus greutatea tevii si a coloanei de apa), instalatorul a decis sa elimine supapa de sens montata initial chiar la iesirea din pompa. Acum acea supapa este montata la suprafata, inainte de intrarea in bazinul hidrofor.

Am observat dupa aceasta schimbare ca la pornirea pompei dureaza 3-4 secunde pana sa ajunga apa sus, in rezervor, semn ca intr-adevar se goleste coloana de apa dupa fiecare oprire a pompei (Omnigena 4SKM150).
Cat de tare dauneaza acest lucru pompei? Imi permit sa pastrez configuratia actuala sau risc sa cedeze pompa mult mai repede?

#3773
keta

keta

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,397
  • Înscris: 31.12.2007
In regim hidrofor pompa porneste in cicluri repetate si in mod sigur nu-i face bine sa reporneasca atunci cand se goleste coloana de apa in sensul ca poate in aceasta perioada paletele pompei pot fi antrenate in sens invers de scurgerea apei din instalatie , iar socul generat la pornire nu cred ca-i face bine, plus ca s-ar putea sa ai apa cu aer (sifon) desi in mod normal fiind totul etans nu ar avea pe unde sa traga aer.
Ar trebui lasata asa cum a gandit-o producatorul.

#3774
Skeletu

Skeletu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 73
  • Înscris: 17.01.2008
Supapa imediat dupa iesirea din pompa mi-a montat-o un alt instalator, acum vreun an.
De curand am schimbat pompa, dar si instalatorul, iar cel nou a montat-o sus, dupa cum am povestit, ca sa fie mai usor de scos pompa la nevoie.
Deci fiecare cu parerea/metoda lui, nu stiu cine are dreptate, de asta am zis sa mai cer pareri in plus aici pe forum.

Aer nu am sesizat la robinete, iar producatorul pompei nu stiu cum recomanda fiindca nu am gasit documentatie pe net.
De gandit probabil n-au gandit nici ei prea mult, altfel ma gandesc ca ar fi incorporat o supapa direct in pompa, sa fie siguri.

#3775
danvlas

danvlas

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,118
  • Înscris: 04.06.2009

 LORISILIVIU, on 12 aprilie 2014 - 21:07, said:

Anexez schema dupa care m.am ghidat. E ok?
3. In acest moment achizitionata o pompa JAR 35 (am supradimensionat.o intelegind ca la folosirea acestor tip de pompe in sistem hidrofor asa trebuie), o baterie de filtre cu iesire de 1" cu filtru de polipropilena (grosier 10 microni) si bumbac (fin 5 microni), presostat mecanic cu piesa cu 5 cai, un manometru fara prea mari pretentii, vas de expansiune de 50 l... si cam atit.

Mai trebuie supapa de sens.

#3776
spik1

spik1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,634
  • Înscris: 12.08.2012

 Skeletu, on 22 aprilie 2014 - 11:28, said:

Supapa imediat dupa iesirea din pompa mi-a montat-o un alt instalator, acum vreun an.
De curand am schimbat pompa, dar si instalatorul, iar cel nou a montat-o sus, dupa cum am povestit, ca sa fie mai usor de scos pompa la nevoie.
Deci fiecare cu parerea/metoda lui, nu stiu cine are dreptate, de asta am zis sa mai cer pareri in plus aici pe forum.

Aer nu am sesizat la robinete, iar producatorul pompei nu stiu cum recomanda fiindca nu am gasit documentatie pe net.
De gandit probabil n-au gandit nici ei prea mult, altfel ma gandesc ca ar fi incorporat o supapa direct in pompa, sa fie siguri.

Eu nu stiu de pompe cu supape de sens incorporate. Supapa o pune fiecare dupa cum are nevoie, daar este logic sa se puna la iesirea din pompa pentru evitarea uzurii in plus datorate efortului de a reface coloana de apa de fiecare data cand este pornita (cazul hidroforului). Eu, de exemplu, folosesc o pompa sumersibila ce o folosesc la udarea gradinii, spalat auto, etc... vara ii pun supapa ca sa nu mai fie nevoie, de fiecare data, sa impinga apa pe teava pana sus...iarna scot supapa ca sa nu inghete apa pe teava !

Edited by spik1, 22 April 2014 - 19:05.


#3777
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008
Eu unul nu am auzit pina acum ca ar exista pompe sumersibile pentru apa menajera care sa NU aiba supapa incorporata (deci supapa de sens montata de producator). Pina si alea cumparate de la rusi din piata, cele cu "vibrator" au supapa de sens incorporata. Adica alea la 100 ron negociabil.

Doar pompele pentru ape uzate nu au supapa si nici astea nu toate (adica pompele cu care scoti mizeria din fosa)

-----
Nu stiu ce pompe va cumparati voi de ziceti ca nu au supapa de sens incorporata. (sau cine citeste manualul, sau ce instalatori gasiti sa va monteze pompa)

--------
@Skeletu, uite o pagina de net slovaca, unde gasesti o pompa SKM facuta de Omnigena Polonia, tradusa de google (pagina). Daca dai un clik pe "specificatii" o sa vezi ca acolo scrie destul de clara:
"Beneficii pompa Omnigena SKM 100:
pompa are o supapă de sens încorporată
pol de inducție 2850ot/min motorului. este fabricat din oțel inoxidabil
motor răcit cu ulei mineral
lagărelor motorului sunt auto-lubrifiere
etanșare mecanică este realizat din grafit
"

Din prima ai aflat ca pompa are supapa de sens incorporata. Ai putea si sa citesti manualul primit odata cu pompa, ca sa constati acelasi lucru. (eu zic sa schimbi inca odata instalatorul)

Nu am gasit manual original niciunde, nici macar pe Omnigena.pl , ca pe ala il atasam.

#3778
spik1

spik1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,634
  • Înscris: 12.08.2012
Eu, unul, am montat mai multe pompe submersibile (pt. ape curate), dar nici una nu "tinea" apa ! Pompe de la 100 lei pana la 800 lei. Asta nu inseamna ca n-or fi, da' n-am dat eu de ele ! Posted Image  Si unde are acea supapa de sens ? Supapele se mai strica...ce faci , arunci pompa ?!

#3779
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008
@spik1, sa sti ca daca ma ginesc mai bine, imi aduc aminte ca am reparat odata o pompa ce nu avea clapeta de sens. Asa ca ai dreptate, nu toate au clapeta de sens. Insa pompa respectiva era una cu paleta gen paleta de hidrofor. Pompe care ca si constructie aduc mai mult a pompe de ape uzate si drenaj. Cum ar fi in pozele urmatoare:

Attached File  pompa_submersibila_fgc.jpg   6.45K   13 downloads Attached File  TrCtXpzHJFU19i4L.jpeg   42.71K   20 downloads

In schimb modelele ce seamana cu poza urmatoare, le-am vazut cu supapa de sens incorporata:
Attached File  pompa-submersibila-cu-surub-jar-4-x85-.jpg   34K   24 downloads

Pina si modelul urmator are supapa de sens
Attached File  pompa-apa-stern-gp3800a-300w_13213_1_1330885713.jpg   50.14K   23 downloads

#3780
_bcristian_

_bcristian_

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,110
  • Înscris: 31.12.2006
Alea chinezesti (cu care am avut eu de-a face cel putin) in general nu au supapa de sens incorporata, si as zice ca e un lucru bun, pentru ca lasa posibilitatea alegerii.
In mod normal supapa de sens montata imediat dupa pompa este f necesara la instalatiile permanente in regim hidrofor, altfel este f usor de stricat pompa daca porneste in timp ce coboara coloana de apa.
Dar sunt si cazuri in care e mai bine fara, ca de exemplu cand pompa e folosita pentru a scoate apa in galeata sau altceva, pentru a nu ingheta teava iarna.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate