Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Unde gasesc Word Viewer 2003 Serv...

Radiere masina care nu a fost inm...

Poate un motor acționa ca sa...
 La multi ani @Mike1alike!

La multi ani @danghetau!

Golf IV sau Mini Cooper R50

Cum sa trec peste prima mea relat...
 Schema amplificator Awaline - ILX...

This app can not run on pc

Caut apartament cu 3 camere Pta R...

Emisiuni pentru tineri in Romania...
 Reviste pentru tineri in Romania ...

Achizitie televizor Philips 43PUS...

Cum se numesc aceste mici parti d...

Foișor dimensiune stalpi
 

Pompe submersibile / Hidrofoare

* * * * * 3 votes
  • Please log in to reply
11055 replies to this topic

#3727
Skeletu

Skeletu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 73
  • Înscris: 17.01.2008
Va salut! Am o configuratie nefericita de pompa submersibila (Omnigena 4SKM150), vas hidrofor de 100L cu presostat si sistem de irigatii cu aspersoare.

Aspersoarele sunt legate la iesirea din vasul hidrofor, pratic s-a folosit un T de 1 tol pentru a ramifica circuitul initial, acum o teava se duce catre casa, iar in partea opusa catre sistemul de irigat.

Problema este ca, desi presostatul e reglat intre 3 bari minim si 5 bari maxim, cand pornesc aspersoarele presiunea scade brusc de la 5 bari la 2 bari si se stabilizeaza la 1,5 bari in mers continuu al pompei, presiune insuficienta ca sa acopere toata zona de udat.

Ce modificari ar trebui sa fac pentru a avea macar 3 bari catre aspersoare si 40L pe minut cat scot ele?

Cateva date in plus: pompa submersibila este de 10 bari si 40 sau 50L/min (nu mai retin exact), bagata acum la 43m adancime, intr-un foraj de 50m adancime.
Luciul apei masurat anul trecut era undeva la 22m, acum dupa iarna probabil ca nu mai e acelasi.
Traseul catre aspersoare este facut cu teava de 1 tol, teava care vine de la pompa in vasul hidrofor este tot de 1 tol, iar pe racordul cu 5 cai scrie 1" - 1/4".

#3728
keta

keta

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,394
  • Înscris: 31.12.2007
A mers vreodata corect de cand ai montat ansamblul ?
Pe caracteristica pompei nu vad cum ar putea sa mearga la ceea ce vrei tu. La adancimea de 43 m unde este pompa nu poate furniza mai mult de 25l/min , hai maxim 30. Incearca sa faci udarea pe zone ca sa reduci din debitul aspersoarelor, sau daca ai posibilitatea schimba diuzele la aspersoare cu unele de consum mai mic.

Attached Files


Edited by keta, 30 March 2014 - 12:28.


#3729
Skeletu

Skeletu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 73
  • Înscris: 17.01.2008
In regim hidrofor a mers perfect de anul trecut.
Dar sistemul de aspersoare e montat recent, acum cateva zile si niciodata nu a mers corect.

M-am bazat ca cei care au tras tevile prin pamant si au pus aspersoarele vor stii sa-si calculeze corect ce si cat au nevoie, in functie de configuratia pe care o aveam deja.
Curtea e mare, sunt deja 4 zone definite care uda pe rand, fiecare zona avand caracteristica de 40L/min pe care am mentionat-o.

Un SKM200 ar fi oare mai eficient ?

Edited by Skeletu, 30 March 2014 - 12:40.


#3730
keta

keta

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,394
  • Înscris: 31.12.2007
Am inteles ca pompa a mers perfect in regim hidrofor pentru consumul casnic. Este corect pentru ca la consumul casnic nu vei avea niciodata cerere de mai mult de 10 l/min.

In cazul tau in particular as face asta : Un bazin de stocare de 1000 litri ingropat sau aparent care sa preia si apele pluviale , si de acolo cu o  alta pompa faci irigarea.

#3731
Skeletu

Skeletu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 73
  • Înscris: 17.01.2008
M-am gandit si la varianta asta, dar speram intr-o solutie mai simpla/rapida.
O sa incerc intai variata cu alte duze la aspersoare, de consum mai mic, poate reusesc sa gasesc o combinatie eficienta.

Varianta cu o pompa submersibila ceva mai capabila ca debit la aceeasi adancime ar fi si ea o solutie?
Cu alte cuvinte, ca sa inteleg mai bine, problema actuala e stric cauzata de debitul maxim al pompei actuale la adancimea de 43m?

#3732
spik1

spik1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,634
  • Înscris: 12.08.2012
Cel mai corect este cu un bazin de stocare la suprafata. Apa nu va fi rece si pompa nu va lucra din greu. Eu am vazut la "case mari" asa ceva si irigau numai gazon si gradini cu flori.

#3733
NAN

NAN

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 04.09.2005
Buna ziua.Vreau sa achizitionez pompa Bosna Lg Taifun2 de pe lagala.ro.Stie careva detalii despre acest magazin situat in jud. Ilfov in complexul comercial Doraly, pavilion P7, stand F24. E 100% originala pompa la acest magazin? Multumesc.Astept raspunsurile dvs.Sper sa nu se considere reclama. Imi cer scuze daca am scris prea multe detalii.

Edited by NAN, 31 March 2014 - 17:06.


#3734
linc73

linc73

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,445
  • Înscris: 05.03.2009

View PostNAN, on 31 martie 2014 - 17:02, said:

Buna ziua.Vreau sa achizitionez pompa Bosna Lg Taifun2 de pe lagala.ro.Stie careva detalii despre acest magazin situat in jud. Ilfov in complexul comercial Doraly, pavilion P7, stand F24. E 100% originala pompa la acest magazin? Multumesc.Astept raspunsurile dvs.Sper sa nu se considere reclama. Imi cer scuze daca am scris prea multe detalii.

Sal,

nici sa nu te gandesti. Eu am patit-o cu hotii aia moldoveni,.... ai grija mare ca-ti pierzi banii si neuronii daca nu te dai la ei.

Te rog sa dai un search " taifun 2 in acest subiect " si o sa vezi parerile mele sincere despre pompa, dar mai ales despre moldovenii din acel magazin ...

Vezi posturile din 13 Mai 2013; 18 August; 2 Septembrie; dar mai ales 31 August ora 18:24

Recomandare - daca tot te hotarasti asupra pompei, ... vezi ca au un " formular " ce zic ca ar fi garantia ( sa-l ceri la cumparare, sa-l completeze cu toate datele, sa verifici datele cu mare atentie pt. ca nu stiu sa scrie in romaneste si la revenire nu o sa ia in considerare cele scrise ) . Grija mare ca nu vor sa-ti dea factura si chitanta.
Eu am avut mare noroc ca la cumparare am cerut factura, altfel nu-mi mai vedeam banii in veci ... oricum i-am recuperat doar cand i-am anuntat ca am sa chem politia si OPC-ul pt. ca nu-mi asigura garantia si ca nu ies din magazinul lor pana nu-mi dau banii inapoi- si asta o spuneam in gura mare de se stransese lumea ca la urs ...

Concluzia ar fi ca pompa ar fi buna, dar doar daca ar fi originala ! Grija mare macar suruburile sa fie din inox, ca altfel patesti ca mine , se reteaza si o rupi in fericire .
Respect

Edited by linc73, 31 March 2014 - 17:53.


#3735
NAN

NAN

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 04.09.2005
linc73 multumesc frumos pt. sfaturi.Eu sunt din Oradea si vroiam sa mi-o trimita prin curier,deci cu facturile,garantiile probabil era un semn de intrebare. Am sa incerc si pe okazii , am vazut ca este si-acolo.

Edited by NAN, 31 March 2014 - 17:59.


#3736
manowar27

manowar27

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 48
  • Înscris: 18.04.2005
Salut!

Am si eu o problema cu un hidrofor si nu prea stiu de unde sa pornesc(incepator in domeniu)...

Hidroforul a functionat pana cand a crapat rezervorul (50l).
Azi am schimbat rezervorul si am urmatoarea problema:

Pompa porneste cand este bagata in priza si duce presiunea pana la aprox. 2,4 atm, apoi se opreste.
Daca pornesc consumatorii presiunea scade pana aproape de 1,5 atm si apoi se aude un zgomot ciudat(un fel de galgit :)) si presiunea scade brusc catre 0. Pompa porneste foarte tarziu, daca porneste.

Se simte un miros de plastic ars din zona motorului.

Am schimbat presostatul si la fel se manifesta.

Se pare ca pompa/motorul, desi primeste tensiune nu porneste intotdeauna si atunci apare mirosul de plastic incins si motorul se incinge (masurat tensiunea pe iesirea din presostat).

Nu am verificat presiunea aerului din noul bazin (se vand cu presiunea facuta??). Am inteles ca ar trebui sa aiba 1.5 atm. Maine o sa verific.

Daca cineva cu mai multa experinta poata daca ceva sugestii, ii multumesc.

#3737
keta

keta

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,394
  • Înscris: 31.12.2007
Verifica condensatorul pompei.

#3738
Gigi-Marian

Gigi-Marian

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 04.04.2014
Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu instructiuni pentru a schimba simeringul la o pompa sumersibila QDX1.5-32.
Multumesc.

#3739
danny_nt

danny_nt

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 155
  • Înscris: 22.10.2003
Buna seara,
Am o problema si m-ar ajuta cateva sfaturi.
Alimentarea cu apa, o avem dintr-o fantana cu un sistem de pompa presostat si rezervor (cred ca hidrofor se cheama ansamblul). La un moment dat presostatul a cedat si desi l-am inlocuit cu unul identic nu mai functioneaza la fel.
Acum presiunea variaza foarte mult, merge in hopuri sa zic asa, iar acest lucru se observa si la centrala care porneste si se opreste la aproximativ 30 de secunde dar banuiesc ca nici pompa din fantana nu o duce prea bine(Deja am avut o interventie la centrala, nu stiu daca din cauza acestor variatii de presiune dar nici nu vreau sa mai stau prea mult asa).
Suntem mai multe familii conectate aici dar ceilalti nu par foarte deranjati de acest lucru si nu vor sa facem nimic sa schimbam situatia am incercat sa le explic ca nu e normal si trebuie cumva sa remediem dar nu se agita nimeni.
Eu am doua optiuni:
- fie sa ma conectez la reteaua de apa a orasului, cu niste costuri oarecum mari, trebuie trasa conducta din strada si vecinii nu vor iar individual cred ca ma ajunge cam mult lucrarea.
- fie zic eu, sa-mi mai pun un hidrofor cu un rezervor de 25-50 de litri in casa, undeva inainte de centrala, dar in cazul in care se defecteaza pompa din fantana banuiesc ca nici hidroforul meu nu poate trage apa singur.
As vrea sa am o idee generala inainte sa vorbesc cu un instalator ce e mai bine de facut.
Ideea e ca vreau sa fiu independent, pentru ca vad ca la comun nu e mare veselie. Desi acum costurile cu apa sunt foarte mici, costa efectiv doar curentul folosit de pompa.

Edited by danny_nt, 05 April 2014 - 22:00.


#3740
keta

keta

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,394
  • Înscris: 31.12.2007
Un sistem hidrofor idependent cu pompa submersibila (daca mai intra langa cealalta)

#3741
danny_nt

danny_nt

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 155
  • Înscris: 22.10.2003

View Postketa, on 06 aprilie 2014 - 07:16, said:

Un sistem hidrofor idependent cu pompa submersibila (daca mai intra langa cealalta)
Foarte buna idee, multumesc. O sa caut un specialist sa imi faca un necesar+manopera.

#3742
bismarclord

bismarclord

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 25.02.2014
sal. ma poate ajuta si pe mine cineva in vederea modificarii unei pompe cu ejector de mare adancime.vreau sa o folosesc la mica adancime si nu stiu cum sa lega ejectorul sau daca sa il mai pun sau cum il pun.

#3743
bogdan19711

bogdan19711

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 08.02.2012
Salut la toata lumea,
Poate ma puteti ajuta intr-o problema. Am citit destule pagini si am remarcat ca sunt destui cunoscatori si mai ales bine intentionati.
Am un hidrofor Grundfos MQ3 - 45. Este montat din 2011 septembrie. Pana acum nu am avut probleme cu el.
De cateva zile insa, se opreste in timp ce functioneaza ( mai exact s-a oprit de 3 ori ). Se aprinde ledul de la " Alarm " dupa care apas butonul de pe consola si intra in Auto Reset.
Dupa 30 minute incepe sa mearga, functioneaza iar o perioada si intra din nou in protectie, cred, se aprinde iar ledul Alarm si tot asa.
M-am uitat in manual si acolo spune ca se poate intampla acest fenomen daca : functioneaza fara apa ( nu este cazul deoarece am o pompa in put pentru backup si ea functioneaza ), supraincalzirea motorului, porniri dese, temperaturi ridicate etc.
Problema este ca am sunat la la 2 firme de service care sunt date de ei pe site si cei de acolo nu m-au lamurit. Unul din ei chiar mi-a spus ca ei nu au fac pana acum service pentru acest gen de hidrofor. Ori au vandut prea putine cei de la Grundfos ori sunt foarte bune si am eu ghinion.

Daca cineva s-a lovit de aceasta problema sau stie sa-mi spuna ceva de acest hidrofor...
Va multumesc

#3744
keta

keta

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,394
  • Înscris: 31.12.2007
Este posibil sa ramana fara apa. Trebuie verificat daca in momentul in care se aprinde becul de alarma sorbul este complet scufundat. Faptul ca reporneste deabia dupa 30 min ma face sa cred ca si protectia termica se activeaza. Cel mai bine este sa mergi cu el la service.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate