Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Ajutor pentru refugiatii ucraineni

Info Coronavirus/Vaccin vs. Fake News

Cum gasesc anunturi imobiliare di...

Amenajare teren 2000mp - proiect ...
 Telefon de pe OLX

Sfat daca pot sa fac RCA

Marvel Studios' Thor: Love an...

Saltea + topper cu fermoar?
 Probleme incepere act sexual

Coreea de Nord are peste 1 milion...

recomandare placa video

Ulceratie supurativa canal anal
 Ungaria

Face retouching

Antena CB PNI ML90, 26-30MHz, 71 ...

DooGee S60
 

Pompe submersibile / Hidrofoare

* * * * * 3 votes
  • Please log in to reply
10924 replies to this topic

#37
Shoby007

Shoby007

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 175
  • Înscris: 09.05.2005

View Postkikina, on Jul 28 2006, 12:22, said:

Intrebare pt.cunoscatori!Am probleme cu presiunea RAJA,de schimbat tzeava e exclus,ca abea au asfaltat strada si nu cred ca merita sa le dau multzi milioni,mai bine imi fac fantana!stau la casa si pana fac fantana ma gandeam sa pun un hidrofor!Merge,unde sa-l montez?Casa e in forma de U pe-o latura e centrala!Problema cea mai mare e ca facem dusuri scotziene la greu,centrala are si ea ceva impotriva!Deci, ar rezolva un hidrofor aceasta problema?Unde sa-l montez in camin sau in beci(pe latura unde am centrala)?Citzi litri,caracteristici?(vreau cam multe!!? :naughty: )Multzumesc!

Cum adica "pana faci fantana pui hidrofor"? Ce probleme ai tu?

#38
kikina

kikina

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 378
  • Înscris: 23.01.2006

View PostShoby007, on Jul 28 2006, 15:09, said:

Cum adica "pana faci fantana pui hidrofor"? Ce probleme ai tu?


    Ce nu intzelegi?!Deci, nu am presiune la apa ce vine de la ApaNova sau cum se spune in fiecare judetz in cazul meu RAJA si foarte des aprox. la o saptamana opresc si apa!Centrala da rateuri cand nu are presiune,nu da apa calda!Ma gandeam ca poate un hidrofor ar rezolva situatzia !O sa-mi fac si fantana sa nu mai depind de ei dar,am alte prioritazi!

#39
Ana_Karr

Ana_Karr

    Ana

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,500
  • Înscris: 06.04.2005
Cautam un hidrofor care sa serveasca o casa P+1, cu 3 bai si bucatarie.
Putul are 16 m adancime.
Am inteles din ce ati scris aici ca trebuie sa ne ferim de italienisme . De ce ? Sunt probleme ? Se strica ?
Inca o nelamurire . Stiu ca hidrofoarele au si rezervoare (mai mici sau mai mari). In cazul in care ramanem fara curent, putem folosi apa ramasa in rezervor ? Adica fara curent, la bai, mai curge,  apa din rezervorul hidroforului, sau din boilere  (pana se termina) ?

Am fost in Valea Cascadelor, si am gasit un hidrofor italienesc la 12 milioane. Crystal. Aspira de la 30 m, are un rezervor de 60 l, nu mai stiu debitul pe minut ... Si are garantie 2 ani . Ce probleme am putea intampina cu acest hidrofor ?
Sau ce hidrofor recomandati, care sa fie bun pt necesitatile noastre ? Nu vrem sa scada presiunea (sau nu cu mult), chiar daca folosim simultan toate grupurile sanitare de ex.

#40
sylwer

sylwer

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 14.10.2004

View Postcercelus, on Jul 14 2006, 09:15, said:

Saluatare! Stie cineva ce echipamente sau ce combinatie de echipamente se poate folosi pentru a scoate apa dintr-o fantana (put) cu adancimea de 40 de metri? Si sa asigure si o presiune buna pe teava?... Multumesc mult pentru eventualele solutii!... Multumesc mult!


Daca vei folosi  sistemul de mai sus  cu  rezervor tampon   e suficienta o pompa sumersibila de 50 m
dar vor fi probleme cu protectia rezervorului impotriva inghetului
Dupa  asta , rezervorul trebuie golit  , curatat , spalat si dezinfectat periodic daca il folosesti si pt. apa potabila
Dupa mine  nu e recomandabil pentru apa potabila un astfel de sistem  
Nu mi cereti sa explic de ce.....cred ca intelegeti si voi ce se intampla cu apa de acolo daca lipsesti de acasa o saptamana

Daca vrei sa folosesti sistem hidrofor    NU e suficient sa folosesti o pompa submersibila care ridica apa la 40 de m    
Pompa submersibila folosita in sistem hidrofor va trebui sa aiba puterea necesara sa faca si presiune in instalatie  
In functie de presiunea necesara  se alege puterea pompei submersibile folosite
Nu sant foarte sigur dar cred ca iti trebuie o pompa de adancime  80-90 m

Daca ai nevoie de sfatul unui specialist poti sa rogi pe cei de la Tricomserv sa te ajute in alegerea unei pompe  DAR trebuie sa mentionezi neaparat ca va fi folosita  in sistem hidrofor.

#41
Foke

Foke

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 28.01.2006
Pentru alegerea pompei ai nevoie de inaltimea de pompare si de debitul necesar. Una fara cealalta nu se poate. Pompa are o curba de functionare iar daca nu te inscrii in curba cu unul din parametri atunci pompa nu va functiona normal si se va deteriora.
Daca sursa de apa nu-ti permite montarea unei pompe submersibile, poti folosi o pompa autoamorsanta, de suprafata, cu inaltime mare de aspiratie cu ejector montat in put.
In ambele variante este obligatoriu sa montezi un vas de hidrofor cu membrana.
Poti folosi si solutia cu pompa submersibila-> vas tampon -> hidrofor compact (pompa+vas expansiune cu membrana).
Daca vrei sa nu te doara capul, fa-ti lucrarea cu un specialist care-ti ofera garantie pe echipamente si pe lucrare. Nu folosi pompe no-name. Cumpara ceva nemtesc, sunt sfinte  :punk:

#42
blanc

blanc

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 539
  • Înscris: 07.04.2005
Ma intereseaza sa pun un hidrofor pentru ca apa furnizata de ApaNova nu are suficienta presiune si cand deschid simultan 2 robinete se simte. Ma puteti sfatui care este cea mai buna combinatie de hidrofor ?

#43
acredus

acredus

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 156
  • Înscris: 18.11.2004

View Postsylwer, on Aug 14 2006, 12:26, said:

Daca vei folosi  sistemul de mai sus  cu  rezervor tampon   e suficienta o pompa sumersibila de 50 m
dar vor fi probleme cu protectia rezervorului impotriva inghetului
Dupa  asta , rezervorul trebuie golit  , curatat , spalat si dezinfectat periodic daca il folosesti si pt. apa potabila
Dupa mine  nu e recomandabil pentru apa potabila un astfel de sistem  
Nu mi cereti sa explic de ce.....cred ca intelegeti si voi ce se intampla cu apa de acolo daca lipsesti de acasa o saptamana

Daca vrei sa folosesti sistem hidrofor    NU e suficient sa folosesti o pompa submersibila care ridica apa la 40 de m    
Pompa submersibila folosita in sistem hidrofor va trebui sa aiba puterea necesara sa faca si presiune in instalatie  
In functie de presiunea necesara  se alege puterea pompei submersibile folosite
Nu sant foarte sigur dar cred ca iti trebuie o pompa de adancime  80-90 m

Daca ai nevoie de sfatul unui specialist poti sa rogi pe cei de la Tricomserv sa te ajute in alegerea unei pompe  DAR trebuie sa mentionezi neaparat ca va fi folosita  in sistem hidrofor.
  

Intr-adevar...nu e cel mai bun sistem pt apa potabila. Pe de alta parte sunt de mentionat urmatoarele:
-oricum e indicat sa folosesti un filtru pt apa potabila pentru ca de obicei foarte putine puturi au apa la standerdele de certificare pt a fi potabila.  In afara de asta, putini oameni mai beau apa de la robinet. Apa minerala si sucurile au tendinta de a o inlocui
-surprinzator, bazinul nu trebuie curatat foarte des. La o familie cu , za zicem 4 membri, fluxul de apa  e destul de imtens si nu e suficient timp sa se depuna mizerie in bazin. Bineinteles, daca pleci de acasa mai mult timp, va trebui sa cureti bazinul. Oricum, o curatare o data pe luna nu mi se pare un efort prea mare, avand in vedere ca nu-i o operatie dificila.
-cloraminarea apei se face direct in put si nu in bazin.

#44
sylwer

sylwer

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 14.10.2004

View Postblanc, on Aug 15 2006, 13:25, said:

Ma intereseaza sa pun un hidrofor pentru ca apa furnizata de ApaNova nu are suficienta presiune si cand deschid simultan 2 robinete se simte. Ma puteti sfatui care este cea mai buna combinatie de hidrofor ?

Pentru apa de la retea cred ca cel mai bine e sa folosesti rezervor tampon montat undeva la subsol
sau intr-o locatie  unde sa fie ferit de inghet
Rezervorul ar fi bine sa fie minim 100 L [ sant destule modele de plastic pt acest scop] si trebuie dotat cu o supapa din aia cu plutitor
cum e la vasul de WC   -se gasesc unele mult mai mari speciale pt acest scop  [ sant din alama ]
Asta pentru ca pompa de la hidrofor are un debit considerabil cand umple vasul de expansiune si nu cred ca debitul retelei de apa va face fata.
Hidroforul  poate fi un model mai ieftin sau mai scump....ai de unde alege
De preferat unul cu vas de 60 l   Italian
Ca tot spunea cineva mai sus de filtru.....Nu ar fi rau sa  instalezi si un filtru  DAR filtrele nu fac apa potabila
Doar filtreaza  ......cel mai bine e sa evitati  sa folositi apa de la retea pt baut !

#45
irina1969

irina1969

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 119
  • Înscris: 25.09.2006
buna! poate sa imi recomande cineva o persoana/firma care face foraje puturi si in afara bucurestiului? adica pe langa campina. merci!

#46
draku

draku

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,136
  • Înscris: 22.11.2003
chiar daca topicul este destul de vechi, pt mine a devenit actual, asa ca pun o intrebare tot aici, ca sa nu mai fac altul:
stie cineva care este adancimea minima la care trebuie ingropata conducta de apa ca sa nu inghete iarna?
aceeasi intrebare pt hidrofor si rezervorul de apa

#47
chitziman

chitziman

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 824
  • Înscris: 08.11.2004
de conducta iti spun sigur ca am si eu la tara 1m -1,5m.......hidroforul il am in beci :coolspeak:

#48
draku

draku

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,136
  • Înscris: 22.11.2003
pai tot pt la tara imi trebuie informatia
ar trebui sa fac un fel de "beci" langa sursa de apa (put) in care sa stea rezervorul si hidroforul si apoi sa trag o conducta prin pamant (vreo 8-10m) pana in casa

#49
CristiEST

CristiEST

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 36
  • Înscris: 23.11.2005
Am si eu o problema la un hodrofor. Dupa ce l-am cumparat si montat am vazut ca presiunea la apa e cam mare pentru ce am nevoie eu. Am incercat sa il reglez de la acele 2 arcuri, am scazut presiunea dar a aparut o problema, cand se opreste morotu face un zgomot mare nu pot sa-l descriu...pare o oprire prea brusca a motorului. Am mai avut o problema dupa reglaj...dadea sa plece dar nu pornea ..facea..clanc...clanc....etc asta am revolvat-o , dar ce fac cu zgomotu ala ...nu mi se pare normal. Poate ma pute-ti ajuta cu niste sfaturi.
Multumesc!

#50
Alex M.

Alex M.

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 168
  • Înscris: 01.11.2005
Salut,

    La casa de la bunici am hidrofor, si momentan presiunea fluctueaza intre aproximativ 1 bar si 2 bari, practic creste de la 1 bar la 2 in decurs de 5-6 secunde ( cand se porneste hidroforul ) apoi urmand sa scada inapoi de la 2 bari la 1 bar in 5-6 secunde ( dupa ce s-a oprit hidroforul ) lucru foarte sesizabil atat la dus cat si la ghiuveta, care a devenit destul de repede enervant.

   De unde se poate regla intervalul de presiune intre care functioneaza hidroforul? ( minim si maxim )

   De asemeneam, m-am gandit ca la un interval mic ( ex. intre 2.2 bari si 2.3 bari, sau similar ) la un vas de acumulare mic o sa se porneasca foarte des, asa ca probabil va trebui sa cumpar un vas de acumulare mai mare?

   Astept sugestii

#51
s_tre_ss

s_tre_ss

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 18.07.2007

View PostAlex M., on Jul 14 2007, 18:48, said:

Salut,

    La casa de la bunici am hidrofor, si momentan presiunea fluctueaza intre aproximativ 1 bar si 2 bari, practic creste de la 1 bar la 2 in decurs de 5-6 secunde ( cand se porneste hidroforul ) apoi urmand sa scada inapoi de la 2 bari la 1 bar in 5-6 secunde ( dupa ce s-a oprit hidroforul ) lucru foarte sesizabil atat la dus cat si la ghiuveta, care a devenit destul de repede enervant.

   De unde se poate regla intervalul de presiune intre care functioneaza hidroforul? ( minim si maxim )

   De asemeneam, m-am gandit ca la un interval mic ( ex. intre 2.2 bari si 2.3 bari, sau similar ) la un vas de acumulare mic o sa se porneasca foarte des, asa ca probabil va trebui sa cumpar un vas de acumulare mai mare?

   Astept sugestii

scoate-l din priza, goleste la un consumator , verifica presiunea aerului din vasul de acumulare ( daca e cazul 1 -  1,5  bari )
desfa capacul la presostat si vezi acolo 2 suruburi cu arcuri pe ele  ala mic regleaza presiunea de oprire (  nu sunt sigur de asta dar oricum ai sa afli tu ) si acela mare de pornire ( pornirea sa fie minim 1,8 bari   oprirea 3 bari  )

   DACA UMBLI IN TENSIUNE   LA REGLAJ ( nu e indicat  )  FOLOSESTE UN PATENT IZOLAT NU CHEIE DE 8

Edited by s_tre_ss, 20 July 2007 - 17:59.


#52
Alex M.

Alex M.

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 168
  • Înscris: 01.11.2005
Multumesc!

#53
caspian

caspian

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 12.04.2007

View Posts_tre_ss, on Jul 20 2007, 18:58, said:

scoate-l din priza, goleste la un consumator , verifica presiunea aerului din vasul de acumulare ( daca e cazul 1 -  1,5  bari )
desfa capacul la presostat si vezi acolo 2 suruburi cu arcuri pe ele  ala mic regleaza presiunea de oprire (  nu sunt sigur de asta dar oricum ai sa afli tu ) si acela mare de pornire ( pornirea sa fie minim 1,8 bari   oprirea 3 bari  )

   DACA UMBLI IN TENSIUNE   LA REGLAJ ( nu e indicat  )  FOLOSESTE UN PATENT IZOLAT NU CHEIE DE 8

Vreau doar sa subliniez importanta verificarii presiunii aerului in vasul de acumulare cand acesta este gol(fara apa!). O presiune initiala prea mica poate fi cauza pentru care pompa porneste si se opreste foate des.

#54
DanGe

DanGe

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 73
  • Înscris: 24.07.2005
<<<HIDROFOR SAU POMPA DE GRADINA PENTRU UDAT GRADINA?

Ma poate sfatui cineva? Pentru o gradina de dimensiuni relativ mici [500m2], ce este mai bine sa folosesc? Un hidrofor sau o pompa? Lasand la o parte detaliile legate de pret [am vazut ca un hidrofor poate ajunge de 2, 3 ori mai mult decat o pompa], care este varianta mai buna? Mi-ar aduce hidroforul avantaje in plus?

Tnx. >>>

Aceeasi problema voi avea si eu: Am nevoie de apa doar pt. udat gradina (si eventual pt. a umple o piscina mica, de-aia gonflabila, din cand in cad). Cu apa menajera nu am treaba. Deci putul pt. gradina va fi la o adancime de 13m. Am nevoie si de rezervor, daca da, cam cat de mare sa fie ? Curtea are 550mp.
Ideea e ca nu uzi gradina chiar zi de zi, cu atat mai putin toamna-iarna....

Multumesc

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate