Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Curea distributie slaba?

ZF vs DSG / 2.0 TDI vs B47

Lenovo - Google Meet microfon - ...
 Plata montare mobila Ikea

Incarcator laptop 19 V

Probleme mufa incarcare HP Pavilion

Sfaturi achiziție pentru inc...
 Inocuitor dioda redresoare smd ha...

Problema cu tuia, se usuca

2 invertoare la acelasi banc de b...

Stocare ieftina si consistenta pe...
 Cu masina spre Portugalia

Acoperis mansarda - am nevoie de ...

Bmw seria 3 zgomot in sarcina

Samsung S21 FE - nou cu poze in el
 

Pompe submersibile / Hidrofoare

* * * * * 3 votes
  • Please log in to reply
11101 replies to this topic

#2215
keta

keta

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,452
  • Înscris: 31.12.2007
Este adevarat ca merge si asa, daca nu ai piesa originala. Nu va mai fi la parametrii maximi dar merge. De fapt motorul lucreaza mai lejer actionand o turbina mai mica in diametru.
Poti conecta 2 sau mai multe vase la un hidrofor. Incearca sa faci contrapresiunea egala la toate.

#2216
emiO

emiO

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 20
  • Înscris: 12.06.2009
Buna ziua.La un racord cu 5 cai ce se mai leaga in afara de vasul hidrofor,presostat si manometru?(mentionez ca e vorba de o instalatie de apa cu pompa submersibila si cu vas hidrofor.La vasul hidrofor am infiletat racordul cu 5 cai,pe filetele alea mai mici am legat presostatul si manometrul si mai sunt 2 filete mari(un filet interior si unul exterior) care nu stiu la ce folosesc.Banuiesc ca pe unul intra apa rece dar pe celalalt?va rog daca ma puteti ajuta.multumesc.

Edited by emiO, 02 October 2012 - 16:12.


#2217
raduk

raduk

    Instalatorul de Iași

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,330
  • Înscris: 30.09.2007

 emiO, on 02 octombrie 2012 - 16:08, said:

[...] Banuiesc ca pe unul intra apa rece dar pe celalalt? [...]
Apa aia care intra... nu trebuie sa si iasa? Posted Image

#2218
keta

keta

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,452
  • Înscris: 31.12.2007
Nu este neaparat folosirea unui racord cu 5 cai in cazul realizarii unui sistem hidrofor din piese separate. Poate fi un construit si functie de necesitatille oferite de spatiu. Cel mai important este ca intrarea si iesirea sa fie pe aceeasi dimensiune, iar comunicarea cu vasul de acumulare(expansiune) sa fie la fel pe o dimensiune cat mai apropiata de cele doua. Pentru presostat si manometru este suficienta o mica comunicare cu volumul de apa din instalatie.

La un racord de 5 cai ar trebui sa ai ca in poza de mai jos o intrare de 1", doua iesiri de 1", 1 iesiri de 3/8, una de 1/4". Functie de modele s-ar putea sa fie diferit. In principal este ca ce vine de la pompa intra in racord pe 1" merge in vas pe 1" si spre instalatia casei pe 1", restul le legi cum ai manometrul si presostatul. Ce ramane in plus (matematica zice ca nu ramane) pui dop.

Attached Files



#2219
emiO

emiO

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 20
  • Înscris: 12.06.2009
Da racordul meu este ca in poza de mai jos.Da am inteles acuma.Va multumesc f mult.

#2220
Roadjull

Roadjull

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 29.09.2012

 keta, on 30 septembrie 2012 - 11:59, said:

No, acum am iteles un pic mai bine ce vrei tu. Cauta o electropompa de suprafata pe care sa o conectezi la acel put. Teava de pp 32 la absorbtie si sorb de 1 ". Apoi refularea o faci cum vrei tu. ideal ar fi pe 32 cat mai departye de pompa si apoi ramificatii. Nu este nevoie de sistem hidrofor , o simpla electropompa te ajuta exact pentru ceea ce vrei.

Se pot gasi la preturi decente intre 150 si 300 ron. o poti alege pe care o vrei, cu conditia sa fie cu motor de 1000 W. In general din practica amvazut ca acelea cu capac de fonta merg foarte bine, cam 3 ani garantat intre revizii, cu conditia sa nu inghete.
Multumesc pentru sfaturi. Am sa procedez intocmai.

#2221
dygey

dygey

    Al dracu' Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,643
  • Înscris: 13.10.2009
ma fratilor, am si eu o nedumerire...poate ma lamureste careva. dupa ce am cascat gura juma de ora
la prima poza de mai jos, plus alte vreo 20 de minute pana am gasit topicul unde sa intreb, eu tot nu
sunt lamurit cum dracu' a reusit ala de a montat hidroforul de mai jos sa-l amorseze.

deci, teava batuta-n pamant, aplicat reductie de la 1,5 la 1 Zoll, bagat supapa de sens cu arc plus una
bucata filtru de impuritati, pus holender, apoi hidrofor si scos apa. teoretic, amorsarea se face altfel din
cate am vazut si facut eu, ca in poza a doua. din teava aia batuta-n pamant, pleaca inca o bucata-n sus,
la pompa de mana. asta cum a reusit performanta sa umple teava aia cu apa? ca una la mana, nu trecea
apa-n jos din cauza supapei aleia si doi...daca totusi a reusit cumva sa faca suctiune doar cu hidroforul,
fara pompa de mana, inseamna ca a turnat apa pe la orificiul de umplere si apus capacul la loc de i s-a
facut rau pana a reusit.

Attached Files


Edited by dygey, 05 October 2012 - 01:40.


#2222
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008

 dygey, on 05 octombrie 2012 - 01:33, said:

...daca totusi a reusit cumva sa faca suctiune doar cu hidroforul,
fara pompa de mana, inseamna ca a turnat apa pe la orificiul de umplere si apus capacul la loc de i s-a
facut rau pana a reusit.

Probabil ca exact asa a si facut. Se si vede ca-i multa apa pe jos in jurul hidroforului.

Nu stiu cum este la teava batuta in pamint si cit de mult se ridica nivelul apei in tava, dar este posibil sa fi prins o zona cu multa apa si teava sa se fi umplut singura.
Daca te duci la o fintina si bagi in apa o teava lunga, ai sa vezi ca teava se va umple mai mult decit nivelul apei din fintina. Daca teava aia este de PPR si incerci sa o incalzesti ca sa-i pui un cot, o sa ai o surpriza ca te vei trezi ca nu poti ca urca apa pe teava si o umple si-ti ajunge la plita cu care incalzesti teava.
Metode de "amorsare" sunt multe. Ce anume si cum a facut cel cu poza 1 nu avem de unde sa stim.

#2223
dygey

dygey

    Al dracu' Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,643
  • Înscris: 13.10.2009
nu se ridica prea mult, maxim 1m, de-aia ma si miram.

#2224
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 114,516
  • Înscris: 07.02.2003

 dygey, on 05 octombrie 2012 - 01:33, said:

daca totusi a reusit cumva sa faca suctiune doar cu hidroforul,
fara pompa de mana, inseamna ca a turnat apa pe la orificiul de umplere si apus capacul la loc de i s-a
facut rau pana a reusit.
Pai asa se face amorsarea. Merge fara probleme, pe la tara multi care nu au posibilitati de pompe multiple asa fac si trag din put la 6-8m fara greata doar cu hidroforul. Sa vezi distractie asta vara pe seceta cum se demamorsa cand nu te asteptai Posted Image

Edited by andreic, 05 October 2012 - 22:05.


#2225
dygey

dygey

    Al dracu' Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,643
  • Înscris: 13.10.2009
la mine la tara am un montaj oarecum asemanator cu cel din a doua poza. din aceeasi teava trage si hidroforul,
care e aproape identic cu cel din poza, doar ca al meu n-are pompa din inox, o pompa 1,5DK-18 de 140L/min
pentru udat in solar si una 2DK-18 de 430L/min pentru udat gradina. bineinteles, nu trag toate in acelasi timp,
doar una dintre ele si daca e cazul si hidroforul.

in curte mai am o teava de-asta batuta de care am pus o pompa mica luata "de la rusi", PK60, pentru udat florile
si spalat masina, dar pe toate le-am amorsat cu pompa de mana. tot cu asta le mai amorsez si dupa montare, in
caz ca mai umblu la ele.

#2226
corsa

corsa

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 499
  • Înscris: 24.05.2007
Buna ziua
Am o pompa submersibila,nu stiu ce marca,am cumparat-o din targ de la piata 16 Februarie,pe care pana acum mam folosit-o la udat,dar pe care vreau acum sa o folosesc in combinatie cu hidroforul pentru alimentarea cu apa a casei.Asta din cauza deselor defecte pe care le-au avut hidrofoarele pe care le-am folosit(ieftine).
Intrebarea mea este:pompa submersibila creeaza suficienta presiune pentru a functiona in regim de hidrofor.Adica , rezista sa bage o presiune de ~2,5 atmosfere,asa cum baga pompa de pe bazinul hidroforului?

#2227
keta

keta

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,452
  • Înscris: 31.12.2007
Pune datele tehnice ale pompei sau daca nu le ai pune o foto cu pompa si vei afla un raspuns.

#2228
gianii

gianii

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 20.09.2007
Buna seara ! Am si eu o fântână la adâncimea de 18 m de
la care vreau sa duc apă la o casă aflată la o distantă
de 250 m şi înalţimea pantei de la fântână la casă este
de 10...12 m. Cum aş putea aduce apa de la fântână până
la casă ? Ce hidrofor sau pompă aş putea folosi ?

#2229
keta

keta

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,452
  • Înscris: 31.12.2007
Numai cu pompa submersibila capabila sa impinga la minim 80 m plus toate cele necesare unui sistem hidrofor.

#2230
gianii

gianii

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 20.09.2007
poate duce o pompa submersilila care impinge minim 80m distanta de 250m pina la casa cum este in imaginea alaturata
Attached File  imagine 1.JPG   11.2K   43 downloads

#2231
keta

keta

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,452
  • Înscris: 31.12.2007
Am gresit la prima estimare. Corect ar fi asa :

Ai adancimea de scufundare a pompei plus diferenta de nivel de ridicare plus 1 metru de ridicare la fiecare 10 m de traseu longitudinal (considerat ca pierderi ).  Asa calculez eu de multi ani si merge. Ar fi 18 + 32 +25 = 75 . Aici am uitat eu sa introduc presiunea utila necesara adica in mod normal 2-2,5 bar, asta inseamna inca 25 adaugati la cei 75 existenti deja deci 100. Cauta o submersibila capabila sa impinga 100 m.

Edited by keta, 18 October 2012 - 19:03.


#2232
raduk

raduk

    Instalatorul de Iași

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,330
  • Înscris: 30.09.2007

 keta, on 18 octombrie 2012 - 18:58, said:

[...] 18 + 32 +25 = 75 [...]
"32"-ul ce reprezintă?  Posted Image

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate