Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Pareri site articole sport

Asus Zenbook-bateria nu se mai in...

Recomandare vopsitorie de calitat...
 Merita sa iti pui implant dentar ...

Exploziile la North Stream - Sabo...

Plachete omagiale "Eminescu 2...

Economia... in defavoarea clasei ...
 Cati bani consumati pt naveta cu ...

Tragere la sorti preliminarii EUR...

ALL QUIET ON THE WESTERN FRONT(20...

Casti, DAP-uri, dongles si DAC/AM...
 Cum fac reclama pe youtube?

Pedichiurist(a) la domiciliu

Nisi 9mm F/2.8 pentru APS-C&MFT

Cum se poate metamorfoza o imagin...
 

Pompe submersibile / Hidrofoare

* * * * * 3 votes
  • Please log in to reply
11101 replies to this topic

#19
poshtashul

poshtashul

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 235
  • Înscris: 30.07.2005
Va salut din nou.
Multumesc pentru sfaturi.

Am reluat azi incercarile si am mai facut inca odata racordurile la pompa ca mai picura cate un pic.
Si mi-a mers presiunea pana la 2,8 mai sus nu dar tot nu se oprea.
Asa ca am deschis presostatul si am slabit arcul.
Si mi s-a oprit odata la 2,8 apoi iar nu se mai oprea si am slabit si mai mult arcul si acum se opreste la 2,4.

Am observat ca am o presiune buna in casa.
Si reporneste cred ca pe la 1,2 - 1,4 .
Sunt bucuros ca nu mai trebuie sa ma duc la magazin cu ea ca eu locuiesc la tara si ar fi trebuit sa fac inca un drum cu pompa pana la magazinul de unde am luat-o.

Credeti ca e o presiune acceptabila ca sa i-mi mearga si mie masina de spalat?
Mersi inca odata pentru sfaturi.

#20
alecu

alecu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 194
  • Înscris: 05.06.2004
Merge sigur.Si eu stau la tara de5 ani sifolosesc acelasi sistem.Masina de spalat merge de la 1bar

#21
cromo

cromo

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 40
  • Înscris: 28.04.2004
Masina mea de spalat, un Ardo pe care il am din 1999,  am exploatat-o si la presiuni intre 0,8-1,6, pentru ca atat putea sa dea hidroforul. Dar este bine sa aiba totusi o presiune ceva mai mare pentru a nu o chinui prea tare la incarcare.
La tine cred ca nu este o problema.
Cu titlu informativ, tine cont insa de presiunea minima atunci cand o sa montezi o centrala termica. Limita inferioara va trebui sa fie egala sau mai mare decat presiunea minima stabilita pentru centrala termica.
In cazul meu a trebui sa caut un model care este mai putin pretentios la valoarea presiunii de alimentare cu apa, dar si la fluctuatiile frecvente de curent (specifice, din pacate, zonei in care locuiesc).

#22
poshtashul

poshtashul

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 235
  • Înscris: 30.07.2005
Da se pare ca merge fara probleme.

Si pe la mine sunt probleme cu curentul electric dar in special vara.
Atunci o sa stau sa astept sa dea drumul la curent ca sa iau si eu o cana de apa.

Dar am observat ceva. Intr-un interval de o ora mi-a scazut presiunea de la 2,1 la 1,8 fara sa am consum de apa.

Si am avut si robinetul de la refulare inchis, deci nu se poate sa fie din cauza unor pierderi pe retea.
E normal?

#23
Cuvy

Cuvy

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 73
  • Înscris: 28.04.2004
Ma poate ajuta si pe mine cineva cu un service pentru un hidrofor Einhell (model Hw30K)?

Multumesc

#24
cspot

cspot

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,855
  • Înscris: 22.07.2004

View Postposhtashul, on Dec 2 2005, 22:05, said:

Dar am observat ceva. Intr-un interval de o ora mi-a scazut presiunea de la 2,1 la 1,8 fara sa am consum de apa.

Si am avut si robinetul de la refulare inchis, deci nu se poate sa fie din cauza unor pierderi pe retea.
E normal?

      Sigur e din pricina de pierderi . Fie ai o fisura pe undeva , fie supapa anti-retur din sorb scapa putina apa . Eu zic ca nu e chiar asa grav .

#25
poshtashul

poshtashul

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 235
  • Înscris: 30.07.2005
Nu sunt fisuri pt ca nu am nici un fel de scurgere in camera unde este asezata pompa.

Sigur e de la supapa.

Dar important e ca de o luna si jumatate nu am mai umblat deloc la ea. :coolspeak:

#26
caesar_sw

caesar_sw

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 412
  • Înscris: 16.04.2003
Ma intereseaza si pe mine acelasi tip de hidrofor descris la inceputul topicului...
adancime put - ~20m,
distanta fata de casa ~4 m
inaltimea la care se afla ultimul consumator ~3m.
Stie cineva de unde pot cumpara un lucru de calitate, si cum se cheama??
Am cautat ceva pe net si am inteles ca marca Grundfos ar fi destul de bune.
Astept pareri.

Edited by caesar_sw, 01 May 2006 - 12:17.


#27
X-plane

X-plane

    ANTICOMUNIST.

  • Grup: Validating
  • Posts: 7,838
  • Înscris: 15.03.2006

View Postcaesar_sw, on May 1 2006, 13:14, said:

Am cautat ceva pe net si am inteles ca marca Grundfos ar fi destul de bune.
Astept pareri.


Cele mai bune. Dar pentru adancimea de 20 m grundfos nu are ceva competitiv. Incearca cu DAB. Nu stiu daca Willo are vreo solutie. Poti folosi pompa submersibila de la Grundfos si e mai bine.

#28
calinux

calinux

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 291
  • Înscris: 19.09.2002

View Postcaesar_sw, on May 1 2006, 13:14, said:

Stie cineva de unde pot cumpara un lucru de calitate, si cum se cheama??
Am cautat ceva pe net si am inteles ca marca Grundfos ar fi destul de bune.
Astept pareri.


Folosesc de aproape doi ani o pompa Willo, de fapt este un kit cu pompa submersibila (14m la mine), vas de ~15l pe care l-am inlocuit cu unul de 80l mai mult pentru rezerva in cazul penelor de curent, presostat si piesa de legatura, cablu de alimentare si ancorare.
Desi pompa are doar 800W ansamblul motor+pompa este surprinzator de greu, merge brici, presiune ca la bloc+ si la etaj.
Fiind destul de scump kitul am mai montat si un releu de protectie cu senzor de nivel de apa.

#29
Shoby007

Shoby007

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 175
  • Înscris: 09.05.2005
Poshtashul: daca inaltimea de aspiratie e mai mare de 7-8 metri, foloseste pompa submersibila, cu vas de expansiune presostat, etc. Solutia lui Calinux e buna. Wilo, Dab, Grundfos sunt lideri pe piata pompelor, asa ca nu ar fi o problema in a te decide ce pompa sa cumperi. Ferestete de pompa echipata cu ejector, chiar daca e mai ieftina. Daca ai sa intrebi pe cineva cu un pic de studii in ale instalatiilor, te va lamuri cum e cu aspiratia de la mai mult de 8 metri! Bafta!

#30
caesar_sw

caesar_sw

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 412
  • Înscris: 16.04.2003
Am sunat azi la Grundfos si am vb cu cineva.
Aceiasi solutie mi-au dat si ei cu pompa submersibila + rezervor.
Un pret aproximativ in jur de 100E hidroforul si vreo 400E pompa...preturile fara TVA.Fara montaj!

Trebuie mai studiez putin piata si apoi ma decid.

#31
masivuk76

masivuk76

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 09.07.2006
HIDROFOR SAU POMPA DE GRADINA PENTRU UDAT GRADINA?

Ma poate sfatui cineva? Pentru o gradina de dimensiuni relativ mici [500m2], ce este mai bine sa folosesc? Un hidrofor sau o pompa? Lasand la o parte detaliile legate de pret [am vazut ca un hidrofor poate ajunge de 2, 3 ori mai mult decat o pompa], care este varianta mai buna? Mi-ar aduce hidroforul avantaje in plus?

Tnx.

#32
cercelus

cercelus

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 14.07.2006
Saluatare! Stie cineva ce echipamente sau ce combinatie de echipamente se poate folosi pentru a scoate apa dintr-o fantana (put) cu adancimea de 40 de metri? Si sa asigure si o presiune buna pe teava?... Multumesc mult pentru eventualele solutii!... Multumesc mult!

#33
Bugsy3

Bugsy3

    Junior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 28
  • Înscris: 16.08.2005
Salut,

fara sa fiu profesionist (am aceeasi problema), te sfatuiesc sa te orientezi catre o pompa submersibila, la care sa fie specificata inaltimea maxima (la tine h> 40m). De asemenea, sunt unele super ieftine la Metro si Praktiker, la care exista si o specificatie pentru impuritati. Nu da prea multi bani, toate fac acelasi lucru.
Bafta

#34
acredus

acredus

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 156
  • Înscris: 18.11.2004
Cum au ai mei:  
pompa normala in put (nu din aia submersibila) cu care urca apa intr-un bazin aflat in podul casei. Bazinul are un sistem cu plutitor care declanseaza automat pompa din put atunci cand apa scade sub un anumit nivel. Pe urma la reteua de apa este legat un hidrofor cu un balon de expansiune cu care baga presiune in retea.  Avantajul este ca si daca se ia curentul, apa din bazinul din pod ajunge pt cateva ore bune iar presiune din cadere este acceptabila (te poti spala pe tine, un vas, etc). Daca folosesti doar pompa care sa bage apa direct in retea , atunci cand se arde pompa (ca se mai ard si astea, sau se strica sorbul, etc) sau cand se ia curentul..nexam apa.

Hidroforul terbuie sa aiba atasat neaparat balon de expansiune pt ca in felul asta nu porneste mereu cand dai drumul la apa si de aici consum mai mic de curent, zgomot mai putin, etc.
Bazinul nu trebuie construit neparat in pod, poate sta si afara pe un stativ inalt. Si nici nu trebuie sa fie imens
Tot sistemul nu e foarte complicat..cu putina munca si putin ajutor de la un prieten saritor..ti-l poti face singur.

Edited by acredus, 15 July 2006 - 00:18.


#35
Astor

Astor

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,044
  • Înscris: 17.01.2003

View Postacredus, on Jul 15 2006, 01:14, said:

Bazinul are un sistem cu plutitor care declanseaza automat pompa din put atunci cand apa scade sub un anumit nivel.
Si unul care opreste popma cand trece de un anumit nivel, bineinteles. :)

View Postacredus, on Jul 15 2006, 01:14, said:

Bazinul nu trebuie construit neparat in pod, poate sta si afara pe un stativ inalt.
E recomandat in pod pentru ca iarna nu ingheata iar vara ai apa calda gratis (mai ales in casele cu acoperis de tabla).

#36
kikina

kikina

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 378
  • Înscris: 23.01.2006
Intrebare pt.cunoscatori!Am probleme cu presiunea RAJA,de schimbat tzeava e exclus,ca abea au asfaltat strada si nu cred ca merita sa le dau multzi milioni,mai bine imi fac fantana!stau la casa si pana fac fantana ma gandeam sa pun un hidrofor!Merge,unde sa-l montez?Casa e in forma de U pe-o latura e centrala!Problema cea mai mare e ca facem dusuri scotziene la greu,centrala are si ea ceva impotriva!Deci, ar rezolva un hidrofor aceasta problema?Unde sa-l montez in camin sau in beci(pe latura unde am centrala)?Citzi litri,caracteristici?(vreau cam multe!!? :naughty: )Multzumesc!

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate