Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
casa verde 2024

Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata
 Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...
 teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN
 Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.
 

Pompe submersibile / Hidrofoare

* * * * * 3 votes
  • Please log in to reply
11933 replies to this topic

#145
ingridel75

ingridel75

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 23
  • Înscris: 10.06.2008
Buna seara.

Am si eu o rugaminte: am facut caminul ptr put, am vas tampon de 1000 l. dar nu stiu unde sa ma duc dupa pompa si hidrofor. Am fost la cei care au radiatoare vogel si nu au pe stoc ce imi trebuie. Incotro sa apuc? E cam urgent.
Multumesc.

#146
KTA-LYNN

KTA-LYNN

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 90
  • Înscris: 05.11.2007

View PostBENNY82, on Jul 22 2008, 21:04, said:

CRED CA 160 MM. da cablul a fost fixat pe conducta de refulare, de polipropilenapompa e grundfos trifazata, 75 mm diametru, putin cam lunga. am scoso din put pentru ca cineva inainrtea mea o ancorase cu un cablu  zincat subtire si am bagato la loc cu o sfoara grasa din plastic pe care scria ca ssuporta 2500 kgf. Dupa ce am facut probe cu ea si s-a umplut coloana de apa, am observat ca polipropilena se lasase 3-4 metri in put si am incercat sa o saltam inapoi sa o ancoram de gura putului. dupa ce am saltato inapoi, a naibi, nu a mai pornit. eu cred ca sunt 3 variante:
1 s-a depus nisip deasupra pompei;
2 s-a retezat tubul sau s- deplasat;
3 am inteles ca putul nu este perfect vertical sau drept si e posibil ca pompa sa fi nimerit intr-o zona de curbura a tuburilor si sa se fi blocat.
cred ca sunt de vina ca nu am pus si cablul acela subtire, daca puneam si cablul, pompa si coloana nu se mai lasa in jos  chiar daca sfoara se intindea.
spunetimi va rog daca aveti mai multa experienta ca mine unde si cu ce am gresit, pot fi posibile cele 3 ipoteze de mai sus? stiu ca la asemenea adancimi e recomandata teva de otel, dar asa e romanu. nu stiu exact ce s-a intamplat si va multumesc din suflet pentru ajutor.
Poate e tardiva interventia mea....sau poate ca nu! Ai spus ca s-a rupt franghia, nespecificand nimic despre ce s-a intamplat cu conducta.In cazul in care nu a "disparut" pe gura putului, poti sa extragi pompa tragand de conducta.
in cazul in care a "disparut" conducta', poti sa extragi pompa, tot tragand de conducta, in prealabil insa, va trebui s-o agati cu un dispozitiv home-made.
Nu cred ca vreunul din motivele enumerate de tine stau la baza nenorocirii, ci diferenta dintre diametrul putului si diametrul conductei, aceasta s-a facut spirala in interiorul putului si a opus o forta foarte mare la inaintare.Sper ca intre timp ai scos-o, evident, cum altfel, decat tragand-o de conducta!
Apropos...ce diferenta e intre adancimea putului siu nivelul la care ai bagat pompa?Nu-mi spune ca ai bagat pompa in fundul putului!

Edited by KTA-LYNN, 24 September 2008 - 22:44.


#147
Io_Nicu

Io_Nicu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 22.09.2008

View Posts_tre_ss, on Apr 4 2008, 22:01, said:

trebuia mai complicat oleaca

daca se vrea o parere ar treb si o foto a hodroforului  deci daca e hidroforul care cred eu are presostatul ( o cutie neagra deobicei in care vin legaturile electrice )  si ceasul care indica presiunnea   pe corpul pompei  deci

teul il montezi deasupra  si inpartea superioara butelia ( indicat e sa pui su un olandez de un tol   ca sa dai but usor jos )
in teu lateral un robinet general
in partea superioara a pompei 2 coturi zinc un tol numarul 1 daca vei folosi teava tip valrom
in partea inferioara ( un tol si un sfert ) mufa valrom de 40

apoi 2 coturi egale ( unul de 32 valrom unul de 40 valrom  ) nu e indicat sa fie mai multe

pe ejector acu

pe un tol pui 2 coturi bronz numarul 1   si o mufa tip valrom num 1  

pe un tol si un sfert pui un capat ( stut filetat la ambele capete  ) de teava  ( cred ca ti sa dat in set un stut de teava  de inox )  care trebuie sa depaseasca trasnaia  ( nu stiu nume ) aia de plastic  ( arata ca o palnie cu filet de un tol la un capat ) si apoi o mufa tip valrom de 40 numarul 2 un tol si un sfert
in partea de jos a ejectorului un niplu bronz un tol  si un sorb ( nu exista sorb fara clapet de sens ) dar indicat e sa folosesti unul care sa nu aiba arcuri in el si daca nu ai incredere in tipul care il ai mai pui si o supapa de sens ( atentie la sens )
masori adancumea la care vrei sa o bagi si te asiguri ca e ceva apa deasupra  ejectorului si tot odata  ca putul , fantana sa poata asigura debitul de apa necesar pompei ( eu am patit aiurea faza asta , clientul a zis ca oglinda apei e la 14 m si fundul e la 28 m  eu am zis ca la 20 e deajuns  si nu am dat de apa asa ca am bagat la 27 m ejectorul fundul era la 28 si oglinda la 26
la 5 min nu mai aveam apa )  deci masoara fundul apei cu o sfoara mai 'solida ' si urca mai sus de el   de ex tu ai zis oglinda la 15 m fund exemplu 24  diametru put exemplu  200 interior ejectorul il pun la 20 22  m

legi ejectorul cu o sfoara  care nu putrezeste legi conducta de 40 si 32   si bagi coloana in fantana - put  


ajungi la adancimea necesara   legi sfoata  ( recomandabil e sa ramana un metru de teava afara ca sfoara se mai intinde putin , daca se intinde mai mult  mai tragi in sus   eu am patit cu o sfoara de sa intins 6 m la adancimea de  22 m  )  

amorsezi ( torni ) apa pe ambele conducte  (tevi ) stai pret de o tigara sa vezi daca clapetul tine apa si nivelul de apa in tevi nu a scazut  si legi pompa folosind cele 2 coturi egale  

amorsezi si pompa pe surubul de sus  
o pornesti cu robinetul general oprit
o opresti la circa 15 secunde

o amorsezi iara ( asta o zic din experianta si e posibil sa se faca asta de 2 3 ori )
si cad o pornesti te uiti la ceas ( manometru ) daca creste presiunea  e bine dai drumul la apa in retea daca nu reamorsezi sau veifici sa nu traga aer fals undeva

tipul de deasupra ( sper s nu se supere ) stie doar in teorie  le legi si atat dar cand folosesti valrom e mai greu ca nu ai loc de mufe asa ca se folosesc coturi sa te arunce in lateral  ca alfel nu se poate si fara un stut filetat de minim 350mm ( parca )  la ejector nu se poate  ( de preferat e sa fie macar zincat daca nu de inox  )


multumesc, toate intrebarile mele si-au gasit raspuns aici

#148
i.bogdan

i.bogdan

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 56
  • Înscris: 09.08.2007
as dori sfaturi despre cum se monteaza o pompa submersibila pentru un put: alegere pompa, montare, amorsare etc. mentionez ca este vorba de un put cu o adincime de 54 de m. mentionez din start ca nu am bani de pompe de 800-1000 de euro. astfel ca ma multumesc cu o pompa simpla, care sa scoata apa. trebuie sa aiba fir de siguranta? ce fel de teava se foloseste pentru a scoate apa? cum fac sa nu inghete apa iarna in partea superioara etc.

#149
scheleton

scheleton

    Walhalla

  • Grup: Banned
  • Posts: 10,910
  • Înscris: 19.05.2006

View Posti.bogdan, on Nov 6 2008, 21:57, said:

as dori sfaturi despre cum se monteaza o pompa submersibila pentru un put..

Attached Files



#150
pRetoriaN_84

pRetoriaN_84

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 96
  • Înscris: 22.05.2006

View Posti.bogdan, on Nov 6 2008, 20:57, said:

as dori sfaturi despre cum se monteaza o pompa submersibila pentru un put: alegere pompa, montare, amorsare etc. mentionez ca este vorba de un put cu o adincime de 54 de m. mentionez din start ca nu am bani de pompe de 800-1000 de euro. astfel ca ma multumesc cu o pompa simpla, care sa scoata apa. trebuie sa aiba fir de siguranta? ce fel de teava se foloseste pentru a scoate apa? cum fac sa nu inghete apa iarna in partea superioara etc.

daca e vorba de apa curata!at vorbim despre o pompa submersibila pt ape curate
cea mai importanta caracteristica cand alegi o pompa submersibila este inaltimea de pompare, in cazul tau trebuie sa aiba peste 60m inaltime de pompare, datele astea sunt trecute pe pompa.tot pe pompa iti arata si debitul maxim si puterea motorului precum si adancimea maxima la care se poate scufunda.o pompa care sa impinga 60 de m nu e f scumpa, e sub 10 milioane.toate pompele pe care le-am vazut au si un cablu de alimentare(20 de m de ex), si un panou de comanda cu buton pornit/oprit pe care trebuie sa il apesi tu cand vrei sa porneasca pompa sau cand vrei sa o opresti.daca vrei doar sa scoti apa cu ea intr-un rezervor de exemplu este ok, insa daca vrei sa alimentezi puncte de lucru trebuie construit un grup hidrofor pt ca sa ai si presiune.din pompa submersibila se poate face hidrofor la suprafata si vei avea si presiune.pt asta ai nevoie de un racord cu 5 cai, un manometru, un presostat si o butelie(vas de expansiune).cu cat e mai mare vasul de expansiune su atat iti va porni pompa mai rar(aerul dintre peretle buteliei si membrana tine presiunea pe apa).de obicei presostatele sunt reglate sa porneasca la 1.5 bari si sa decupleze la presiuni mai mari de 3 bari.datele astea se pot schimba din presostat.presiunea o verifici periodic cu un manometru in butelie.f important e ca apa sa fie curata altfel se strica pompa.daca vrei incerc sa-ti fac rost de o schema de montaj sau instructiuni de utilizare ale unei astfel de pompe.
btw, de obicei teava care se foloseste pt a scoate apa este din polietilena (PE,PEHD sau cum s-o mai fi numind, teava neagra pt apa rece) de obicei o pompa de marimea asta ar trebui sa aibe diametrul de iesire de 1" deci se alege un fiting de polietilena de 32-1" filet exterior si teava de diametru 32.

Edited by pRetoriaN_84, 08 November 2008 - 21:50.


#151
gi4you

gi4you

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 11.11.2008
maestre help
am montat un hidrofor cu ejector dupa indicatiile tale, dar a aparut o problema ,intr-o prima faza pres. a urcat la 3,1 bar si presostatul a decuplat normal ,dupa ce am mai facut ceva probe, presiunea urca la 1,5 bar si merge incontinu fara a se opri nu reuseste sa mai ridice pres. pina la 3,1  pentru a putea decupla. .ejectorul cu sorbul este la o adincime de 9m fata de hidrofor. nu am montat supapa de siguranta pe instalatia de refulare .poate fi o cauza?

#152
gi4you

gi4you

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 11.11.2008
ajutor...
am montat un hidrofor cu ejector , dar a aparut o problema ,intr-o prima faza pres. a urcat la 3,1 bar si presostatul a decuplat normal ,dupa ce am mai facut ceva probe, presiunea urca la 1,5 bar si merge incontinu fara a se opri nu reuseste sa mai ridice pres. pina la 3,1  pentru a putea decupla. .ejectorul cu sorbul este la o adincime de 9m fata de hidrofor,avind deasupra sa 2m de apa fintina avind diametrul de 80 cm. nu am montat supapa de siguranta pe instalatia de refulare .poate fi o cauza? aer fals nu cred ca trage deoarece ridica de fiecare data pres 1,5.un sfat va rog

#153
scheleton

scheleton

    Walhalla

  • Grup: Banned
  • Posts: 10,910
  • Înscris: 19.05.2006

View Postgi4you, on Nov 11 2008, 22:41, said:

..un hidrofor cu ejector ...ejectorul cu sorbul este la o adincime de 9m fata de hidrofor,avind deasupra sa 2m de apa fintina avind diametrul de 80 cm...
Dar nu mergea si un hidrofor normal, ma refer fara ejector?

#154
gi4you

gi4you

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 11.11.2008

View Postscheleton, on Nov 11 2008, 21:23, said:

Dar nu mergea si un hidrofor normal, ma refer fara ejector?
asa am fost sfatuit ,pentru a avea o presiune mai mare.

#155
haplea82

haplea82

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,577
  • Înscris: 21.02.2007
1 mizerie ramasa in pompa sau pe tevi care a intrat in ejector si acesta nu-si mai face treaba!
2nu ai aerisit complet,a ramas aer pe conducte si formeaza perna de aer in pompa(pp) deci este nevoie sa aerisesti instalatia!in principiu ai un surub pt purjare in partea superioara a corpului pp
3aspira aer pe la vreun racord pe aspiratie!

#156
gi4you

gi4you

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 11.11.2008

View Posthaplea82, on Nov 11 2008, 22:13, said:

1 mizerie ramasa in pompa sau pe tevi care a intrat in ejector si acesta nu-si mai face treaba!
2nu ai aerisit complet,a ramas aer pe conducte si formeaza perna de aer in pompa(pp) deci este nevoie sa aerisesti instalatia!in principiu ai un surub pt purjare in partea superioara a corpului pp
3aspira aer pe la vreun racord pe aspiratie!
mersi frumos .miine i-l scot sa verific ejectorul de eventuale mizerii si imbinarile.

#157
gi4you

gi4you

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 11.11.2008

View Postgi4you, on Nov 13 2008, 19:41, said:

mersi frumos .miine i-l scot sa verific ejectorul de eventuale mizerii si imbinarile.
multumesc pt sfaturi. am refacut niste imbinari am curatat ejectorulsi functioneaza.

#158
faraprejudecati

faraprejudecati

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 12.05.2007
Am si eu o problema: pe ventilul ptin care se baga aer pentru a stabili presiunea la care se opreste hidroforul (2,8), daca apas pe el, in loc sa-mi iasa aer cum ar trebui, imi iese apa. Este posibil sa mi se fi spart basica aia din interiorul rezervorului?

#159
trestie-de-balta

trestie-de-balta

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,505
  • Înscris: 24.01.2007

View Postfaraprejudecati, on Nov 22 2008, 22:34, said:

Am si eu o problema: pe ventilul ptin care se baga aer pentru a stabili presiunea la care se opreste hidroforul (2,8), daca apas pe el, in loc sa-mi iasa aer cum ar trebui, imi iese apa. Este posibil sa mi se fi spart basica aia din interiorul rezervorului?

aia e, alta basica sau alt hidrofor.
mai repede a doua varianta.

#160
scheleton

scheleton

    Walhalla

  • Grup: Banned
  • Posts: 10,910
  • Înscris: 19.05.2006

View Posttrestie-de-balta, on Nov 22 2008, 23:56, said:

aia e, alta basica sau alt hidrofor...mai repede a doua varianta.
pai ce face, arunca o pompa numai pt ca s-a stricat vasul?
Si-apoi, poate vasul e din cele cu membrana interschimbabila..

#161
trestie-de-balta

trestie-de-balta

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,505
  • Înscris: 24.01.2007

View Postscheleton, on Nov 22 2008, 23:02, said:

pai ce face, arunca o pompa numai pt ca s-a stricat vasul?
Si-apoi, poate vasul e din cele cu membrana interschimbabila..


e mai ieftin unul nou.
deobicei balonul e ruginit si trebuie schimbat si el, iar racordul n-o mai duce foarte mult. plus basica care costa  si ea.

asta e valabil la hidrofoarele iefrine.

#162
maddogul

maddogul

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 22.02.2007
Buna seara
Se da urmatoarea situatie
Bazin 1000L in beci langa el un hidrofor cu bazin de 24 litri decedat inaltime cladire maxim 6M, bazinul de 1000L este alimentat de o pompa submersibila cu plutitor automat
Intrebarea ce hidrofor bun sa iau fiindca nu mai vreau sa am probleme ca am aavut 3-4 hidrofoare de 300 de ron din praktiker brico si alte panarame
Ma oprisem la acesta:
Astept decizia dvs ca sa stiu daca e ok sau nu?
Cu Stima

Attached Files


Edited by scheleton, 30 November 2008 - 01:12.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

6 user(s) are reading this topic

0 members, 6 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate