Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Recomandare AC pentru o camera

Sunet ambreiaj - Opel meriva z17dth

C-BooL - Magic Symphony ft. Giang...

Pret instalator
 Fire lipite cu banda sub scaunul ...

RCA mai ieftin online - unde?

Configurare PC AMD Ryzen 9 7950x3d

Sony Oled
 [python] dependențe clase

Curatare piese de calcar

Mediabox Vodafone TV fara cablu c...

Intrebari laptop Panasonic (Secon...
 Tractor Case 4210 fum in radiator

Recomandare ciclocomputer cu GPS

Pensiune linistita la 2-2.5h de B...

recomandare acumulator auto >...
 

Pompe submersibile / Hidrofoare

* * * * * 3 votes
  • Please log in to reply
11952 replies to this topic

#11863
noxious30

noxious30

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,620
  • Înscris: 18.01.2010
Eu nu sunt convins...
Producătorul spune ca trebuie montat între pompă și vas/consumatori.
Este foarte probabil sa între în avarie lipsă apa, dacă îl montezi "mai în lateral"

Impresia mea este ca fluxostatul este activ permanent, pentru lipsă apa, indiferent de modul de utilizare

Edited by noxious30, 16 January 2024 - 17:13.


#11864
gushpi

gushpi

    cârcotaș

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,067
  • Înscris: 17.01.2012
schimbă fluxostatul 'cela cu un presostat...

#11865
URZI

URZI

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 583
  • Înscris: 23.11.2005
Salutare!

Ca tot se discuta de presostat/fluxostat/vas de expansiune:

M-am cam saturat sa schimb basica/vasul de expansiune/presostatul cu arc, (intr-un camin cu ceva umezeala si foarte mic) legate la o pompa de adancime, debit 3mc/h, toata instalatie pe 1 tol.

Oare as putea inlocui tot ansamblul cu presostatul de mai jos :

Presostat electronic TOTAL TWPS101,presiune maxima 10 bar,racord intrare/iesire 1 ?

Multumesc!

#11866
megastorm

megastorm

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 765
  • Înscris: 22.04.2013
E vreo problemă dacă am presostatul setat să oprească pompa undeva le la 5.4 bari? Delta cam 2 , adică pornește pe la 3, 3 și ceva.
Am așa pentru un sistem de filtrare cu osmoza inversa. Vas expansiune 50l. Cu presiune buna in el.
Și în plus, vreau ceva presiune la etaj.
Risc sa mi crape ceva?
Mulțumesc

Edited by megastorm, 04 February 2024 - 02:24.


#11867
noxious30

noxious30

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,620
  • Înscris: 18.01.2010
Teoretic, pana în 6 bari e safe.
Dar te cam apropii...
Ai putea sa pui un regulator de presiune la 3,5 bari pentru toata casa, iar pentru osmoza te legi înaintea lui. (in amonte)
Sau pompă buster pentru osmoza.

Eu țin presiunea 2,5ś3,5 cu tot cu osmoză.
E adevărat ca am pierderi mai mari de apa, dar in rest e ok

Edited by noxious30, 04 February 2024 - 12:02.


#11868
nightmare392

nightmare392

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,499
  • Înscris: 20.09.2007

View Postnoxious30, on 16 ianuarie 2024 - 17:12, said:

Eu nu sunt convins...
Producătorul spune ca trebuie montat între pompă și vas/consumatori.
Este foarte probabil sa între în avarie lipsă apa, dacă îl montezi "mai în lateral"

Impresia mea este ca fluxostatul este activ permanent, pentru lipsă apa, indiferent de modul de utilizare

Am schimbat presostatul cu unul care se monteaza clasic pe racord cu 5 cai si tot degeaba. Cand porneste pompa trage de teava in jos si cand se opreste o impinge in sus. Mi-e teama ca asta va slabi conexiunile la un moment dat si ceva o sa cedeze.

Attached Files


Edited by nightmare392, 07 February 2024 - 19:04.


#11869
camsonat

camsonat

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,191
  • Înscris: 09.01.2008
Lovitura de berbec mai apare? Cam cati cm trage si impinge de teava? Cam toate montajele se prezinta in felul si ordinea aia si nu am vazut astfel de manifestari.

#11870
nightmare392

nightmare392

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,499
  • Înscris: 20.09.2007
Cred ca vreo 2 cm se misca teava in sus si in jos, suficient cat sa miste cu totul filtrul de sedimente. Am gasit capac etans pentru teava de foraj de 125. Are garnitura care tine capacul intepenit in teava de la put si pe mijloc strange pe teava de 32 care vine de la pompa. Ar trebui sa impiedice orice miscare.

#11871
tudor32

tudor32

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,008
  • Înscris: 19.11.2008

View PostURZI, on 19 ianuarie 2024 - 16:17, said:

Salutare!

Ca tot se discuta de presostat/fluxostat/vas de expansiune:

M-am cam saturat sa schimb basica/vasul de expansiune/presostatul cu arc, (intr-un camin cu ceva umezeala si foarte mic) legate la o pompa de adancime, debit 3mc/h, toata instalatie pe 1 tol.
Oare as putea inlocui tot ansamblul cu presostatul de mai jos :

Presostat electronic TOTAL TWPS101,presiune maxima 10 bar,racord intrare/iesire 1 ?
Multumesc!

Să inteleg că aparatul respectiv inlocuieste cu totul hidroforul?
Nu mă pricep , însă mă lovesc si eu de schimbatul periodic al membranei/băsicii din vasul de expansiune și  m-ar tenta sa schimb ”sistemul”, cu acest presostat, daca e ok.

#11872
danghetau

danghetau

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,667
  • Înscris: 21.08.2008
Exista la un punct de lucru (dispensar uman) o fantana cu pompa submersibila si hidrofor cu presostat mecanic.
Din cauza valromului cutat se pierdea presiune asa ca (pana s-a depistat problema) s-au inlocuit succesiv pompa, furtunul de alimentare, presostatul. Cert e ca acum apa are variatii mari de presiune, ceea ce nu se intampla inainte. Suspectez o eroare in reglarea presostatului.  Sa fie oare si lipsa pernei de aer din hidrofor? Valromul s-a inlocuit cu un furtun fara pereti rigizi, poate fi si asta o cauza.
Sa fie din presostat, se poate remedia din reglaje sau alta o fi problema?
Fisier video filmat cu telefonul, rezolutie HD.
Attached File  Presiune apă.mp4   30MB   11 downloads

#11873
sacos

sacos

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,827
  • Înscris: 17.03.2008

 nightmare392, on 08 februarie 2024 - 09:40, said:

Cred ca vreo 2 cm se misca teava in sus si in jos, suficient cat sa miste cu totul filtrul de sedimente. Am gasit capac etans pentru teava de foraj de 125. Are garnitura care tine capacul intepenit in teava de la put si pe mijloc strange pe teava de 32 care vine de la pompa. Ar trebui sa impiedice orice miscare.
Am eu. Nu împiedică. La fel, apare lovitura de berbec. Dar la mine este pompă destul de mare. Poate cu o pompă mai mică se mai atenuează reculul.

#11874
doruworker

doruworker

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 14.09.2017

View Postsacos, on 25 februarie 2024 - 08:00, said:

Am eu. Nu împiedică. La fel, apare lovitura de berbec. Dar la mine este pompă destul de mare. Poate cu o pompă mai mică se mai atenuează reculul.
Salut! Intrebare pentru cei care au experimentat alimentarea pompei prin convertizor de frecventa gen Sirio, EPOWER sau alt tip mai scump, s-a simtit
diminuarea acestei lovituri de berbec prin utilizarea functia de  de soft-start ?  As dori sa cumpar un asemenea convertizor tocmai pentru diminuarea socurilor
la pornire si eventual a cantitatii de nisip acumulate in filtru ( aceasta este relativ mica in prezent, dar este loc si de mai bine).

#11875
liviu9

liviu9

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,244
  • Înscris: 20.04.2006
Da, am avut eu Sirio; e logic sa nu apara acea manifestare cu soft-start;  dar recunosc, nu am avut niciodata "lovituri de berbec"; probabil din cauza configuratiei instalatiei; este cu rezervor nepresurizat 1300l si un singur racord in partea cea mai de jos; ca un fel de vas de expansiune deschis. plus cca 150m pehd32 in instalatie...asa ca are unde sa amortizeze orice soc.

#11876
viflor13

viflor13

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 10.12.2022
Salut ! Am o problema cu o pompa submersibila legata la un presostat electronic. De cateva zile, sare diferentialul ca si cum ar fii in scurt. Dacă leg pompa pe direct functioneaza fara probleme. Cand o bag prin presostat sare diferentialul. Am montat un presostat nou si sare in continuare. Merge pompa numai cand e pe direct. Fără presostat. Dacă leg la curent presostatul, fara pompa, nu sare diferentialul. Daca bag si pompa in priza presostatului, sare siguranta instant. Ma puteti ajuta cu vreun sfat ? Va multumesc mult !

#11877
Madhellena

Madhellena

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 76
  • Înscris: 22.04.2013
Salut - am si eu nevoie de putin ajutor, pentru ca instalatorul care a venit nu imi inspira incredere.
Am o pompa submersibila cu presostat si vas de expansiune care alimenteaza centrala de la casa. A functionat fara probleme timp de 3 ani, dar acum nu mai functioneaza cum trebuie.
Mai exact, se declanseaza protectia de la pompa submersibila (de la panoul electric asociat)  si pompa nu mai functioneaza.
Daca apas butonul de pe panoul de control al pompei si resetez presostatul, pompa porneste timp de cateva secunde, pana ajunge presiunea la limita setata (2.5 bari). Odata ajunsa la presiunea maxima permisa, se declanseaza iar protectia de la pompa si trebuie sa o las in repaus cam 30 min inainte sa pot face din nou resetarea. Daca e vreun consumator pornit, gen robinetul din bucatarie, pompa nu functioneaza deloc.

Pompa este Wasserkonig cu presostat electronic Bosforus (setat la min 0.5 si max 2.5). Pe ecranul presostatului butonul de Mode 1 e verde, cel Mode 2 e rosu iar cel de status clipeste intermitent galben.

Instalatorul chemat a zis ca trebuie inlocuit tot sistemul, ceea ce mi se pare absurd, pentru ca pompa nu este arsa. Eu nu ma pricep, dar suspectez ca problema e de la presostat si ca doar ala ar trebui inlocuit.

#11878
danghetau

danghetau

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,667
  • Înscris: 21.08.2008

Vizualizare mesajdanghetau, pe 24 februarie 2024 - 12:31, a scris:

Exista la un punct de lucru (dispensar uman) o fantana cu pompa submersibila si hidrofor cu presostat mecanic.
Din cauza valromului cutat se pierdea presiune asa ca (pana s-a depistat problema) s-au inlocuit succesiv pompa, furtunul de alimentare, presostatul. Cert e ca acum apa are variatii mari de presiune, ceea ce nu se intampla inainte. Suspectez o eroare in reglarea presostatului.  Sa fie oare si lipsa pernei de aer din vasul de expansiune?
Valromul s-a inlocuit cu un furtun fara pereti rigizi, poate fi si asta o cauza.
Sa fie din presostat, se poate remedia din reglaje sau alta o fi problema?
Fisier video filmat cu telefonul, rezolutie HD.
Atașament Presiune apă.mp4
Nici o opinie?
Dar daca se elimina presostatul si vasul de expansiune (25 de litri, posibil si el cu membrana sparta), va fi aceeasi presiune pe care o baga pompa din fantana, constanta? Eu as avea nevoie cateodata de presiune contanta.
Nu folosesc apa foarte des (un spalat pe maini, umplere pahar).

Edited by danghetau, 29 February 2024 - 08:08.


#11879
camsonat

camsonat

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,191
  • Înscris: 09.01.2008
Opinia mea e ca trebuie sa nu mai puneti mainile pe nimic acolo ca nu e de joaca. Chemati pe cineva priceput la sisteme de pompare. Primarul ala imbecil nu are si el o echipa tehnica in primarie?
"valromul cutat" nu spune nimic nimanui.
Presostatul nu pare sa aiba probleme, vasul de expansiune e intr-o suferinta crunta.


Vizualizare mesajMadhellena, pe 29 februarie 2024 - 03:03, a scris:

Instalatorul chemat a zis ca trebuie inlocuit tot sistemul, ceea ce mi se pare absurd, pentru ca pompa nu este arsa. Eu nu ma pricep, dar suspectez ca problema e de la presostat si ca doar ala ar trebui inlocuit.
Instalatorul ala e un imbecil fomist. Daca protectia de care vorbesti este ceea ce cred eu, trebuie eliminata complet ca nu ajuta la aproape nimic, fiind prost calibrata. Sugerez montarea unui disjunctor de 10A cu prot. diferentiala pe circuitul de alimentare pompa si nu ai de ce sa-ti faci griji. Fa un test si da-i un sut instalatorului.

Vizualizare mesajviflor13, pe 28 februarie 2024 - 15:59, a scris:

Salut ! Am o problema cu o pompa submersibila legata la un presostat electronic. De cateva zile, sare diferentialul ca si cum ar fii in scurt. Dacă leg pompa pe direct functioneaza fara probleme. Cand o bag prin presostat sare diferentialul. Am montat un presostat nou si sare in continuare. Merge pompa numai cand e pe direct. Fără presostat. Dacă leg la curent presostatul, fara pompa, nu sare diferentialul. Daca bag si pompa in priza presostatului, sare siguranta instant. Ma puteti ajuta cu vreun sfat ? Va multumesc mult !
Cand bagi doar presostatul in priza e normal sa nu sara nimic pt ca nu ai sarcina care sa fie citita de protectii. Vezi sa nu ai o problema chiar la cablul dintre priza/tablou si presostat. Nu trebuie sa cauti "scurtul", poate doar sa "dea la masa". Adica sa aiba izolatia strapunsa pe undeva si doar in sarcina sa se evidentieze acest lucru.

#11880
danghetau

danghetau

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,667
  • Înscris: 21.08.2008

View Postcamsonat, on 29 februarie 2024 - 08:49, said:

Opinia mea e ca trebuie sa nu mai puneti mainile pe nimic acolo ca nu e de joaca. Chemati pe cineva priceput la sisteme de pompare. Primarul ala imbecil nu are si el o echipa tehnica in primarie?
"valromul cutat" nu spune nimic nimanui.
Presostatul nu pare sa aiba probleme, vasul de expansiune e intr-o suferinta crunta.
Nu tine de Primarie, alta entitale locala are in gestionare dispensarul dar ii doare la bascheti, nu au om, sunt total nepriceputi. Nu suntem atehnici dar eu nu sunt dispus sa ma bag in canal si sa ma murdaresc aiurea facand teste, vreau sa merg la sigur.
Valromul a fost cutat si s-a constatat ca era si fisurat, avea pierderi, de aceea s-a inlocuit cu un furtun de care am zis. Tot colegul a inlocuit si presostatul cu unul nou. In trecut a mers ok dar eu suspectez ori reglajele incorecte de la presostat ori lipsa perna de aer de la vasul de expansiune.
Am prezentat filmuletul unui om care vinde la un magazin de profil si a zis ca "presiunea o face presostatul".
Asadar, ori reglaj incorect presostat ori lipsa aer vas de expansiune?
Daca se elimina vasul si presostatul, va fi presiune constanta? Dar daca se elimina doar vasul?

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate