Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Problema tensiune Generator Ford ...

Protejare sunca

Honor 70
 Probleme arzator Ferroli SUN P7

Recomandare telefon in jur de 150...

Întrebare despre banda de derulare

Atlantic Money
 Ska-nk - Arata-i c-o iu…

Nu mi-au iesit analizele chiar ok.

Hub Macbook Air M1 - 144hz HDMI

Pendulul Foucault
 Golf 4 probleme difuzoare

Telecomanda StarLight

Bios nu recunoaste HDD si nu boot...

Caști audio noise cancelling
 

Pompe submersibile / Hidrofoare

* * * * * 3 votes
  • Please log in to reply
11301 replies to this topic

#11089
camsonat

camsonat

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,307
  • Înscris: 09.01.2008

Vizualizare mesajdreq, pe 28 august 2022 - 11:58, a scris:

Pământul nu avea unde să se lase, nu cred.
Robinetul pare in regula.
Se poate surpa unde nu te astepti.
Robinetul poate parea in regula dar in interior, axul sa nu mai roteasca bila.
Ar mai fi varianta cu manometrul blocat la 2bar si de fapt problema sa fie la pompa. Scenarii de genul asta am mai vazut.

#11090
dreq

dreq

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 80
  • Înscris: 19.07.2005
O sa incerc in prima faza sa elimin din ecuatie vasul de expansiune sa vad daca scoate ceva. Multumesc!

#11091
dreq

dreq

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 80
  • Înscris: 19.07.2005
Am descoperit repede problema, manometrul era blocat la 2.2bar, iar presostatul era plin de rugina...

As vrea sa va intreb, daca acum scot din traseu vasul de expansiune cu presostat si manometru, pot lega direct teava care vine de la put cu cea care se duce la robinet? Concret vreau sa leg racordul flexibil care se vede in poza la teava de 32 care pleaca la robinet.

Inteleg ca atunci cand o sa deschid robinetul incepe si pompa sa functioneze, iar atunci cand inchid robinetul se opreste pompa, corect?

Folosesc acest put doar pentru a uda in gradina cu furtun legat la robinetul de mai sus, deci nu vor fi multe actionari ale pompei.

Attached Files



#11092
camsonat

camsonat

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,307
  • Înscris: 09.01.2008
Bingo! Am intuit problema cu manometrul blocat.
Restul ideilor sunt gresite si peste puterea mea de procesare. Daca scoti presostatul din schema, cine mai opreste pompa cand inchizi robinetul? Curata/inlocuieste si pune totul la loc pt ca cel care a facut sistemul ala stia ce face.

#11093
keta

keta

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,525
  • Înscris: 31.12.2007

Vizualizare mesajdreq, pe 01 septembrie 2022 - 12:04, a scris:

Am descoperit repede problema, manometrul era blocat la 2.2bar, iar presostatul era plin de rugina...

As vrea sa va intreb, daca acum scot din traseu vasul de expansiune cu presostat si manometru, pot lega direct teava care vine de la put cu cea care se duce la robinet? Concret vreau sa leg racordul flexibil care se vede in poza la teava de 32 care pleaca la robinet.

Inteleg ca atunci cand o sa deschid robinetul incepe si pompa sa functioneze, iar atunci cand inchid robinetul se opreste pompa, corect?

Folosesc acest put doar pentru a uda in gradina cu furtun legat la robinetul de mai sus, deci nu vor fi multe actionari ale pompei.
NU. Cine mai comanda pompa daca scoti presostatul din circuit ?
Daca doresti asta poti cauta un intrerupator sa reziste curentului cerut de pompa si legi in paralkel cu contactele presostatului, atunci pompa merge pe manual. Ai tu grija cand sa o pornest si sa o opresti.

Nueste o investitie mare sa refaci corect tot sistemul eu zic ca u maxim 500  si nu mai ai grija cativa ani.

#11094
gushpi

gushpi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,834
  • Înscris: 17.01.2012
ete na...
cu 60 de lei cumpără o priză wifi programabilă și alimentează prin ea pompa
economie de 460 de lei :P

#11095
dreq

dreq

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 80
  • Înscris: 19.07.2005

Vizualizare mesajgushpi, pe 02 septembrie 2022 - 11:43, a scris:

ete na...
cu 60 de lei cumpără o priză wifi programabilă și alimentează prin ea pompa
economie de 460 de lei Posted image
chiar ma gandeam la solutia asta provizoriu pentru ca am una prin casa care sta degeaba.
provizoriu pentru ca as vrea sa iau un presostat electronic de pe Aliexpress. am o nedumerire insa, cu ce tip de filet sa iau? 12mm, 15.5mm sau 20mm?

Attached File  Screenshot 2022-09-02 151600.png   155.22K   9 downloads

Attached File  Screenshot 2022-09-02 151740.png   269.13K   11 downloads

#11096
noxious30

noxious30

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,115
  • Înscris: 18.01.2010

Vizualizare mesajdreq, pe 02 septembrie 2022 - 14:19, a scris:


chiar ma gandeam la solutia asta provizoriu pentru ca am una prin casa care sta degeaba.
provizoriu pentru ca as vrea sa iau un presostat electronic de pe Aliexpress. am o nedumerire insa, cu ce tip de filet sa iau? 12mm, 15.5mm sau 20mm?

Atașament Screenshot 2022-09-02 151600.png

Atașament Screenshot 2022-09-02 151740.png
Cel din dreapta, cu semiolandez.

Îl așezi în poziția dorită, apoi strângi piulita.

Același presostat folosesc și eu, e super smecher.

Te scapă și de manometru, afișează presiunea curentă pe display.

Attached Files



#11097
dreq

dreq

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 80
  • Înscris: 19.07.2005

Vizualizare mesajnoxious30, pe 02 septembrie 2022 - 14:35, a scris:

Cel din dreapta, cu semiolandez.

Îl așezi în poziția dorită, apoi strângi piulita.

Același presostat folosesc și eu, e super smecher.

Te scapă și de manometru, afișează presiunea curentă pe display.

Multumesc!
Pot renunta la vasul de expansiune (vad ca tu nu ai) sau daca tot il am sa il folosesc?

#11098
camsonat

camsonat

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,307
  • Înscris: 09.01.2008
Ba are vas. Flansa aia din dreapta, cu suruburile alea mari, e de la vasul de expansiune legat direct in racordul cu 5 cai.

#11099
noxious30

noxious30

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,115
  • Înscris: 18.01.2010

Vizualizare mesajcamsonat, pe 02 septembrie 2022 - 15:30, a scris:

Flansa aia din dreapta, cu suruburile alea mari...
Mari și ruginite...😂
Apa din fântână e rece, vasul e în casă și face condens pe piesele metalice...

Mai vad jos în cămin o țiplă de golden...
O mai fi vreo bere în ea? Acum o văzui când dădui cu blițul...
😂😂😂

#11100
pahai

pahai

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 521
  • Înscris: 23.07.2005
Salut, Vreau ceva ca in poza. In fantana se gaseste o submersibila iar la suprafata un presostat electric. corect? Asta trebuie sa cumpar? o sa fie acelasi principiu ca la un hidrofor doar ca nu o sa mai am grija vasului de expansiune?

Attached Files



#11101
noxious30

noxious30

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,115
  • Înscris: 18.01.2010
Pentru irigat e ok. Adică dai drumul la apa la blană, irigi o perioada, apoi închizi robinetul. Acel presostat doar atât știe să faca: sa pornească și sa oprească pompa.
Insa, mult mai eficient și mai ieftin este sa folosești o priza wifi.

Edited by noxious30, 23 September 2022 - 06:24.


#11102
keta

keta

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,525
  • Înscris: 31.12.2007

Vizualizare mesajpahai, pe 22 septembrie 2022 - 19:10, a scris:

Salut, Vreau ceva ca in poza. In fantana se gaseste o submersibila iar la suprafata un presostat electric. corect? Asta trebuie sa cumpar? o sa fie acelasi principiu ca la un hidrofor doar ca nu o sa mai am grija vasului de expansiune?
NU , pentru ca nu ai nici cea mai mica idee despre ce ai acolo.
Stii unde este panoul cu sigurantele din casa ?

Daca ai idei pe viitor primul lucru este sa te duci la acel  panou si sa opresti tot curentul, chiar si ala de la gaini....

Edited by keta, 24 September 2022 - 17:25.


#11103
bestialba

bestialba

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 98
  • Înscris: 13.04.2004
Salutare,

Va rog daca ma puteti ajuta cu un sfat, urmeaza sa achizitionez o pompa submersibila de apa murdara (colectez apa de ploaie intr-un butoi si vreau sa o evacuez cu aceasta pompa): https://eurounelte.r...pator-cu-flotor si as vrea sa stiu ce teava de evacuare imi recomandati pentru aceasta avand iesire de 1 tol jumatate, ar fi suficienta cea de pvc de irigatii 40mm PN10? Se "gatuie" pompa si o fortez si ar trebui ceva mai mare?

Multumesc,

Edited by bestialba, 10 October 2022 - 11:02.


#11104
noxious30

noxious30

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,115
  • Înscris: 18.01.2010
Ce lungime va avea teava?
Pana in 100m nu se întâmplă nimic. Poti sa pui și de 32.


#11105
bestialba

bestialba

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 98
  • Înscris: 13.04.2004
1 metru inaltime si apoi merg pe orizontala 20 metri.
M-am gandit ca daca pompa are iesire 1 tol jumate, asta inseamna 381mm diametru interior si teava de 400mm (diametru exterior) are ~340mm (diametru interior) si sa nu se gatuie pompa sau cumva sa o fortez.

Mersi,

Edited by bestialba, 10 October 2022 - 11:29.


#11106
keta

keta

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,525
  • Înscris: 31.12.2007
De ce trebuie pompa ? Daca bazinul de colectare este suprateran poti folosi cu succes sifonarea "GRATIS"......

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate