Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Furtul din magazine in SUA schimb...

Margherita de la Clejani da decla...

Tigari din afara UE
 Maitre Gims - Est-ce que tu m'...

Solutii incalzire portabile

Tot ce era alb este roz acum,de ce?

Windows 11 + hdd vechi
 Scara lemn pe vanguri

Ce telefon sa-mi iau?

Cum circula banii intr-o economie...

ortoped foisor contact-ruptura LIA
 Gingia creste peste masea

Comutatoare si RCCB 18 mm

Despre setarile OBS Studio !

Cum reacționezi ca tata cand...
 

Pompe submersibile / Hidrofoare

* * * * * 3 votes
  • Please log in to reply
11075 replies to this topic

#10891
noxious30

noxious30

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,888
  • Înscris: 18.01.2010

View Postm_r_analyst, on 10 mai 2022 - 15:07, said:

Inteleg ca nu am un vas de acumulare si la fiecare deschidere de robinet porneste pompa, dar in afara de asta mai e si alt dezavantaj?
Da.
Acea deschidere de robinet, trebuie sa fie cu debit mare. Altfel, vei avea 60 porniri pe minut. Presiunea scade foarte rapid când deschizi robinetul, și creste foarte rapid când porneste pompa.

Dacă sistemul este pentru irigat, de ce ai nevoie de presostat?
Mai bine o priza wifi, pompa pe direct.
O programezi din telefon.

#10892
gushpi

gushpi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,713
  • Înscris: 17.01.2012
de când am priza wi-fi, sunt în al 9-lea cer
-i-am făcut pompei program de porniri peste noapte (de 2x câte 30 minute)
-peste zi o pornesc din telefon, la nevoie (și urmăresc pe camerele de supraveghere perdeaua de apă :P )

doamneee cât te ajută tehnologia!!!

(și, DA, folosesc puțul doar pt irigații, n-am nici presostat, nici vas expansiune; pompa are înglobat sistem de siguranță la supraîncălzirea motorului)

PS: ce drakku să mai fac cu programatoarele de udat cumpărate anii trecuți? :o

#10893
m_r_analyst

m_r_analyst

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 69
  • Înscris: 30.04.2020
E mai complicat cu wifi momentan acolo. Nu prea bate internetul. Oricum, ms de sugestie. Am s-o iau in calcul pe viitor.
Inteleg acum de ce presostatele electrice nu opresc pompa imediat...ms de explicatie.

Pare foarte fain ce ai acolo.  Imi poti spune ce priza ai si cum te conectezi la ea? ma gandesc ca nu ai ip public la router.
Banuiesc ca ai un singur robinet.. daca aveai mai multe si trebuiau sa se sincronizeze intre ele... probabil inca aveai nevoie de programatoare.

#10894
M_ierdnA

M_ierdnA

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,358
  • Înscris: 17.03.2014
Eu nu inteleg de ce nu opreste pompa daca e setat sa opreasca la 4 bari. Cum citesti presiunea? Presostatul arata mai mult de 4 si pompa nu se opreste? Sau mai ai un manometru in instalatie? Pe tronsoane de teava pe care apa circula cu viteza indicatiile manometrului sunt influentate de curgerea apei (vezi tubul Venturi).

Pentru irigat, solutia "pe direct" e cea mai buna. Daca nu ai internet acolo ca sa pui priza wi-fi, exista prize mecanice cu ceas. O programezi la ora la care vrei sa iti ude in curte si ai scapat. In fiecare zi, la ora aia porneste pompa.

#10895
gushpi

gushpi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,713
  • Înscris: 17.01.2012
asta:
https://www.pni.ro/p...de-energie.html

60 de lei, de la dede...

se descarcă „tuya” din google play/app store
se împerechează priza cu tuya de pe telefon
și GATA!
toate comenzile sunt pe telefon

am 3 zone de irigat intensiv (gazonul, bată-l vina :) )
până cumpăr și vane motorizate - dacă oi cumpăra, deschid de cu seară ramura respectivă
pe fiecare ramură merg cu 2 aspersoare (ar merge cu 4, dar vreau presiune mai bună)
astfel fiecărei zone îi vine rândul la 3 zile

pompa are debit maxim de 3mc/h, deci zilnic/24h arunc cam 2...2,5 ore apă, rezultă - să zicem - 6 mc apă
pompa consumă cam 1kWh/h, deci „doi lei juma” pt 6000 litri apă - merită!

pot avea această configurație, deoarece utilizez pompa lângă casă (cam 15 metri între puț și casă) și semnalul routerului „bate” pân-acolo.

#10896
m_r_analyst

m_r_analyst

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 69
  • Înscris: 30.04.2020

View PostM_ierdnA, on 11 mai 2022 - 09:00, said:

Eu nu inteleg de ce nu opreste pompa daca e setat sa opreasca la 4 bari. Cum citesti presiunea? Presostatul arata mai mult de 4 si pompa nu se opreste? Sau mai ai un manometru in instalatie? Pe tronsoane de teava pe care apa circula cu viteza indicatiile manometrului sunt influentate de curgerea apei (vezi tubul Venturi).

Pentru irigat, solutia "pe direct" e cea mai buna. Daca nu ai internet acolo ca sa pui priza wi-fi, exista prize mecanice cu ceas. O programezi la ora la care vrei sa iti ude in curte si ai scapat. In fiecare zi, la ora aia porneste pompa.

Atat programatorul cat si manometru imi arata presiuni asemanatoare. Undeva pe la 7 bari :(. (Exista o diferenta intre cele doua, manometru aratand ceva mai putin decat programatorul, dar nu e difernta mare si nu cred ca e important asta). Sistemul e fara vas de expansiune. nu se opreste pentru ca probabil asa sunt astea electronice. Ca sa le poti folosi fara vas de expansiune trebuie sa nu se opreasca imediat...Cel putin asta e singura explicatie pe care am gasit-o.

Ms de sugestia cu priza mecanica cu ceas.

#10897
gushpi

gushpi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,713
  • Înscris: 17.01.2012
acum, cu pompa-n funcțiune:

Attached Files



#10898
m_r_analyst

m_r_analyst

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 69
  • Înscris: 30.04.2020

View Postgushpi, on 11 mai 2022 - 09:02, said:

asta:
https://www.pni.ro/p...de-energie.html

60 de lei, de la dede...

se descarcă „tuya” din google play/app store
se împerechează priza cu tuya de pe telefon
și GATA!
toate comenzile sunt pe telefon

am 3 zone de irigat intensiv (gazonul, bată-l vina Posted Image )
până cumpăr și vane motorizate - dacă oi cumpăra, deschid de cu seară ramura respectivă
pe fiecare ramură merg cu 2 aspersoare (ar merge cu 4, dar vreau presiune mai bună)
astfel fiecărei zone îi vine rândul la 3 zile

pompa are debit maxim de 3mc/h, deci zilnic/24h arunc cam 2...2,5 ore apă, rezultă - să zicem - 6 mc apă
pompa consumă cam 1kWh/h, deci „doi lei juma” pt 6000 litri apă - merită!

pot avea această configurație, deoarece utilizez pompa lângă casă (cam 15 metri între puț și casă) și semnalul routerului „bate” pân-acolo.

Inteleg. Te ajuta ca stai acolo. In cazul meu e vorba de un teren unde nu locuiesc. La 60 de lei cat e priza am s-o iau sa-i fac o proba. Ms

#10899
M_ierdnA

M_ierdnA

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,358
  • Înscris: 17.03.2014
Ce nu inteleg, e ca daca presostatul citeste 4 bari si la 4 e setat sa opreasca, atunci trebuie sa opreasca. Cum spunea noxius mai sus, daca nu are vas de expansiune, porneste si se opreste ff des, dar un presostat care functioneaza corect trebuie sa opreasca la presiunea la care ii ceri indiferent ca dupa 2 secunde porneste din nou. Nu e vorba ca e electronic sau nu. Mai sunt alte presostate, numite electronice, care citesc si debitul, la un din ala, poate as intelege sa nu opreasca pompa cat timp are debit prin el, insa preostatul de care vorbesti nu are asa ceva, sau poate am identificat eu gresit presostatul.

#10900
m_r_analyst

m_r_analyst

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 69
  • Înscris: 30.04.2020
Citeste debitul pentru ca are protectie la lipsa apa.
Asta e presostatul: https://eurounelte.r...o-digibo1-1-5kw

Sunt de acord ca trebuie sa opreasca. Asa speram si eu..., dar se pare ca nu. SI nu opreste nici daca instalatia e goala si sa zicem ca i-ar lua mai mult timp pana jaunge la presiunea maxim setata.

#10901
M_ierdnA

M_ierdnA

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,358
  • Înscris: 17.03.2014
Nu citeste debitul. Cand ii scade prea mult presiunea, o interpreteaza ca lipsa apa si opreste sa nu se arda pompa. Nu stiu exact setarile si cum functioneaza. @noxius are unul din asta, si el a studiat problema.

#10902
m_r_analyst

m_r_analyst

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 69
  • Înscris: 30.04.2020
Pai in cazul asta... am doua variante + 1 despre care nu stiu ce sa zic...:
1. bag un reductor de presiune. Asta probabil ca-mi scade debitul.
2. pun un presostat mecanic + vas de expansiune. Nu stiu daca si in cazul asta nu voi avea aceasi problema in cazul inca care consumatorul are debit mic: opriri si porniri dese ale pompei.
3. mai e o idee, dar s-ar putea sa fie gresita: daca montez o supapa de siguranta care sa verse apa in fantana, reglata undeva pe la 3 bari, poate 3 bari jumate, iar presostatul sa se opreasca la 3 bai.

Pareri?

#10903
m_r_analyst

m_r_analyst

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 69
  • Înscris: 30.04.2020
Sau iau alta pompa care sa-mi scoata maxim 4 bari

#10904
wicked100

wicked100

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 188
  • Înscris: 01.02.2007
Departe de a fi specialist, dar, din ce știu eu, la presostatele elctronice, pompa mai funcționează 10 - 15 secunde, probabil pentru a reface presiunea pe traseu.

#10905
noxious30

noxious30

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,888
  • Înscris: 18.01.2010

View Postm_r_analyst, on 11 mai 2022 - 20:46, said:

Sau iau alta pompa care sa-mi scoata maxim 4 bari
Trebuie sa corelezi debitul cu presiunea.
Pompele au un grafic. Te uiți pe grafic și vezi dacă se potrivește.
Adică: pasul 1 este sa afli debitul necesar pentru irigat. Dacă ai nevoie de 1mch, și 2 bari presiune, alegi o pompă care sa facă fix asa.
Dacă pompa ta face 4bari la 1mch, ai varianta sa mărești debitul prin adăugarea de aspersoare sau alți consumatori. În felul asta, scade presiunea în sistem.

#10906
m_r_analyst

m_r_analyst

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 69
  • Înscris: 30.04.2020
Debitul si presiune sunt corelate cu ce am nevoie... cand functioneaza consumatorii.
Problema e atunci cand se opresc, pompa imi baga presiunea maxima in sistem. Iar in sistem ajung 7 bari. Intrebarea e cum rezolv problema asta.

#10907
reborn_21

reborn_21

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 477
  • Înscris: 24.11.2021

View Postm_r_analyst, on 12 mai 2022 - 12:53, said:

... Problema e atunci cand se opresc,......

Cind opresti ce si cu ce ?
Dar de ce nu opresti pompa odata cu consumatorii?

#10908
m_r_analyst

m_r_analyst

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 69
  • Înscris: 30.04.2020
Cand opresc aspersoarele.

View Postreborn_21, on 12 mai 2022 - 12:58, said:

Dar de ce nu opresti pompa odata cu consumatorii?

Pentru ca programatoarele pornesc pompa. Si sunt mai multe programatoare (pe mai multe zone).

Problema asta pare destul de des intalnita atunci cand ai un presostat electric (dupa parerea mea). Ma mir ca nu e o solutie evidenta. Nu dai de problema asta decat daca pompa este prea slaba si nu baga presiune maxima.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate