Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Modalitatea corecta de a fiscaliz...

Formular 230 Asociatii

Definitia termenului de "neom...
 Ce banci folositi in UK?

Nati Badea, nepotism la privat

5 GHz merge cu intermitențe

Depistat pozitiv COVID-19
 Dilemele moderne ale femeilor...

Camera supraveghere video PNI Hou...

Adio plafonare tarife energie!

Alegere Electrician Autorizat ANR...
 Halele Obor, inchise. Cand se vor...

Izolatie acoperis prin exterior

Casa alba lunguiata - P+1, struct...

Ciudatenie STB
 

Pompe submersibile / Hidrofoare

* * * * * 3 votes
  • Please log in to reply
11075 replies to this topic

#109
BENNY82

BENNY82

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 26
  • Înscris: 06.07.2008
Am bagat o pompa submersibila la 125 m adancime. Nu a mai mers si am fost nevoit sa o dau afara, dar nu a mai iesit. Am tras cu jeepul de franghie pana s-a rupt. Ma poate ajuta cineva cu o  idee, cum sa o scot?

#110
nik1965

nik1965

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 755
  • Înscris: 27.12.2006
ce diametru are putul? dar pompa?
cablul de alimentare a fost fixat de conducta de refulare?
daca nu a fost fixat e posibil sa fi ramas in urma pompei si sa se fi intepenit pompa in put. incearca sa eliberezi cablul si scoti pompa tragind de cablul de alimentare si de teava de refulare.

Edited by nik1965, 22 July 2008 - 08:41.


#111
BENNY82

BENNY82

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 26
  • Înscris: 06.07.2008
CRED CA 160 MM. da cablul a fost fixat pe conducta de refulare, de polipropilenapompa e grundfos trifazata, 75 mm diametru, putin cam lunga. am scoso din put pentru ca cineva inainrtea mea o ancorase cu un cablu  zincat subtire si am bagato la loc cu o sfoara grasa din plastic pe care scria ca ssuporta 2500 kgf. Dupa ce am facut probe cu ea si s-a umplut coloana de apa, am observat ca polipropilena se lasase 3-4 metri in put si am incercat sa o saltam inapoi sa o ancoram de gura putului. dupa ce am saltato inapoi, a naibi, nu a mai pornit. eu cred ca sunt 3 variante:
1 s-a depus nisip deasupra pompei;
2 s-a retezat tubul sau s- deplasat;
3 am inteles ca putul nu este perfect vertical sau drept si e posibil ca pompa sa fi nimerit intr-o zona de curbura a tuburilor si sa se fi blocat.
cred ca sunt de vina ca nu am pus si cablul acela subtire, daca puneam si cablul, pompa si coloana nu se mai lasa in jos  chiar daca sfoara se intindea.
spunetimi va rog daca aveti mai multa experienta ca mine unde si cu ce am gresit, pot fi posibile cele 3 ipoteze de mai sus? stiu ca la asemenea adancimi e recomandata teva de otel, dar asa e romanu. nu stiu exact ce s-a intamplat si va multumesc din suflet pentru ajutor.

#112
iana

iana

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 30
  • Înscris: 02.05.2007
ce este recomandat pentru un put de 7m adancime, hidroforul (sau altcevA) montate intr-un camin facutr special langa putz...deci sub pamant...
este necesar ca apa sa urce la etaj (mansardat) la 6m.
ce sa cumpar?
ce caracteristici sa aiba?
ce presiune? de inaltime? capacitatea rezervorului conteaza?

va multumesc pentru ajutor

#113
1024

1024

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 192
  • Înscris: 16.02.2006
am fantana pe care vreau sa o maschez cu un foisor,fantana devenind chiar masa foisorului.langa foisor as pune hidroforul.problema:am inteles ca este bine sa il bag intr-o groapa betonata?la ce adancime,cat de mare,etc?

#114
_bcristian_

_bcristian_

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,116
  • Înscris: 31.12.2006
Nu e obligatoriu sa-l ingropi. Dar trebuie sa-l protejezi de inghet, si cel mai simplu sa faci asta e sa-l ingropi. Groapa trebuie sa aiba cam 1.2 - 1.5 m adancime, si capacul sa-l izolezi cu ceva (daca lasi un simplu capac metalic, trece caldura prin el). Ideal, fa groapa cam de 1 x 2 m sau putin mai mica, pt ca altfel o sa iti blestemi zilele cand va trebui sa lucrezi ceva la hidrofor.

#115
1024

1024

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 192
  • Înscris: 16.02.2006
multumesc bcristian.ar fi interesant si o schita de montaj daca are cineva,adica din fundul putului pana in casa.am gasit eu cate ceva dar nu m-am lamurit:am inteles ca se pun filtre,etc,etc.

#116
salexul

salexul

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 36
  • Înscris: 28.03.2006
Am si eu o problema cu hidroforul. Porneste singur din 5 min in 5 min cam cate 30 de sec fara sa umblu la robinet. am verificat nu sunt scurgeri ca sa piarda presiune, sau daca deschid robinetul nu curge apa cum era normal ci numai cand ii vine lui timpul sa porneasca singur si numai pe perioada cat merge apoi apa se opreste.
Stie cineva ce poate sa aiba?

#117
_bcristian_

_bcristian_

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,116
  • Înscris: 31.12.2006
Probabil supapa de sens stricata (nu mai inchide) si apa care ar trebui sa se acumuleze sub presiune in rezervor se duce inapoi in fantana.
Supapa de sens este la sorb (o piesa infiletata in el).

#118
salexul

salexul

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 36
  • Înscris: 28.03.2006

 _bcristian_, on Aug 1 2008, 12:54, said:

Probabil supapa de sens stricata (nu mai inchide) si apa care ar trebui sa se acumuleze sub presiune in rezervor se duce inapoi in fantana.
Supapa de sens este la sorb (o piesa infiletata in el).
nu e devina sorbul am verificat. Ideea e ca nu curge apa la robinet daca il deschid. stau cu robinetul deschis si nu curge nimik. incepe sa curga doar in momentul cand porneste hidroforul singur si curge doar pe perioada cat acesta functioneaza, adik aprox 20-30 sec dupa care se opreste, si se opreste si apa la robinet, robinetul fiind in tot acest timp deschis! Ma gandesc ca poate e problema electrica?

#119
raven1

raven1

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 23
  • Înscris: 14.07.2006
salut baieti ,

ajutati-ma si pe mine intr-o problema :

mi-am facut in curte un put cu teava de 3 toli si vreau sa ii fac un camin si sa ii pun un hidrofor sa scot apa , adancimea este de 18 m , luciul apei este la 6,5 m , intrebarile mele sunt :

- cum se racordeaza un hidrofor la teava de 3 toli ? stiu ca hidrofoarele sunt pe 1 tol sau 1/4 , fac reductie intre 3 toli si hidrofor sau la hidrofor se pune furtun pe teava de 3 toli sa traga ca la pompele de ala ?

- ce tip de hidrofor sa folosesc pentru o adancime de 18 m ? ce tipuri recomandati / folositi ?

va rog cateva detalii despre racordarea hidroforului si despre functionalitatea lui .

multumesc anticipat

#120
raven1

raven1

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 23
  • Înscris: 14.07.2006
nu stie chiar nimeni ?

#121
Berti

Berti

    233SP09

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,068
  • Înscris: 02.03.2006

 raven1, on Aug 3 2008, 09:45, said:

adancimea este de 18 m , luciul apei este la 6,5 m

Desi la 6,5 m face fata si un hidrofor mai bun, eu totusi recomand un hidrofor echipat cu pompa cu ejector, nu poti sa stii cand scade nivelul apei...

#122
BENNY82

BENNY82

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 26
  • Înscris: 06.07.2008

 raven1, on Aug 3 2008, 09:45, said:

salut baieti ,

ajutati-ma si pe mine intr-o problema :

mi-am facut in curte un put cu teava de 3 toli si vreau sa ii fac un camin si sa ii pun un hidrofor sa scot apa , adancimea este de 18 m , luciul apei este la 6,5 m , intrebarile mele sunt :

- cum se racordeaza un hidrofor la teava de 3 toli ? stiu ca hidrofoarele sunt pe 1 tol sau 1/4 , fac reductie intre 3 toli si hidrofor sau la hidrofor se pune furtun pe teava de 3 toli sa traga ca la pompele de ala ?

- ce tip de hidrofor sa folosesc pentru o adancime de 18 m ? ce tipuri recomandati / folositi ?

va rog cateva detalii despre racordarea hidroforului si despre functionalitatea lui .

multumesc anticipat
poti sa folosesti un hdrofor clasic si fara ejector pentru ca nu prea o sa ai loc sa bagi ejectorul si cele 2 coloane in put daca zici ca are diametrul de 3 toli. totusi recomand unul de firma grundfos sau altceva cu  vas de expansiune cat mai mare, dar trebuie avut in vedere debitul putului in alegerea hidroforului. Trebuie intrebat cel care a facut putl de obicei ei dau aceste date impreuna cu adancimea de montare si diagrama putului. hidrofor, teava de polietilena de 32 supapa de sens si racorduri si mufe. cam atat

#123
raven1

raven1

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 23
  • Înscris: 14.07.2006
una din intrebarile mele era :

cum se racordeaza un hidrofor la teava de 3 toli ? stiu ca hidrofoarele sunt pe 1 tol sau 1/4 , fac reductie intre 3 toli si hidrofor sau la hidrofor se pune furtun pe teava de 3 toli sa traga ca la pompele de ala ?


asta e marea intrebare :)

#124
BENNY82

BENNY82

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 26
  • Înscris: 06.07.2008

 raven1, on Aug 5 2008, 06:59, said:

una din intrebarile mele era :

cum se racordeaza un hidrofor la teava de 3 toli ? stiu ca hidrofoarele sunt pe 1 tol sau 1/4 , fac reductie intre 3 toli si hidrofor sau la hidrofor se pune furtun pe teava de 3 toli sa traga ca la pompele de ala ?


asta e marea intrebare :)
nu cred ca merge teava de 3 toli pe aspiratie, de abia motopompele trag pe 3 toli, dar daca stau sa ma gandesc, punet reductii si trageti si pe 3 toli. daca folositi teava de 3 toli, putul ce diametru are?

#125
s_tre_ss

s_tre_ss

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 18.07.2007
tiind  sa  cred        ca  e    teava    batuta  in  pamant  de  3  toli ;))

#126
raven1

raven1

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 23
  • Înscris: 14.07.2006

 s_tre_ss, on Aug 9 2008, 03:37, said:

tiind  sa  cred        ca  e    teava    batuta  in  pamant  de  3  toli ;))


nu e batuta in pamant , s-a forat manual pana la 20 m teva ( de 3 toli ) este bagata pana la 18 m , ma gandeam sa trag direct de pe teava de 3 toli cu un hidrofor de calitate sau nu merge ?

dar cu o pompa de firma ? ( Honda etc .. ) pot sa trag de pe 3 toli ?

acest sistem in va folosi pt irigarea unei sere cu suprafata de 1300 mp , nu folosesc acest put pentru casa .

vreau sa gasesc solutia cea mai eficineta si totodata am nevoie si de o presiune considerabila

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate