Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Rename SQL column

Achiziționare tuner TV !

Din ce este facuta terasa asta?

Cum accesez site-ul CNAS ?
 Algoritm simplu de calculare al u...

Bitdefender Total Security ș...

casa verde 2024

Intrerupator cu N - doza doar cu ...
 Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...
 probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National
 

Singur in vacanta

- - - - -
  • Please log in to reply
70 replies to this topic

#19
mr-bek

mr-bek

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 121
  • Înscris: 03.10.2008

View Postmoschino, on Apr 16 2009, 03:25, said:

ce dreptate ai tu,desi uneori este mai bine si cu cineva :P
eu am calatorit de multe ori singura,sunt si avantaje si  dezavantaje...
mr-bek......ce tare...au vizitat madrid-ul :lol:  :lol:  :lol:

e ironica ultima propozitie sau...?  :D

#20
rvic77

rvic77

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,129
  • Înscris: 03.12.2004
eu doar pe munte in salbaticie mai pot merge singur, in orase si zone turistice, pe langa costurile ridicate, ma simt penibil cand toata lumea e cu cineva, asa ca mai bine sus la munte cu ursu' - apropo si asta calatoreste singur de obicei :D
Cred ca omul e o fiinta sociabila si faza cu singuratatea e doar o etapa trecatoare, probabil de redescoperire... oricum eu am trecut de etapa asta si prefer sa ma duc la Ploiesti cu cineva drag decat pe Costa de Azur sau in alt loc minunat singur.

#21
DeathRipple

DeathRipple

    communist vampire

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,937
  • Înscris: 11.08.2002

View Postsuperme, on Apr 14 2009, 00:26, said:

1. Voi unde ati merge singuri in vacanta?

ca sa-ti raspund la intrebare....daca ar fi sa merg singur in vacanta, mi-as alege sa fac ceva ce sigur n-as face calatorind cu prietena sau in grup. poate ai o pasiune pentru catarat pe munti si prietena nu ar rezista la o ascensiune pe kilimanjaro. sau urmezi un curs de diving si te duci si te scufunzi de nebun toata ziua. poate prietena uraste chinezii, da' tu mori de curiozitate sa vezi ce-i la ei....samd. deci cred ca ai putea sa incerci ceva iesit din tipar sau in orice caz ceva mai dificil, in masura in care te incadrezi genului.

#22
gogoroiu

gogoroiu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 727
  • Înscris: 01.06.2007

View PostDeathRipple, on Apr 15 2009, 21:43, said:

...ca poti afla felul in care gandesc si se manifesta altii - nu neaparat localnici - mie mi se pare un lucru extraordinar. 5 minute, 5 ore sau 5 zile, un dialog cu cineva pe care nu l-ai vazut si poate n-o sa-l mai vezi niciodata iti deschide nebanuite perceptii. pe care poate nu le sesizezi imediat...

așa e, nene!

interacțiunea cu necunoscuți e cea mai mare jmekerie prin călătorii...

ăia cu care mai umblu eu, am ajuns să-i cunosc binișor, și cam știu ce vor și ce le poate pielea...
uneori mă plictisesc până la prosteală...
unu pune ochii pe o crâșmă și nu mai iese o zi de-acolo, iar a doua zi bolește de mahmureală, pe altul nu-l interesează nimic din locul unde sunteți, de te întrebi de ce dracu a mai plecat de-acasă, altu vrea numai shopping cu toate că nu are bani (destui)... etc.

soluția?
plecam dimineața, de nebun, singur, și-i mai vedeam noaptea, dacă-i mai vedeam...
tot un fel de "singurătate" e...

#23
Dari@

Dari@

    Hoașcă pur si simplu

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,733
  • Înscris: 18.06.2007

View Postlaviniaelena21, on Apr 16 2009, 00:00, said:

foarte tareeee!!! cat de diferiti putem sa fim!!
ciao

:)))))  :P  asa este, nici degetele de la o mana nu sunt la fel.

on topic: asa, pour la bonne bouche, as merge intr-un circuit care cuprinde Nordul Italiei, Monaco, sudul Frantei - se doarme o noapte intr-o statiune de pe Coasta de Azur, Spania, Maroc si retur.... da' mi-e lene sa schimb cei 2000 de euro ca sa dau 1500 pe excursia asta de o luna  :D

@moskino: stiu cum e, am fost si eu in concediu in doi vreo cativa ani la rand. dar prefer avantajele calatoritului solo - bine, nu pe cont propriu, in excursii organizate, cu grupul - insa imi iau camera single, nu pot dormi cu cineva in camera, cu cineva strain, ma refer. mai mult ma chinui, si nu merg in concediu ca sa ma chinui.

mr_bek stie ce spun. ;)

@rvic77: da, omul e fiinta socia(bi)la. dar nu avem toti acelasi nivel de sociabilitate. o fi temporara "boala" asta, pe mine ma tine de peste 10 ani.

Edited by Dari@, 16 April 2009 - 13:11.


#24
varucristea

varucristea

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 368
  • Înscris: 20.06.2007

View Postsuperme, on Apr 14 2009, 00:26, said:

Salut, in acest an nu am o relatie stabila si am decis ca este cazul sa fac prima mea vacanta solo.  :rolleyes:
In strainatate, sunt adesea initiative de acest gen, dar la noi nu am gasit nici o discutie de profil.
Asa ca va cer sfatul:
1. Voi unde ati merge singuri in vacanta?
2. V-ar tenta sa organizam ad-hoc un mic grup de solo-isti in vacanta?
In fine... orice altceva va trece prin cap.
Thx.


1.Uite ca ma bag si eu in seama la subiectul asta ca am fost de cateva ori in situatia asta. Nu din motive sentimentale, ci din motive ... de localizare.
Am calatorit singur prin tari din Asia de Sud Est pentru ca eram localizat acolo in delegatie pe o perioada mai lunga. Am luat decizia la fata locului sa calatoresc singur prin tarile de acolo pentru ca priveam treaba asta ca o sansa unica de neratat. Asta a fost cazul meu.
Numarand, sunt 6 tari in care am fost de unul singur pana acum: Cambodgia, Vietnam, Filipine, Indonezia, Singapore si Laos.
Cred ca respectivele calatorii au reprezentat cea mai fericita perioada din viata mea. As face-o oricand din nou fara nici cea mai mica problema. Si in alte tari din lumea asta. Ma gandesc la China de exemplu sau Australia daca as mai ajunge prin KL.

Ca avantaje: libertatea absoluta de a vedea ce vreau, cand vreau, in ce ordine vreau, sa imi fac itinerariu 100% si sa nu depind de ifosele unuia sau altuia in stabilirea programului. Zero compromisuri din punctul asta de vedere. Interactiunea cu localnicii a fost directa, nemarginita de vreun tur organizat.

Dezavantaje: unul nu foarte mare e ca am platit peste tot camera de unul singur si cand a fost camera dubla, mijloacele de transport interne la fel. Dar preturile nu sunt foarte mari in zona, avand in vedere ca am stat numai pe la guesthouse-uri. Daca mai era cineva cu mine costurile mai scadeau. Un alt dezavantaj e ca trebuie sa fii mai atent si mai precaut cu tot atunci cand esti singur in comparatie cu un grup: la bagaje, la singuranta personala, la intrarea prin locuri dubioase, nu ma prea bag in seama cu ceilalti turisti etc.  Si e nevoie si de un planning mai detaliat, zic eu.

2. Voi merge in perioada 17-25 octombrie in Iordania. Deocamdata de unul singur ca nu am confirmare 100% din partea altor oameni care au zis ca ii intereseaza. Daca te intereseaza aceasta destinatie in aceasta perioada ... cu cea mai mare placere.

#25
carpatic

carpatic

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 78
  • Înscris: 22.01.2006
Revin, pentru ca dupa ultimele voastre posturi am realizat o treaba. De fapt in ultimele calatorii am plecat singur, dar nu am calatorit singur  B)
De exemplu 3 saptamani itinerant prin Africa de Vest, doar vreo saptamana cumulat zile am calatorit singur, in rest cateva zile am calatorit cu un englez, cateva cu un sloven, cate una cu cate un malian sau maur de treaba, am si dormit in casele lor, cateva cu un ungur si o marocana, 2 cu un japonez. La fel mi s-a cam intamplat in ultimii ani peste tot pe unde am fost. Sunt atat de multi calatori singuri care abia asteapta sa imparta experientele cu altcineva incat e realmente usor sa ajungi in mod natural la un aranjament de a calatori impreuna, de a imparti o camera etc. Dar fiecare are planurile lui si prefer ca dupa cateva zile sa ne vedem de drumurile noastre in directii diferite. In anumite regiuni ale globului e destul de usor si foarte interesant sa gasesti cazare (nu doar pat pe gratis, dar si ospete in cinstea ta) la localnici.  La fel si in celelalte tripuri in care am plecat singur in ultimii ani.

#26
maz_max

maz_max

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 228
  • Înscris: 08.12.2007

View Postcarpatic, on Apr 16 2009, 17:47, said:

La fel si in celelalte tripuri in care am plecat singur in ultimii ani.
:thumbup:

#27
copjob2000

copjob2000

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,813
  • Înscris: 26.11.2006
Vă referiți la a pleca singur, adică o singură persoană?
Am fost de cîteva ori plecat singur, nu pot să spun că a fost prea urât, dar nici prea bine nu mi-a fost...
Cînd spun că am fost singur, spun că am fost singur, nu 2, 3 zile cu cineva, alte 4,5 au altcineva.... ci 12-14 zile SINGUR!!!
Aceste excursii de unul singur sunt ideale pentru persoanele stresate... așa au parte de liniște adevărată, mai ales dacă renunță și la telefonul mobil...
Pe de altă parte, fiind singur, fie trebuie să fii mai mult decât anonim, să nu ai valori mari asupra ta, să nu te faci remarcat prin nimic... nu mă refer la problema banilor, pentru că din start îți faci un plan în baza unui buget pe care ți-l aloci pentru concediu....
De câțiva ani m-am însurat.
Am fost plecați cu diverși prieteni, dar numai de câteva ori, pentru că aceste concedii au ieșit prost, catastrofe, motiv pentru care, de 3 ani plecăm NUMAI singuri, oriunde, oricând... atât în țară (foarte rar) cât și în afară...
Acum de 1 Mai plecăm singuri in BG... deși unii și-au anunțat intenția de a ne însoți, din diverse motive au renunțat, dar nu ne pare rău, pentru că noi oricum plecăm....
De obicei nu fac rezervări, pentru că, caut locuri puțin bătute de turiști, în afara zilelor de sărbătoare, când apelez la rezervări, pentru a evita să umblu  aiurea după cameră la ore imposibile....

Edited by me_and_myself, 17 April 2009 - 04:44.


#28
moschino

moschino

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 735
  • Înscris: 08.05.2008

View Postmr-bek, on Apr 16 2009, 10:29, said:

e ironica ultima propozitie sau...?  :D
nu era ironica si ma refeream la aia care stau toata ziua in camera de hotel.... :lol:

#29
softpedic

softpedic

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,243
  • Înscris: 10.07.2007

View PostDari@, on Apr 16 2009, 14:08, said:

:)))))  :P  asa este, nici degetele de la o mana nu sunt la fel.

on topic: asa, pour la bonne bouche, as merge intr-un circuit care cuprinde Nordul Italiei, Monaco, sudul Frantei - se doarme o noapte intr-o statiune de pe Coasta de Azur, Spania, Maroc si retur.... da' mi-e lene sa schimb cei 2000 de euro ca sa dau 1500 pe excursia asta de o luna  :D

@moskino: stiu cum e, am fost si eu in concediu in doi vreo cativa ani la rand. dar prefer avantajele calatoritului solo - bine, nu pe cont propriu, in excursii organizate, cu grupul - insa imi iau camera single, nu pot dormi cu cineva in camera, cu cineva strain, ma refer. mai mult ma chinui, si nu merg in concediu ca sa ma chinui.

mr_bek stie ce spun. ;)

@rvic77: da, omul e fiinta socia(bi)la. dar nu avem toti acelasi nivel de sociabilitate. o fi temporara "boala" asta, pe mine ma tine de peste 10 ani.
10 ani ajunge ! Off topic : a cui din Sao Paolo, esti tu, muica ?  :D

#30
Dari@

Dari@

    Hoașcă pur si simplu

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,733
  • Înscris: 18.06.2007

View Postsoftpedic, on Apr 17 2009, 22:07, said:

10 ani ajunge ! Off topic : a cui din Sao Paolo, esti tu, muica ?  :D

:D da?!? atunci sa fie 11 ani trecute fix? and still counting... :lol: ultimul concediu in doi l-am facut in vara lui '98. la Sinaia.

a lu' tata, mey. din Sao Paolo, bulevardul Paulista.  :naughty:

hai nu ma incita la offtopiceala, ca-mi iau warn si n-am chef.

#31
flenches

flenches

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 221
  • Înscris: 23.03.2009
Nu a mai calatorit nimeni singur sa ne impartaseasca impresiile?

#32
tim

tim

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 202
  • Înscris: 07.01.2002

View Postflenches, on May 6 2009, 21:01, said:

Nu a mai calatorit nimeni singur sa ne impartaseasca impresiile?
Solo as in "me, myself and I" nu plec decit in calatorii de afaceri sau chestii de scurta durata de genul 1-2-3 zile cind trebuie sa-mi limpezesc gandurile si vreau liniste. Daca esti singur si te intilnesti cu alti oameni, stai la bere cu ei... o mare parte din zi tot esti singur si parca vrei sa impartasesti cu cineva descoperirile tale.

In general calatoriile neplanificate (nu cele de revelion, craciun si alte perioade uzuale de concedii care implica nevasta, prietena) le fac cu un prieten foarte bun. De ex. in feb am facut cu el un circuit de o luna prin Hong Kong, Philippines, Thailanda si China, iar in apr am fost 2 saptamani in Brazilia in aceiasi configuratie.

Smecheria la calatoriile noastre este ca avem interese cit de cit similare, un ritm de viata similar (a se citi doza de lene), dar in acelasi timp fiecare poate sa faca ce are chef si sa ne vedem doar la micul dejun si seara in camera. Avantajele la astfel de calatorii este ca fiecare se documenteaza si tot timpul ai mai multe variante din care poti alege (fie ele restaurante, hoteluri, trasee), faci share la costuri si optimizezi multe aspecte ale calatoriei (eu nu-mi iau crema de barbierit ca are el, etc).

#33
bertha37

bertha37

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 26
  • Înscris: 21.01.2008
Si eu tot singura sau cu copilul, mai intai in tara, iar de anul trecut in afara. Fara grup organizat, fara sa interactionez cu straini cunoscuti ad-hoc. Si mi-e bine, vad ceea ce-mi doresc, nu depind de nimeni, imi fac un anume plan de acasa, sa nu orbecai pe acolo, rezerv cazare si avion pe net (forumul softpedia mi-e de un real ajutor). Am vazut Viena si Paris, anul asta intentionez sa vizitez Barcelona si Budapesta.
Sunt persoane care nu agreeaza plimbarile solo, iar altele care, intamplator sau permanent, pot merge singure si nu au nici o problema cu asta.

#34
florinelx

florinelx

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 22.07.2006
care mai vreti sa plecati singuri, pregatiti-va... vin si eu!

#35
sashaa21

sashaa21

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 16.06.2009

View Postbertha37, on 11th May 2009, 13:25, said:

Si eu tot singura sau cu copilul, mai intai in tara, iar de anul trecut in afara. Fara grup organizat, fara sa interactionez cu straini cunoscuti ad-hoc. Si mi-e bine, vad ceea ce-mi doresc, nu depind de nimeni, imi fac un anume plan de acasa, sa nu orbecai pe acolo, rezerv cazare si avion pe net (forumul softpedia mi-e de un real ajutor). Am vazut Viena si Paris, anul asta intentionez sa vizitez Barcelona si Budapesta.
Sunt persoane care nu agreeaza plimbarile solo, iar altele care, intamplator sau permanent, pot merge singure si nu au nici o problema cu asta.

buna tuturor,
pentru prima data in viata mea voi pleca fara mama, tata, sora mai mare, unchi,veri, matusi, copil, si...
si abia astept!
dupa ce anul trecut am avut prima vacanta organizata doar de mine si de cheful si de imaginatia mea, dupa ce am realizat ce inseamna sa nu astepti vreun ratacit din grup, dupa ce nu am mai ascultat nici lamentarile si nici multumirile, nici reprosurile si nici opiniile pro sau contra legate de program,traseu, obiective, etc,;
dupa ce fata mea mi-a pus conditii(merg cu tine, doar daca imi iau laptopul si am wireless in camera de hotel);
si fiind atat de usor sa gasesti informatii si persoane care sa te ajute cu vreun sfat;
pentru ca sunt atat de multe de vazut in lumea aceasta mare;
si din mii de alte motive,
am hotarat: Andalucia va fi urmatorul loc in care ma voi opri pentru 15-16 zile(dar abia in 2010, caci vacanta de anul acesta este aranjata).
traseul l-am facut deja- malaga- gibraltar- tarifa-tanger-tarifa- sevilla-cordoba-granada. nu-i asa ca e frumos?
initial ma gandisem la paris si valea loarei, dar imi place spania, stilul lor de viata, asa ca am lasat parisul pentru o alta data.
stiu sigur ca ma voi simti extraordinar, ca voi savura si ma voi bucura de fiecare moment, cu atat mai mult ca nu voi depinde de nimeni.
cheltuieli mai mari? nu ma pot pronunta aici, dar in mod sigur la mine vor fi sensibil mai mici, avand in vedere ca nu am acceptat conditiile de mai sus.
batai de cap la aeroport, metrou, gara, hotel, restaurant?
nu vad de ce. nu obisnuiesc sa car dupa mine zeci de bagaje; un troler si un rucsac sunt suficiente.
nu plec sa fac shopping-nu acesta este scopul si durata vizitei...
imi place sa ma asez pe banca/gard/bordura/scaun/ orice/ sa beau un suc sau sa mananc o felie de pizza si sa observ turistii, localnicii, scuteristii, motociclistii, indragostitii, cladirile, ferestre care se deschid sau inchid, oameni bucurosi, tristi, grabiti, nefericiti, preocupati.
ei bine, am spus ca e pentru prima data, si, ca orice noutate. te gandesti doar ca va fi super bine.
eu nu ma gandesc doar; stiu ca va fi bine si va voi povesti dupa ce ma intorc.

#36
alima

alima

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 28
  • Înscris: 29.07.2004

View Postflorinelx, on 16th June 2009, 04:04, said:

care mai vreti sa plecati singuri, pregatiti-va... vin si eu!
poate dam unii peste altii...in "singuratate"... :D

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate