Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 joc idem Half Life gratis

PC game stream catre Nvidia Shiel...

Pompa de apa HEPU ?!

Vreau o masina electrica de tocat...
 Cum ajunge remorca de tir inapoi ...

Alt "Utilizator nou" pe T...

ULBS INFORMATICA

Index preturi
 

Bull terrier

- - - - -
  • Please log in to reply
78 replies to this topic

#1
Liviu72

Liviu72

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,044
  • Înscris: 09.11.2007
Bull terrier-ul este un cîine de origine engleză, rasa luînd naștere în Marea Britanie prin încrucișarea binecunoscutului bulldog cu un terrier. De la acesta din urmă a împrumutat expresia capului, iar de la tipul bulldogului forma trupului. Cea mai mare răspîndire continuă și astăzi să o aibă în Anglia, deși rasa nou creată s-a răspîndit rapid atît în Europa cît și în lume. Aspectul general al exponenților acestei rase respectă unele trăsături întîlnite la majoritatea cîinilor din clasa terrierilor – musculos, bine proporționat, cu dinți puternici – dar regăsim și o serie de trăsături care îi individualizează, printre care cea mai importantă etse forma specială, ca de ou, a capului, aproape plat în partea superioară, trăsătură aparținînd, de altfel, exclusiv acestui tip de terrier. Bull terrierul are ochii mici, apropiați unul de altul, înguști, aproape triunghiulari, așezați oblic și bine afundați în orbite. Culoarea lor variază sensibil de la maro foarte închis la negru. Nasul este un element foarte proeminent al bull terrierului, fiind umflat și terminîndu-se aproape în toate cazurile într-o trufă închisă la culoare. Nasul acesta bombat este adesea asemănat cu un rît și din cauza lui bull terrierii sînt destul de des porecliți “porci”. Urechile sînt subțiri, relativ mici și sînt purtate erecte, cu vîrful în sus, dar nu în toate cazurile. Bull terrierul are un aer grațios, este un cîine cu o conformație robustă, musculatura de pe trupul său nefiind neapărat marca unui stil de viață alert, ci pur și simplu o caracteristică a rasei. Coada este mai groasă la bază, dreaptă, rigidă, purtată orizontal, iar blana este scurtă, culcată pe corp, deasă și lucioasă.
Bull terrierii sînt cîini de talie medie spre mare, ajungînd pînă la 45-50 cm și 35-40 kg. Referitor la înmulțire, o femelă naște în general 5 pui, dar nu este o cifră fixă. Inteligența de care dispune un bull terrier este excepțională, la fel și nevoia sa de afecțiune. În privința culorii, blana unui bull terrier variază de la alb simplu pîna la roșiatic, arămiu, negru, tigrat sau combinații (bi- sau tricolore) ale acestora.
Bile negre:
-speranța de viață relativ scăzută (8-10 ani)
-mari șanse să sufere de surzenie și să nască și pui cu această afecțiune (se înregistrează însă notabile ameliorări o dată cu evoluția în timp a rasei)
-uneori încăpățînat, poate cauza stricăciuni dacă se plictisește (rozînd, în general)
-deși este un cîine supus, poate reacționa violent atunci cînd este provocat (marcă a faptului că în trecut rasa era folosită pentru lupte cu cîini)

Bile albe:
-extrem de prietenos cu oamenii, în special cu copiii
-credincios stăpînului
-excelent cîine de pază
-nepretențios la mîncare, nu implică cheltuieli mari
-bun vînător
-inteligent, ușor de instruit
-nu necesită vreun antrenament special, simpla plimbare îi permite să-și mențină în formă trupul musculos
-are un deosebit simț al umorului
-excelent prieten, companie de neînlocuit
-ușor de întreținut, blana sa arată impecabil chiar și îngrijită mai rar

As vrea sa aud si parerea celor care au un Bull terrier, sau au avut unul.

#2
Liviu72

Liviu72

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,044
  • Înscris: 09.11.2007
Date luate de pe alt site, tot despre Bull Terrier:
"Bull Terrier

Bull Terrier-ul este intalnit in doua varietati: alb si colorat. Creat prin incrucisarea bulldog-ului cu un terrier, acest caine este tenace, exceland odata in cadrul luptelor de caini. Din fericire, acest sport sangeros a devenit ilegal, Bull Terrier-ul devenind un animal de companie afectuos si hazliu.

Istoricul si originea

In jurul anului 1835 in Marea Britanie, crescatorii de caini si-au propus sa creeze "ultimate fighting dog" , cel mai bun caine de lupta. Pentru a realiza acest lucru, bulldog-ul englez a fost incrucisat cu terrier-ul englez, care astazi nu mai exista. In urma acestui program de incrucisare a aparut un caine de talie mica, compact si robust, cantarind in jur de 13-15 kg. In cele din urma, pointer-ul spaniol a fost adaugat in programul de ameliorare al rasei pentru a-i favoriza cresterea in inaltime. Initial, varietatea de culoare a rasei cea mai frecvent intalnita era cea dungata.

In 1860, un crescator s-a gandit ca, creerea unui Bull Terrier alb imaculat ar fi un lucru interesant. A avut dreptate si odata creat, Bull Terrier-ul alb si-a castigat rapid popularitatea.

Datorita blanii sale albe si curajului sau, cainele Bull Terrier alb este cunoscut astazi ca si White Cavalier (cavalerul alb). Exista si un aspect neplacut la aceasta varietate de caini: o mare parte dintre Bull Terrier-ii albi se pot naste surzi. In 1936, s-a hotarat ca Bull Terrier-ul alb si cel colorat sa fie considerati varietati distincte ale aceleasi rase. Bull Terrier-ul colorat poate fi de orice culoare sau combinatii de culori, cu exceptia albului. Daca culoarea alba este prezenta, ea nu trebuie sa fie dominanta.

Bull Terrier-ul este recunoscut de catre American Kennel Club, fiind incadrat in grupa terrier-ilor.

Aspectul exterior si dimensiunile

Bull Terrier-ul este un caine impresionant. Este puternic si musculos, dar cea mai spectaculoasa caracteristica a acestei rase este forma capului ei. Din profil, capul are forma unui ou. Ochii sunt mici, oblici si caprui, iar urechile sunt mici si dispuse aproape una de cealalta. Gatul, omoplatii si restul corpului sunt musculoase, cu un piept adanc. Coada cainelui este scurta si, in general, purtata orizontal, in continuarea coloanei vertebrale. Blana Bull Terrier-ului este scurta si neteda, putand avea culori diferite: alb, roscat, cafeniu sau dungat pe fond cenusiu. Singurele culori care nu sunt agreate la acest caine sunt albastru si rosu-inchis.

Bull Terrier-ul standard are o inaltime la nivelul greabanului de 51-61 cm si o greutate corporala de 20-36 kg, in timp ce Bull Terrier-ul pitic are o inaltime de 25-33 cmm si o greutate de 11-15 kg.

Personalitatea

Cainii Bull Terrier au o personalitate unica, remarcabila. Sunt caini prietenosi si care stiu sa se faca placuti, cu un simt al umorului fantastic. Este o rasa extrovertita, dar poate fi dominatoare. Fiind un caine puternic si uneori independent, Bull terrier-ul nu este cea mai buna alegere pentru persoanele care detin pentru prima data un caine.

Relatiile cu familia si casa

Bull Terrier-ul este un caine extrem de curajos. Rasa se dovedeste a fi un companion afectuos si minunat care se adapteaza usor la majoritatea circumstantelor. Bull Terrier-ul poate fi intr-o oarecare masura suspicios, rezervat fata de alti caini sau fata de straini. Din acest motiv, proprietarii de Bull Terrier trebuie sa fie precauti cand cand ii fac cunostiinta cu un animalut sau o persoana noua. Aceasta rasa adora adolescentii, dar poate sa nu fie atat de toleranta cu nazdravaniile copiilor prea mici.

Dresajul

Educarea Bull Terrier-ului necesita un antrenament ferm si poate deveni frustranta din moment acest caine are tendinta de a fi independent. Obedienta este o necesitate in educatia acestei rase active si puternice. Socializarea timpurie este cruciala pentru a preveni dezvoltarea caracterelor dominante.

Aspecte particulare

Bull Terrier-ul nu necesita o ingrijire speciala, daca sunt tinuti in climate temperate, calde. Bull Terrier-ul nu este prea fericit sa traiasca in regiunile reci si cu umiditate crescuta. Bull Terrier-ul alb necesita o atentie deosebita cand este expus in razele soarelui din moment ce este predispus arsurilor solare.

Cainii Bull Terrier au o blana scurta, fina, motiv pentru care nu necesita o ingrijire speciala decat in perioadele de naparlire.

Boli si afectiuni curente

In general, Bull Terrier-ul este un caine rezistent si sanatos, cu putine griji de ordin medical. Totusi, urmatoarele boli si afectiuni au fost semnalate:

Entropionul este o afectiune a pleoapelor ce implica rasucirea spre interior a marginii libere a acestora. Genele de la nivelul marginii libere a pleoapelor irita suprafata globului ocular, putand duce la probleme mult mai grave.

Mastocitoamele sunt procese tumorale maligne, care pot afecta pielea sau organele interne ale cainelui.

Sindromul cozii rotitoare este o tulburare de comportament in care cainele isi roteste coada in mod continuu sau si-o alearga.

Arsurile solare se pot produce atunci cand pielea sensibila este expusa razelor solare pentru o perioada lunga de timp.

Surditatea poate fi semnalata la nasterea cateilor.

Durata medie de viata a Bull Terrier-ului este de 14-15 ani."

Edited by Liviu72, 11 April 2009 - 08:44.


#3
Liviu72

Liviu72

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,044
  • Înscris: 09.11.2007
Nu are nimeni Bull Terrier acasa? :bouncey:

#4
Liviu72

Liviu72

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,044
  • Înscris: 09.11.2007
Ador rasa asta, si as vrea niste sfaturi despre ea. Nu are nimeni ?

#5
vcdand

vcdand

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 22.04.2009

 Liviu72, on Apr 13 2009, 18:15, said:

Ador rasa asta, si as vrea niste sfaturi despre ea. Nu are nimeni ?

eu am un bully  :P ce ai vrea sa stii depre ei?

#6
Liviu72

Liviu72

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,044
  • Înscris: 09.11.2007
Am auzit ca nu rezista la frig. vreau sa il tin in curte iarna. Se poate? Sau nu face fata?
Este agresiv daca nu il "inraiesti"?
Ai ceva sfaturi de unde sa iau, si la ce sa fiu atent?

#7
vcdand

vcdand

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 22.04.2009

 Liviu72, on Apr 23 2009, 12:16, said:

Am auzit ca nu rezista la frig. vreau sa il tin in curte iarna. Se poate? Sau nu face fata?
Este agresiv daca nu il "inraiesti"?
Ai ceva sfaturi de unde sa iau, si la ce sa fiu atent?

Nu ar fi o idee deloc buna sa il tii afara iarna,au parul foarte scurt.Al meu tremura iarna si cand il scoteam afara la o plimbare;Deci nu cred ca ar face fata.
Nu sunt agresivi, in principiu, dar al meu face foarte urat la unii oameni(adica latra si vrea sa sara la ei),in rest cu toata lumea e foarte prietenos si nici nu sare la alti caini.
Am auzit pe undeva ca nu e bine sa iti iei cainii de la firme care se ocupa cu cumpararea cainilor dintr-o parte si pe urma sa ti-l vanda tie;Dar eu l-am cumparat prin intermediul unei firme in genul asta si sunt foarte multumita.Adica i-am spus cum mi-l trebuie si asa mi l-a si adus,si in plus il aduce in localitatea de unde esti si ai si garantie adica: dupa ce il primesti il duci la veterinar sa vezi daca e sanatos,bull terrierii englezi se pot naste surzi,asta fiind principala problema la ei....daca nu e sanatos il poti da inapoi si ceri altul.
Ar mai fi un lucru esential neaparat sa il iei cu pedigree fiindca daca nu are e probabil sa aiba ceva boala genetica.Iar daca are ceva boala genetica e exclus sa il dai la monta fiindca toti puii se vor naste cu aceeasi boala.

#8
-Zamolx-

-Zamolx-

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 916
  • Înscris: 01.05.2009
Am auzit recent la un crescator, ca nici nu ar fi potriviti pt paza casei. Ca ar fi agresivi doar cu alti caini, nu cu oamenii? E adevarat?

#9
horga7cristian

horga7cristian

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 05.07.2009
Am si eu un bullterrier, care tocmai a implinit un an. Mi-au spart casa si el era inauntru. Nu cred ca hotii au avut probleme cu el, din moment ce l-au inchis in alta camera. Asa ca, daca nu-l atrenati in acest scop, nu o sa fie un bun caine de paza. Mie, unul, care l-am luat pentru companie, imi pare bine ca are o fire blanda. In caz contrar, daca se dadea la ei, probabil ca hotii il omorau. In orice caz, este un excelent animal de companie. Are probleme cu unii oameni, foarte putini, nu m-am prins inca de ce. Cu alti caini este ok, chiar daca se intampla sa se mai certe in parc, niciodata nu-i musca. Oricum stau cu ochii pe el tot timpul, mai ales acum, cand este inca pui. Nici eu nu cred ca este o idee buna sa-l lasi afara, o sa se imbolnaveasca si o sa moara pentru ca nu sunt facuti pentru asta. Pentru cei care cred ca pot sa-si ia un caine, pe care sa-l faca si de paza si de companie, vreau sa le spun ca nu are niciun rost. Cu siguranta, o sa cada intr-o extrema, cel mai probabil in cea agresiva.

#10
-Zamolx-

-Zamolx-

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 916
  • Înscris: 01.05.2009
Deci nu este bun pt protectia casei... :(
Pacat. E un caine splendid.
Atunci ce rasa este recomandata pt paza si apararea casei si familiei? Un caine care sa nu fie urias in talie... Care sa-l poti tine in curte iarna-vara.

Edited by -Zamolx-, 25 July 2009 - 16:32.


#11
victor.andrey

victor.andrey

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 838
  • Înscris: 04.08.2007
lupul german

#12
zippo68

zippo68

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,745
  • Înscris: 10.11.2008

 -Zamolx-, on 25th July 2009, 16:30, said:

Deci nu este bun pt protectia casei... :(
Pacat. E un caine splendid.
Atunci ce rasa este recomandata pt paza si apararea casei si familiei? Un caine care sa nu fie urias in talie... Care sa-l poti tine in curte iarna-vara.

Ciobanesc mioritic sau carpatin.

#13
victor.andrey

victor.andrey

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 838
  • Înscris: 04.08.2007
zippo ce nu ai inteles prin "Un caine care sa nu fie urias in talie"..ciobanescu nostru e urias si necesita multa grija si afectiune din partea stapanului!

#14
bull_terrier

bull_terrier

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 42
  • Înscris: 22.08.2009

 horga7cristian, on 7th July 2009, 17:01, said:

Am si eu un bullterrier, care tocmai a implinit un an. Mi-au spart casa si el era inauntru. ..........
Eu am avut 2 bull terrieri pana acum si pot sa spun ca sunt foarte buni la paza...........ca orice caine in functie de socializarea pe care a avut-o in primele luni de viata asa va raspunde si dupa, ca si comportament. Socializare fata de oameni si caini.
Cainele tau probabil a fost foarte iubit de toata lumea .......copiii din fata blocului, straini etc.....si cand hotii au intrat el probabil dadea din coada.... :thumbup:
Acest lucru este valabil la orice rasa.
Eu am crescut bully socializandu-i doar cu caini nu si cu oameni si .......dupa un an jumatate maraia si ufaia si cand bagam eu cheia in usa........apoi am stat o perioada la o casa si latra de rupea pamantu la orice vedea sau auzea afara...........se suia pe gard ca dementul.
Cat timp a fost mic a stat in apartament si era obisnuit cu linistea totala si intunericul apoi cand a crescut era foarte teritorial..........apropo dupa un an cand am ajuns in vizita la parintii mei in joaca a muscat-o pe maica-mea. i-a facut  entorsa si am ajuns la urgenta........... :deadtongue:
Este un caine cu un potential agresiv foarte mare ............................din acest motiv toti spun sa il socializezi de mic...................si ai facut bine ca ai facut asa pt. ca daca nu este socializat cu oamenii de mic este foarte imprevizibil.......eu cu ceva experienta mi-am asumat riscul.
Iar daca ar fi ripostat la hoti........nu ar fi avut cum sa il omoare....al meu are 35 kg, si e ca un tanc rusesc........cu al meu nu ar fi avut nici o sansa hotii...... :nonobad: are o forta in maxilar uriasa cateva sute kg f/cm ......se lasa cu oase rupte :thumbup:
Cine vrea un caine de paza, in primele 8 luni de viata sa nu il socializeze cu oamenii si sa fie tinut intr-o zona mai intunecoasa din casa un hol langa usa preferabil, si o sa isi formeze reflexul de a apara acea usa .........si dupa un an o sa ai pe ce te baza..........
Stiu firma de paza care foloseste bull terrier-ul la interventie. :naughty: .cum il cresti asa il ai.......oricum sa va ganditi bine daca vreti un bull terrier agresiv

#15
bull_terrier

bull_terrier

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 42
  • Înscris: 22.08.2009

 horga7cristian, on 7th July 2009, 17:01, said:

Am si eu un bullterrier, care tocmai a implinit un an. Mi-au spart casa si el era inauntru. Nu cred ca hotii au avut probleme cu el, din moment ce l-au inchis in alta camera.
100 % hotii au filat terenul, inclusiv cainele tau a fost studiat..........probabil "intamplator" departe de casa te-ai intanlit cu unul din ei pe strada, si care l-a si mangaiat si probabil te-a si intrebat daca musca......daca l-ai asigurat ca e bland....alt pont. :nonobad:
In general orice hot nu intra in nici o casa cu caine chiar si pekinez, fara sa stie ce poate cainele ala.
Mai jos e o poza cu un bully al meu la aprox 3 luni si latra si musca de rupe.(avea dinti de lapte in poza care intepau foarte tare :deadtongue: )
[ http://img188.imageshack.us/img188/8611/pitukd.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] [ http://img188.imageshack.us/img188/pitukd.jpg/1/w2048.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] - TERORISTUL
.
.

Edited by bull_terrier, 22 August 2009 - 01:25.


#16
zippo68

zippo68

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,745
  • Înscris: 10.11.2008

 victor.andrey, on 13th August 2009, 22:34, said:

zippo ce nu ai inteles prin "Un caine care sa nu fie urias in talie"..ciobanescu nostru e urias si necesita multa grija si afectiune din partea stapanului!

Un caine care sa-l pot tine vara si iarna in curte.Asta dorea. Dar si mic si paznic de casa si familie si fara par si sa-l tina afara iarna vara.
Adica si cu aia-n si cu sufletul in rai.Caini de paza a casei care sa-i ti afara in general sant cainii cu par lung si talie hmmmmmmmm ,mare .Astia rezista temperaturiilor scazute.

 bull_terrier, on 22nd August 2009, 01:22, said:

100 % hotii au filat terenul, inclusiv cainele tau a fost studiat..........probabil "intamplator" departe de casa te-ai intanlit cu unul din ei pe strada, si care l-a si mangaiat si probabil te-a si intrebat daca musca......daca l-ai asigurat ca e bland....alt pont. :nonobad:
In general orice hot nu intra in nici o casa cu caine chiar si pekinez, fara sa stie ce poate cainele ala.
Mai jos e o poza cu un bully al meu la aprox 3 luni si latra si musca de rupe.(avea dinti de lapte in poza care intepau foarte tare :deadtongue: )
[ http://img188.imageshack.us/img188/8611/pitukd.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] [ http://img188.imageshack.us/img188/pitukd.jpg/1/w2048.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] - TERORISTUL
.
.


Ai dreptate depinde de cum il inveti plus caracteristiciile lui ca rasa.
Sa-ti traiasca teroristul.Un prieten avea o femela de pitbull si cand era mica il teroriza.Il musca de degetele de la picioare cu dintii care erau cum spui tu.Ca acele.Dormea asta cu nu stiu cate perechi de sosete.Era disperat. :w00t:

#17
Bogdan-Alin

Bogdan-Alin

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 20.08.2009
Buna ziua , as vrea sa-mi iau un Bull Terrier dar nu sunt prea experimentat in cresterea cainilor.As dorii niste sfaturi
Multumesc anticipat.

#18
bull_terrier

bull_terrier

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 42
  • Înscris: 22.08.2009
Salut,

Posesor de bull terrier :wub: iti recomand ca viitorul tau catel sa fie pe cat posibil de la o canisa cu pedigree, chiar daca nu o sa il duci la expozitie.
Motivele ar fi : un pui dintr-un cuib controlat poate fi ferit de anumite probleme de sanatate, respecta mai mult standardul rasei, si temperamentul in timp prin selectie genetica (masculii agresivi in timp, nu au mai fost montati) este mult mai imbunatatit.
Pt. a nu face reclama pot sa iti spun ca este o canisa cu experienta in Romania la Cluj.
In functie de bani te poti orienta....pui cu pedigree aprox 400 E, si  fara in jur de 200E .......oricum preturile pot varia.............
Cand iei puiul trebuie sa fii atent sa nu aiba ernie ombilicala (umflatura langa buric) si sa auda (faci un test cu palmele). Vaccinuri.
Cresterea unui pui bull terrier la inceput in functie de experienta poate fi dificila si este bine sa pastrezi lagatura cu crescatorul si dupa pt. eventuale sfaturi.
Pot sa te asigur ca o sa ai multe satisfactii si merita efortul. :roflmaofast:

Multa bafta
.

Edited by bull_terrier, 23 August 2009 - 21:14.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate