Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Succesiune notar versus instanta ...

Montaj aer conditionat in balcon ...

joc idem Half Life gratis

PC game stream catre Nvidia Shiel...
 Pompa de apa HEPU ?!

Vreau o masina electrica de tocat...

Cum ajunge remorca de tir inapoi ...

Alt "Utilizator nou" pe T...
 ULBS INFORMATICA

Index preturi

Boxa membrana tweeter infundata

Am nevoie de poze cu un curcubeu
 Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3
 

Cămătăria - legală sau nu

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
209 replies to this topic

Poll: Cămătăria - legală sau nu (130 member(s) have cast votes)

Cămătăria - legală sau nu

  1. Cămătăria este imorala, dobănda ar trebui sa fie 0 (20 votes [15.38%])

    Percentage of vote: 15.38%

  2. Cămătăria este imorala, dobănda ar trebui sa fie maxim 5% (14 votes [10.77%])

    Percentage of vote: 10.77%

  3. Cămătăria este (insert coin here), dobănda ar trebui sa fie intre 5 si 25% (6 votes [4.62%])

    Percentage of vote: 4.62%

  4. Cămătăria este legala doar la banci, dobănda ar trebui sa fie stabilita prin lege (33 votes [25.38%])

    Percentage of vote: 25.38%

  5. Cămătăria este perfect legală, detinatorii de capital sunt liberi să ceară cât vor (57 votes [43.85%])

    Percentage of vote: 43.85%

Vote Guests cannot vote

#55
petru_

petru_

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 459
  • Înscris: 02.02.2006

View PostDe Beers, on Apr 5 2009, 22:34, said:

dobanzile....
La camatari insa e alta poveste, pot fi si pe luna sau pe zi. E mult mai normal asa.


Am spus 120 pe luna (sau pe zi) pentru a evidentia mai mult zona spre care ma indrept, MORALITATEA acestor sume ce unora li se par imense la 9%. Pe mine ma intereseaza mai mult DE CE si nu neaparat CAT.

Pentru un liberal ca mine poate fi ORICAT. :P
Sa inteleg ca prin definitie liberalii sunt de acord cu sistemul asta de camatari? In afara de faptul ca este o activitate ilegala in orice loc civilizat din lumea asta, am senzatia ca n-ai nici cea mai vaga idee cum functioneaza sistemul in Romania. Au fost chiar si mediatizate foarte multe cazuri de oameni ce s-au imprumutat de la camatari si cand au vrut sa le dea banii inapoi, la termen, nu i-au mai gasit. Dupa expirarea termenului au platit cu varf si indesat pentru ca nu platisera la termen  :lol: .
Inainte de a porni discutii in care te dai expert, du-te si incearca pe pielea ta.

#56
Kedarlaomer

Kedarlaomer

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 209
  • Înscris: 08.03.2009

View PostDe Beers, on Apr 6 2009, 01:28, said:

liberalul capitalist. Care nu are credite, nu are nevoie de tunuri, RESPECTA proprietatea celuilalt si nu are nici o problema in a lua pe capota diversi alti socialisti obisnuiti si ei cu bujori, lalele, trandafiri sau alte flori de nu ma uita.

  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

Și pe unde poate fi găsit acest utopic liberal capitalist? Printre sfinții Bisericii? Nu are credite capitalistul ăsta? Nu dă tunuri?

#57
schiaub

schiaub

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 651
  • Înscris: 18.02.2009

View PostDe Beers, on Apr 6 2009, 01:28, said:

Vezi ca ti-am zis ca accept si o dobanda de 50% pentru un credit 200 de milioane de euro. Garantii imobiliare se gasesc.
am incercat sa-ti explic: dupa marea criza economica din SUA, din anii '70, orase intregi au ramas devalizate. Inner cities, adica centrele a mai multor orase au ramas populate doar cu drojdia societatii. Cartiere intregi, de multimilionari complet abandonate.

Tradus pentru creierul tau: inseamna ca te pishi pe garantiile tale imobiliare. Cine e prostul sa-ti dea 200 milioane de euro pentru kk?

#58
De Beers

De Beers

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 705
  • Înscris: 02.03.2006
Kedarlaomer, o sa fii surprins, fac un bloc dar nu am nici un credit.

Dau credite, insa asta e altceva. Probabil e ca atunci cand aveam bar, de la atatea sticle de uisky mi se intorcea stomacul pe dos, nu ma atingeam de ele cu lunile..

Quote

Au fost chiar si mediatizate foarte multe cazuri de oameni ce s-au imprumutat de la camatari si cand au vrut sa le dea banii inapoi, la termen, nu i-au mai gasit.

Iar asta ar trebui sa fie un argument? Nu faci decat sa confirmi ce spuneam, ca "socialismul" impus de iliescu a facut o gramada de victime. Ca nu a stiu sa predea "capitalismul" decat prin forta, cu japca. Atat.

Daca ar fi stabilit de la inceput regulile "corect" (acest lucru fiind dorit de orice liberal/mic intreprinzator de fapt), atunci sa fii sigur ca nu mai vedeam astfel de nenorociri. Ciudat e insa cum s-a autoreglat absolut tot: acum au ajuns "camatarii" aia verosi sa fie la mana "pensionarului". Cu 50.000 in banca iti spun sigur ca un pensionar sta mai bine ca orice smecher de dorobanti cu 4 masini in leasing. Mai nou chiar acesta vrea sa-l ajuti (sa-i iei o casa din cele 20 - la sfert de pret), unii au nevoie de bani mai mult decat s-ar crede.


Quote

Sa inteleg ca prin definitie liberalii sunt de acord cu sistemul asta de camatari? In afara de faptul ca este o activitate ilegala in orice loc civilizat din lumea asta, am senzatia ca n-ai nici cea mai vaga idee cum functioneaza sistemul in Romania.

Am impresia ca tu nu ai citit topicul asta deloc. Te rog incearca primele pagini, vezi citatele referitoare la Codul Penal (art, litera etc), incearca sa citesti de Ayn Rand si apoi continuam.

Insa ca sa-ti raspund: DA, un liberal adevarat nu ar avea nici o problema cu Tarfele sau Camatarii. Astia au dus omenirea inainte, ei ne-au scos din pestera. Faptul ca aceste meserii au rezistat atatea mii de ani in ciuda "pogroamelor" si campaniilor de masa impotriva lor ar trebui sa-ti ridice la fileu mai multe intrebari retorice inainte de a posta pe aici.

De fapt, pana si criza de acum - cu cat se incapataneaza unii mai mult sa fie socialisti, cu atat lovitura va fi mai puternica. Dupa criza iti garantez ca o sa fim toti .. "capitalisti".





Quote

inseamna ca te pishi pe garantiile tale imobiliare. Cine e prostul sa-ti dea 200 milioane de euro pentru kk?

Nu extrapola. Nu sunt toti ca tine. Garantiile de care zic sunt in mall-uri si centre comerciale deja inchiriate. Intr-un fel ai dreptate cu devalizarea insa nu uita ca "pustiu si gol" a ramas dupa voi, dupa astia smecheri care ati furat mere cand erati mici de nu mai crestea nimic in absolut nici un oras din tara, care v-ati carat prin 90 "dupa ce ati invartit milioane".Dupa voi potopul pe cand dupa mine raman zgaraie nori. Istoria are modul ei foarte ironic de a regla conturile dar asta cred ca stii deja. :)

Edited by De Beers, 06 April 2009 - 01:31.


#59
SuperDuper

SuperDuper

    Crushed

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,295
  • Înscris: 25.04.2006
Vad ca socialismul este inca in floare in Romania. Adica concluzii de genul "camataria este ilegala pentru ca porcii aia iau dobanda".
Cum va forteaza camatarul sa luati imprumut de la el si nu de l abanca? Cum va forteaza cineva sa luati IMPRUMUT bani in general? Lacomia de a avea mai mult decat produceti, asta este singurul motiv pentru care va adresati la camatari.
Eu am luat imprumut pentru casa si masina (modeste), obiecte necesare mie pentru a putea produce alti bani (daca nu am casa sau masina stau in sant cu mana intinsa). Dar nu am apelat ca camatari pentru ca bancile au avut incredere sa imi dea bani cu dobanda rezonabila. Ba inca am avot de unde alege, pentru ca si bancile au interes sa sea imprumuturi la cei care sunt buni platnici.
Cand vad indivizi/individe coborand din SUV-uri si intrand in locuri ca "Cash Advance" (da, nu este ilegala camataria atata timp cat statul isi ia impozitele) ca pe urma sa ii vad ca platesc mancarea cu bonuri de mancare (food stamps) mi se taie orice pofta de a le cauta scuze. Isi merita din plin soarta.

Edited by SuperDuper, 06 April 2009 - 01:13.


#60
schiaub

schiaub

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 651
  • Înscris: 18.02.2009

View PostDe Beers, on Apr 6 2009, 02:11, said:

Intr-un fel ai dreptate cu devalizarea insa nu uita ca "pustiu" a ramas dupa voi, dupa astia smecheri care ati furat mere cand erati mici si care v-ati carat prin 90.
Partenerul meu a imprumutat masiv, motiv ca in final a fost facut ca la nufarul. I-au luat totul. Eu am fost mai smecher. M-am pliat pe afaceri in care nu imprumutam si in care aveam profit de cel putin 100%. Cand insa am fost bagat in aceeasi oala cu partenerul meu (pur si simplu, autoritatile nu intelegeau ca din punct de vedere legal, operatiile noastre erau diferite si ca nu se puteau atinge de afacerile mele) mi-am dat seama ca nu pot face fata geambasilor carora tu le tii parte. Mi-am plasat toti banii in investitii imobiliare. Pe vremea aceea cumparam o vila in stil brancovenesc cu $35 000. Am cumparat cateva. Am luat terenuri pe Warthe la preturi de $2-$3 / mp. in total 45 000 mp. Astazi proprietarii in jurul meu cer preturi de cel putin 600 euro/mp.

#61
De Beers

De Beers

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 705
  • Înscris: 02.03.2006
Stii vorba evreului: "dar cine cumpara"? :D


Probabil daca ai fi incercat sa lasi ceva in urma ta ("sa duci omenirea inainte" - nu doar "sa furi mere") adica sa faci credite, azi nu cred ca vorbeai atat de usor. Nufarul ai fi fost tu..

Culmea e ca aceasta criza vine tot de la prea mult socialism (spalatorese cu piscina luate pe credit cu dobanda mica, sub 9%). Daca lumea ar fi inteles liberalismul clasic, Capitalismul, "Camataria" (camatarii nu dau cu rezerva fractionara de 20 la 1 - cei care ar fi luat ar fi fost mult mai atenti cu plasticul!!), probabil nu mai aveam astfel de probleme azi.  Dar asa, probabil o sa descoperim libertinajul, liberalizarea prostitutiei, de nevoie si nu doar ca exercitiu intelectual sau alte principii.

Edited by De Beers, 06 April 2009 - 02:02.


#62
schiaub

schiaub

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 651
  • Înscris: 18.02.2009

View PostDe Beers, on Apr 6 2009, 02:56, said:

Stii vorba evreului: "dar cine cumpara"? :D
dar cine e prostul sa vanda?

View PostDe Beers, on Apr 6 2009, 02:56, said:

Probabil daca ai fi incercat sa lasi ceva in urma ta ("sa duci omenirea inainte" - nu doar "sa furi") adica sa faci credite, azi nu cred ca vorbeai atat de usor.
uite ca suntem de acord! :lol:

#63
De Beers

De Beers

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 705
  • Înscris: 02.03.2006
In sfarsit! :D

De 200 de milioane tot nu ai zis nimic. Merg si dolari, nu tin neaparat sa fie euro.

#64
schiaub

schiaub

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 651
  • Înscris: 18.02.2009

View PostDe Beers, on Apr 6 2009, 03:07, said:

De 200 de milioane tot nu ai zis nimic.
asta e momentul sa cumperi pe de nimic de la fraieri ingloditi in datorii pana'n gat. :)

#65
De Beers

De Beers

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 705
  • Înscris: 02.03.2006

Quote

asta e momentul sa cumperi pe de nimic de la fraieri ingloditi in datorii pana'n gat.

Sa inteleg ca oferi si tu bani cu dobanda la 120% pe an?

Cum ramane cu cei 9%, era doar o poveste de adormit copii?

Unde mai e liberalismul aici, transparenta atat de necesara? Spui cumva ca acesti "camatari verosi" fac un bine societatii si nu imi dau seama? :D

Edited by De Beers, 06 April 2009 - 02:49.


#66
schiaub

schiaub

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 651
  • Înscris: 18.02.2009

View PostDe Beers, on Apr 6 2009, 03:48, said:

Sa inteleg ca oferi si tu bani cu dobanda la 120% pe an?
am zis eu asa ceva?
Am spus "e momentul sa cumperi de la cei care s-au imprumutat cu dobanzi de fraieri.

View PostDe Beers, on Apr 6 2009, 03:48, said:

Cum ramane cu cei 9%, era doar o poveste de adormit copii?
cand dispui de lichiditati si cand investesti aceste lichiditati in investitiile fraierilor, unde intervine dobanda, ca nu te inteleg?

View PostDe Beers, on Apr 6 2009, 03:48, said:

Unde mai e liberalismul aici, transparenta atat de necesara?
cred ca esti obosit. du-te si te culca. nu mai faci sens.

#67
De Beers

De Beers

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 705
  • Înscris: 02.03.2006
Nu inteleg de ce trebuie sa cumperi ceva la jumatate de pret cand "aproape sigur" vei cumpara aceeasi proprietate la sfert de pret (sau chiar mai putin) in maxim 2 luni.

In plus, majoritatea care au probleme nu-si prea scot la vanzare proprietatile cu pretul de reduceri, chiar daca au mai multe: nu vor ca sa afle creditorii lor ca au probleme. Adica tot la "camatarie" ajungi - pentru ca ei au nevoie de cash acum, sa treaca hopul (dupa parerea lor), sa nu piarda investitii de milioane in care au blocat deja multi bani.


De partea cealalta a problemei lucrurile se vad altfel -  tu vrei sa detii sute de hectare, zeci de case cumparate pe nimic/luate in garantie dar cu care sa nu faci nimic? Nu crezi ca e pacat sa stea degeaba?


Daca ai bani inseamna ca stii valoarea lor, inseamna ca stii ca nu e bine sa stea ci sa produca. Iar daca ii pui la "produs", care este cea mai sigura afacere, care e cea mai profitabila din toate?


Vorbim evident de afaceri care fac un bine societatii, nu de droguri. "Moralitate" exista si acolo insa trebuie sa te cheme American Tobacco si sa negociezi clauze la nivel de stat (din cauza suprapopularii) ca sa fie .. "corect" si pentru ceilalti.

Edited by De Beers, 06 April 2009 - 03:04.


#68
Golem

Golem

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 823
  • Înscris: 17.01.2004
Camataria este ilegala, imorala, este normal sa fie pedepsita penal! Punct.

#69
dmx85

dmx85

    antrenor dă jmekheri

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,253
  • Înscris: 06.01.2009
Camataria este legala de foarte mult timp si functioneaza sub denumirea de banca. Bineinteles ca exista si o alternativa pt banci, camatarii, diferenta e ca bancile sunt mai perverse.

#70
petru_

petru_

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 459
  • Înscris: 02.02.2006

View Postdmx85, on Apr 6 2009, 14:30, said:

Camataria este legala de foarte mult timp si functioneaza sub denumirea de banca. Bineinteles ca exista si o alternativa pt banci, camatarii, diferenta e ca bancile sunt mai perverse.
Camataria despre care tot bate campii De Beers pe aici este total in afara legii in orice tara cu apa calda.
Exact cum spune si Golem.

View PostGolem, on Apr 6 2009, 14:25, said:

Camataria este ilegala, imorala, este normal sa fie pedepsita penal! Punct.
Si probabil ca ar trebui sa puna cineva punct unei discutii intre doar doua persoane, care s-ar putea tine foarte bine si pe privat.

#71
conu71

conu71

    Termopanist

  • Grup: Moderators
  • Posts: 9,062
  • Înscris: 22.06.2004
fane trotil si asociatii: [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/BcX8rMdIti8?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#72
Teophileos

Teophileos

    I am who I am, so don't even try to think about bothering me

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,180
  • Înscris: 02.01.2007
Camatarie este de 100 de ori mai periculoasa si parsiva  decat orice banca onesta legal constituita !

Camatarie = lumea interlopa = recuperatori (ucigasi cu sange rece )

Edited by Teophileos, 06 April 2009 - 14:56.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate