Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Scari interioare

Parcare gratis Romexpo

Limbaj de programare RUST

Despre titularizare si definitiva...
 date personale angajat

Intelectualii Romaniei

Gaina rasa Brahma bolnavioara

Recomandare SmartWatch pe care po...
 Concediu Vasiliki

Funcție WhatsApp

Zilele reclamelor luminoase cu &#...

Propranolol zilnic
 Ce "tip" de apartament/ca...

A luat cineva masina Tesla din re...

Robot de spalat geamuri

Lipsa etrieri noduri
 

pozitionare absoluta IE

- - - - -
  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1
marius2000

marius2000

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 122
  • Înscris: 08.01.2007
Sal
Sunt novice in CSS si incerc sa aplic o pozitionare absoluta pentru cateva elemente din pagina. Am inteles (si am constatat pe propria piele)ca in IE acest lucru nu este acceptat. Ce pot face?
Multumesc

#2
OriginalCopy

OriginalCopy

    I'm harmful, fear me please! :))

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,268
  • Înscris: 10.08.2006
Pai prima posibilitate ar fi sa le spui utilizatorilor ca IE este un jeg de browser si sa upgradeze la Firefox sau orice alt browser :D

PS: fara cod concret nu te poate ajuta nimeni cu raspunsuri concrete ;)

#3
Talkabout

Talkabout

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,695
  • Înscris: 20.09.2006

 OriginalCopy, on Mar 29 2009, 13:37, said:

Pai prima posibilitate ar fi sa le spui utilizatorilor ca IE este un jeg de browser si sa upgradeze la Firefox sau orice alt browser :D

PS: fara cod concret nu te poate ajuta nimeni cu raspunsuri concrete ;)
daca tu mergi pe considerentu asta.. ca IE e un jeg de browser, no comment..
nu toti utilizatorii finali au Mozilla sau Opera, etc. daca eu fac o chestie care nu arata nicicum ok, ar trebui sa precizez in documentatie sa upgradeze la firefox?
pentru development de multe ori se foloseste IE

#4
marius2000

marius2000

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 122
  • Înscris: 08.01.2007
Inteleg ca este un "jeg", dar un raspuns concret?
Se poate sau nu?
Si daca da, cum?
Ms

#5
alin19

alin19

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,338
  • Înscris: 03.01.2007

 marius2000, on Mar 29 2009, 12:50, said:

Inteleg ca este un "jeg", dar un raspuns concret?
Se poate sau nu?
Si daca da, cum?
Ms

pai tia spus sa vii cu cod concret;

si eu sunt de  aceiasi parere si ii indemn pe toti sa renunte la ie; am ajuns la parerea ca este o chestie generala, oricine a avut contact cu alt browser vede ca ie este inferior, sa nu mai zic de un developer care stie cate probleme intampina din cauza lui internet explorer

#6
adormitu

adormitu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 384
  • Înscris: 28.08.2008

 alin19, on Mar 29 2009, 18:46, said:

pai tia spus sa vii cu cod concret;

si eu sunt de  aceiasi parere si ii indemn pe toti sa renunte la ie; am ajuns la parerea ca este o chestie generala, oricine a avut contact cu alt browser vede ca ie este inferior, sa nu mai zic de un developer care stie cate probleme intampina din cauza lui internet explorer

adesea daca faci reset la CSS nu o sa ai probleme cross browser ;)

#7
Jumping Jack

Jumping Jack

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 622
  • Înscris: 12.09.2007

 Talkabout, on Mar 29 2009, 11:48, said:

daca tu mergi pe considerentu asta.. ca IE e un jeg de browser, no comment..
nu toti utilizatorii finali au Mozilla sau Opera, etc. daca eu fac o chestie care nu arata nicicum ok, ar trebui sa precizez in documentatie sa upgradeze la firefox?
pentru development de multe ori se foloseste IE

Unu la mina, da, IE este un jeg de browser. Dar nu asta e ideea! Tu probabil ai nivelul de umor la cote alarmant de mici, altfel ti-ai fi dat seama ca OriginalCopy a zis chestia la mare misto...
Doi la mina, daca cineva foloseste de buna voie si nesilit de nimeni IE ca mediu principal de dezvoltare.... sa imi fie cu iertare, dar poa'sa se duca la pascut capre. IE se foloseste pentru testare,  pentru ca nea Billy Windoz il baga cu forta pe gitul utilizatorului nevinovat/neinformat de 'nternet, si trebuie ca un site sa arate cit de cit acceptabil peste tot.
Si trei la mina, intorcindu-ma la initierea acestui thread, ca sa spuna cineva de ce nu merge ceva, ar trebui sa aibe la dispozitie macar o poza, daca nu cod. Intrebari de genul "am un site, nu merge. Ajutati-ma!" nu vor avea niciodata raspuns mai bun decit ce ai citit la Original Copy.

@marius2000: pozitionarea absoluta merge perfect in ie! In orice ie care se mai foloseste acum (inclusiv ie5.0). Daca la tine nu merge, inseamna ca ai scris mascari pe undeva.
Baga cod si te putem ajuta.

Sa aveti o seara nemaipomenita!

Edited by Jumping Jack, 30 March 2009 - 20:28.


#8
Saurian

Saurian

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,280
  • Înscris: 02.09.2008

 Jumping Jack, on Mar 30 2009, 21:26, said:

Unu la mina, da, IE este un jeg de browser. Dar nu asta e ideea! Tu probabil ai nivelul de umor la cote alarmant de mici, altfel ti-ai fi dat seama ca OriginalCopy a zis chestia la mare misto...
Doi la mina, daca cineva foloseste de buna voie si nesilit de nimeni IE ca mediu principal de dezvoltare.... sa imi fie cu iertare, dar poa'sa se duca la pascut capre. IE se foloseste pentru testare,  pentru ca nea Billy Windoz il baga cu forta pe gitul utilizatorului nevinovat/neinformat de 'nternet, si trebuie ca un site sa arate cit de cit acceptabil peste tot.
Si trei la mina, intorcindu-ma la initierea acestui thread, ca sa spuna cineva de ce nu merge ceva, ar trebui sa aibe la dispozitie macar o poza, daca nu cod. Intrebari de genul "am un site, nu merge. Ajutati-ma!" nu vor avea niciodata raspuns mai bun decit ce ai citit la Original Copy.

@OriginalCopy: pot să fac un report la jumping jack? :huh: că mi-a spus că pot să mă duc la păscut capre. m-a jignit... <_<

#9
OriginalCopy

OriginalCopy

    I'm harmful, fear me please! :))

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,268
  • Înscris: 10.08.2006

 Jumping Jack, on Mar 30 2009, 20:26, said:

Unu la mina, da, IE este un jeg de browser. Dar nu asta e ideea! Tu probabil ai nivelul de umor la cote alarmant de mici, altfel ti-ai fi dat seama ca OriginalCopy a zis chestia la mare misto...
Doi la mina, daca cineva foloseste de buna voie si nesilit de nimeni IE ca mediu principal de dezvoltare.... sa imi fie cu iertare, dar poa'sa se duca la pascut capre. IE se foloseste pentru testare,  pentru ca nea Billy Windoz il baga cu forta pe gitul utilizatorului nevinovat/neinformat de 'nternet, si trebuie ca un site sa arate cit de cit acceptabil peste tot.
Si trei la mina, intorcindu-ma la initierea acestui thread, ca sa spuna cineva de ce nu merge ceva, ar trebui sa aibe la dispozitie macar o poza, daca nu cod. Intrebari de genul "am un site, nu merge. Ajutati-ma!" nu vor avea niciodata raspuns mai bun decit ce ai citit la Original Copy.

@marius2000: pozitionarea absoluta merge perfect in ie! In orice ie care se mai foloseste acum (inclusiv ie5.0). Daca la tine nu merge, inseamna ca ai scris mascari pe undeva.
Baga cod si te putem ajuta.

Sa aveti o seara nemaipomenita!
Eu unul nu stiu cum as putea scrie ceva client-side fara firebug de exemplu. :rolleyes:

 Saurian, on Mar 31 2009, 17:31, said:

@OriginalCopy: pot să fac un report la jumping jack? :huh: că mi-a spus că pot să mă duc la păscut capre. m-a jignit... <_<
Poate te simti tu jignit, dar asta e problema ta :P (o mica dar importanta diferenta de nuanta)

#10
Saurian

Saurian

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,280
  • Înscris: 02.09.2008

 OriginalCopy, on Mar 31 2009, 19:25, said:

Poate te simti tu jignit, dar asta e problema ta :P (o mica dar importanta diferenta de nuanta)

Păi a spus că cine folosește IE de bunăvoie poate să se ducă la păscut de capre și eu folosesc doar IE nesilit de nimeni <_<

În fine nu știam că e așa de prost IE...

Edited by Saurian, 31 March 2009 - 18:43.


#11
Jumping Jack

Jumping Jack

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 622
  • Înscris: 12.09.2007

 Saurian, on Mar 31 2009, 18:41, said:

Păi a spus că cine folosește IE de bunăvoie poate să se ducă la păscut de capre și eu folosesc doar IE nesilit de nimeni <_<

În fine nu știam că e așa de prost IE...

Bai... imi pare rau daca te simti jignit, imi retrag afirmatia.
da, IE nu este cel mai potrivit mediu de dezvoltare, ca sa nu spun mai mult. Cu exceptia cazurilor rare cind ai de facut intranet-uri destinate in mod exclusiv utilizatorilor  de Internet Explorer, chiar nu se justifica alegerea asta. Daca totusi o faci, atunci ai doua variante, la alegere: ori esti neinformat si nu stii care sint datele problemei- asta e scuzabil. Ori le stii insa te incapatinezi sa mergi inainte cu ideea ta. Si atunci ma intorc la vorba dintii...

De ce?
Internet explorer este plin de bug-uri dintre cele mai ciudate. Asta face ca un site dezvoltat in IE sa aibe toate sansele sa arate aiurea in celelalte - Firefox, safari, opera. Care, chiar daca impreuna abia se ridica la jumatate din procentele lui IE, au totusi meritul de a respecta niste standarde (nu 100%, insa in orice caz, muuult mai bine decit i.exploder). Si asta inseamna ca e de preferat sa faci un site corect, dupa care sa il strici pentru slava lui IE, decit invers.
Posibilitatile de debugging pe care le ai in internet explorer sint de-a dreptul jenante - exista un asa zis developer tool, insa este infect. Nu se poate compara cu suita de instrumente excelente pe care le ai in firefox. OriginalCopy a mentionat firebug, care este practic "The Tool", si ar mai fi "webdeveloper toolbar", "html validator", si multe altele, nu are sens sa le enumer aici.

Tot ce spun mai sus se refera la versiunile ie pina la 7 inclusiv. IE8 poate sa schimbe un pic datele jocului, insa este practic inexistent in acest moment. Poate in viitor. Si chiar si atunci, cei mai multi vor prefera sa dezvolte cu firefox ca mediu principal de testare.

Si cam atat am avut de spus in legatura cu subiectul. Daca nu ma insel, topicul era despre altceva, si inca astept un cod, ceva.

#12
OriginalCopy

OriginalCopy

    I'm harmful, fear me please! :))

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,268
  • Înscris: 10.08.2006
Eu o data am crezut ca pica cerul pe mine cand l-am vazut pe taica-meu cum facea tranzactii electronice de la calculator, de pe Internet Explorer. L-am  :nonobad: rau si acum a devenit mai constient de securitatea datelor sensibile  :peacefingers:

#13
Stripp

Stripp

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 146
  • Înscris: 12.11.2006

 marius2000, on Mar 29 2009, 12:55, said:

Sal
Sunt novice in CSS si incerc sa aplic o pozitionare absoluta pentru cateva elemente din pagina. Am inteles (si am constatat pe propria piele)ca in IE acest lucru nu este acceptat. Ce pot face?
Multumesc
Salut, am intampinat si eu o asemenea problema dar dupa o saptamana(2) am reusit sa o rezolv :D
Pune codul sa vedem ce ii putem face, dar sa pui si div-urile in care ai codul pus.
Pun pariu ca ai ceva de genul:
<div id="id1">
<div style="position: absolute;">Bla bla bla</div>
</div>
</div>
Incearca ceva de genul: style="position: absolute;overflow:auto;left:100px;"
Daca se schimba ceva umbla pe la cifre, iar daca nu reusesti incearca si right, top si bottom.
Sper sa te fi ajutat.

Edited by Stripp, 03 April 2009 - 00:17.


Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate