Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Teii din fața casei

E-Mail in serie prin Excel si Out...

Modul alimentare rulou/jaluzea ex...

Recuperare fișiere dupa form...
 Aplicatii stress test RAM

Asigurare auto hibrid

Asus B550M - PC-ul nu porneste di...

Tzanca Uraganu - Inconjurat de Fe...
 explicatie montaj breadboard

3 Doors Down - Kryptonite

Semnalizati cand virati pe un dru...

Succesiune - mostenire apartament...
 Donez Siofor de 1000mg ( diabet t...

Izolatie intre parter si etaj

Hranirea pasarilor din orase -pro...

[unde] goarna tramvai
 

Zanzibar

* * * * - 1 votes
  • Please log in to reply
250 replies to this topic

#19
tim

tim

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 202
  • Înscris: 07.01.2002

 adrianatoma, on Mar 24 2009, 12:24, said:

mersi razvan, exact la cheltuieli din astea ma refeream si eu cand te-am intrebat cam cat te-a dus, evident ca in rest fiecare cheltuie cat cosidera.
iar sumele astea pentru 5 sapt e ff bine! in conditiile in care unii cheltuie si 10000 de euro pe 10 zile in bora-bora mentionat mai sus :P (o tot dau cu el ca tocmai ce ne povestea o colega zilele trecute cum a spart vreo 8000 de euro cu amicul in bora-bora si bahamas, 14 zile in total)
Iese chiar foarte bine, 100 EUR / zi de persoana (cu cazare, transport si mincare). Bora-Bora si alte destinatii de fitze sunt facute special pentru pitzipoancele plimbatoare de genti LV: scump si prost.

@Razvan in pretul de 10 dive-uri intra si echipament + barca sau alea erau extra ?

#20
Omidutz

Omidutz

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 31
  • Înscris: 08.09.2008
bine zis!  :lol:

#21
Razvanell

Razvanell

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 73
  • Înscris: 19.07.2006

 tim, on Mar 24 2009, 12:40, said:

@Razvan in pretul de 10 dive-uri intra si echipament + barca sau alea erau extra ?
Pretul/dive include barca si echipament. Eu am fost suficient de idiot sa ma car pana acolo cu neoprene, regulator, masti, snorkeli, veste de salvare...

#22
ergon

ergon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,152
  • Înscris: 27.07.2006

 tonio, on Mar 24 2009, 11:43, said:

nea...ergon..mai citeste odata ce-am scris si lasa pupincurismul ca nu-si are rost aici pe forum!
Off: (cu scuzele de rigoare): esti complet depasit de situatie...nu pot simti decat compasiune pentru tine...

On: @Razvanell, urmatoarea destinatie ? Tot asa, ceva exotico-excentric ?

#23
Razvanell

Razvanell

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 73
  • Înscris: 19.07.2006

 ergon, on Mar 25 2009, 07:56, said:

urmatoarea destinatie ?
Mauritius, Indonezia, Malaezia, Vietnam, Thailanda.

#24
tim

tim

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 202
  • Înscris: 07.01.2002

 Razvanell, on Apr 5 2009, 17:12, said:

Mauritius, Indonezia, Malaezia, Vietnam, Thailanda.
La un circuit Thailanda, Cambodgia, Vietnam ma bag oricand :)

#25
matterhorn

matterhorn

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 61
  • Înscris: 25.08.2007
Salutare tuturor,
    
   Dupa indelungi cautari de a avea o vacanta exotica, excluzand agentiile de turism din Romania, am ajuns la acelasi site autohton de care spunea si Razvan.
   Am citit toate articolele de acolo si ne-am decis ca daca au fost si altii pe cont propriu vom fi si noi in stare sa mergem. Asta se intampla in februarie, iar noi planuiam sa mergem la sfarsitul lunii iunie. Fiind conditionati sa plecam din Italia am inceput cu biletele de avion. Am rezervat biletele de avion cu cei de la Qatarairways, bilete care au fost cea mai scumpa parte a excursiei (1400Euro/2pers/dus-intors), dar care au meritat toti banii. Noi am plecat din  Milano, daca plecam din Roma biletele ar fi fost mai ieftine cu 300Euro(asta informativ pt cei interesati).
   Am studiat apoi locuri de cazare si pana la urma ne-am hotarat sa mergem tot la familia de suedezi din Paje, la Paje Ndame.
   Avand in vedere ca am plecat in Africa si auzind povesti de la colegii de serviciu, nu am plecat cu prea mari asteptari si probabil din aceasta cauza am fost multumiti. Daca se doresc conditii de lux atunci trebuie mers in partea de nord a insulei, dar preturile sunt pe masura. Noi am fost la sfarsitul lunii iunie inceputul lunii iulie si pot spune ca am avut cateva avantaje fiind la inceputul sezonului: oameni putini (plajele aproape goale); apa calda si curent non-stop (unii se plangeau ca au ramas fara apa calda, in plin sezon e bine sa va luati lumanari, generatorul s-ar putea sa nu faca fata), iar temperatura nu trecea de 30 de grade prin urmare nu am folosit cele 2 ventilatoare (pe post de aer conditionat). Daca plecati de acasa cu pretentii de conditii europene s-ar putea sa fiti dezamagiti.
    Prin urmare cu biletele de avion luate si cazarea aranjata pe mail(fara sa dam avans inainte cum ni s-a cerut in alte locatii) am asteptat cu "sufletul la gura"  data plecarii si verificam tot timpul site-rile de pe internet sa vedem daca a mai scris cineva. Am mai intrebat "in stanga si-n dreapta" sa plecam documentati spre prima "aventura africana".
    Marea surpriza a aparut la sfarsitul lunii martie cand am citit articolul lui Razvan si al Alexandrei de pe acelasi site de unde am pornit cautarile.
    Mii de multumiri pe aceasta cale(cu acelasi articol a deschis si topicul despre Zanzibar). Am citit articolul si am sarit in sus de bucurie, mai multe informatii nici ca se puteau si au venit chiar la momentul potrivit. Razvane sa stii ca am printat articolul tau si am plecat cu el dupa noi, cred ca l-am citit de zeci de ori .
    Zborul cu escala la Doha in Qatar, a fost un zbor excelent, cu aterizari/decolari perfecte si o mancare excelenta.
    Ajunsi in Dar-es-Salaam(capitala Tanzaniei) singura necunoscuta era transferul cu ferry-boat-ul pana pe insula, fiindca din cei care au scris pe internet toti au optat pt avion, dar sotiei mele fiindu-i frica sa zboare cu avioane mici am hotarat sa mergem cu ferry-boat-ul.
    In aeroport ni s-au dat doua randuri de foi de completat unele pt intarea in tara si altele pentru viza desi le-am explicat ca noi nu trebuie sa platim viza de 50$/pers. N-am avut de ales, am completat hartiile si am hotarat sa incercam sa-l convingem pe vamesul caruia ii dam pasapoartele sa-i explicam treaba cu vizele. Cand a vazut pasapoartele nu a trebuit multa munca de convingere, era informat si stia de acordul dintre Romania si Tanzania. A spus doar:"Romania - don't need to pay visa" spre surprinderea englezilor din spatele nostru carora le-a picat fata, ei platesc cate 50$ si romanii nu platesc (asta datorita Tovarasului). La iesirea din aeroport negrii stateau gramada, nici nu indrazneam sa iesim afara. Ne-a recomandat o angajata a aeroportului un mosulica de incredere(pe Kibiki) taximetrist care ne-a dus in port, ne-a ajutat sa luam biletele de ferry-boat si tot el ne-a astaptat si la intoarcere in port pt 25$/calatorie. Taxiurile in Tanzania au numerele din spate galbene si in fata albe.
     In port am facut greseala sa ne luam bilete dus-intors (70$/pers), gandindu-ne ca ferry-boat-ul isi respecta programul. Din pacate acolo nu e nici un stress, asa ca in loc sa plece la 16, a plecat la 17. Atunci ne-am dat seama ca daca fac aceeasi treaba si la plecare s-ar putea sa pierdem avionul. Sunt 2 companii SeaBus(cei cu care am plecat spre Zanzibar) si SeaStar (cei cu care ne-am intors si care si-au respectat programul). A fost o intreaga aventura sa schimbam biletele intre cele 2 companii, dar de data aceasta ne-a rezolvat receptionerul Vuua. Ferry-boat-ul face 2.5-3 ore asa cum ne-au informat si cei de la Paje Ndame, desi pe internet daca va uitati scrie de 1,5ore. Cand am ajuns in Stone Town(Zanzibar) era deja noapte la ora 20. Din pacate, desi stiam ca acolo este iarna, nu m-am gandit sa ma uit pe internet la ce ora se intuneca. Probabil ca daca stiam dinainte ca va fi noapte nu ma mai stresam, fiindca la sosirea in port am completat aceleasi hartii de intrare in Zanzibar si am mai primit o viza in pasaport(de ce? pt ca insula Zanzibar si Tanzania continentala desi s-au unit si se numesc United States of Tanzania au fiecare guvernul lor).
     La iesire din port ne astepta Thani, unul dintre soferi, asa cum stabilisem cu Annika(de la Paje Ndame).
     "Contactul" cu strazile din Stone Town noaptea a fost socant pentru noi: Africa... cate un bec luminand la 5 case, oameni facandu-si de mancare in fata casei, mirosuri de mancare, aveam impresia ca toti vand cate ceva, toti aveau magazine, unde era cate un televizor scos afara stateau o gramada de oameni care se uitau la tv aliniati pe niste barne de lemn(ca la cinematograf), aglomeratie pe strazi, se mai circula si pe  partea stanga... ne gandeam ca ne-am facut-o cu mana noastra.
     Dupa aproximativ 1 ora am ajuns la Paje Ndame unde ne-am luat camera in primire si ne-am linistit.  Dar totusi parca oceanul se aude prea tare... nu mi se pare; in geam avem doar plasa de tantari, gratii si draperii... nici urma de geam de sticla. Acest aspect cu lipsa geamurilor a avut un singur dezavantaj auzeam in fiecare dimineata chemarea la rugaciune pe la 5am. Efectul l-am simtit cand am venit acasa si vreo 3 zile ma trezeam dimineata pe la 5 si nu pricepeam de ce  :lol: ... era chemarea la rugaciune.
    
     Daca vreti sa mergeti merita sa stati 2 saptamani, noi am stat doar 9 zile si mai aveam destule de vazut.
     Despre excursii a detaliat Razvan cam tot ce era de spus, am sa mentionez si eu ce am ales noi, ce a meritat pe deplin si ce peripetii am avut:
     1 Blue Safari -  a fost cea mai reusita excursie, isi merita toti banii (50$/pers) - o recomandam din toata inima
     2 Spice Tour & Stone Town - le-am combinat pe ambele intr-o zi (35$/pers)
                            Spice tour - o experienta interesanta pe care trebuie sa o incercati
                            Stone Town - plimbare pe strazile inguste, prin piata de fructe si de peste, muzee...
     3 Jozani Forest & Butterfly center:aceasta excursie am organizat-o pe cont propriu, am luat autobuzul local "dala-dala" care pentru (1000THS=aprox.1$)
                           ne-a dus pana la Jozani forest, aici intrarea a fost 10.000TSH/pers (o mica plimbare cu ghid sa vedem maimutele Red Colobus, putin    
                           din padurea tropicala si o padure de mangrove) de aici la 1 km spre Stone Town e Butterfly center (o crescatorie de fluturi)
                           6.000TSH/pers (trebuie sa mergeti in zilele cu soare, altfel fluturii stau sub frunze) si inapoi tot cu "dala-dala" - o experienta unica
     4 Insula Mnemba - ATENTIE! noi am crezut ca se poate si vizita, dar este o insula privata, noi am ajuns cu peripetii pe ea, dar nu am avut voie sa ne
                            plimbam . Mergeti in excursia asta exclusiv pentru scufundari sau snorkeling. Aici am avut ceva peripetii cu centrul de scufundari
                            cu care am mers, asadar feriti-va de centrul SCUBA LIBRE Dive Center din Matemwe. Pe scurt: am plecat 5 oameni pt snorkeling si 2
                            echipe de cate 5 pentru scufundari cu 2 barci. Cand am ajuns la locul de scufundari si snorkeling a intrat prima echipa la scufundari
                            din barca noastra, dupa care am plecat sa-i luam si pe ceilalti din a doua barca si tot echipamentul ca i-a "crapat" motorul in mijlocul
                            oceanului. O gramada de peripetii pana am luat echipamentul fiindca erau valuri f mari, barcile se tot loveau... I-am recuperat, a
                            intrat  a doua echipa la scufundari si a trebuit sa plecam sa recuperam prima echipa (abia i-am gasit). Iesisera de 30min la
                            suprafata si nu ne vedeau niciunde, erau cam palizi la fata vazandu-se in mijlocul apelor singuri, nu puteau sa inoate spre mal,
                            spuneau ca a fost cea mai groaznica experienta de-a lor la scufundari(si aveau vreo 25-30scufundari anterioare). Dupa ce au urcat
                            in barca au constatat ca e prea mare greutate(cu tuburi de oxigen, oameni...) Asa am ajuns fortat pe insula Mnemba, unde am
                            coborat toti din barca si am asteptat sa recupereze a doua echipa de scufundatori. Vreau sa mentionez ca "marele tour leader"  
                            Emmanuel Odira (- Tour Leader / PADI Instructor) si-a lasat echipa pe fundul oceanului si a iesit primul la suprafata. vizibilitatea
                            scazuse la 3m. Au iesit la suprafata el si cel mai experimentat dintre scufundatori care dupa cateva minute in care a vazut ca ceilalti
                            nu mai ies a intrat iarasi dupa ei si i-a scos la suprafata, daca erau incepatori, probabil acolo isi gaseau veacul... I-a adus pe toti pe
                            insula Mnemba si cu a doua barca legata cu o funie. Au golit apa luata de barca cea buna si cu mari emotii inghesuiti 19 oameni am
                            plecat spre mal... s-a terminat si benzina...dar daca va scriu inseamna ca am si ajuns... snorkeling pauza.  
                            A fost scandal mare cand am ajuns la receptie...  
                            Deci, intrebati-l pe Vuua cu cine va aranjeaza iesirea la snorkelig sau scufundari si evitati-i pe inconstientii de la Scuba Libre din
                            Matemwe.
    
     Dupa experienta cu snorkeling-ul la atolul Mnemba am ramas in Paje si imprejurimi pentru ultimele 2 zile sa ne relaxam.
     Mai erau multe de vazut dar timpul a fost prea scurt pentru noi.
     Am facut o gramada de poze pe care le puteti vedea la linkurile: part1 si part2 .
    
     Experienta din Zanzibar a fost extraordinara, merita sa incerci macar o data in viata: oamenii foarte prietenosi, mancarea buna, berea de asemenea, Cola la 350ml, fructele delicioase, iar peisajul de vis...

  Sper ca nu v-am plictisit cu relatarea mea, daca vreti sa mergeti va stau la dispozitie pentru informatii...

  Multumim pe aceasta cale celor care ne-au ajutat cu informatiile oferite, sa mergem si noi acolo: Crina si Alexandru, Alexandra si Razvan.

  Lucian & Simona

  P.S.: Salutari de la Lisbeth, Jan si Vuua pentru Crina, Alexandru, Alexandra si Razvan.

Edited by matterhorn, 31 July 2009 - 23:05.


#26
air_america

air_america

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 277
  • Înscris: 15.07.2008
Nu ne-ai plictisit, din contra, iti multumim!
Zanzibar si toataTanzania este pe lista de prioritati!

#27
dulcetica

dulcetica

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 56
  • Înscris: 11.05.2008
Oau!
Va admir sincer!N-ati vrea sa stiti ce studii fac eu cind plec la Praga,de ex.Zici ca-mi dau doctoratul. :thumbup:

#28
mihaiela_jian

mihaiela_jian

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 96
  • Înscris: 04.02.2009
DACA MAI E CINEVA INTERESAT DE ACEASTA INSULA SI PUTIN SAFARII PRIN TANZANIA HAIDETI SA FACEM UN GRUPULET SA CAUTAM CAZARE SI ZBOR  DE LA FIRMA ,, IEFTINICA" SI SA-L RUGAM SI PE IMPERATOR SA NEAJITE SI POATE NE PRINDE 2010 PE O PLAJA VIRGINA CE ZICE TI INCERCAM ?/ E CAREVA AMATOR ??? SA PORNIM LA DRUM SA CAUTAM PE TANTI IEFTINICA ;;HI HI HI"

#29
loj

loj

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 14
  • Înscris: 14.07.2009

 mihaiela_jian, on 23rd August 2009, 23:28, said:

DACA MAI E CINEVA INTERESAT DE ACEASTA INSULA SI PUTIN SAFARII PRIN TANZANIA HAIDETI SA FACEM UN GRUPULET SA CAUTAM CAZARE SI ZBOR  DE LA FIRMA ,, IEFTINICA" SI SA-L RUGAM SI PE IMPERATOR SA NEAJITE SI POATE NE PRINDE 2010 PE O PLAJA VIRGINA CE ZICE TI INCERCAM ?/ E CAREVA AMATOR ??? SA PORNIM LA DRUM SA CAUTAM PE TANTI IEFTINICA ;;HI HI HI"


Tot ce as putea eu sa va recomand este hotelul unde am stat in Feb 08. ...www.bluebayzanzibar.com.. Am vazut ca au mai scazut putin preturile, eu am fost cu aproape 200$ /camera HB..  Toate excursiile mentionate sunt excelente si relatare lui matterhorn este plina de detalii, mie cel mai mult mi-au placut "inotul cu delfinii" si padurea de mangrove.. Daca aveti ocazia.. Go for it!!

Acu sunt in cautari de safari in Tanzania/Kenya pentru noiembrie  si daca gasesc ceva "special" va anunt.. din cautarile de pana acum am vazut ca cei din Africa de Sud au pachete destul de interesante pentru safari.. O sa revin cand mai adun ceva informatii

#30
mihaiela_jian

mihaiela_jian

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 96
  • Înscris: 04.02.2009
Da ma inscriu daca gasi avion bun la pret si ceva combinat cu 7 zile in zanzibar dar 200 dolari pe noapte sau pe cate?????????????????merci poate gasim in noiembri bafta

#31
Imperator

Imperator

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,959
  • Înscris: 07.02.2007

 mihaiela_jian, on 23rd August 2009, 23:28, said:

DACA MAI E CINEVA INTERESAT DE ACEASTA INSULA SI PUTIN SAFARII PRIN TANZANIA HAIDETI SA FACEM UN GRUPULET SA CAUTAM CAZARE SI ZBOR  DE LA FIRMA ,, IEFTINICA" SI SA-L RUGAM SI PE IMPERATOR SA NEAJITE SI POATE NE PRINDE 2010 PE O PLAJA VIRGINA CE ZICE TI INCERCAM ?/ E CAREVA AMATOR ??? SA PORNIM LA DRUM SA CAUTAM PE TANTI IEFTINICA ;;HI HI HI"
Imperator e acum intr-un internet care mai mult nu merge decat merge in Rantepao, in mijlocul insulei Sulawesi din Indonezia... ma intorc dupa 5 septembrie si incerc sa ajut cat pot :)

#32
mihaiela_jian

mihaiela_jian

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 96
  • Înscris: 04.02.2009
AM GASIT ZBOR DIN ROMA CU Qatarairways SPRE TANZANIA PE 2 IULIE 2010 CU 540 EURO CE ZICETI E BINE SE INSCRIE CINEVA ?????????

#33
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,226
  • Înscris: 08.10.2015
E un pret corect

#34
varucristea

varucristea

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 368
  • Înscris: 20.06.2007

 mihaiela_jian, on 30th August 2009, 00:41, said:

AM GASIT ZBOR DIN ROMA CU Qatarairways SPRE TANZANIA PE 2 IULIE 2010 CU 540 EURO CE ZICETI E BINE SE INSCRIE CINEVA ?????????

Nu ma inscriu, dar eu spun ca e bun pretul.

Edited by varucristea, 29 August 2009 - 23:45.


#35
mihaiela_jian

mihaiela_jian

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 96
  • Înscris: 04.02.2009
Ca perioada ce ziceti cum e ttimpul si cum sa fac sa combin 3-4 zile safari in Tanzania prin parcurile .......  renumite si apoi sa luam feribotul spre Zanzibar????????? astept sfaturi si ghidul .lonelyplanet cum il pot procura ?nu l am gasit in librarii nu stiu cum sa mi iau safari mai intai 3 zile apoi cazarea. va multumesc

#36
DeathRipple

DeathRipple

    communist vampire

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,937
  • Înscris: 11.08.2002

 mihaiela_jian, on 30th August 2009, 23:22, said:

Ca perioada ce ziceti cum e ttimpul si cum sa fac sa combin 3-4 zile safari in Tanzania prin parcurile .......  renumite si apoi sa luam feribotul spre Zanzibar????????? astept sfaturi si ghidul .lonelyplanet cum il pot procura ?nu l am gasit in librarii nu stiu cum sa mi iau safari mai intai 3 zile apoi cazarea. va multumesc

LP il iei de pe net sau de la libraria Carturesti. mai multe detalii despre librarie aici.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate