Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Routere detinute in trecut si in ...

Teii din fața casei

E-Mail in serie prin Excel si Out...

Modul alimentare rulou/jaluzea ex...
 Recuperare fișiere dupa form...

Aplicatii stress test RAM

Asigurare auto hibrid

Asus B550M - PC-ul nu porneste di...
 Tzanca Uraganu - Inconjurat de Fe...

explicatie montaj breadboard

3 Doors Down - Kryptonite

Semnalizati cand virati pe un dru...
 Succesiune - mostenire apartament...

Donez Siofor de 1000mg ( diabet t...

Izolatie intre parter si etaj

Hranirea pasarilor din orase -pro...
 

Zanzibar

* * * * - 1 votes
  • Please log in to reply
250 replies to this topic

#1
Razvanell

Razvanell

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 73
  • Înscris: 19.07.2006
Ideea de vacanta exotico-relaxanta a venit de pe un site autohton. Am purces la cautari conform ghiduluituristuluicarenuvreasaspargamultibanipeavion si ne-au rezultat 4 zboruri pana in Zanzibar. Primul segment a fost Bucuresti-Viena cu Skyeurope, 80 EUR dus-intors. Kilogramele suplimentare se platesc la Skyeurope cu 10 EUR/kg, asa ca am plecat din Baneasa mai saraci cu 180 EUR. De fapt si de drept ar fi trebuit sa platim 30 de kg suplimentare dar am mascat binisor rucsacul foto cu cele 2 laptop-uri si 4 obiective, blitz, grip, carcasa subacvatica, camera video, acumulatori si multe alte lucruri fara de care desgur ca nu nu am fi supravietuit in Zanzibar. Al doilea segment, Viena-Doha (Qatar) a fost cu Qatar Airways. Pur si simplu un zbor perfect, cu exact mancarea pe care o cerusem la achizitionarea biletului, respectiv asian vegetarian food, cu numele meu tiparit mare pe eticheta si cu multumirile bucatarului. Dupa o escala de 9 ore in Doha cu tigari fumate in smooking room-urile din zona de tranzit (care este de vreo 20 de ori mai mare decat Otopeniul nostru), plimbari in duty free-ul imens (care extragea la tombola saptamanala 1 mil USD si 2 masini de lux), fara a gasi loc la Quiet Room si fara acces la cluburile exclusiviste pt membrii QA Silver si Gold, am purces la zborul  Doha- Dar Es Salaam. Din nou perfect.
     Aeroprtul din Dar Es Salaam este de marimea aeroportului Baneasa singura diferenta fata de aerogara noastra fiind ca QA ne-a dat drumul pe pista perpedes inspre ghiseele vamale. Dupa o incercare nereusita a unui vames de a ne lua taxa de viza, fara succes, in urma vociferarilor mele am ajuns in Tanzania. Spre surprinderea mea au ajuns si bagajele pe care nu le mai vazusem din Viena. Deci se poate. Am racolat un nene cu ecuson cu avion si am intrebat de Zanznibar. Mi-a spus ca se poate si ca vrea 76 USD pana acolo cu un avion de 12 locuri. Exista 3 companii aeriene care pleaca in Zanzibar din jumatate in jumatate de ora. Am plecat in final cu Costal Aviation, 75 USD si un bilet aprobat din cap de catre doamna pilot. Zborul a durat 20 de minute, fara multe scuturaturi dar cu multe gemete de placere la vederea recifurilor de corali dintre Tanzania si Zanzibar. Aeroportul din Zanzibar seamana mai mult a refugiu de tramvai. Am coborat din avion si am fost invitat respectuos de catre un nene negru sa-mi ridic bagajul din cala avionului si sa-l hamalesc pe pista. Misto. Am intrat in zona Departures si am bulversat intregul aeroport, apoi am gasit si calea spre Arrivals. Total Bucuresti-Zanzibar: 80 EUR + 720 EUR + 75 USD. L-am gasit la iesire pe Thani, soferul solicitat la plecarea din Dar Es Salaam de la ndame.info.
Alte variante de a ajunge in Zanzibar sunt:
British Airways din Londra in Dar si mai apoi Costal Aviation sau Precision Air pana in Zanzibar.
KLM din Amsterdam ? Dar cu escala in Kilimanjaro.
Kenya Airways din Europa via Nairobi catre Dar.
Emirates din Londra  - Dar via Dubai.
Etiophian Airlines din Adis Ababa ? Dar.
South African Airlines sau Air Tanzania din Johanesburg ? Zanzibar.
     Nu uitati de vaccinul contra febrei galbene. Costa 270 RON la Institutul Victor Babes. Se recomanda si urmatoarele vaccine: febra tifoida, tetanus, difterie, poliomelita si hepatita A. Noi nu am facut si suntem bine sanatosi, multumim de intrebare. Am luat si un tratament profilactic contra malariei. Parerile sunt impartite in privinta riscului de malarie in Zanzibar. Medicamentele (noi am folosit Malerone) se gasesc doar in aeroporturile de tranzit si costa 7 USD/pastila. Se administreaza cu o zi inainte de a intra in zona, pe perioada sederii si 7 zile dupa. Se gaseste deasemenea in farmaciile din Stone Town la acelasi pret.
Nu exista amenintari teroriste in zona dar nu trebuie sa uitam de atentatele din 1998 din Dar cand au murit 225 de persoane. Zanzibarezii se lauda ca omul care conduce acum Al Qaida, Khaled al-Khidr este zanzibarez. Eu unul am ocolit subiectul in discutiile cu ei dar am cumparat 10 brichete cu chipul lui Osama bin Laden. A fost amuzant pana in aeroport cand am realizat ce s-ar fi putut intampla la un control de rutina.
     In privinta securitatii pe insula sunt usor rezervat. Noi am ramas fara un rucsac pus la uscat pe terasa intr-un perimetru pazit de massai iar la 5 metri de bungalow-ul nostru 5 turiste daneze au fost jefuite de un localnic, intr-o seara. Noi ne-am aventurat adesea noaptea pe plaja la 5 km de locul unde eram cazati pe o bezna absoluta, ghidati de stele. Jaful de care vorbeam mai sus a pus capat plimbarilor nocturne.
Cursul de la casele de schimb valutar in ianuarie 2009 era de 1330 TSH-1 USD si 1730 TSH-1EUR. Euro nu functioneaza in zona in sensul in care o sa primiti la orice magazin sau restaurant o cotatie de maxim 1500 TSH. La majoritatea restaurantelor cursul este de 1200 TSH-1USD pentru bancnote de 50-100 USD si 1000 TSH pentru bancnote mici. N-am priceput de ce nu le plac bancnotele mici. Pe insula am identificat 3 din 4 bancomate existente, dar numai unul functional. Se pot retrage bani fara probleme. La platile cu cardul in magazine se aplica un comision de 5-10% din cauza ca avem de-a face cu confirmari telefonice adesea in tara de emitere a cardului si niste intermediari. In privinta souvenirurilor recomand zona din jurul restaurantului Mercury?s din Stone Town, Zanzibar Gallery si tarabele razboinicilor massai. Nu va inhamati la dus gel si alte lucruri care tin de civilizatia noastra. O sa le gasiti la fata locului. Atentie la kilogramele suplimentare. Pregatiti-va psihic pentru momentul plecarii cand o sa constatati ca hainele au greutatea dubla din cauza umezelii asa ca mai bine abandonati-le. Oricum pe insula o sa stati 90% din timp in slip.
     Companiile de telefonie mobila din Romania au acorduri cu 2 din cele 3 retele din Zanzibar. Semnalul este relativ bun dar releele cad din ora-n ora asa ca o sa va plimbati intre retele fara nicio logica. Apelurile costa imens. Costurile excursiei noastre au fost cu 2000 EUR mai mari doar din cauza unor apeluri nenorocite facute in tara si a catorva zeci de mega de internet. Cumparati o cartela cu numar local si sunati in Europa cu 10 centi/minut. Daca aveti nevoie de internet cautati in orice zona retele wireless sau achizitionati un modem de la Celtel. Costa 350.000 TSH si are o conexiune de 7 Mbps. Retelele wireless sunt in general securizate. Intrebati barmanul despre cheia de criptare. Conexiunile sunt incredibl de proaste. Viteza maxima atinsa a fost de 470 bps. Adica mai nasol decat orice nenorocire de GPRS. In niciun caz nu folositi conexiunea de internet de pe telefonul mobil. Se taxeaza cu 8 EUR/Mb. O simpla citire a unei interfete de gen gmail sau yahoo costa 30-40 EUR.
     Primul contact cu strazile din jurul Dar Es Salaam-ului este naucitor. Un soi de bucurie si exaltare combinate cu multa panica. Van-ul arata ca dupa 1 mil de kilometric, bastinasii dormeau la umbra bananierilor, pe strazi se circula si pe stanga si haotic si repede. Amortiti de oboseala am facut 2-3 poze si am lesinat. Dupa vreo ora si ceva am ajuns la ndame.info pensiunea profesorilor suedezi perfect adaptati. Am ajuns, l-am cunoscut pe Vuaa receptionerul-stie-tot si am luat in primire camera unde urma sa locuim in urmatoarele 5 saptamani. Vuaa s-a aratat foarte nedumerit de ce in bungalow-urile lui se afla doi romani purtand numele de Razvan. A dedus ca Razvan este un nume foarte des intalnit in Romania. Si celalalt Razvan a ajuns acolo via amazingrace.ro
Subiectul urmator trebuie dezvoltat putin sub forma de dialog.
- Puiu, uite ce camera mare.
- Da, dar n-avem aer conditionat.
- Pai nu avem geamuri pt a conditiona aerul.
- Bine macar ca avem plasa contra insectelor.
- Puiu, nu avem apa calda. Puiu nu avem nici apa rece. Si s-a luat curentul.
- ?
- Puiu, aia de pe perete e o soparla?
- Ei na, soparla? Sunt doua soparle!
- Vreau acasa.
- Hai sa mai stam o zi.
    Definitia luxului in Africa e diferita fata de Europa. A urmat o seara cu beri si margarita. A doua zi m-am trezit la 5 sa vad rasaritul si cateii massai-lor. Masaii sunt un soi de vanatori de prin Ngorongoro si Kilimanjaro care traiesc in perfecta armonie cu mediul inconjurator. Stau in zonele turistice din Zanzibar pazind hotelurile, nu sunt platiti dar li se permite vanzarea suveniruilor crosetate de nevestele lor, mai chele decat ei. Sezonul ploios este intre mijlocul lui martie si sfarsitul lui mai (kusi) si noiembrie (vuli).

Ce faci in Zanzibar?
Plimbari cu limuzina. Te plimbi toata ziua cu un sofer care-ti sta la dispozitie de dimineata si pana seara si te duce pe fiecare plaja de pe insula. Preturile variaza intre 50 USD (Paje-Stone Town) si 100 USD (Paje-Nordul insulei). Soferul asteapta in masina si nu vrea sa manance sau sa bea apa decat dupa indelungi insistente. O masina inchiriata costa 70-80 USD + benzina + spaga la filtrele politiei care sunt cam din 10 in 10 km. Adica tot 100 USD, la fel ca si limuzina.
Scufundari in insula Mnemba. Vuaa antameaza telefonic un centru PADI din partea de nord a insulei plus soferul. 100 USD transport + 120 USD doua scufundari. Masa si bauturile incluse. Atolul Mnemba este rezervatie naturala si este unul dintre cele mai frumoase locuri de pe planeta. Snorkelingul costa 45 USD. Oficial insula se numeste Mnemba Island Marine Conservation Area. Insula in sine este una dintre cele mai exclusiviste destinatii de pe planeta. O noapte de cazare costa 900-1200 USD. Nimic inclus. Nu, multumim.
Scufundari cu delfinii in Kizimkazi. Unul dintre putinele locuri de pe planeta unde delfinii mai pot fi observati in habitatul lor natural. Masina va preia de la hotel la ora 5:30, la 6 sunteti in actiune alaturi de alte 10-20 de barci si incepeti haituiala. ?Swimming with the dolphins? este mai degraba un ?jump into the water a long way from the dolphins and swim around like an idiot? dar merita. Cost: 40 USD cu transport inclus si o mica degustare de fructe la final. Sansele de a vedea delfini sunt de peste 80%. In zona exista aproximativ 200 de delfini. Dupa excursie ramaneti pe plaja si asistati la tranzactiile cu pestii proaspat scosi din ocean de pescarii din zona. In zona exista 2-3 centre PADI care fac scufundari in zona Marelui Zid. Delfinii sunt omniprezenti iar scufundarile alaturi de ei echivaleaza cu un orgasm.
Turul capitalei Stone Town. Neaparat savurati un ceai de lamaie la Mercury?s, restaurantul ce poarta numele celebrului solist al trupei Queen. Localul este plin de europeni si mancarea este delicioasa. Singurul loc unde se gasesc beri cunoscute gen Heineken. In rest beti cu incredere Safari, Tusker sau Kilimanjaro. Costa 3-4000 TSH la restaurant si 800-1200 TSH in maxi-market-uri. Vizitati Livingston House, The Palace Museum, House of Wonders si The Arab Fort. Intrarea este 3-5 USD si este permis fotografiatul.
Pescuit in afara recifului. Pentru doar 100 USD, Mr. Snorkeler va scoate afara din recif, va alearga in jurul unui punct fix cu 30 kmh pe valuri de 2-3 m, pana vine raul de mare. Eu unul nu am prins nimic insa am auzit despre numerosi turisti care au prins ton, king fish sau sword fish de 30-50 kg.
Sailing cu Karl. Karl locuieste la 300 de metri de Paje Ndame inspre Paje by Night. Este neamt si s-a stabilit acum 2 ani in Paje intr-o casa pe plaja. Are cateva ambarcatiuni pe care le inchiriaza si desemenea manageriaza casa de pe plaja pe care o inchiriaza cu 80-150 EUR/noapte. Casa poate gazdui lejer 3 cupluri. Cu putin efort chiar si 5 cupluri. Casa este foarte dotata, are propriul generator si o bucatarie imensa dotata cu frigider si cuptor. Siling-ul este pasiunea lui Karl si pentru 60 USD/pp va va plimba o zi intreaga cu un dhow. Barbeque pe plaja, bauturi si gustari incluse.
Blue Safari. Fara indoiala a fost una dintre cele mai tari excursii din Zanzibar. Costa 50 USD/pp si este nevoie de cel putin 4 persoane. Actiunea se desfasoara in partea de sud-vest a insulei printre cele cateva zeci de insulite pustii. Snorkeling, fructe si o masa de pranz care consta in: 2 homari de 40 cm, 40 de creveti king size, 500 g de inele de calamari, 500 g ton la gratar, o tona de orez si de cartofi. Inuman de frumos.
Quad tour. Il contactati pe Iulian la 077.419.077 (focsanean, esuat de 2 ani in Zanzibar) care va va oferi o excursie in mijlocul insulei in 2 sate absolut salbatice, in zone neturistica. Localnicii au vazut primii oameni albi odata cu excursiile lui Iulian, traiesc fara nici cel mai mic semn de civilizatie si sunt foarte fericiti. Practic in acele sate s-a inventat cuvantul sarac. Costa 40 EUR/half day tour sau 80 EUR full day. Se parcurg cativa zeci de kilometric prin jungle cu o tramba de praf inalta de cativa zeci de metri in spate. Senzational. Excursia de o zi intreaga este in partea de nord a insulei prin sate de pescari. Nu am apucat s-o facem. Poate data viitoare. Plecarea este din zona Pwani Mchangani. Mai luati in calcul si costul transportului din Paje pana acolo, 100 USD.
Spice Tour. Una dintre experientele fascinante oferite de Zanzibar. Daca aveti oarescari pasiuni gastronomice mergeti in Spice Tour. O sa puteti culege, gusta, pipai, decoji, cocota, sapa, rupe si orice va mai trece prin cap in/cu urmatoarele plante si fructe: vanilie, bananieri, cocos, lamai, piper, scortisoara, cuisoare, ginseng, arborele de paine, pomello, mango, aloe vera, curry si inca vreo cateva zeci de condimente.
Mnarani National Aquarium. Imediat langa farul din Nungwi se afla o piscina naturala legata subacvatic de ocean unde traiesc cateva zeci de testoase si un piton. Costa 5 USD ca sa hraniti testoasele si sa faceti o poza cu ele.
Jozani Forest Reserve. Aflata la 15 km de Paje, rezervatia gazduieste o specie de maimute numite Red Colobus, foarte blande, care traverseaza adesea drumul principal din zona si dorm non-stop. Intrarea in rezervatie: 9 USD. Include un ghid si o vizita intr-o superba padure de mangrove.
Nungwi. Este cea mai proaspata destinatie turistica a insulei si cea mai cosmopolita. Predomina turistii englezi si italieni si multi backpackers. Apa are o culoare fantastica. Neaparat trebuie sa bifati fabrica de barci (dhow). V-am spus ca apa are o culoare fantastica in zona?
Pwani Mchangani. Pwani inseamna plaja in swahili si cu siguranta plaja este centrul universului din punctul de vedere al zanzibarezului. In aceasta zona s-s dezvoltat turismul de lux. 5 stele, AI, UAI, EUAI, etc. Locatiile arata absolut impresionant in bunul stil turcesc in care zaci in piscina si bei beri multe si mananci din ora-n ora. Am stat o zi si am plecat in mare viteza. Daca vrei 5 stele du-te nene la turci si nu bate atata amar de drum sa stai in spatele unui gard de 4 metri.
Bwejuu. Se afla la 5 km de Paje si contine pescari. Am vazut Sun & Sea View Resort la 50 USD, Bellevue Bungalows la 40 USD, Evergreen Bungalows la 60 USD. Pensiunile sunt populate de japonezi, unguri si cativa nordici. Plaja este mult mai ingusta decat in Paje iar fermele de alge sunt din buza malului asa ca nu puteti face o baie sanatoasa.
Paje. Este fara indoiala zona cu cea mai frumoasa plaja de pe insula. Daca veti locui la Paje Ndame va va fi usor sa luati la rand fiecare restaurant din zona. Paje by Night este in proprietatea unui italian stabilit pe insula din 1984. Vinerea e discoteca iar in timpul saptamanii se mananca destul de scump insa portiile sunt mari. Paradise Beach Bungalows este in partea opusa lui Paje by Night. Este proprietatea lui Saori Miura, o japoneza simpatica si foarte vorbareata. Cristal Resorts este proprietatea unor francezi cam ofticosi si vesnic deranjati de stilul de viata al bastinasilor. Se mananca bine de tot si au cea mai buna conexiune de internet din zona. In incinta se afla un centru PADI.
Diving. Intrebati in incinta Cristal Resorts despre Philippe. Pare un batranel ursuz dar dupa cateva beri devine un partener de conversatie senzational. Are aproape 60 de ani, este instructor cu 3 stele in PADI, NAUI si in alte sisteme, cu vreo 7.000 de scufundari la activ si este o enciclopedie ambulanta. De 20 de ani traieste in centre PADI din Insule Commore si pana-n Vietnam. Daca intreaba despre Razvan spuneti-i ca sunt bine sanatos si abia astept sa-l revad. Cumparati pachete de 10 dive-uri cu 280 USD. Philippe are cele mai bune echipamente de pe insula si este un excelent instructor si pedagog. Dati-i prietena pe mana si o sa vrea sa devina instructor imediat dupa Discover Scuba Diving.
Chumbwe Island. Se afla in largul capitalei Stone Town si pana de curand a fost zona militara. Acum pe insula se afla un complex cu 6 camere. Costa 250 USD/pp, 2 zile cu all inclusive. Divingul este interzis in zona. Puteti face snorkeling doar cu insotitor. Este una dintre cele mai interesante zone din Oceanul Indian si prima rezervatie marina a Tanzaniei. Pe insula traiesc multi coconut crabs, cel mai mare nevertebrat de uscat. Pe insula se afla cateva exemplare de 1 metru!
Nimic. Asta-i sportul preferat al nordicilor si al bastinasilor. Zanzibarezii pot sa doarma in orice pozitie si oricat de mult. Sa va povestesc doua intamplari relevante pentru stilul de viata al bastinasilor.
Gradinarul. Karl, neamtul de mai sus a angajat un gradinar care trebuia sa aiba grija de 6 trandafiri. 4 erau situati la capatul furtunului si alti 2 la 10 metri distanta. Au discutat despre salariu si programul de lucru. S-a convenit pentru 8 ore de munca pe zi: de la 10 dimineata la orele 18. Orarul zanzibartezului era urmatorul: venit la munca la ora 11:30, plecat pentru rugaciune la 2 minute distanta, revenit la ora 14:30, somn pana la 16:00, udat trandafirii pana la 16:01, la 16:30 plecat spre casa. Dupa 2 luni cei doi trandafiri situati la 10 metri de capatul furtunului s-au uscat. Explicatia? ?Allah si-a dorit ca trandafirii sa moara. Daca dorea ca ei sa supravietuiasca ar fi dat o ploaie scurta, chit ca nu ne aflam in sezonul ploios.?
Margarita.Noi suntem amatori de margarita. La orice ora din zi si din noapte. Intre bungalow-ul nostru si plaja se afla un bar condus de doi frati. Mu si Wu. Am baut cateva margarita in prima zi. Pentru ignoranti, margarita contine: tequilla, triplu sec si lime juice. A doua zi dupa sosirea noastra s-a terminat tequilla. Am intrebat timp de o saptamana de 2 ori pe zi despre tequilla. Am identificat un magazin in zona unde o sticla de Jose Cuervo costa 12 USD. Le-am explicat pe rand bastinasilor ca dupa 2 margarita s-a amortizat sticla de tequilla si restul inseamna profit curat. M-au aprobat profund. Dupa inca o saptamana si cateva sute de dolari lasati la bar unul dintre frati a plecat in Stone Town, la 55 km, special pentru tequilla mea. S-a intors dupa o saptamana fara tequilla. Dupa alte 2 zile a plecat celalalt frate in capitala sa-mi procure tequilla. S-a intors dupa 3 zile cu o sticla de tequilla. Victorie! Am ras cateva bucati si a doua zi am fi dorit s-o luam de la capat. Dar, stupoare. S-a terminat lemon juice-ul. Cel mai apropiat lamai se afla la 10 metri distanta. Dupa inca o saptamana s-a gasit si sucul de lamaie pentru ca plecam a doua zi. Bastinasii castiga 30-100 USD/luna si sunt fericiti. Nu au nevoi elementare, nu vreau sa stranga bani si nu-si doresc mai nimic.
Concluzie? Zanzibarul este unul dintre cele mai frumoase locuri de pe pamant. Vizitati-l acum pana nu-l descopera si altii si-l transforma in destinatie de lux.
Are cele mai turcoaz ape, cel mai fin nisip alb, cele mai turcoaz ape, cei mai frumosi pesti, cele mai turcoaz ape si cei mai imposibili locuitori dar are cele mai turcoaz ape.

Galeria mare o gasiti aici si aici.

Razvan

Attached Files


Edited by Razvanell, 22 March 2009 - 14:06.


#2
Thomas-

Thomas-

    Nunc plaudite omnes!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,436
  • Înscris: 31.10.2008
Uau!

#3
blue_wings

blue_wings

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 944
  • Înscris: 24.05.2007
Fetita aia are 6 degete???

#4
tim

tim

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 202
  • Înscris: 07.01.2002
Excelenta povestea .. acum imi doresc sa ma duc, dar mi-am cam depasit cota de calatorii pe anul asta din primele 2 luni :)

#5
remg

remg

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 337
  • Înscris: 19.08.2006
Frumos descris si sper ca ai avut o vacanta asa cum ti-ai dorit.
Intentionam si eu sa merg in Zanzibar, insa pina la urma am ramas la ceva mai sigur din punct de vedere al securitatii, avind in vedere ca de obicei colind destul de mult zona pe cont propriu.
Astfel incit a ramas sa merg in sept in Reunion.
Traseul este Bucuresti - Paris - Saint Denis(Reunion) si as vrea sa stiu daca pentru Malarone ai avut nevoie de reteta sau ceva anume.
Mersi!

#6
Imperator

Imperator

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,959
  • Înscris: 07.02.2007

 remg, on Mar 23 2009, 13:27, said:

Frumos descris si sper ca ai avut o vacanta asa cum ti-ai dorit.
Intentionam si eu sa merg in Zanzibar, insa pina la urma am ramas la ceva mai sigur din punct de vedere al securitatii, avind in vedere ca de obicei colind destul de mult zona pe cont propriu.
Astfel incit a ramas sa merg in sept in Reunion.
Traseul este Bucuresti - Paris - Saint Denis(Reunion) si as vrea sa stiu daca pentru Malarone ai avut nevoie de reteta sau ceva anume.
Mersi!
In principiu, iti trebuie reteta pentru Malarone - desi il cumperi din Occident, retetele romanesti sunt acceptate fara nici o problema. Prietena mea a cumparat si fara reteta, dar era in aeroportul Schiphol din Amsterdam in drum spre Kilimanjaro :) Asa ca i-au dat si fara reteta, dar in principiu, este nevoie strict de reteta.

#7
remg

remg

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 337
  • Înscris: 19.08.2006

 Imperator, on Mar 23 2009, 20:02, said:

In principiu, iti trebuie reteta pentru Malarone - desi il cumperi din Occident, retetele romanesti sunt acceptate fara nici o problema. Prietena mea a cumparat si fara reteta, dar era in aeroportul Schiphol din Amsterdam in drum spre Kilimanjaro :) Asa ca i-au dat si fara reteta, dar in principiu, este nevoie strict de reteta.

Va trebui sa am reteta se pare. Similar cu Malarone ce ar mai fi, eventual de luat din RO - preventiv?

#8
Imperator

Imperator

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,959
  • Înscris: 07.02.2007

 remg, on Mar 23 2009, 20:48, said:

Va trebui sa am reteta se pare. Similar cu Malarone ce ar mai fi, eventual de luat din RO - preventiv?
Malarone e cel mai bun (adica nu prea are reactii adverse). DIn Romania ? Pai chinina, asta e buna la malarie :)

#9
Razvanell

Razvanell

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 73
  • Înscris: 19.07.2006
Daca ajungi la Victor Babes sigur te alegi si cu o reteta de Malerone din oficiu. In Romania nu gasesti nimic profilactic. O sa gasesti sigur in Paris.
In Viena am intrebat de Malerone si nu au cerut reteta. Eu unul le-am luat din Dar es Salaam pentru ca mi-au parut cam scumpe la prima vedere in Viena. In final am dat mai multi bani in Tanzania.

#10
tonio

tonio

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 388
  • Înscris: 11.01.2006
razvanell.. :D
E tare aia cu, pana n-o transforma intr-o statiune de lux!!! Pai la cat te-a costat toata povestea nu este deja o calatorie de lux?
Eu sincer nu inteleg deloc de ce v-ati dus acolo, dar na...vorba aia, nu trebe sa le inteleg pe toate...
Oricum, interesanta povestirea..

#11
adrianatoma

adrianatoma

    matz matz

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,302
  • Înscris: 08.01.2008

 tonio, on Mar 24 2009, 00:03, said:

razvanell.. :D
E tare aia cu, pana n-o transforma intr-o statiune de lux!!! Pai la cat te-a costat toata povestea nu este deja o calatorie de lux?
Eu sincer nu inteleg deloc de ce v-ati dus acolo, dar na...vorba aia, nu trebe sa le inteleg pe toate...
Oricum, interesanta povestirea..

tu ai vazut pozele? ia da click pe primul link... :inlove:
si singur a zis ca au avut niste cheltuieli "inutile" (kg in plus la plecare, apelurile catre romania si net-ul, malarone achizitionat mai scump...). plus ca acolo fiecare cheltuie cat il tine buzunarul. greu e sa ajungi...
razvan, cat a costat povestea in total? ieseai mai ieftin daca mergeai in bora-bora? :rolleyes:


superb! no comment!

#12
Imperator

Imperator

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,959
  • Înscris: 07.02.2007

 Razvanell, on Mar 23 2009, 21:27, said:

Daca ajungi la Victor Babes sigur te alegi si cu o reteta de Malerone din oficiu. In Romania nu gasesti nimic profilactic. O sa gasesti sigur in Paris.
In Viena am intrebat de Malerone si nu au cerut reteta. Eu unul le-am luat din Dar es Salaam pentru ca mi-au parut cam scumpe la prima vedere in Viena. In final am dat mai multi bani in Tanzania.
Nu trebuie reteta de la cine stie ce autoritate in materie... de cate ori am luat Malarone am luat retete de la doctorita din blocul mamei :)

#13
Razvanell

Razvanell

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 73
  • Înscris: 19.07.2006
Pentru cele 5 saptamani petrecute acolo am avut per cuplu:
- transport: 1700 EUR
- cazare: 1800 USD
- transferuri: 80 EUR
- diving 1000 USD
- Malerone 400 USD
- excursii: 2000 USD
- mancare ~50 USD/zi
In rest cat de mult beau, cui ii fac cinste si cate cadouri cumpar ma priveste doar pe mine.

#14
ergon

ergon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,152
  • Înscris: 27.07.2006

 Razvanell, on Mar 24 2009, 11:13, said:

...
In rest cat de mult beau, cui ii fac cinste si cate cadouri cumpar ma priveste doar pe mine.
Corect !
In primul rand felicitari pentru excursie si fotografii, sunt superbe !
Este putin off, dar te rog nu baga in seama tot felul de comentarii absolut inutile ! Probabil ca apartin unora pentru care all-inclusivul din Turcia reprezinta suprema destinatie de vacanta !
Eu unul iti multumesc pentru relatari si fotografii, repet, superbe ! Experienta avuta acolo n-o pot egala 1000 de GoldenSands, Marmaris sau Thassos !
BRAVO !

PS: imi pare rau de comentariu, dar nu te poti abtine cand cineva iti povesteste ceva atat de minunat si tu te apuci sa-i zici ca era mai frumos nu stiu unde...

#15
tonio

tonio

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 388
  • Înscris: 11.01.2006
nea...ergon..mai citeste odata ce-am scris si lasa pupincurismul ca nu-si are rost aici pe forum!

#16
travelling_peach

travelling_peach

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 96
  • Înscris: 22.06.2007
Ca sa citez pe cineva de mai sus... wow!!! Deja mi s-a schimbat impresia despre vacanta organizata pe cont propriu, unde limita mea era o Barcelona, o Venetia.

Jos palaria, Razvanell si iti multumesc ca ai povestit.

#17
adrianatoma

adrianatoma

    matz matz

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,302
  • Înscris: 08.01.2008

 Razvanell, on Mar 24 2009, 11:13, said:

Pentru cele 5 saptamani petrecute acolo am avut per cuplu:
- transport: 1700 EUR
- cazare: 1800 USD
- transferuri: 80 EUR
- diving 1000 USD
- Malerone 400 USD
- excursii: 2000 USD
- mancare ~50 USD/zi
In rest cat de mult beau, cui ii fac cinste si cate cadouri cumpar ma priveste doar pe mine.

mersi razvan, exact la cheltuieli din astea ma refeream si eu cand te-am intrebat cam cat te-a dus, evident ca in rest fiecare cheltuie cat cosidera.
iar sumele astea pentru 5 sapt e ff bine! in conditiile in care unii cheltuie si 10000 de euro pe 10 zile in bora-bora mentionat mai sus :P (o tot dau cu el ca tocmai ce ne povestea o colega zilele trecute cum a spart vreo 8000 de euro cu amicul in bora-bora si bahamas, 14 zile in total)

#18
easy_rider

easy_rider

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 691
  • Înscris: 19.09.2008
uite, sa dea drecu dac ami as cumpara mercedes, cand pot sa fac calatorii e genu asta.superb.mami, vreau si eu!
10.000 de euro pe 10 zile! auci!
2000 de euro acces net si convorbiri telefonice?

Edited by easy_rider, 24 March 2009 - 12:44.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate