Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Temperatura in depozite vama 5...

nota constatare compania municipa...

Inca un fost vechi comunist ajung...

Ce argumente au cei care susț...
 Recomandare auto 6k euro

Vreau sa trimit o bicicleta Timis...

Ceva studenti Academia Fortelor A...

Reflectoare mobile pentru vreme n...
 Acord vizionare...?

Afecteaza in vreun fel piata munc...

Urticarie de contact cu hainele ?

Modificare tocator de crengi
 Transfer bani pe trading212

Autoturism saltat din parcare din...

Portare OROC (Telekom) - Orange

Despre Șemineu electric !

Edimax BR-6204WLg

- - - - -
  • Please log in to reply
34 replies to this topic

krossfire

krossfire

Lord of the Bunnies

• Grup: Senior Members
Am achizitionat la un pret lejer un router din categoria ''duzina Edimax''. Packaging decent, optiuni la fel,  doar ca am o mica- mare problema. Dupa configurare, functioneaza ok cam o zi (cu doua notebookuri pe retea) iar ulterior merge foarte greu. Am facut proba de doua ori , Static IP de la ILink :

Flight 1 - Configuratie Quick Config, parolat routerul si reteaua, fara sa umblu la adresa de MAC (am cerut un reset de la provider pentru ca initial era adresa retelei mele ). A mers perfect o zi (cam 3-4 mai precis) si atat.

Flight 2 - Configurat de un amic sub Linux, routerul a luat MAC-ul meu (deoarece intre timp mai dausem un reset de MAC), totul configurat manual. Aceleasi simptome.

Ceva sugestii ?

JOSEPH

JOSEPH

Member

• Grup: Members
Update de firmware ai incercat ?

krossfire

krossfire

Lord of the Bunnies

View PostJOSEPH, on Mar 20 2009, 13:49, said:

Update de firmware ai incercat ?

E ultima versiune chipurile. O sa mai vad.

Ravy

Ravy

Don't be sad, get MAD!

• Grup: Moderators
Ceva detalii concrete despre ce se intampla? Ce nu merge? Ce merge greu? Cum vezi/testezi? Ce sisteme de operare ai pe calculatoare? Ce firewall/antivirus? ce ETC????

Bafta!

krossfire

krossfire

Lord of the Bunnies

XP si Windows Vista dar nu vad care ar fi legatura in cazul de fata.

Conexiunea are in standard cam 5/50 Mbps (extern/metropolitan) insa dupa perioada indicata merge cu maxim 10-15 kbps  si downloadul si browsingul. Daca pun direct cablul in PC revine deci problema e clar la router. Ce nu inteleg eu este de ce in prima faza (la configurarea de baza) merge decent si apoi it ''all goes to shit''.

Ravy

Ravy

Don't be sad, get MAD!

Plecand de la principiul ca routerul nu este defect pot fi mai multe ipoteze...
1. routerul este sufocat de download-ul care-l faci (foarte discutata situatia asta pe aria asta si pe windows/software)
2. conteaza care sunt simptomele practice deoarece ele pot fi provocate de drivere, virusi, setari de ip, configurari firewall, etc...
3. daca doresti o discutie generala poti lasa cate detalii doresti, dar sunt cazuri particulare care depind de unul sau mai multi factori... "factorul" timp nu ne ajuta atata timp cat nu stim ce s-a intamplat in aceasta perioada...

Bafta!

krossfire

krossfire

Lord of the Bunnies

Vorbim de cateva ore in care am accesat cateva site-uri uzuale (webcomics, ezines, etc). Nu am facut download masiv prin router.

Simptomele sunt ca in download se blocheaza la vreo 15kb si browsingulm merge obscen de incet pana la a nu functiona. In ambele cazuri am programat si testat routerul seara iar dupa restartul (notebookului) de dimineata urmatoare a intrat in stadiul de melc.

krossfire

krossfire

Lord of the Bunnies

News flash. Am pus routerul acum fara cablul WAN si m-am conectat la el wireless. Am dat cateva ping-uri pe IP-ul routerului.

Pe pachete mici, raspunde normal la ping desi uneori are pierderi.

Pe pachete mai mari (65500 bytes sau 40000 bytes - ambele sub 1MB intr-un final) timpul de raspuns este enorm (55-40 ms) sau nu exista (pe 65500 nu raspunde).

Sa fie de antena sau ceva similar ?

krossfire

krossfire

Lord of the Bunnies

Hmm, comparand niste cazuri observ ca s-ar putea ca hurdugaia mea sa fie defecta. Ceva opinii similare ?

Edited by krossfire, 20 March 2009 - 21:41.

Ravy

Ravy

Don't be sad, get MAD!

Reset to factory defaults si refa setarile de baza. Stai o perioada de timp sa vezi cum reactioneaza.

Bafta!

Bavarezu

Bavarezu

Member

fa-i update firmware vezi la edimax pe site.fa un scan la zona pe wireless s-ar putea sa fiti mai multi pe acelasi canal.pune dns-urile retelei direct pe notebook-uri vezi daca e vreo diferenta.

hiperionx

hiperionx

Member

Atentie la urmatoarea smecherie folosita de provideri.Daca ai o conexiune PPPoe atunci fa urmatorul test.Baga cablul direct in calculator logheaza-te si ai grija sa nu se reseteze conexiunea sa vezi ca dupa o zi de conexiune continua scade viteza.

krossfire

krossfire

Lord of the Bunnies

View PostBavarezu, on Mar 20 2009, 22:53, said:

fa-i update firmware vezi la edimax pe site.fa un scan la zona pe wireless s-ar putea sa fiti mai multi pe acelasi canal.pune dns-urile retelei direct pe notebook-uri vezi daca e vreo diferenta.

E updatat. La chestia cu alegerea canalului nu ma gandisem (la DNS-uri da). Let me see :)

De resetat l-am resetat de vreo 5-6 ori.

Edited by krossfire, 21 March 2009 - 10:30.

krossfire

krossfire

Lord of the Bunnies

Daca schimb canalul de pe 11 pe Auto nu mai vad reteaua wireless de nicio culoare.

Ravy

Ravy

Don't be sad, get MAD!

Alege 10, dup-aia 9, dup-aia 8, etc...
Refa toate setarile cu mult calm si fa doar ce este important. Eventual nici nu pune parola pe wireless ci doar ascunde ssid-ul o perioada de timp...

Bafta!

krossfire

krossfire

Lord of the Bunnies

View PostRavy, on Mar 21 2009, 13:26, said:

Alege 10, dup-aia 9, dup-aia 8, etc...
Refa toate setarile cu mult calm si fa doar ce este important. Eventual nici nu pune parola pe wireless ci doar ascunde ssid-ul o perioada de timp...

Bafta!

Oki doki, ma apuc pe seara :)

krossfire

krossfire

Lord of the Bunnies

M-am jucat putin cu minunatele canale si acum merge. Panoul de administrare se vede altfel in Chrome. Weird. Dau raportul de dimineata , daca a crapat sau nu si acum.

krossfire

krossfire

Lord of the Bunnies

Mda, tot incetineste vizibil dar asta ar putea fi de la calitatea indoielnica a aparatului. In orice caz, nu mai crapa dupa patru ore odata canalul schimbat.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate