Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Despre Cuptoare electrice si cu microunde
Last Updated: Nov 23 2018 08:39, Started by
kabul
, Mar 22 2005 13:16
·
0
#19
Posted 07 May 2005 - 18:05
Fane, on May 6 2005, 18:07, said: parerea mea e ca niciodata nu vei putea gati, sau nu va iesi la fel de gustoasa mancarea GATITA la microunde (fie ele si digitale si cu grill) ca si cea de la cuptorul clasic. exceptie fac floricelele . asa ca daca-ti cumperi unul cu fel de fel de functii o sa constati dupa o perioada ca nu-l folosesti decat la incalzit. iar pt asta-i arhisuficient unul de 800W analogic si (fiindca cana ta nu are intotdeauna dimensiunea celei cu care s-a facut etalonarea si tu poate bei cafeaua mai rece sau mai calda) si brandname ca sa te tina niste ani. de baza ulterior in folosire e ochiometrul, adica ai sa ajungi sa-ti cunosti vesela si ai sa stii ca un castron plin cu supa la temperatura la care-l scoti din frigider, ca sa ajunga la temperatura la care-ti place sa mananci tu supa tre sa stea cam x min. nu sunt deloc adeptul celor digitale. in plus mai toate cuptoarele cu microunde sunt albe in interior, asa ca gandeste-te ce ai sa ai de spalat dupa ce faci un grill in el. FANE ai 99% dreptate....1%-floricelele ies mai bune in ceaun decat la cuptorul cu microunde...(am testat toate variantele de facut floricele).... |
#21
Posted 12 May 2005 - 18:31
Alice, on May 7 2005, 20:34, said: cu grill poti face si paine prajita + ca la microunde trebuie s-o intorci Edited by c_cris85, 12 May 2005 - 18:34. |
#22
Posted 12 May 2005 - 19:14
In afara de faptul ca da bine in bucatarie si incalzeste/dezgheata rapid nu pot sa-i aduc nici o lauda. Il folosesc in situatii in care vreau sa am cat mai repede mancare calda.
|
#23
Posted 12 May 2005 - 20:23
Inginerul, on May 12 2005, 19:14, said: In afara de faptul ca da bine in bucatarie si incalzeste/dezgheata rapid nu pot sa-i aduc nici o lauda. Il folosesc in situatii in care vreau sa am cat mai repede mancare calda. hai sa fim seriosi...cati dintre voi care aveti cuptoare cu microunde gatiti la ele? eu am cuptor wirpool...cu gril...digital...nu stiu puterea si capacitatea...dar in afara de dezgetat ceva pui (care desigur nu s-au dezghetat ca lumea) si ceva incalzit nu am gasit nici o intrebuintare pentru el... VA RECOMAND SA VA LUATI MAI DEGRABA UN ARAGAZ MAI PERFORMANT - GRIL, ROTISOR ETC...decat un cuptor cu microunde care sa nu-l folositi decat din an in pasti si atunci pentru incalzit/dezghetat inginerul a pus punctul pe i....da bine in bucatarie...si atat...fie ca este de firma fie ca nu... |
#24
Posted 13 May 2005 - 00:53
Merge f bine cand ai uitat inghetata prea mult in congelator si ai pofta, sau la paine...poti tine paine in congelator si cand o dezgheti iese f buna.
Edited by c_cris85, 13 May 2005 - 00:54. |
#25
Posted 14 May 2005 - 13:20
Eu am un Vortex si e super ok. Mai am un Siemens digital mai vechi.
Galanzul si Vortexul sunt acelasi lucru. Numele difera ca inauntru sunt la fel si sunt facute in acelasi loc. Am montat aparate de AC si Vortex si Galanz si sunt identice. |
#26
Posted 14 May 2005 - 13:58
Am doua cuptoare cu microunde, un Whirpool de 4 ani si un Galanz de 2 ani si amandoua merg fara probleme. Ambele sunt analogice (nu le suport pe cele digitale), au grill si le utilizez zilnic. Am observat cateva diferente: la aceiasi putere, Whirpool-ul incalzeste mai repede/tare decat Galanz-ul, grill-ul este net superior la Whirpool (la Galanz parca e mai mult radiator) si la Galanz deja au inceput sa aiba joc butoanele, desi e cu doi ani mai nou. Este adevarat ca si Whirpool-ul a costat dublu (+diferenta de timp), dar totusi diferenta de calitate zic ca este evidenta.
Edited by BeDe, 14 May 2005 - 13:59. |
#27
Posted 17 May 2005 - 13:32
Am un Clatronic de 17 litri, digital, de prin 2000. Merge perfect, il folosesc zilnic la incalzitul mancarii si ocazional la dezgetat si pop-corn, grilul nu l-am folosit niciodata.
Sunt pentru digitale...aspect, fiabilitate si usurinta in "butonare" |
#29
Posted 20 May 2005 - 21:26
Cuptorului vecinului meu, marca Vortex, i s-a spart platoul de sticla in timp ce incalzea un aliment...
|
#30
Posted 21 May 2005 - 09:52
al meu e Daewoo , lam luat gratis intro superoferta, sunt multumit de el, dar daca vreti calitate luati unu care nu e cu timer dala cu rotita, desi imi place sunetu care il face cand e gata, ala digital sau cum ii zice e mai bun, imi place cum il roteste ) si are geam misto uneori stau si ma uit la el
|
#31
Posted 21 May 2005 - 09:58
Logitech, on May 21 2005, 09:52, said: al meu e Daewoo , lam luat gratis intro superoferta, sunt multumit de el, dar daca vreti calitate luati unu care nu e cu timer dala cu rotita, desi imi place sunetu care il face cand e gata, ala digital sau cum ii zice e mai bun, imi place cum il roteste ) si are geam misto uneori stau si ma uit la el |
#33
Posted 26 October 2005 - 18:44
salutare
as dori de mult timp planificat un cuptor cu microunde dar inca nu stiu care marca este potrivita. in primul rand cuptorul da foarte bine in bucatarie dar si pt incalzit/dezghetat nici n-am incercat. sunt multe pareri impartite unele sunt foarte utile pe cand altele nu prea doar ca un exponat in muzeu. evit orice din China ca Vortex. despre Samsung ce parere aveti? este facut din Coreea? LG Whirlpool zanussi ETA Galanz? unde este fabricat whirlpool si conteaza marca? astept sfaturi |
|
#34
Posted 28 October 2005 - 23:34
care este diferenta dintre cuptoare cu microunde cu functie mecanica/manuala si cele digitale? care sunt cele mai bune? ce inseamna mai exact grill si la ce foloseste? sunt daunatoare pt oameni in urma expunerii? radiatii cancerigene? modificari de gust la alimente? ce alimente se folosesc ? ma orientez spre Daewoo si ce parere aveti despre asta? este de calitate Daewoo? este facut din Coreea? cat dureaza incalzirea unui pahar de lapte in cuptor? mai rapid decit cel in aragaz la incalzire? ce tip de vase sunt permise? |
#35
Posted 30 October 2005 - 12:53
Salut,
Eu am avut un Moulinex, l-am folosit intensiv - mai ales pentru gatit vreo trei ani si apoi l-am vandut unei prietene, care continua exploatarea lui fara mila . Era cu controale analogice - doar doua : timp si putere, si iti trebuie un timp sa te prinzi cat si la ce putere trebuie pus. Tin sa va contrazic pe cei care ati spus ca e bun doar la incalzit / dezghetat. Luati-va o carte de bucate pentru microunde si o sa fiti uimiti de cate chestii puteti face in el: exemple: 1. carnaciorii se cresteaza (ca sa nu puste si sa curatati cuptorul doua ore , am patit-o!) si se pun doua minute - se scot prajiti si deliciosi. 2. peste congelat: se pune intr-un vas, cu un pic de apa, bulion, condimente, se acopera si se lasa sa fiarba incet..e delicios 3. cuscus (sau cel putin asa ii zicem noi..) : paste fainoase de-alea mici mici.. se pun la prajit in vasul termozistent, cu un pic de ulei. se scot des si se amesteca. cand s-au prajit se pun apa si condimente si se lasa sa fiarba.. beton! 4. tocanita de legume, sau de cartofi.. se prepare ca o tocana clasica..trebuie amestecat la inceput, inainte de adaugarea apei. 5. cartofi inabusiti - fara apa 6. mazare congelata : se pune mazarea congelata, bulion, condimente, (important: usturoi) si se lasa vreo 8 min la putere mica. 7. sandwich-uri rapide: se unge painea cu unt, se pun deasupra salam, ardei, rosii, branza... se dau 2 min la cuptor. 8. mamaliga iese beton. la sfarsit o scoti, o repartizezi in straturi cu 1 rand mamaliga, apoi un rand de branza si carnaciori (fara membrana, bineinteles), unul de mamaliga si deasupra smantana sau iaurt si se mai pune in cuptor inca 2 minute. ACCESORII: - un vas termozistent din sticla (capacitate: 3l - de luat dupa ce cumperi cuptorul, sa fii sigur ca intra in el) cu capac (ce se poate folosi si separat) - o lingura/spatula de lemn - manusi termoizolante sau un prosop de bucatarie gros si uscat. - un fund de lemn pe care sa puneti vasul cand il scoateti din cuptor MARE ATENTIE: - sa nu va prajiti degetelele cand scoateti vasul din cuptor sa amestecati, sau la sfarsit. atentie si la aburi, bineinteles.. - ce vase folositi: verificati ca ornamentele de pe farfurii - de-alea cu auriu, argintiu, sa nu fie pe baza metalica, ca atunci o sa vedeti niste focuri de artificii beton - sa nu puneti oua intregi, carnaciori necrestati.. in general orice aliment cu coaja va exploda. Cateva raspunsuri la intrebarile din topic: - un pahar de lapte / apa: cam 2min la 600W - nu stiu cat de periculos e..dar daca ne facem probleme din toate chestiile, e-uri, radiatii.. - vase: vezi mai sus - unele chestii au gust mai fad decat prin prepararea traditionala PUNCTE NEGATIVE: - nu poti gati oua - ies uscate, aproape de aspectul celofanului - carnea iese uscata daca o pui in vas deschis si fara apa - daca folosesti putere prea mare la chestii congelate - in interior vor fi reci si la suprafata arse Edited by sigrid.blom, 30 October 2005 - 12:55. |
#36
Posted 31 October 2005 - 23:06
multumesc f. mult pt sfat si sper sa aflu cite ceva despre cuptorul cu microunde.
deci care marca este mai potrivita dar si la un pret bun nici ieftin nici scump? Ce parere aveti de Daewoo? evit orice produs din China ca Vortex. am vazut un Daewoo cu 270 RON cu functii mecanice nu digitale. merita cele digitale? |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users