Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sa elimini urmele de acnee?

Wc Geberit

Routere detinute in trecut si in ...

Teii din fața casei
 E-Mail in serie prin Excel si Out...

Modul alimentare rulou/jaluzea ex...

Recuperare fișiere dupa form...

Aplicatii stress test RAM
 Asigurare auto hibrid

Asus B550M - PC-ul nu porneste di...

Tzanca Uraganu - Inconjurat de Fe...

explicatie montaj breadboard
 3 Doors Down - Kryptonite

Semnalizati cand virati pe un dru...

Succesiune - mostenire apartament...

Donez Siofor de 1000mg ( diabet t...
 

Info Earthquakes / Solar / Aurora

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
545 replies to this topic

#1
Zvartoshu

Zvartoshu

    DXFMROMANIA helper

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,266
  • Înscris: 23.09.2006
[ http://umbra.nascom.nasa.gov/eit/images/latest_eit_195_full.gif - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by Zvartoshu, 27 March 2009 - 21:26.


#2
Zvartoshu

Zvartoshu

    DXFMROMANIA helper

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,266
  • Înscris: 23.09.2006
[ http://www.irf.se/maggraphs/rtplot_flux2.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ http://www.sec.noaa.gov/pmap/gif/pmapN.gif - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#3
Zvartoshu

Zvartoshu

    DXFMROMANIA helper

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,266
  • Înscris: 23.09.2006
[ http://www.sec.noaa.gov/SWN/sw_dials.gif - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ http://www.swpc.noaa.gov/SolarCycle/f10.gif - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#4
Zvartoshu

Zvartoshu

    DXFMROMANIA helper

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,266
  • Înscris: 23.09.2006
[ http://www.swpc.noaa.gov/rt_plots/Xray_1m.gif - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ http://www.sec.noaa.gov/rt_plots/Xray.gif - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ http://www.sec.noaa.gov/rt_plots/Kp.gif - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by Zvartoshu, 17 March 2009 - 23:59.


#5
chatnoir401

chatnoir401

    CHAT NOIR - MOTANUL NEGRU

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,734
  • Înscris: 28.06.2005
Cum se determina aceste grafice?

#6
Zvartoshu

Zvartoshu

    DXFMROMANIA helper

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,266
  • Înscris: 23.09.2006
depinde la ce vrei sa te uiti :
1 pot fi indici protonici
2 indici de geomagnetici
3 indici flux solar
4 indici vant solar

#7
chatnoir401

chatnoir401

    CHAT NOIR - MOTANUL NEGRU

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,734
  • Înscris: 28.06.2005
La modul general.

#8
Zvartoshu

Zvartoshu

    DXFMROMANIA helper

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,266
  • Înscris: 23.09.2006
de ex .. AZI sa zicem
indici A si K au o scadere enorma si o activitate foarte calma si linistita ceea ce spune ca suntem in zona unui dublu minim solar deci negativ fata de normal .
A indica 3 si K 0 .. impreuna cu fluxul solar 69.
stiid ca suntem in perioada de echinoctiu de primavara ziua si noaptea apropiidu-se de egal si partea nordica fiind luminata propagarea teroetic e in crestere , dar acu e in scadere , inregistrand la nivel european cote inadmisibile pentru primavara de 9 sau 12% in zone fierbinti si de 3 maxim in zone de calm..
FLUX progresion arata ca 2009 ar trebui sa fie deja in distractie si sporadice la kilogram ca normal minimul e trait , dar daca te uiti pe linia de realitate se vede clar ca el are tendinta de a urca greu . oricum cu 69 flux nici nu poti exhivala 97-le daca si 2008 in martie avea 86-89 .. iti dai seama ce varza e acum .
la capitolul vant solar dupa mica pata solara ce a dat un 17 pe indicle A si K 4 a revoltat vantul la 580km/s acu ajungand iar de pomina la Speed: 320 km/s

UITE prezic spre 4 dupamiaza K sa ajunga iar 1 deoarece instabilitatea este dein 5-8 ore maxim si variaza des

Edited by Zvartoshu, 18 March 2009 - 11:32.


#9
Zvartoshu

Zvartoshu

    DXFMROMANIA helper

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,266
  • Înscris: 23.09.2006
datoria  fatza de pisica cu estimarea spre ora 16:00

Ora curenta:
18 Mar 2009 14:27:36 GMT

# Flux solar = 69

# A =  3   LINISTIT

# K =  1  

#10
chatnoir401

chatnoir401

    CHAT NOIR - MOTANUL NEGRU

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,734
  • Înscris: 28.06.2005
Cam intre ce limite se pot situa aceste valori?

#11
Zvartoshu

Zvartoshu

    DXFMROMANIA helper

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,266
  • Înscris: 23.09.2006
pntru abnul de bucla trebuie sa fie undeva la K 3 , A 18-20 , flux solar sus la 80-90 si zilnic sporadice de la cel mai varza la cel mai bun si seara tropo de sa rupa .. AN de bucla inseamna anul in care incepe sa urce flux [protonic]
deci acum in loc sa urce e scazut , faza tare e ca nu se stie daca va mai scade si cand va incepe sa incepa dintr-o data suparat .
Estimez pentru orele urmatoare ...
speed sub 290km/h deci si mai jos .. pe la 19 ma pronunt ca acu e 290 .

Quote

Comunitatea științifică a fost destul de emoționat în această săptămână, în calitate de SOHO spațiale a imaginilor captate în ceea ce pare a fi un mic nodul magnetic care apar pe suprafața Soarelui, anunțând sfârșitul celui de-al 23-lea Solar Cycle, care a atins cota maximă în anul 2000 și 2003 cu violente furtuni solare și materiale ejecție.

Initial a descoperit în anul 1843 de către Samuel Heinrich Schwabe, după studierea activității solare și pete solare la suprafață
pentru mai mult de 17 de ani, ciclul solar are o durata medie de aproximativ unsprezece ani. Cu toate acestea, această perioadă nu este stabil, ca au existat perioade de timp, atunci când ciclu solar a durat 9 ani, sau chiar 14 ani.

Deși declanșat de violente magnetic activitate care, de asemenea, vine în ciclu, cu durata perioadelor de 22 de ani, se pare că suprafața solare activitate observat în soare, cea mai mare parte a ciclului de activitate solara, nu are o prezenta puternica interacțiune cu acesta, astfel de ciclu solar durata a rămas să fie 11 ani. Cu toate acestea, aproape jumătate de secol după magnetic ciclu perioadă a fost stabilită, oamenii de știință au arătat că, în fapt, nu numai de sunspots au fost magnetized, dar întreaga suprafață de duminică și de ciclu solar au fost determinate de acțiune a câmpului magnetic ca o întreg.

Modificările în structura solare câmp magnetic genera inversarea polarității în Duminica pete solare, ceea ce poate duce la masiv mass ejections în straturile superioare ale atmosferei Soarelui, care obține desfășurate în exterior regiuni ale sistemului solar, de vant solar . Aceste furtuni solare lovind Earth poate face praf un satelit artificial, și chiar și în linia de energie electrica de pe suprafața planetei.

Chiar dacă acest magnetic nod de pe suprafața Soarelui este considerat un semn că ciclu solar a luat sfârșit, nimic nu este foarte concretă, nu chiar în momentul în care următorul ciclu solar va începe. Potrivit lui David Hathaway, de la Marshall Space Flight Center, solar ciclu mereu începe atunci când magnetic linii de soare pete, de pe suprafața Soarelui, polaritate inversă lor relativă pentru a observat că pe parcursul ultimului ciclu solar, și apar în ridicat-latitudine zona de duminică, în jurul a 25 sau 30 de grade latitudine.

Se pare că ambele condiții care să descrie începutul unui nou ciclu solar sunt îndeplinite de către mic nodul magnetic, care a aparut pe 11 decembrie, dar problema este că nu sunt vizibile sunspots, care de obicei, indiferent de formă, de suprafață, de duminică devine mai răcoare decât în jurul material.

Previziunile cu privire la a 24-Solar Cycle, care va vârf în anii 2011 sau 2012, reiese că aceasta va fi probabil unul dintre cele mai violente varfuri in ultimii ani, și ar putea afecta componentele electrice loc în orbită și de pe suprafața de pământ.

Dacă oamenii de știință au dreptul și, într-adevăr, un nou ciclu solar a inceput, activitatea va crește lent în următorii ani.

Quote

În prezent, Soarele trece printr-o perioadă de joasă activitate, cu puține sau nu sunspots apar la suprafață. Până în prezent, nimeni nu se plange, deși acesta pare că a redus perioada de activitate a extins un pic prea mult timp și-a păcălit chiar și de oamenii de știință în incertitudinii în ceea ce privește dacă este sau nu un nou ciclu solar a început deja, sau pe cel vechi este încă influențează duminică Cu toate acestea, astfel de perioade lungi de inactivitate, de fapt, mai fi normal pentru duminică, a declarat cercetatorii de la solar conferință internațională de la Montana State University, care a avut loc la începutul acestei luni.

"Ea continuă să fie mort. Asta e un mic preocupare, un foarte mic îngrijorare", a declarat Saku Tsuneta de la Observatorul Astronomic National din Japonia, program manager pentru solar Hinode misiune.

JAXA a Hinode spațiu telescop, administrată de către Japonia, în colaborare cu SUA și Marea Britanie este de a face observații continuu de pe suprafața de duminică, cu cele trei telescoape care o desfășoară, de la bord. Una din aceste radare funcționează în X-ray lungimi de unda. Hinode este plasat într-o orbită polară în jurul Pământului, la o altitudine de 690 km, care să permită acesteia să facă o rotație completă la fiecare 95 de minute.

Minim de activitate solara de Soare se produce atunci când schimbările cicluri, eveniment care are loc la fiecare 11 ani sau cam asa ceva. Între astfel de perioade de inactivitate de duminică manifeste violent fenomene cum ar fi sunspots, solar flares și erupții solare, unele destul de puternice pentru a daunelor de sateliți în orbită în jurul Pământului, sau chiar teren pe bază de infrastructură. Ultimul ciclu a atins cota maximă în activitate, în 2001, în timp ce lângă activitatea de vârf este de așteptat să aibă loc cândva în anul 2012.

"Este un mort se confruntă", a spus Tsuneta în timp ce cu privire la apariția de duminică

Solar fizicieni ar putea să nu fie în măsură să prevadă exact când următoarea activitate de vârf va avea loc, cu toate că pe termen lung observații le-ar putea ajuta să înțeleagă când următoarea perioadă lungă de inactivitate inch ar rezolva o astfel de perioadă au avut loc între 1650 și 1700, atunci când Duminica părea să nu prezinte sunspots la toate. Destul de curios, de cer pe pământ a răspuns, în mod corespunzător, acest lucru printr-un mic "glaciară".

Pentru toate știm, de duminică ar putea relua activitatea în doar câteva zile. Deci, pentru a se asigura că în contact cu Hinode nu este pierdut, în caz de mare activitate solara, cercetătorii au adăugat suplimentare stații terestre în India, Norvegia, Alaska și Polul Sud să retransmiteți Hinode a semnalelor.

Deoarece de operare de Hinode satelit nu se pot efectua de către o singură țară, o colaborare internațională a trebuit să fie stabilit încă din satelit a fost lansat în spațiu de aproape doi ani în urmă.

Quote

Este cel mai sigur că Pamantului tărâm severă a luat un viraj spre încălzirea globală vreodată odată cu Revoluția Industrială a început. Concentrațiilor de gaze cu efect de seră au fost în creștere constant de vreme ce, dar nu poate opri o întrebam ce de la Soare este o parte din toate astea. Cum funcționează duminică sine afecta tărâm al planetei noastre? "În ultimele 20 de la 30 de ani, noi credem gaze cu efect de seră au fost de influență dominantă asupra recente privind schimbările climatice", spune Robert Chalan, NASA climatologist de la Goddard Space Flight Center.

NASA a fost investigat dependență între Soare si Pamant pentru ultimele trei decenii. Radiatia solara si tărâm Experiment de exemplu, este de a studia valoarea energiei solare absorbite de Pământ, precum și efectele determinate de această energie pe care le trece prin atmosfera. Valoarea totală a solar iradiere este cantitatea de energie solara trece prin atmosfera exterior al planetei și variază în funcție de activitate solara.

Un exemplu tipic de ciclu solar are loc la fiecare 11 ani sau cam asa ceva, timp în care activitatea solara supleanți între un maxim și un minim de furtuni solare, sau între un număr ridicat de sunspots și nu sunspots. De activitate solara de duminică este condus de un câmp magnetic puternic.

"The fluctuațiile în ciclu solar impactul Pamantului temperaturii globale cu aproximativ 0.1 grade Celsius, usor mai fierbinte în timpul solară maximă și minimă de închisoare în timpul solare. The Sun este în prezent, la minim și maxim de lângă solare este de așteptat în 2012", a spus Thomas Woods, solare cercetător la Universitatea din Colorado.

Investigațiile efectuate cu ajutorul a SORCE sonda a arătat că fiecare metru patrat de atmosfera Pamantului exterior primește o cantitate de energie egală cu 1361 Watt și crește cu 1,3 wați în timpul solare de înaltă activitate. "Această măsură STI este foarte important pentru modele climatice care au încercat să evalueze Pământului pe bază de forțele cu privire la schimbările climatice", spune Cahalan.

Extinderea acestui studiu pe o perioadă de o sută ani relevă faptul că temperatura Pământului a crescut în acest timp cu 0,6 grade Celsius, din care doar 25 la sută poate fi reprezentat de o creștere a energiei solare rezultate. O treime din energia primită de la soare este reflectată înapoi în spațiu, lăsând restul să fie absorbite de pământ, apă și atmosferă.

"Gaze cu efect de seră bloc de aproximativ 40 la sută din expediate de radiații termice care provine de la Pământ", spune Woods. Aceasta duce în cele din urmă la o acumulare de energie, care este disipat prin topire a gheții polare șepci, care crește în continuare de către dezechilibra declanșează o creștere a nivelului apei și schimbări în comportamentul de vreme.

Înainte de Revoluția Industrială, Pamantul tărâm a fost în mare măsură influențate de erupții vulcanice, care de multe ori a declanșat cicluri de încălzire și răcire, cum ar fi gheata vârstele, de exemplu. "Chiar acum, suntem majore între vârstele de gheață, într-o perioadă care a fost numit Holocene. În ultimii zeci de ani, cu toate acestea, ne-am mutat într-un climat dominat de oameni de care unii au denumit de Anthropocene. De schimbare majoră în Pamantului Clima este Chiar acum, dominată de o activitate umană, care a nu s-a întâmplat înainte ", explică Cahalan.

"Noi nu știm ce se întâmplă de duminică pentru a face o sută de ani de-acum. S-ar putea fi considerabil mai activă și, prin urmare, au mai multă influență asupra Pamantului climatice", spune Doug Rabin, solară fizician la Goddard. Spre sfârșitul celei de-a 17 și începutul celei de-a 18-lea de duminică părea să nu prezinte sunspots, care a dus la mai lung, mai rece iarna din Europa, cu toate că a avut doar temperatura a scăzut cu doar 1 grad Celsius.

Solare de activitate a crescut de atunci, deși gaze cu efect de seră va domina schimbărilor climatice asupra Duminica influența lui om, dacă nu faci ceva despre el.

unde scrie DUMINICA = SUN

Quote

ItThe toamna lui 2008 vazut de la descoperirea unui nou strat în planeta noastră de scut de protecție, care a fost numit de "cald plasmatice mantie," ținând cont de faptul că oamenii de știință au amintit de un om de echitatie un cal în timp ce poartă o mantie. Cele mai interesante despre această nouă facilitate strat este faptul că sa strâns coada orients sine în direcția vânturilor solare, și, în plus, el devine acum acasa, la mai multe clase de particule, care până acum nu montate în oricare dintre cunoscut straturi de atmosferă.



Un alt lucru despre restante plasma mantie este faptul că modificările aparitii și dimensiuni în funcție de ora din zi. Astfel, de dimineață, el doar se întinde pe partea luminata de pe glob, cu doar un pic de pe margini de partea întunecată. În după-amiaza, este împins spre exterior convective de vânt, după care este scos în spațiu de vanturile solare.



De uimitoare descoperire a fost făcută de către Charles "Rick" Chappell, un fizician de la Vanderbilt University din Nashville, Tennessee, care a condus o echipa de cercetatori care pieced împreună disponibile date prin satelit spanning decenii. În cele din urmă, o dată de NASA Polar satelit sa încheiat la 12 ani-pe termen lung, în aprilie 2008, echipa a avut șansa de a pune în fiecare ultima bucată de dovezi, precum și pentru anumite spun că noul strat există, și că acesta poate fi acasă, cel puțin Teoretic, pentru mai multe particule exotice, care au, astfel, de departe eluded includerea în orice alt strat de magnetosphere.



Pentru o perspectivă, să știți că urmele lăsate în urmă de către cald plasmatice mantie ajunge dincolo de Luna, și că ne satelit trece prin ea în fiecare lună, în veșnică rotație în jurul Pământului. Zeci de sateliți de om trece prin ea, de asemenea, ceea ce poate explica de ce s-au tulburări și anomalii în mai multe dintre ele a lungul anilor.



"Cald plasmatice mantie este parte a mediului de comunicare și de faptul că vremea sateliți zbura inch Acesta va juca un rol important în cât de mult a spacecrafts responsabil electric", a explicat Chappell.



De om de știință a adăugat că propria noastră magnetosphere ar putea provoca pagube de pe Pamant, văzând cât de modificări din intensitate sau direcție a vânturilor solare ar putea declanșa acesta să interfereze cu puterea rețelelor noastre, GPS, sisteme de urmărire și a altor infrastructuri de sensibile.

Quote

IThe nord si de sud regiunile polare ale planetei noastre sunt luminate de ori de la unele dintre cele mai frumoase fenomene din lume - de Aurora Borealis și Aurora australis. Aceste lumini sunt originare dintr-un strat superior de atmosfera cunoscut ca ionosferă, când taxat particule originare din duminică și transportate aici de vanturile solare în coliziune cu particule situate în Pamantului magnetosphere. Aceste coliziuni, care de cele mai multe ori implica electroni, dar poate, de asemenea, caracteristica protonii și alte elemente, generarea de căldură mare în cer, care a capturat de fascinația de cele mai multe persoane venturing în regiunile de la care luminile sunt vizibile.



Conform cercetătorilor, aspectul auroras este în formă de linii magnetice a Pamantului, astfel cum a fost dovedit de faptul că cortinei varietate a fenomenului este aproape tot timpul alături de orientate spre aceste linii, și nu perpendicular pe ele. Observații prin satelit au arătat că, într-adevăr, electroni de la vânturile solare tind să urmați de orientare a acestor linii, precum și pentru a vă deplasa spre Pământ de către spiraling în jos a lungul ei. Pe parcursul istoriei, oamenii au fost fascinat de aceste lumini, și, în special în secolul al 19-lea, aprofundată cercetărilor științifice legate de fenomenul cu producerea de curent electric.



Între 1859 și 1962, al Jurnalului American de Științe a găzduit o serie de articole publicate de către SUA matematician Elias Loomis, care a inregistrat cele mai mari efecte de coronal mass ejecție din istorie. Experți acum cred că duminică emis unele dintre cele mai puternice vinturi în acei ani, ajungând la aproximativ calculează potențialul său maxim. A fost la acea dată că științifice magnetometru măsurători dovedit dincolo de o îndoială că auroras și potențial electric sunt strâns legate.



În timpul mare intens solare furtuna, unele 125000 mile (201,000 km) din liniile de telegraf au fost prăjiți. Cu toate acestea, au existat unele porțiuni din sistem care nu au fost afectate, ci, mai degrabă extinsă de evenimente. La 2 septembrie 1859, următoarele conversație a fost înregistrată de telegraf între stații situate în Boston si Portland, respectiv:



Boston: "Vă rugăm să vă taie bateria în întregime de cincisprezece minute."
Portland: "vor face acest lucru. Acum este deconectat."
Boston: "A mea este deconectat, si noi suntem de lucru cu curent de dimineață. Cum primesc meu scris?"
Portland: "O mai bună decât cu baterii pe. Curent vine si se duce treptat."
Boston: "meu actual este foarte puternică la ori, și se poate lucra mai bine, fără baterii, ca Aurora pare de a neutraliza și mări noastre baterii, alternativ, de luare la curent prea puternic de ori pentru a ne releu magneți. Presupunem ca locul de muncă, fără a bateriilor în timp ce noi sunt afectate de această problemă. "
Portland: "Foarte bine. Să mergem mai departe cu mediul de afaceri?"
Boston: "Da. Du-te."



Acest lucru dovedește că Auroras au un foarte puternic efect asupra magneți, și poate genera electricitate de pe cont de faptul că electroni compunere le poate muta perpendicular magnetic linii. Oamenii de știință au de mult timp a încercat să găsească o modalitate de a exploata uimitoare putere de aceste evenimente, dar au eșuat, astfel, departe de a veni cu un cost-eficienta metoda. Din fericire, investigațiile viitoare vor aduce rezultate mai bune.
English

>
Romanian

swap
Translate

Edited by Zvartoshu, 18 March 2009 - 17:27.


#12
Zvartoshu

Zvartoshu

    DXFMROMANIA helper

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,266
  • Înscris: 23.09.2006

Quote

pntru abnul de bucla trebuie sa fie undeva la K 3 , A 18-20 , flux solar sus la 80-90 si zilnic sporadice de la cel mai varza la cel mai bun si seara tropo de sa rupa .. AN de bucla inseamna anul in care incepe sa urce flux [protonic]
deci acum in loc sa urce e scazut , faza tare e ca nu se stie daca va mai scade si cand va incepe sa incepa dintr-o data suparat .
Estimez pentru orele urmatoare ...
speed sub 290km/h deci si mai jos .. pe la 19 ma pronunt ca acu e 290 .

19:10 observatorul scrie mare  : Speed: 283 km/s
Density: 5.62 p/cm3


#13
Zvartoshu

Zvartoshu

    DXFMROMANIA helper

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,266
  • Înscris: 23.09.2006
Speed: 275 km/s
Density: 5.62 p/cm3
20:42

#14
Zvartoshu

Zvartoshu

    DXFMROMANIA helper

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,266
  • Înscris: 23.09.2006
The sun remains blank of sunspots today. There is perhaps a new Cycle 24 plage region hiding on the eastern limb as seen in the EIT images and STEREO behind.

Speed: 287 km/s
Density: 6.39 p/cm3
00.28

din catile scrise pe timpuri .. 65-68 :
"The belt was turning fast in 1986-1996," says Marchavy. "Old magnetic fields swept up then should re-appear as big sunspots in 2010-2011."

Quote

16 martie 2009: Este oficial: energie solară minimă a sosit. Sunspots au toate, dar a dispărut. Solar flares sunt inexistente. Soarele este extrem de liniștită.

Ca și în liniște înainte de o furtuna.

În această săptămână cercetători a anunțat că o furtună se apropie - cele mai intense solar maximă în cincizeci de ani. De predicție provine de la o echipă condusă de Mausumi Dikpati de Centrul Național de Atmospheric Research (NCAR). "A doua sunspot ciclu va fi de 30% la 50% mai puternic decât cel anterior," spune ea. Dacă sunt corecte, în anii următori ar putea produce un ropot de activitate solara două numai în istoric Solar Max din 1958.

a se vedea captionThat a fost un maxim solar. Spațiul de vârstă a fost doar începutul: Sputnik a fost lansat în octombrie 1957 și Explorer 1 (prima SUA prin satelit), în ianuarie 1958. In 1958, nu ai putea spune că o furtună solară a fost în curs de desfășurare de uitat la bare de pe telefonul mobil, telefoane mobile nu exista. Chiar și așa, oamenii știau ceva mare se întâmplă atunci când a fost de Nord Lumini de vedere au fost de trei ori în Mexic. A similar maxim acum ar fi observat prin efectul său asupra de telefoane mobile, GPS, vreme de sateliți și multe alte tehnologii moderne.

Corect: Intense auroras peste Fairbanks, Alaska, în 1958. [Mai mult]

Dikpati de predicție este fără precedent. -În aproape două secole de la 11 de ani sunspot ciclu a fost descoperit, oamenii de știință s-au luptat pentru a anticipa dimensiunea viitor Maxima și-a eșuat. Solar maxima poate fi intens, la fel ca în 1958, sau abia detectabil, la fel ca în 1805, nu ascultarea de evident model.

Cheia pentru a misterul, Dikpati realizat de ani în urmă, este o benzi transportoare la soare.

Avem ceva aici similare de pe Pamant-Mare Ocean benzi transportoare, popularizat în Sci-Fi film poimâine. Este o retea de curenții de apă, care transporta și de energie termică de la ocean la ocean - a se vedea diagrama de mai jos. În film, de benzi transportoare oprit și a aruncat în lume, de vreme în haos.

vezi legendă
De mai sus: Pamantului "Great Ocean benzi transportoare." [Mai mult]

Soarele de benzi transportoare este un curent, nu de apă, dar de-conductoare electric de gaz. Este într-o buclă a fluxurilor provenite de la Soare ecuator la poli și din nou. Doar ca Marea Oceanul benzi transportoare controale vremea de pe Pamant, acest solare benzi transportoare de control de pe vremea în care soarele. Mai exact, el controlează sunspot ciclu.

Solar fizician David Hathaway de la National Space Science & Technology Center (NSSTC) explică: "În primul rând, amintiți-vă ce se sunspots - încurcată de noduri de magnetism generate de soare de interior dinam. Un exemplu tipic de sunspot există doar pentru câteva săptămâni. Apoi, decays , lăsând în urmă un "cadavru" slab de câmpuri magnetice. "

Introduceți benzi transportoare.

vezi legendă "în partea de sus a benzi transportoare skims suprafață de soare, zdrobitoare până la câmpuri magnetice de vechi, mort sunspots. de" cadavre "au târât în jos, la poli de la o adâncime de 200000 km în cazul în care duminică magnetic dinam poate amplifica ele. Odată ce cadavrele (magnetic noduri) sunt reincarnated (amplificate), ele vor deveni energic și pluti inapoi la suprafata. " Presto-sunspots noi!

Corect: Soarele este "o mare benzi transportoare." [Mareste imaginea]

Toate acestea se întâmplă cu masive greoi. "Este nevoie de aproximativ 40 de ani pentru centura pentru a finaliza o buclă", spune Hathaway. Viteza variază "oriunde de la un ritm de 50 de ani (lent) la un ritm de 30 de ani (rapid)."

În cazul în care este centura de cotitură "rapid", înseamnă că o mulțime de câmpuri magnetice sunt în curs de swept sus, și că un viitor sunspot ciclu va fi intens. Aceasta este o bază pentru prognoză.
Ca majoritatea experților în domeniu, Hathaway are încredere în benzi transportoare model și este de acord cu faptul că în următorii Dikpati solare maximă ar trebui să fie un doozy. Dar el nu este de acord cu un punct. Dikpati de prognoza pune Solar Max de la 2012. Hathaway consideră că se va ajunge mai devreme, în 2010

Edited by Zvartoshu, 19 March 2009 - 02:28.


#15
Zvartoshu

Zvartoshu

    DXFMROMANIA helper

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,266
  • Înscris: 23.09.2006
Speed: 302 km/s
Density: 6.49 p/cm3
02:31

B)  sa realizam ce inseamna dublu maxim si dublu minim ..
deci traim a doua cocoasa scazuta  :D

Attached Files



#16
Energy

Energy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,335
  • Înscris: 23.11.2003
Dupa un d-asta cu 2 minime, cred ca realizezi ca urcarea nu va fi asa lenta cum o speri tu.
Mai vedem dupa 15 Aprilie cat o sa fie indicii :)

#17
Zvartoshu

Zvartoshu

    DXFMROMANIA helper

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,266
  • Înscris: 23.09.2006
Speed: 286 km/s
Density: 7.72 p/cm3
11.55

K va avea o usoara crestere spre 3 dupa-amiaza de la 1 cred vreo 2

Attached Files


Edited by Zvartoshu, 19 March 2009 - 11:56.


#18
Zvartoshu

Zvartoshu

    DXFMROMANIA helper

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,266
  • Înscris: 23.09.2006
19 Mar 2009 11:08:22 GMT

# Flux solar = 68

# A =  1   LINISTIT

# K =  2  

13:10

Quote

Nimic demn de semnalat nici in ultima saptamana referitor la activitatea solara. Nu a fost obsevata nici o noua pata, nici din ciclul solar cel vechi, nici din cel nou. Campul geomagnetic a fost usor perturbat in zilele de 13 si 14 martie.
Maine, 20 martie incepe oficial primavara astronomica. Evenimentul va avea loc la ora 11:44 UTC. NASA organizeaza o transmisie multimedia pe internet (webcast) pentru a celebra acest eveniment. Acesta incepe pe 20 martie la ora 19 ora Romaniei. Mai multe detalii se gasesc la adresa http://sunearthday.n.../2009/index.php
Ziua devine mai lunga decat noaptea si treptat benzile inferioare vor inceta sa fie principalele tinte ale vanatorilor de DX-uri. In schimb banda de 20 de metri va ramane deschisa din ce in ce mai mult de-a lungul celor 24 de ore. Daca activitatea solara se va intensifica, ne putem astepta la surprize in aceasta primavara si din partea benzilor de 15 si 10 metri. Deocamdata insa sezonul este ideal pentru legaturi la mare distanta in toate benzile, in special 40 de metri. Nu intamplator marile concursuri internationale au loc primavara si toamna.

Data Flux Pete
========================
03/12 69 0
03/13 68 0
03/14 69 0
03/15 68 0
03/16 68 0
03/17 69 0
03/18 68 0



Pentru urmatoarele 30 de zile:

Perioade usor perturbate: 26 mar, 4 apr, 9-10 apr
Perioade linistite: 19-25 mar, 27 mar - 3 apr, 5-8 apr, 11-14 apr


La aceasta ora:

Flux solar = 68
A-index = 1 LINISTIT
K-index = 1
(masurat la 19 martie 06:00 UTC)

Edited by Zvartoshu, 19 March 2009 - 13:10.


Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate