Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
De ce a disparut acest produs din...

Orange anunța mariri de preț, iar...

Recomandare casti audio over ear ...

La multi ani @Ann0nyym0us!
 La multi ani @Andrei11161810!

Glume cu si despre Dacii

Ati cumparat de pe acest site? Es...

Gand
 Diametru si "model" teava...

Eroare L3 dezumidificator StarLight

caut si nu gasesc Philips casetofon

Cum trec la noul Google Analytics?
 problema logare pe iCloud si tele...

Ce sa aleg dintre urmatoarele mod...

Carduri microSD comparatie

Spiritism
 

Gravida au ba?

- - - - -
 • Please log in to reply
752 replies to this topic

#37
add

add

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 8,121
 • Înscris: 09.09.2003
Cititi si voi, eu m-am crucit.


"Romania este tara cu cele mai multe chiuretaje din Europa

In timp ce unele femei recurg la inseminarea artificiala pentru a putea avea copii, alte sute de mii de romance se inghesuie pe holurile spitalelor hotarite sa renunte la sarcina. Exista femei care fac, de-a lungul vietii, si 40 de avorturi, insa o mare parte isi pierd fertilitatea chiar de la prima interventie. Numarul avorturilor si mortalitatea cauzata de intreruperile de sarcina plaseaza Romania pe primul loc in Europa. Natalitatea este ingrijoratoare, iar 75% din tineri nu vor sa aiba copii.

In Romania, clinicile unde se fac chiuretaje nu sint aruncate in aer de fanatici religiosi. Medicii nu sint urmariti si hartuiti cum se intimpla in America. In Romania, in anul 1990 s-au facut un milion de chiuretaje, iar in 2002 aproape un sfert de milion. Chiuretajul este una dintre cele mai banale interventii chirurgicale, dar nimeni nu vorbeste despre cit de dureros e pentru femei. In Romania nu sint dezbateri despre dreptul de a intrerupe o sarcina sau dreptul de a alege. Fiecare clinica de ginecologie traieste, in principal, din chiuretaje, interventii care costa pina intr-o suta de dolari. Sintem contemporani cu Adriana Iliescu, ciudata mama de 67 de ani, dar nu exista timp pentru a vorbi despre cei sacrificati, sute de mii de vieti aruncate la gunoi. Acest lucru se intimpla in timp ce populatia Romaniei a scazut cu 1.400.000 din 1990 pina in 2002. De la cit de inumana si salbatica era interdictia avortului pe vremea lui Ceausescu pina la crima in masa la care sintem martori in ultimii ani nu a fost decit un pas. Un pas care confirma faptul ca “extremele se ating”.
La ora noua dimineata, holul Spitalului Giulesti din Bucuresti este neincapator. Zeci de femei asteapta sa fie programate pentru o interventie chirurgicala prin care sa le fie intrerupta sarcina nedorita. Totul se face in mare graba. Discutiile dintre doctori si paciente au loc in anticamerele ocupate de alti bolnavi si asistente. Chiar daca este o problema intima, discretia nu isi gaseste locul decit pe masa de operatie. In aceste conditii, zeci de mii de romance vin sa faca o intrerupere de sarcina. Cele care au o situatie financiara buna platesc intre 1.300.000 si 3.000.000 de lei pentru a efectua avortul in conditiile decente, oferite de clinicile particulare. Desi prezervativele sint vindute la fiecare chiosc, iar contraceptivele hormonale se gasesc in toate farmaciile si sint distribuite gratuit pentru eleve si studente, multe femei isi risca viata apelind la avort.

Planificare familiala de partid si de stat

Multi isi pun intrebarea cum au devenit romancele campioane la avort. O explicatie ar fi faptul ca au avut “strict interzis” la intreruperea de sarcina pe timpul comunismului. Printr-un decret dat de Nicolae Ceausescu, femeile aveau voie sa apeleze la intreruperea de sarcina in mod legal doar daca aveau patru copii. Altfel, avortul la cerere era interzis prin lege. Chiar si avortul spontan, cauzat de probleme medicale, reprezenta o problema. Pentru a se putea face o astfel de interventie era nevoie de aprobari speciale. Femeia din comunism era o fabrica de copii. Nici macar metodele contraceptive nu erau permise. Atunci, pentru femeile din tara noastra nu mai raminea decit o cale, cea a avortului clandestin. Unele dintre ele chiar isi provocau singure intreruperea de sarcina. Anumiti medici faceau chiuretaje la domiciliu, pe ascuns, dar nu toate femeile gravide ajungeau pe miinile unui specialist, ci multe apelau la persoane necalificate. Astfel s-au dezvoltat si tehnicile populare de a scapa de o sarcina nedorita. Romancele incercau tot ce se putea, de la bai fierbinti, la introducerea de andrele, folosirea aspirinei, efortul fizic excesiv. Metodele contraceptive neadecvate duceau deseori la accidente grave, iar femeia ajungea la spital. Chiar si un avort clandestin realizat de un doctor putea sa sfirseasca prost. Securitatea intervenea imediat, iar pacienta risca sa moara pe patul de spital daca nu spunea cine a facut interventia. Pentru un avort, femeia putea sfirsi in spatele gratiilor.

Libertatea care a costat un milion de vieti

Revolutia a insemnat renuntarea la legislatia antiavort. Datele oficiale de la Institutul National pentru Statistica arata ca in anul 1990 s-au efectuat 992.265 de avorturi. In urma unei cercetari numite “Studiu asupra sanatatii reproducerii in Romania”, realizata de Asociatia “Primul pas” din Iasi, au fost relevate date ingrijoratoare. In primii ani dupa revolutie, avortul era cea mai utilizata metoda contraceptiva. Intr-un an erau intrerupte doua treimi din sarcini. Media avorturilor in Romania este de trei-patru de femeie, in timp ce in Europa Occidentala, media scade sub un avort. Tara noastra este cunoscuta in Europa si din cauza numarului mare de decese cauzate de intreruperea de  sarcina. Acestea reprezinta jumatate din numarul total al deceselor materne. Rata mortalitatii prin avort este de cinci ori mai mare comparativ cu statele europene.
Acelasi studiu arata ca in Iasi se realizeaza 60 de intreruperi de sarcina zilnic. Situatia nu este singulara. Conform Institutului National de Statistica, 20.000 de fete de 15 ani au apelat la avort in anul 2002. In orasul Fagaras s-au nascut 14 copii ale caror mame erau eleve de scoala generala. Alte 23 au decis sa faca avort anul trecut. De asemenea, 190 de eleve de liceu au solicitat intreruperea sarcinii.

Motive si metode diferite pentru a scapa de sarcina

Desi este o solutie extrema, avortul este practicat pe banda rulanta, iar acest lucru se intimpla intr-o epoca in care exista nenumarate metode contraceptive alternative si nedureroase. Doctorul Dan Tutunaru, de la Spitalul Elias din Bucuresti, explica cum se intrerupe o sarcina: “Exista trei proceduri de a interveni. Cea medicamentoasa, prin care i se administreaza gravidei un produs toxic pentru placenta. Aceasta metoda se poate aplica doar in primele 49 de zile de sarcina. A doua modalitate este chiuretajul, iar cea de-a treia prin aspirare, care este ceva mai usor de realizat decit cea cu chiurete”.
Pacientele care fac avort la cerere sint sfatuite sa adopte aceasta solutie din diferite cauze. “Motivele pentru care femeile decid sa intrerupa sarcina sint diferite. Multe recurg la aceasta solutie din cauza situatiei financiare precare. Altele sint nevoite sa renunte la sarcina din cauza instabilitatii familiale. Aici se incadreaza femeile necasatorite, cele care au ramas accidental insarcinate sau care se afla inaintea unui divort. Un alt factor este situatia sociala. Persoana in cauza fie nu are serviciu, fie isi poate pierde locul de munca daca ramine gravida sau este inca eleva sau studenta. In fine, intreruperea sarcinii poate fi cauzata de o problema medicala, atunci cind femeia sufera de una sau mai multe boli care nu-i permit sa pastreze copilul”, declara medicul ginecolog Dan Tutunaru.

Pentru biserica, avortul este un pacat capital

Biserica ortodoxa condamna pacatul avortului, ca orice crima. Iata citeva dintre canoanele (legile bisericesti) pe aceasta tema:

• “Femeia care a pierdut pruncul fara voie se canoniseste (se opreste de la Sfinta impartasanie) un an de zile” ( Sfintul Ioan Postitorul, canonul 22).
• “Femeile care desfrineaza si isi omoara fatul in pintece... sa se impartaseasca la iesirea din viata, iar procedind cu iubire de oameni..., hotarim sa fie oprite de la cele Sfinte 10 ani, dupa treptele hotarite” (Ancira, canonul 21).
• Femeile care iau buruieni otravitoare si pierzatoare, ca si cele ce primesc otravuri omoritoare de prunci sa se supuna canonului ucigasului, adica sa fie oprite 20 de ani de la Sfinta impartasanie” (Sinodul VI ecumenic, canonul 91 si Sfintul Vasile cel Mare, canonul 56).
• “Orice femeie care va bea ierburi sa nu nasca copii, sa nu se impartaseasca sapte ani si sa faca 200 de metanii pe zi. Iar de se va intimpla ei a muri prin avort, sa nu se ingroape in cimitir” (Pravila Bisericeasca de la Govora, pag.115). (Florian Bichir)

40 de avorturi

Cea mai mare parte din femeile care vin sa faca avort la Spitalul Elias sint tinere. “Cele mai multe au virsta cuprinsa intre 18 si 22 de ani si sint studente sau eleve”, spune Dan Tutunaru. In functie de mediul din care provin, tinerele pot avea sprijinul parintilor sau, dimpotriva, sint lasate pe cont propriu. Doctorul Tutunaru afirma: “Reactia parintilor este diferita, in functie de gradul de cultura. Majoritatea vin insotite de mame, care par a fi mai intelegatoare. Insa mai apare o problema. De frica sa nu se afle ca sint insarcinate, vin foarte tirziu sa faca avortul. Atunci, singura solutie de a intrerupe sarcina este cezariana”.
O interventie normala dureaza aproximativ 10 minute, iar doctorii recomanda anestezia generala pentru aceasta procedura, chiar daca operatia se poate face si pe viu. Ceea ce nu stiu multe dintre femeile care vor sa faca avort este riscul la care se expun. “Exista posibilitatea aparitiei unei infectii, pot ramine cicatrice, exista riscul unei perforari a uterului si riscul hemoragiei. Foarte multe femei ramin sterile chiar dupa efectuarea primului avort. Insa sint si femei care fac 40 de avorturi fara nici o problema”, spune medicul Tutunaru.

Metode empirice de a scapa de copii

Cel mai mare pericol pentru femeile insarcinate este provocarea avortului prin asa-numitele metode empirice. Este greu de crezut ca si acum, cind avortul este legal, se petrece acest lucru. Insa, dupa cum confirma si doctorul Tutunaru, acest lucru se intimpla: “Sint femei insarcinate care vin cu tot felul de infectii provocate de incercarile de avort, dar si acest lucru tine de gradul lor de educatie. Ele incearca sa scape de sarcina cu ajutorul sondelor urinare, isi introduc tije sau andrele. Altele isi introduc in vagin sapun sau vin rosu”, povesteste medicul de la Spitalul Elias. Desigur acestea nu sint toate metodele incercate. Din disperare, persoanele in cauza recurg la tratamente cu frunze de muscata sau de lamiie implantate in vagin. Altele incearca sa scape de sarcina prin bai fierbinti. In tara noastra se inregistreaza aproximativ 22 de decese cauzate de avorturile provocate la 100.000 de nasteri, conform INS.
Un studiu al Population Services Romania releva faptul ca 97% din romani au auzit de o metoda contraceptiva. Cu toate acestea, la 1.000 de nou-nascuti aproximativ 1.200 de sarcini sint intrerupte, iar aceste date sint cele centralizate in clinicile si spitalele de stat. O buna parte din femei prefera sa faca avortul la o clinica particulara. Explicatia pentru aceste cifre ingrijoratoare este lipsa de educatie sexuala a populatiei: “In Vest, femeile au inteles de acum 20 de ani ce e cu contraceptivele. Noi sintem balcanici”, spune medicul Dan Tutunaru. "

EVZ

#38
Cristist50

Cristist50

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 5,523
 • Înscris: 28.08.2003

numai_eu, on Mar 14 2005, 13:21, said:

..........................
Am fost la prietena mea, ne-am iubit si noi, dar am incercat sa ma abtin sa fac "pasul cel mare", doar pentru ea, pentru ca in vara are bac-ul, este si virgina si nu vreau sa fac vreo prostie sa se gandeasca dupa aia la mine in loc sa se gandeasca la scoala.
...........................

<{POST_SNAPBACK}>


numai_eu, on Mar 15 2005, 12:48, said:

..............................................
Am incercat si cu prezervativ cu ea dar a durut-o si nu am mai mers eu mai departe.
...........................

<{POST_SNAPBACK}>


La inceput zici ca nu ai vrut sa faci pasul cel mare ca tii la ea bla, bla, bla ....
Dupa o zi revii si zici ca ai vrut sa ii faci felul cu prezervativ ...

Eu nu mai inteleg nimic, unde e dreptatea? Sau nici tu nu mai stii ce ai facut ..... sau o fi fost alta prietena?????


Coana, on Mar 16 2005, 11:05, said:

...................................................
am facut avort si de atunci- vro 7 ani- nu am mai ramas gravida, de altfel nici nu mai pot ramane...ce-mi zici?
..........................................

<{POST_SNAPBACK}>


Imi pare rau pentru ce ti s-a intamplat si iti doresc sa poti avea niste pitici pe langa tine cat mai curand.

#39
Manowar

Manowar

  Iubitul mileniului.

 • Grup: Banned
 • Posts: 8,869
 • Înscris: 24.11.2004

add, on Mar 17 2005, 17:40, said:

Cititi si voi, eu m-am crucit.
"Romania este tara cu cele mai multe chiuretaje din Europa

<{POST_SNAPBACK}>


foarte interesant. si de ce te-ai crucit, daca nu-s indiscret?

hai ca-mi fac pomana si-ti desenez eu, sa nu te mai crucesti atat...

1. foarte interesant ca prezervativele se gasesc la fiecare chiosc. pacat ca nu-s gratuite. pot spune, nu o singura data mi-am tras-o fara, din simplul motiv ca n-aveam bani la mine si nici tipa in cauza n-avea. si nu, nu sunt unu' din cei pentru care ceva zeci de mii reprezinta o problema. sa nu-mi spui ca tu ai tot timpul in portofel bani...cand aveam eu 15 ani, nu aveam tot timpul. sa nu-ti mai spun ca e de rahat sa ti-o tragi cu prezervativ...comparand cu ... "fara".

2. 75% din tineri nu vor sa aiba copii si ar recurge la intrerupere de sarcina pentru ca nu-si permit sa creasca un copil, domnule. sigur, e usor pentru biserica sa spuna "e o crima, hauhau". da' cred si eu ca le scapa aspectul material. "da, dragi credinciosi, faceti un copil si apoi trimiteti-l la cersit sau tineti-l infometat, lipsit de tot ce-si doreste. asta nu-i o crima". deh. de unde sa vada "biserica" asa ceva. din sexu' anal dintre calugari nu au rezultat copii (din cate stiu eu) , asa ca, bineinteles, nu si-au pus problema asta serios.

3. ce zici de problemele sociale? ce zici daca ai un copil, e fata, are 16 ani si ramane gravida? :> "pastreaza-l mami...da-l dracu' de liceu, da-o dracu' de facultate, nu-ti face probleme legate de viata ta, ca sunt destule posturi la gunoieri...si e mai bine decat sa faci O CRIMA". sau ce zici daca e majora si ramane gravida cu un "domn" insurat? nenea. daca legea nu specifica asta, nu e o crima. cat despre biserica si ce zice nu stiu ce "canon bisericesc"... ii rog pe cei sensibili sa ma scuze, da' eu ma pis pe ea de biserica. dumnezeu, daca tu crezi in el (si e fix alegerea ta), nu e un mos razbunator dintr-o casa de piatra, nu traieste in biserica si in popi. dumnezeu, daca tu alegi sa crezi in el, traieste in sufletul fiecaruia.

4. avortul in sine nu e dureros pentru o femeie. fizic, nu are nici pe dracu'. de-aia se numeste "anestezie". nu simte cam nimic. a, psihic...e cu totul alta poveste.

5. pastilele, pe langa faptul ca nu au succes 100%, au niste efecte secundare de-ti cade fata. mai bine citeste un prospect de-ala, daca doresti...si vezi pe urma, in loc sa te crucesti atata aici...

#40
mufa

mufa

  Porc misogin

 • Grup: Super Moderators
 • Posts: 40,723
 • Înscris: 13.01.2005

Manowar, on Mar 17 2005, 16:56, said:

4. avortul in sine nu e dureros pentru o femeie. fizic, nu are nici pe dracu'. de-aia se numeste "anestezie". nu simte cam nimic. a, psihic...e cu totul alta poveste.

<{POST_SNAPBACK}>

Avortul e o operatie. Operatie care se face cu anestezie. Poate ca nu simte femeia prea multe cit e adormita, dar primele ore dupa ce se trezeste, nu sunt deloc placute. Chestie de anestezie, la fel se intimpla si cind te trezesti dupa o operatie de apendicita.

#41
Coana

Coana

  Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 803
 • Înscris: 23.06.2004
@manowar: nu mai pot avea copii normal.....dar exista variante de tratamente, de inseminari, etc ..la clinici specializate
si eu vorbeam de sexul la liber....momentan e placut sa stii ca nu ai probleme....dar in momentul in care iti doresti un copil....(asta e long termul)-  ai inteles?

aaa...si nu am simtit mare lucru in timpul avortului...decat ca era sa lesin la ce vedeam ca se intampla...aspiratorul are un cordon transparent....
iar dupa...m-am plimbat nauca pe strazi pana noaptea....

@cristist50 : multumesc....si io vreau sa-i vad tragandu-ma de poale....sper sa apuc.

Edited by Coana, 18 March 2005 - 09:47.


#42
numai_eu

numai_eu

  Junior Member

 • Grup: Members
 • Posts: 29
 • Înscris: 14.03.2005
Faza cu prezervativul a fost a doua zi.
Ea mi-a cerut sa vada cum e.

#43
numai_eu

numai_eu

  Junior Member

 • Grup: Members
 • Posts: 29
 • Înscris: 14.03.2005
A facut testul si a iesit negativ. Ma gandesc ca totusi a facu testul prea devreme. Oricum o sa mai cumpar si o sa mai faca si peste o saptamana si peste doua..... pana cand o sa ma linistesc eu.

#44
Cristist50

Cristist50

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 5,523
 • Înscris: 28.08.2003
Eu zic sa ai unul cu tine intotdeauna. Cine stie ...
Testul ala se face la cel putin o luna de la 'problema'. Ma rog, nevasta-mea si le-a facut dupa o luna si au iesit pozitive  :coolspeak:

#45
morpheusdj

morpheusdj

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 2,036
 • Înscris: 21.05.2004
Mai....daca tu vrei sa fii sigur pe tine du-te la ginecolog.....ii face o ecografie si iti spune pe loc...da sau nu. Nu e asa scumpa o consultatie...parca vreo 500 de mii....eu as fi dat si 100 de euro sa stiu ca nu am probleme.

Deci...nu mai sta pe ganduri si du-te la ginecolog sa fii sigur....nici macar nu o dezbraca pentru ecografie daca ea e mai timida. Si ii poate recomanda si niste anticonecptionale ca sa fie totul ok....asa s-a intamplat si la mine.

Oricum eu zic ca totul va fi ok.....si ai de invatat din chestia asta....sa fii mult mai grijuliu. Multa bafta.

P.S. Ca sa te mai linistesc....vaginul este un mediu putin acid si spermatozoizii de obicei mor in mare parte.....la tine deja ertau putini probabil pe deget....plus aciditatea vaginului....nu cred ca au scapat....e aproape imposibil.

Edited by morpheusdj, 18 March 2005 - 14:08.


#46
Manowar

Manowar

  Iubitul mileniului.

 • Grup: Banned
 • Posts: 8,869
 • Înscris: 24.11.2004

Coana, on Mar 18 2005, 10:44, said:

@manowar: nu mai pot avea copii normal.....dar exista variante de tratamente, de inseminari, etc ..la clinici specializate
si eu vorbeam de sexul la liber....momentan e placut sa stii ca nu ai probleme....dar in momentul in care iti doresti un copil....(asta e long termul)-  ai inteles?

aaa...si nu am simtit mare lucru in timpul avortului...decat ca era sa lesin la ce vedeam ca se intampla...aspiratorul are un cordon transparent....
iar dupa...m-am plimbat nauca pe strazi pana noaptea....

@cristist50 : multumesc....si io vreau sa-i vad tragandu-ma de poale....sper sa apuc.

<{POST_SNAPBACK}>


imi pare rau sa aud. da' as i was saying: problema e cu psihicul. data viitoare (daca va mai exista data viitoare), inchide ochii.

#47
veverita

veverita

  Active Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1,820
 • Înscris: 13.12.2004

Manowar, on Mar 17 2005, 16:56, said:

4. avortul in sine nu e dureros pentru o femeie. fizic, nu are nici pe dracu'. de-aia se numeste "anestezie". nu simte cam nimic. a, psihic...e cu totul alta poveste.

<{POST_SNAPBACK}>


te inseli. doare.

#48
X_plod

X_plod

  New Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1
 • Înscris: 23.02.2006
sal. am si eu o intrebare: prietenei mele i-a venit ciclul pe 9 ianuarie, a tinut-o vreo 3-4 zile. apoi cam tot la vreo 3-4 zile am ejaculat in ea. e posibil sa fi ramas insarcinata? am facut testul azi, 23 februarie si ii arata o liniuta. eu nu l-am citit fiind ocupat, dar ea zice ca ar fi insarcinata. mai pot face ceva sa opresc sarcina daca e adevarat ? :o

Edited by mufă, 23 February 2006 - 21:48.


#49
mufa

mufa

  Porc misogin

 • Grup: Super Moderators
 • Posts: 40,723
 • Înscris: 13.01.2005

View PostX_plod, on Feb 23 2006, 21:38, said:

mai pot face ceva sa opresc sarcina daca e adevarat ? :o
Tu nu poți face nimic, ea ar putea face o întrerupere de sarcină. Vezi aici diverse linkuri utile.

#50
mianna

mianna

  Senior Member

 • Grup: Banned
 • Posts: 7,779
 • Înscris: 29.06.2005

View PostX_plod, on Feb 23 2006, 23:38, said:

sal. am si eu o intrebare: prietenei mele i-a venit ciclul pe 9 ianuarie, a tinut-o vreo 3-4 zile. apoi cam tot la vreo 3-4 zile am ejaculat in ea. e posibil sa fi ramas insarcinata? am facut testul azi, 23 februarie si ii arata o liniuta. eu nu l-am citit fiind ocupat, dar ea zice ca ar fi insarcinata. mai pot face ceva sa opresc sarcina daca e adevarat ? :o


  cat de ocupat poti fi sa nu ai 2 minute sa-ti arunci ochii pe un prospect si pe un betisor, intr-o asemenea situatie?

din fericire n-am avut nevoie de prea multe teste de sarcina, dar eu stiu ca doua liniute inseamna pozitiv, una singura iti arata doar ca testul e functional, sa ai cu ce compara a doua liniuta.

cati anisori aveti, copii?

Edited by mianna, 24 February 2006 - 12:24.


#51
Coana

Coana

  Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 803
 • Înscris: 23.06.2004
si totusi viata e nedreapta rau....unii care ar vrea sa faca nu pot si altii se distreaza cu cea mai crasa inconstienta...

#52
veioza

veioza

  Junior Member

 • Grup: Members
 • Posts: 233
 • Înscris: 14.06.2005
erai ocupat si n ai putut sa bagi un ochi in testu ala????esti genul caruia ii naste nevasta si el nu poate veni la spital pana nu termina partida de rummy! 2 linii semnifica sarcina.huooooo!!!!!!

#53
Zapacita

Zapacita

  New Member

 • Grup: Members
 • Posts: 4
 • Înscris: 07.01.2006
bai fratilor... io am facut o tampenie, dupa care am luat postinor ala. mi`a venit ciclu cu 3 zile mai devreme  si dupa regulat ... nu am avut nici un simptom de greata etc. au trecut 2 luni, dar i`m scared (inca :P). se prea poate sa fi ramas insarcinata? ca sunt sarcinile alea cabipcabipcioase care nu sunt in uter si care se fac si poti sa fii pe stop (am uitat cum le zice)

Edited by mufă, 28 February 2006 - 15:27.


#54
mufa

mufa

  Porc misogin

 • Grup: Super Moderators
 • Posts: 40,723
 • Înscris: 13.01.2005

View PostZapacita, on Feb 28 2006, 15:11, said:

bai fratilor... io am facut o tampenie, dupa care am luat postinor ala. mi`a venit ciclu cu 3 zile mai devreme  si dupa regulat ... nu am avut nici un simptom de greata etc. au trecut 2 luni, dar i`m scared (inca :P ). se prea poate sa fi ramas insarcinata? ca sunt sarcinile alea cabipcabipcioase care nu sunt in uter si care se fac si poti sa fii pe stop (am uitat cum le zice)
Se numesc extrauterine.
Un test de sarcină sau o vizită la medicul ginecolog te-ai gîndit să faci?

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate