Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...

Ditra 25
 Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...

ERR_ADDRESS_UNREACHABLE
 Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...

Montaj aer conditionat in balcon ...
 Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...

joc idem Half Life gratis
 

Skopelos - Grecia

- - - - -
  • Please log in to reply
327 replies to this topic

#19
shadowc

shadowc

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 207
  • Înscris: 13.12.2004
haideti cei care ati fost pe aici, un scurt review n-ar strica.. :)
Si eu snt indecis anul asta intre Skiathos si Skopelos, si m-ar ajuta foarte mult niste pareri...

#20
florin04

florin04

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 436
  • Înscris: 19.08.2009
Salut,
Am rezervat vacanta de anul asta in insula Skopleos in perioada 10-18 iulie, in satul Neo Klima (Elios / Hovolo Beach).
Voi merge cu autocarul pana in Volos si de acolo cu ferry pana pe insula.
As aprecia ceva sfaturi de la cei care au vizitat insula, ce plaje / locatii merita vazute, cum sunt preturile la taverne, la inchiriere masina /ATV, ce excursii se pot face, alte informatii diverse - din pacate topicul este cam sarac.
Va multumesc anticipat.

#21
abancor

abancor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,076
  • Înscris: 07.07.2006
Am fost citeva zile pe Skiathos luna trecuta, iar pe subiectul dedicat am povestit cite ceva si despre Skopelos, florin04 mi-a dat replica, eu am raspuns, astfel incit s-a creat o discutie despre Skopelos pe subiectul Skiathos. Asa ca m-am gindit sa copiez aici cele citeva rinduri insirate acolo.

In primul rind, despre feribot. Din Volos face 2 ore sau 2 ore jumate (depinde de companie) pina in Skiathos. Aici sta 20 de minute, apoi mai face 30 de minute pina pe Skopelos, la Glossa (Loutraki) - dar nu toate merg acolo, unele merg direct in capitala. In caz de mare agitata, in loc sa opreasca la Glossa si apoi in capitala, opresc numai intr-un al treilea port, Agnondas, care e la vreo 7 km de capitala, dar pe coasta opusa. Pina aici ferry face 40 de minute din Skiathos. Pina in capitala cred ca ar face mai mult. Parerea mea este, chiar daca aveti cazare in zona capitalei, sa luati bilet pina la Glossa. E probabil nitel mai ieftin si apoi, pe sosea, pina in capitala, mai sint 30 minute, clar mai putin decit ar face feribotul, care trebuie sa si stationeze pentru debarcare si imbarcare. Oricum, de la imbarcarea din Volos, in circa 4 ore e posibil sa va cazati. Eu am fost in iunie, nu erau opriri zilnice in Glossa, numai in unele zile, de asemenea nu erau multe feriboturi pe zi. Bilet am luat din Volos in dimineata imbarcarii. In iulie si august e posibil sa fie mai aglomerat, in primul rind pentru ca se buluceste lumea in Skiathos, desi nici Skopelos nu e scutita, mai ales de fani Mamma Mia, care apoi sint dezamagiti ca interiorul capelei nu e identic cu cel din film :D

Parerea mea, de om care a stat pe insula 4 ore, si a vazut-o de-a lungul soselei principale, de pe mare si pe o parte a coastei NE (capela Ag Ioannis), fata de Skiathos, este ca Skopelos difera, e de 2 ori mai mare, are mai multe sate, dar e mai slab populata, mai muntoasa, plaje mai rare, dar spectaculoase. E genul cu muntele coborind direct in mare, si plaje din loc in loc, in golfulete. Coasta mai calma, fara valuri, cu mai multe sate si plaje, e cea de SV, de-a lungul soselei. Aici cred ca merita si plimbarile cu barca. Coasta cealalta e mai salbatica, cu mare mai agitata si plaje mai putine.

Rezumatul vizitei ar fi: Skopelos mi-a placut, mult mai salbatica, muntoasa si mai ne-turistica, plaje destule, dar nu ca pe Skiathos. Io, dupa ce am vazut-o, cred ca as fi mers mai degraba aici decit pe Skiathos. Din Skopelos am vazut soseaua dintre capitala si Glossa (satul din nord), cu plajele de-a lungul ei, fara sa vad capitala si zona inconjuratoare. Am mers la capela Agios Ioannis (aia din Mamma Mia!), care e exact asa de spectaculoasa ca in film. Am petrecut o ora la o cafenea si prin niste magazie in Glossa (de fapt portul se numeste Loutraki), asteptind feribotul si cam asta a fost.

Pentru orientarea la volan, cautati o harta buna. Una OK este cea mica, cu coperti portocalii. Poate gasiti una si mai exacta. Oricum, sint descrise majoritatea plajelor. Harta turistica, cea desenata, cu obiective etc. e mai mult schita decit harta, dar la nevoie e buna si aia.

Am inteles ca ar fi de vazut o zona de manastiri la est de capitala si virful cel mai inalt la vest.

Cautati ce excursii se pot face cu barca, mai ales vedeti daca e vreuna care te duce sa inoti prin ceva pestera (am vazut eu oferta pe Skiathos, dar n-am avut cum sa merg). Poate cei care inchiriaza barci sau te duc cu barca au si poze. Sursa de inspiratie privind locurile de explorat cu barca (si privind restul insulei) http://skopelos.co.u...t-hire#skopelos

Daca va pasioneaza Mamma Mia, uitati aici pe unde s-a filmat http://gogreece.abou...mmamiamovie.htm Kastani, Glysteri, capela celebra si alte plaje si faleze.

Mie mi-a placut insula, cred ca o sa planific un concediu acolo peste citiva ani.

Edited by abancor, 07 July 2011 - 14:46.


#22
florin04

florin04

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 436
  • Înscris: 19.08.2009
Ok, buna idee sa continuam pe acest topic (era ce-i drept cam nefolosit in ultimul timp...). Ai spus ca ai parcurs soseaua principala, cea care leaga capitala Skopelos de satul Glossa. Cum este soseaua, ingusta sau lata, are multe serpentine, pante, urcusuri? Te intreb fiindca sunt fan mountain bike si as incerca si o astfel de abordare. Am mai inteles din diverse surse ca drumul din capitala pana la capela Ag. Ioannis nu este asfaltat, este corect? In ceea ce priveste peisajul insulei, m-a cucerit asemanarea lui cu cel al insulei Thassos (munti cu pini coborand pana in mare). Eu am cazare in Neo Klima, sat situat chiar la poalele muntelui Delphi (680 m) asa ca n-o sa ratez urcarea pe el. Langa sat este plaja Elios si apoi mai spre sud plaja Kastani (Mama Mia) si altele tot bine cotate (Milia, Adrina, Panormos). Banuiesc ca ai n-ai avut timp sa le vezi din lipsa de timp.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri si sa ne auzim cu bine!

#23
abancor

abancor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,076
  • Înscris: 07.07.2006
Culmea e ca am cam avut timp sa vad toate astea, deci pare ca am petrecut 4 ore super-eficiente pe insula. Am vazut intrega sosea principala, cu ambele brate. Adica: am coborit de pe ferry la Agnodas, am pornit spre Skopelos (spre capitala) prin Stafilos, iar din Skopelos am luat-o pe celalalt drum principal spre coasta populata (de SV). Soseaua e in intregime buna, lata, virajata, dar fara sa exagereze cu serpentinele (mai putin in locurile unde are de urcat sau coborit). Circula de altfel si un autobuz, si nu ai probleme in a te petrece nu el, deci soseaua are 2 benzi adevarate. In principal merge prin padure, dar in localitatile principale trece chiar prin ele, si pe la malul marii, deci am trecut prin/pe la marginea si am vazut si Panormos, si Neo Klima, si Klima, si Glossa. Si plajele ce se puteau vedea de pe sosea (am oprit des, am pornit nitel si pe un drum de macadam, foarte bun, care urca in munte din dreptul bifurcatiei pt plaja Milia, urca chiar spre Delfi). Deci, cu MTB ai ce face. Nu neaparat pe soseaua asfaltata, dar sint destule drumuri de macadam care urca in munti. Chiar pe virf sau creasta (din ce se vede pe harta).

Drumul de capela e asfaltat si pleaca din Glossa. O fi vreunul si dinspre capitala, dar pe harta nu apare.

#24
longip

longip

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 68
  • Înscris: 20.05.2006
Desi am intrebat si pe topicul cu Skiathos, mai intreb si aici: cat cota ferry din Volos pana in Skopelos ?
Merg cu masina si as vrea sa trec si masina cu ferry. Rog raspuns doar daca ati fost personal, nu de pe net.

#25
abancor

abancor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,076
  • Înscris: 07.07.2006
In iunie, pina in Skiathos e 72 euro masina, 20 adultul, 10 copilul. Din Skiathos in Skopelos (Glossa) e vreo 8 masina, 6 adult, 3 copil. Probabil ca Volos - Skopelos e undeva intre 80 si 90 masina, 25 - 30 adult, 50% copil. In Skopelos sint 2 porturi, poate sa difere tariful (mai ieftin pina la cel mai apropiat). Tariful difera (nesemnificativ, 2 - 3 euro) si in functie de companie. De asemenea, e posibil sa fie mai scump in sezonul de virf. Asa ca foarte exact tot numai de pe net se poate afla.

Edit: o simulare rapida arata 77 masina pina in Skpelos, 75 pina in Glossa, 26 persoana pina in Sk, 22 pina in Glossa. Cu Hellenic Seaways, in iulie. Deci mai ieftin decit banuiam eu (decit suma biletelor pina in Skiathos si mai departe).

Edited by abancor, 11 July 2011 - 07:21.


#26
longip

longip

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 68
  • Înscris: 20.05.2006
puteti recomanda un hotel, o vila ceva ... ?

#27
florin04

florin04

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 436
  • Înscris: 19.08.2009
Salutare forumisti!

De o saptamana m-am intors din insula Skopelos din Sporadele de Nord (arhipeleag care mai include insulele Skyathos, Alonissos si Skyros) unde am petrecut  o vacanta de vis, mai ceva decat mi-am imaginat. Inca nu reusesc sa ma deconectez de peisajele salbatice de acolo, de plajele incadrate de munti si dealuri acoperiti cu paduri de pini, de culoarea albastru-verde-turcoaz si de claritatea deosebita a apei, de casele in stil traditional si de ospitalitatea localnicilor. Este o destinatie ideala celor care le place natura, combinatia munte-mare, linistea si relaxarea pe plajele salbatice. Insula nu este atinsa de turismul de masa, aici nu prea gasesti hoteluri de 5*, aqua park-uri, sa nu mai vorbim de cluburi, discoteci si viata de noapte. Cea mai mare agitatie o gasesti la tavernele traditionale - afaceri de familie ? care iti ofera mancare buna, ieftina si in cantitate mare. In acesta vacanta m-am saturat de preparate din peste, fructe de mare si alte specialitati grecesti la preturi foarte mici comparativ cu alte insule. Vinul este de asemenea ieftin si deosebit de bun, insula fiind renumita din antichitate pentru podgoriile sale. Pescuitul de coasta si turismul sunt ocupatiile principale ale celor aproape 6000 locuitori, grupati  in patru localitati: Skopelos/capitala, Glossa, Loutraki si Elios (Neo Klima). Pe dealurile din interiorul insulei se cultiva maslini, pruni si smochini. Mierea si dulceturile si placintele sunt produsele lor tradtionale iar la unele taverne uleiul de masline si zarzavaturile sunt aduse din gradina proprie. Insula are o infrastructura bine pusa la punct, o sosea principala de 35 km lungime, cu doua sensuri de mers, care pleca din capitala si acopera partea de S, SV, V, NV unde sunt majoritatea plajelor. Drumuri secundare, unele asfaltate, pleca din acesta sosea spre diverse plaje si obiective turistice. Daca nu veniti in insula cu masina proprie puteti lejer inchiria aici autoturism, ATV, motocicleta, scuter la preturi convenabile. Pe insula circula si autobuze care fac drumul principal de vreo 7 ori pe zi, dus-intors, cu ore fixe de oprire in statii si program foarte bine pus la punct. (pot fi o solutie convenabila atunci cand nu doriti sa conduceti).
Principalele plaje ale insulei (in ordinea preferintelor mele):

Kastani - plaja cu peisaj deosebit, populara printre turistii care viziteaza insula datorita filmului Mama Mia. Accesul se face din soseaua principala, la 20Km distanta de capitala in sensul Skopelos-Glossa, pe un drum neasfaltat care cobora 300m pana la plaja. Parcarea este gratis, locuri destule, ideal este sa vii mai dimineata ca sa alegi un loc la umbra pinilor. Plaja amenajata cu sezlonguri si umbrelute de calitate buna. Pe plaja este un beach-bar cochet cu scaune si sezlonguri la umbra, gazon de calitate si muzica buna. Plaja are nisip fin din pietre care la orele amiezii frige si fara papuci nu prea poti sa mergi. Intrarea in mare este abrupta (4-6m), nu sunt arici. Apa cu culoare albastru-turcoaz, in coltul de nord, langa stanci, loc bun de snorkeling.

Limnonari - acces din drumul principal pe un drum asfaltat, 2 km. Plaja cu nisip, amenajata cu sezlonguri si umbrelute. Intrarea in apa la mijlocul plajei se face pe o ?placa? stancoasa dupa care se adanceste brusc. Daca pasesti pe placa risti sa aluneci pe ea asa ca se recomanda pantofi de pietre. Apa cu culoare verde-smarald, limpede, loc bun pentru snorkeling. Recomand sa faceti plaja in partea de nord a plajei (langa stanci), acolo intrarea in apa este lina (15-20m) si pe fundul marii este nisip.

Milia - acces din drumul principal, pe un drum asfaltat, 1km. Plaja cu combinatie de pietris si nisip fin din pietre, amenajata cu sezlonguri si umbrelute. Plaja este mare dar in unele zone (cea din dreptul tavernei) intrarea in apa este abrupta, sunt pietre si arici deci trebuiesc pantofi de pietre. In schimb apa are o culoare deosebita de albastru-smarald este extrem de limpede, cel mai bun loc intalnit pentru snorkeling ? am vazut cele mai multe specii de pesti. In partea de sud a plajei, pe fundul marii este ?placa? stancoasa dupa care se adanceste brusc.

Hovolo - plaja din satul Elios / Neo Klima. Plaja salbatica, neamenajata, accesul se face din zona de sud a portului, trecand pe langa peretele stancos, prin zone in care trebuie sa ocolesti prin apa stanca (nerecomandat in cazul valurilor mari). Pana la plaja principala sunt mici locuri intre stanci cu nisip in care poti sa te asezi si care beneficiaza de umbra pana in jur de ora 12.30. Intrarea in apa abrupta (3-5m), pe fundul marii sunt pietre dar nu sunt arici, recomandat pantofi de pietre. Se mai poate face plaja in partea de nord a portului, plaja este cu nisip si pietre, pe fundul marii este nisip, intrarea in apa mai lina (8-10m).

Stafilos si Velanio - accesul la plaja Stafilos se face din soseaua principala, pe un drum asfaltat care coboara 1.5 km. Pe plaja combinatie de nisip fin din pietris si pietris. Nu este amenajata cu sezlonguri dar in dreptul unui beach-bat sunt umbrelute si poti sa imprumuti scaune de la bar. Apa limpede, culoare smarald, intrarea abrupta 4-6m, la fundul apei sunt pietre, nu sunt arici. In coltul de nord al plajei se urca pe un mic deal spre plaja Velanio, plaja care figureaza ca plaja de nudisti cu toate ca nu am vazut pus in practica asa ceva. Plaja neamenajata, cu pietris mediu, apa f. limpede, spectaculoasa, de culoare verde, intrare f. abrupta (2-3m).

Glysteri - aflata la 10km de capitala, acces dificil, pe un drum asfaltat, foarte ingust, cu multe serpentine. Mic golf salbatic, incadrat de dealuri cu stanci calcaroase si tufisuri. Plaja cu pietris mediu si nisip grosier din pietre. Amenajata cu umbrelute si sezlonguri, intrarea in apa abrupta (2-4m) pe fundul apei sunt pietre ?necesari pantofi de pietre. Pe plaja este o taverna, insa are preturi mari si basca chelnarii au obiceiul de a "adauga" pe nota de plata - atentie mare!

Panormos/Blo - plaja din dreptul tavernei Blo, amenajata cu sezlonguri si umbrelute gratis daca iei masa la taverna. Plaja cu pietris de marime medie, acelasi pietris pe fundul apei, intrarea abrupta (2-4m).

In afara de cele mentionate mai sunt plajele Armenopetra si Kalives (acces greoi, numai pe jos sau cu scuter/ATV), Ag. Ioannis (langa biserica cu acelasi nume care apare in filmul Mama Mia), Glyfoneri (langa capitala), Ftelia si Neraki (plaje salbatice, cu nisip, la sud de Hovolo, acces numai cu  barca).

Cateva taverne recomandate:
Platanos (capitala)
O'Thomas (plaja Limnonari)
Blo (plaja Panormos)
Milia (plaja Milia)
Manolis (Elios)
Oasis (Elios)
Agnanti (Glossa)

Intr-una din zile am facut o excursie cu vaporasul in zona rezervatiei marine a insulei Alonissos, o sa relatez separat despre ea cu alta ocazie, acum timpul nu-mi mai permite.

Ar mai fi multe de spus despre insula si obiectivele ei turistice, recomandarea mea este sa mergeti cu incredere si sa le descoperiti singuri. Daca aveti intrebari, raspund cu placere in limita timpului disponibil.

La final, las cateva poze sa va incante privirile:

Attached Files


Edited by florin04, 30 July 2011 - 15:50.


#28
14-sexy-anuk

14-sexy-anuk

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,821
  • Înscris: 02.10.2008
f faine poze florin 04.si pe mine m-a tentat skopelos-mai ales de cand a intrat cat de cat in circuitul turistic.
cand vad pozele imi zboara gandul spre corfu-asa sunt peisajele si pe acolo si aceeasi apa verde..cred ca singura diferenta consta in aglomeratia din corfu si linistea din skopelos.

am vrut sa te intreb cum ai gasit cazare?

#29
florin04

florin04

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 436
  • Înscris: 19.08.2009
In Corfu inca n-am fost, singura comparatie pe care pot s-o fac este cu insula Thassos, dar aici padurile de pini acopera o suprafata mult mai mare a insulei. Rezervarea am facut-o pe internet, hoteluri si pensiuni gasesti pe site-urile greeka.com, booking.com sau pe site-ul oficial al insulei (www.skopelos.net)

#30
14-sexy-anuk

14-sexy-anuk

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,821
  • Înscris: 02.10.2008

 florin04, on 31st July 2011, 02:00, said:

In Corfu inca n-am fost, singura comparatie pe care pot s-o fac este cu insula Thassos, dar aici padurile de pini acopera o suprafata mult mai mare a insulei. Rezervarea am facut-o pe internet, hoteluri si pensiuni gasesti pe site-urile greeka.com, booking.com sau pe site-ul oficial al insulei (www.skopelos.net)
multumesc de raspuns:)de cand am vazut mama mia mi-a ramas inima la insula asta..

#31
florin04

florin04

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 436
  • Înscris: 19.08.2009
Mda, apropo de filmul “Mamma Mia”, l-am vazut din curiozitate chiar cu putin timp inainte de a pleca in Skopelos (marturisesc ca atunci cand a aparut nu mi s-a parut interesant fiind un musical iar eu preferand alte genuri) dar pot spune ca mi-a placut, in mod special peisajele si atmosfera greceasca traditionala evocata de film. Toate la un loc mi-au sporit nerabdarea de a ajunge pe insula. Oricum in Skopleos s-a nascut un adevarat cult al filmului, se vand suveniruri specifice, se organizeaza excursii in locatiile de filmare, seri tematice la diverse taverne si localuri cu karaoke, in general sunt o multime de turisti straini care vin aici exclusiv din cauza filmului. In doua locatii de filmare mi-am propus sa ajung inca de la plecare, anume plaja Kastani (am scris despre ea in postul anterior) si biserica cocotata pe stanca in care are loc nunta de la finalul filmului. Fara sa vreau am mai dat pe o plaja de o “relicva” din film…nu va speriati, nu este vorba de Meryl Streep…ci de poarta din piatra de la intrarea in “Villa Donna”.

Biserica nuntii in film, pe numele ei exact “Agios Ioannis sto Kastri”, se afla in partea de est a insulei si la ea se ajunge pe un drum asfaltat de 6 km din satul Glossa, aflat in partea cealalta, de vest a insulei (practic drumul traverseasa toata latimea insulei in nord). Drumul este de o frumusete aparte, serpuieste printre dealuri cu pini si livezi de maslini, urca, coboara, este destul de ingust asa ca cere atentie sporita si viteza mica de mers. Acum ca l-am parcus cu masina cred ca pe jos eram mult mai castigati, merita sa sacrifici 3 ore de trekking numai pentru drumul asta. Odata ajunsi la destinatie, stanca pe care se afla cocotata biserica, maretia salbatica a peisajului te lasa mut pentru cateva minute, dupa care mana se duce inevitabil catre aparatul foto…Apoi, manat de impulsul de a ajunge sus, te apuci voiniceste sa urci …si urci… mai domol la inceput, primele 100 de trepte, apoi foarte abrupt pe ultimele 100. Din loc in loc te mai opresti sa bei o gura de apa si mai faci o poza. Ajunsi sus, in curtea bisericii, te intampina un maslin in care este agatat un clopot – nu am rezistat tentatiei sa-mi fac auzita victoria urcusului– si in care mai sunt agatate voaluri si panglici aruncate de catre mirese, conform unei traditii locale. Langa maslin este si intrarea in biserica si aici, surpriza emisiunii, nu are interiorul acela din film, este o incapere obisnuita, destul de mica, cam intunecoasa, cu icoane pe pereti, altar si sfetnice pentru lumanari. Sincer auzisem pe forum despre asa ceva dar nu ma asteptam sa fie atat de mica. Ma rog, nu asta e important, ne-am odihnit pe o bancuta (care cred ca apare totusi in film), am mai zabovit prin curtea interioara facand poze la peisajele din jur, apoi am trecut la coborare. Dupa ce ajungi jos nu-ti ramane altceva de facut decat sa te racoresti in apa marii dupa efortul depus si sa te odihnesti pe plaja Ag. Ioannis (cu acelasi nume) de langa stanca pe care se afla biserica. Luati neaparat costumul de baie la voi cand planuiti sa vizitati biserica, o sa aveti nevoie de el la plaja. Eu va recomand intai urcarea la biserica si apoi baia si plaja, invers nu mi se pare o idee buna, insa puteti incerca. Plaja este mica (un mic golf pitoresc intre stanci), cu nisip fin din pietre si amenajata cu sezlonguri si umbrelute. Intrarea in apa este abrupta 3-5m, cu pietre pe fundul apei, ici si colo am vazut arici, deci pantofii de pietre sunt obligatorii. Langa plaja este un bar, cam rustic ce-i drept, unde poti servi un Mythos rece si ceva snaks-uri. La intoarcere in Glossa, in piata principala, nu ratati masa la taverna din curtea bisericii (da…e prima data cand vad asta la greci…chiar in curtea bisericii s-au gandit sa manace si sa bea, basca pe un anunt scria ca in fiecare seara este muzica greceasca live); aici va veti delecta cu portii de pui/porc/miel la rotisor si alte specialitati locale.

Poarta care apare la inceput in film si pe care scrie “Villa Donna”, o gasiti in marime naturala pe plaja Glysteri (mentionata in postul anterior), la intrarea in unica taverna a plajei care se numeste “To Palio Carnagio”. Poarta in sine este destul de spectaculoasa si iti da impresia de vestigiu din perioada romana, dar fals, se pare ca a fost creata special pentru film. Taverna este o afacere de familie si mai ofera o atractie, anume un muzeu cu obiecte traditionale mestesugaresti si agricole, broderii, covoare, instrumente muzicale si diverse alte obiecte “din familie”, precum si o multime de talange agatate pe tavan care emit sunete puternice atunci cand barmanii le lovesc, din cand in cand, din plictiseala sau din placere. Taverna in sine are preturi mari (fiind unica in acel loc izolat) si basca m-am trezit cu vreo 3-4 euro in plus pe nota de plata. Dupa ce am atentionat chelnarul, vad ca sta cateva minute, calculeaza de zor, apoi vine cu zambetul pe buze si cu “I’m sorry – I mistake”, dupa care imi da bonul fiscal cu pretul corect. Asta e, au incercat si ei, ce-i drept fara succes, dar mi-a lasat o impresie proasta si le fac aici reclama negativa. In rest, plaja merita sa ajungeti la ea, aaa, am uitat sa mentionez, din capitala, din port, pleca la ora 11.00 o barcuta spre plaja Glysteri care ia inapoi turistii la ora 17.00, e si asta o modalitate, mai atractiva zic eu, sa ajungeti la respectiva plaja.

Va las in compania pozelor:

Attached Files



#32
florin04

florin04

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 436
  • Înscris: 19.08.2009

 abancor, on 27th September 2011, 12:59, said:

Pestera de care zice aici http://skopelos.co.u...t-hire#skopelos e pe Alonissos? Sau de fapt nu se poate inota prin ea?

Renting a boat will also give you the chance to get close to the tiny forested island of Dassia, off Panormos, with its little sea cave that you can swim through.

Da, e clar, pestera descrisa in text/link face parte din Skopelos, mai precis din mica insula Dassia aflata in fata plajei Milia. Dar la ea nu se fac excursii organizate cu oprire pentru inot pe care sa le cumperi de la agentiile de turism din Skopelos (poate numai din Skyathos se fac astfel de excursii); in Skopelos poti explora pestera asta numai cu barca inchiriata. Eu nu am inchiriat barca, deci nu-ti pot confirma ca se poate inota prin ea.

Exista o alta pestera, mult mai mare, care se numeste Blue Cave si care este pe insula Alonissos; acolo este un punct important de stop in excursiile organizate din Skopelos, unde vaporul intra cu prova in pestera ca sa vezi stalactitele, textura stancilor, pasarile de mare care-si fac cuib acolo; in niciun caz nu te astepta sa vezi focile monahus-monahus; unele agentii sau particulari te pot pacali in acest fel. Aceste foci  sunt atat de timide si sperioase incat rareori le poti vedea. In schimb, am vazut destui delfini in apele dintre Skopelos si Alonissos, in zona insulitei Agios Georgios.

Edited by florin04, 27 September 2011 - 14:15.


#33
oprea_rd

oprea_rd

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 186
  • Înscris: 16.06.2010
la vara o sa fiu in vacanta in Grecia pe insula Skopelos pt 2 saptamani.
daca a mai fost cineva de curand as dori orice gen de informatie recenta despre insula:
1. cu/la ce pret se ajunge pe insula din Volos (orar?),
2. restaurante,
3. magazine alimentare,
4. cazare - recomandari??,
5. inchiriat scooter/masina, unde-cum?
6.  vizite de o zi pe alonissos/skiathos/skyros etc..
7. harti?
8. plaje si locuri de scaldat pt ne-inotatori (acces usor, apa mica)

Edited by oprea_rd, 10 January 2012 - 10:31.


#34
tak30ver

tak30ver

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,287
  • Înscris: 16.01.2009
@oprea : ti-as sugera sa stai o saptamana in skopelos si una in skyathos. Mai schimbi plajele .
Orarul la ferry este pe site-ul hellenic sau cauti pe google, destul de scump daca treci si cu masina , cam 150 euro / sens masina + 4 persoane pana in skyathos , pentru skopelos mai adaugi.

#35
florin04

florin04

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 436
  • Înscris: 19.08.2009
@ oprea_rd

Felicitari, ai facut o alegere foarte buna! Insula este foarte frumoasa si are multe de oferit. Am fost vara trecuta, tot 2 saptamani si nu-mi mai doream sa plec de acolo. Am vizitat toata partea de vest si de sud a insulei, in afara de plajele cu acces numai din barca, un pic partea de est (Glysteri si Agios Ioannis) si capitala. Pentru urmatoarea vizita intentionez sa vad mai mult partea de est precum si satele traditionale din interior, eventual sa incerc o urcare pe jos pe muntele Delphi.

Din Volos am luat primul ferry care pleaca dimineata la ora 06.45 spre Skiathos, Skopelos si Alonissos. La vremea respectiva m-am informat despre orele si costul biletelor de pe site-ul www.ferriesingreece.com (informatiile de pe site s-au dovedit a fi corecte).

In postarile mele anterioare gasesti informatii detaliate despre plajele insulei si tavernele recomandate. Nu-ti face griji in privinta inchirierii de masina/scuter/ATV, gasesti usor si la aceleasi preturi ca in orice alta insula greceasca. Daca n-ai rezervat inca cazarea, ai multe posibilitati, cauta pe greeka.com sau booking.com. Eu am stat la hotelul Hovolo Apartments din satul Elios (Neo Klima)si conditiile au fost excelente. Bineinteles, sunt subiectiv si ce mi-a placut mie nu neaparat se potriveste altora dar ia-o ca pe o recomandare (vezi site-ul hotelului www.hovoloapartments.gr).

Vizite de o zi poti sa faci pe cont propriu pe Skiathos sau Alonissos, sunt ferry care pleaca si vin des (la intervale de 1-2 ore). Skyros este mai departe si cursele nu sunt asa frecvente. Poti sa cumperi si o excursie cu vaporul in parcul marin al insulei Alonissos, eu am fost intr-o astfel de excursie si a meritat din plin. Harti digitale ai destule pe Internet, studiaza insula si cu GoogleEarth, iar daca vrei harti de hartie gasesti usor acolo (la receptia hotelului sau la diverse magazine).

Vacanta placuta!

Edited by florin04, 10 January 2012 - 12:58.


#36
oprea_rd

oprea_rd

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 186
  • Înscris: 16.06.2010

 florin04, on 10th January 2012, 13:57, said:

@ oprea_rd

Felicitari, ai facut o alegere foarte buna! Insula este foarte frumoasa si are multe de oferit. Am fost vara trecuta, tot 2 saptamani si nu-mi mai doream sa plec de acolo. Am vizitat toata partea de vest si de sud a insulei, in afara de plajele cu acces numai din barca, un pic partea de est (Glysteri si Agios Ioannis) si capitala. Pentru urmatoarea vizita intentionez sa vad mai mult partea de est precum si satele traditionale din interior, eventual sa incerc o urcare pe jos pe muntele Delphi.

Din Volos am luat primul ferry care pleaca dimineata la ora 06.45 spre Skiathos, Skopelos si Alonissos. La vremea respectiva m-am informat despre orele si costul biletelor de pe site-ul www.ferriesingreece.com (informatiile de pe site s-au dovedit a fi corecte).

In postarile mele anterioare gasesti informatii detaliate despre plajele insulei si tavernele recomandate. Nu-ti face griji in privinta inchirierii de masina/scuter/ATV, gasesti usor si la aceleasi preturi ca in orice alta insula greceasca. Daca n-ai rezervat inca cazarea, ai multe posibilitati, cauta pe greeka.com sau booking.com. Eu am stat la hotelul Hovolo Apartments din satul Elios (Neo Klima)si conditiile au fost excelente. Bineinteles, sunt subiectiv si ce mi-a placut mie nu neaparat se potriveste altora dar ia-o ca pe o recomandare (vezi site-ul hotelului www.hovoloapartments.gr).

Vizite de o zi poti sa faci pe cont propriu pe Skiathos sau Alonissos, sunt ferry care pleaca si vin des (la intervale de 1-2 ore). Skyros este mai departe si cursele nu sunt asa frecvente. Poti sa cumperi si o excursie cu vaporul in parcul marin al insulei Alonissos, eu am fost intr-o astfel de excursie si a meritat din plin. Harti digitale ai destule pe Internet, studiaza insula si cu GoogleEarth, iar daca vrei harti de hartie gasesti usor acolo (la receptia hotelului sau la diverse magazine).

Vacanta placuta!


Multumesc tuturor pt sfaturi..
Facusem deja rezervare pt skopelos dar intre timp am schimbat lejer planurile de vacanta.. pe skopelos o sa ajung probabil pt o excursie de o zi-doua asa ca sfaturile voastre sunt mai mult decat binevenite.. insa am hotarat sa raman cu cazarea pe "continent" pt ca am prelungit sederea in grecia cu inca 10 zile asa ca o sa fac un mini-tur in partea nord continentala.. o sa ma mut cu intrebari noi pe alte thread-uri!  :peacefingers:

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate