Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Macroblocuri cand pornesc/ opresc...

OFERTE hrana animale

TGN transgaz acorda 15 acțiu...
 Achizitie ardei iuti

Panou presurizat ACM - probleme

Coordonate sistem Stereo 1970 bra...

Un sunet ciudat
 Firme cuptoare si plite

Raspunderea patrimoniala.

Umiditatea in casa

Viagra fara sa afle iubita
 The Enforcer (2022)

Centrala nu porneste sa incalzeas...

Strategii de trading. Crypto sau ...

Lipsa sunet pe OSX dar funcț...
 

Intrebari/nelamuriri asamblare/inlocuire componente

- - - - -
  • Please log in to reply
653 replies to this topic

#91
c14h3r

c14h3r

    Membru nesanatos..

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,822
  • Înscris: 12.12.2007

 volley3, on 17th October 2010, 00:04, said:

Am si eu o intrebare de...sa zicem incepator in ale calculatoarelor in ceea ce priveste componentele lor. Am un PC mai vechi, cumparat prin 2005, cu urmatoarea configuratie: AMD Sempron 1.5ghz, GeForce Nvidia FX5200-128mb, 512RAM si placa de baza Asus VIA KT600[asta scrie pe cd-ul ei...]. Am decis totusi ca este timpul sa il mai imbunatatesc, deoarece are multe lipsuri, dar unii "experti" ziceau ca decat sa bag bani in procesor si placa video si sa mi se arda placa de baza, mai bine iau alt calculator.

Si vine intrebarea: daca schimb procesorul, placa video si mai adaug memorie ddr, este necesara si schimbarea placii de baza?

Va multumesc anticipat.

daca actualul tau sistem functioneaza bine, nu are rost sa mai bagi bani in el. toate componentele sunt scumpe iar in cazul in care iti pica placa de baza, vrei nu vrei iti iei alt comp. partea proasta e ca "prospetele" achizitii nu se vor potrivi cu noua generatie de componente. deci bani aruncati pe geam de pomana.  ca tehnologie este deja depasit atat fizic cat si moral. si inca un lucru: cu banii de upgrade iti iei altul nou (pastrezi carcasa, hard-ul, optic-ul).

sa raspund la intrebarea ta, cam ce procesor, ce memorie si placa video vrei sa-i faci cadou jucariei tale?

#92
volley3

volley3

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 120
  • Înscris: 24.07.2007
Care sa permita rularea jocurilor mai noi, ca efectiv nu mai am ce juca pe acesta.

#93
c14h3r

c14h3r

    Membru nesanatos..

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,822
  • Înscris: 12.12.2007

 volley3, on 17th October 2010, 23:13, said:

Care sa permita rularea jocurilor mai noi, ca efectiv nu mai am ce juca pe acesta.

in cazul asta ia-ti altul. nu se merita investitia.

#94
tyiby

tyiby

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 822
  • Înscris: 05.11.2010
Am un laptop hp slabut si as vrea sa il fac ceva mai bun, dar nu stiu sigur cat o sa ma coste...in primul rand as vrea sa ii pun un hard de vreo 250 gb si memorie ram 1 gb, si ce mai trebuie ca sa mearga cat de cat jocurile cu cerintele astea(gen pes 2011).Are cineva o idee cam cat m-ar costa tot "procesul" asta de imbunatatire?p.s.:sunt magazine aici care iti fac totul, doar ca vreau sa stiu un pret , daca e prea mult sa nu ma mai duc degeaba pana acolo... <_< ...:D placa video si procesorul cred ca sunt destul de bune, gandeste bine pc-ul si cand e mai plinut...:D

Attached Files


Edited by TyiBy, 06 November 2010 - 23:51.


#95
Cosminush91

Cosminush91

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 374
  • Înscris: 19.10.2010

 Dukuletz, on 7th March 2009, 16:35, said:

O dilema despre dimensiuni la pl video si mobo:
intentionez sa cumpar placa video MSI 9600GSO dar nu stiu daca o sa incapa in carcasa mea.. si daca o sa am loc pt conectori SATA :(
so.. ce ziceti?

placa de baza:

Buna,

Placa video va incapea in carcasa, dar ar trebui sa muti primul hard de sus pe raftul de jos, ca sa fii sigur ca incape 100%.

Iar cablurile sata se pot indoii linistit,  nu e problema.

Respect!

 TyiBy, on 6th November 2010, 23:48, said:

Am un laptop hp slabut si as vrea sa il fac ceva mai bun, dar nu stiu sigur cat o sa ma coste...in primul rand as vrea sa ii pun un hard de vreo 250 gb si memorie ram 1 gb, si ce mai trebuie ca sa mearga cat de cat jocurile cu cerintele astea(gen pes 2011).Are cineva o idee cam cat m-ar costa tot "procesul" asta de imbunatatire?p.s.:sunt magazine aici care iti fac totul, doar ca vreau sa stiu un pret , daca e prea mult sa nu ma mai duc degeaba pana acolo... <_< ...:D placa video si procesorul cred ca sunt destul de bune, gandeste bine pc-ul si cand e mai plinut...:D

Pai o placuta de rami de 1GB ddr2 te costa cam 100 - 120 ron Kingstone.
Un  hdd SATA de 250 de gb vreo 200-250 de ron.

Respect!

#96
dimydesky

dimydesky

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,721
  • Înscris: 10.02.2010
Cum montez firele de la hdd , reset , power ?
Am curatat tot calculatorul dar se pare ca am pus ceva gresit... (inainte butonul de power lumina , acum numai o face)
Placa de baza ASUS M2V-MX SE , si o carcasa (pe care scrie Davio , cu un buton mare rotund de power care lumineaza albastru , carcasa e de culoare negru cu argintiu...)

#97
c14h3r

c14h3r

    Membru nesanatos..

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,822
  • Înscris: 12.12.2007

 dimydesky, on 22nd December 2010, 00:07, said:

Cum montez firele de la hdd , reset , power ?
Am curatat tot calculatorul dar se pare ca am pus ceva gresit... (inainte butonul de power lumina , acum numai o face)
Placa de baza ASUS M2V-MX SE , si o carcasa (pe care scrie Davio , cu un buton mare rotund de power care lumineaza albastru , carcasa e de culoare negru cu argintiu...)

scrie pe placa dar si in manual.

Attached Files



#98
dimydesky

dimydesky

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,721
  • Înscris: 10.02.2010
Am gasit pana la urma si eu manualul .
Si asa in general , dupa manual se pun acolo cablurile alea nu?
Multumesc

Edited by dimydesky, 22 December 2010 - 09:43.


#99
klaus74

klaus74

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 153
  • Înscris: 24.06.2006
Am si eu o intrebare: am asamblat in seara aceasta un calculator, pe care am pus 2 memorii dual channel (2X2Gb). Problema e ca imi vede numai 2. E normal sa fie asa la o configuratie dual channel? Sau trebuie sa-mi vada 4 (eu asa ma asteptam)?

Merci.

Update: daca pun un singur modul, imi arata 1G, desi pe el scrie 2.
Ceva idei?

Update la update: abia acum am remarcat, au livrat 2G in loc de 4. Calculatorul e al unei rude care nu a verificat, maine trebuie sa ne certam cu furnizorul :(

Edited by klaus74, 04 January 2011 - 00:39.


#100
leonarddd

leonarddd

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 187
  • Înscris: 22.12.2010

 klaus74, on 4th January 2011, 00:16, said:

Am si eu o intrebare: am asamblat in seara aceasta un calculator, pe care am pus 2 memorii dual channel (2X2Gb). Problema e ca imi vede numai 2. E normal sa fie asa la o configuratie dual channel? Sau trebuie sa-mi vada 4 (eu asa ma asteptam)?

Merci.

Update: daca pun un singur modul, imi arata 1G, desi pe el scrie 2.
Ceva idei?

Update la update: abia acum am remarcat, au livrat 2G in loc de 4. Calculatorul e al unei rude care nu a verificat, maine trebuie sa ne certam cu furnizorul :(
Cred ca au gresit eticheta cand le-au fabricat.Returneaza-le si ia altele 2 de 2 gb.

Edited by leonarddd, 22 January 2011 - 15:14.


#101
Batranelul

Batranelul

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,948
  • Înscris: 25.04.2007
Pornim de la:
- un sistem cu placa de baza busita

purcedem la a cumpara o noua placa de baza, tipul asta
Asrock

facem toate cele...montam la loc toate, hdd pe ide1 si dvd pe ide2
pornim calulatorul - nu booteaza in windows-ul anterior , la incarcare da ecran albastru - si la safe mode, si la last known good config (l.e.) tot in ecran albastru se termina
in boot screen vede video, memorii, hdd si dvd

incerc sa bootez de pe dvd - nu reusesc (led-ul de la unitataea dvd clipeste la o frecventa constanta - dar nu citeste (nu se aude 'accelerarea' specifica atunci cand citeste un disc)).
ma gandesc ca o fi cablul de vin, schimb cablul - la fel
ma gandesc ca o fi sursa de vina, schimb - la fel
ma gandesc ca e unitatea optica de vina, schimb - la fel
cleared cmos - load optimized defaults - la fel
scos hdd si las doar unitatea optica in sistem - tot nu pot boot-a de pe dvd!

diverse jonglerii si combinatii am facut, si pe acelasi cablu, cu master slave and shit - la fel

astept pe cineva mai luminat ca mine sa-mi aprinda ideea, ca eu singur nu ma prind

multumesc anticipat

Edited by Batranelul, 28 January 2011 - 23:52.


#102
Florinbv

Florinbv

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,800
  • Înscris: 28.05.2006
Intra in safe mode si dezinstaleaza driverele placii de baza anterioare.

#103
Batranelul

Batranelul

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,948
  • Înscris: 25.04.2007
inca mai astept idei si sugestii pe adresa redactiei :D

#104
Batranelul

Batranelul

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,948
  • Înscris: 25.04.2007

 Batranelul, on 29th January 2011, 08:47, said:

inca mai astept idei si sugestii pe adresa redactiei :D

Multumesc de idei si sugestii  :deadtongue:  am rezolvat pana la urma. :peacefingers:

#105
fan17

fan17

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 166
  • Înscris: 05.02.2011
Am si eu o pb. PC : Placa de baza- MSI RC410M (MS-7173) , CPU- Intel Pentium 4 531, 3000 MHz (15 x 200) si o placa video Nvidia 8400gs.Cand am cumparat pc'ul acum vro 5 ani cred avea 512mb (Apacer),de vro 4...5 luni am 1gb de la kingston si doar cu asta merg. Am mai citit pe forumuri..net.etc si am zis sa incerc sa pun amandoua placute. cea veche de 512.La inceput nu se deschidea pc cu amandoua.Am scos bateria(restart bios) am pus si placuta cealalta si a mers. 1.5gb.Merge cat merge dar deodata se restarteaza sau alta belea nu am sunet :| nu pot umbla la volum la control panel nimic.Am formatat azi pc vad ca acum nu mai am pb cu sunetu' cu Realtek'ul dar in schimb se mai restarteaza.Ma gandeam sa ii fac un update de bios de pe stick dar de unde ca biosul meu actual nu are boot de pe stick trebuie sa imprumut un floopy de la un prieten..is in dubii de la ce oare.De la temperatura nu mi se restarteaza ca il monitorizez mereu cu everest.speed fan.Oricum trb sa ii schimb pasta termoconductoare ca imi ajunge procesorul la 70c cand ma joc.dar in ultima perioada nu il mai fortez pana nu schimb pasta.deci daca ma puteti ajuta ce masuri sa iau.unde ar fi buba...daca e necesar un update de bios.va multumesc.

#106
fan17

fan17

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 166
  • Înscris: 05.02.2011
up..nimic ?!

#107
c14h3r

c14h3r

    Membru nesanatos..

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,822
  • Înscris: 12.12.2007

 fan17, on 6th February 2011, 17:40, said:

up..nimic ?!

daca problemele au aparut dupa adaugarea memoriei de 512, ai cam gasit vinovatul. foarte posibil ca cele doua memorii sa nu se impace una cu cealalta sau sa fie nevoie sa umbli in bios la timming-ul acestora. daca de la achizitie si pana acum nu ai schimbat pasta termo pe procesor, schimb-o nu inainte de a curata cooelr-ul (radiatorul si ventilatorul). daca nu ai mai facut aceasta operatie, pe forum sunt destule tutoriale despre ce si cum in aceasta privinta sau apelezi la un prieten mai priceput.

#108
Mirc.

Mirc.

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 136
  • Înscris: 08.05.2007
Buna seara! Am si eu nevoie de ajutor in legatura cu construirea unui sistem.

M-am hotarat sa cumpar o placa de baza noua dupa ce m-am trezit intr-o zi cu ea stricata - o ocazie perfecta sa-mi upgradez sistemul.

Am cumparat asadar urmatoarele componente:
- placa de baza Gigabyte GA-870A-UD3
- procesor AMD Athlon II X4 640 4x3000 Mhz
- carcasa MS-Tech LC-10 cu sursa de 430W inclusa

Am conectat procesorul, cu cooler cu tot, am bagat coolerul in conectorul CPU_FAN, i-am pus RAM, si am montat toata jucaria in noua carcasa. Din cauza nepotrivirilor cu niste suruburi am observat ca am montat placa de baza usor indoita, dar sincer nu cred sa fie asta cauza problemelor mele.

Am conectat de la sursa firul cu Main Power Connector, si conectorul ATX 12V (desi n-am conector cu 2x4 intrari, ci numai unul cu 2x2 si unul cu 2x3... e posibil sa-l fi pus pe cel gresit? eu l-am conectat pe cel cu 2x3).

Apoi am conectat chestiile legate de carcasa:
- hard drive activity LED
- reset switch
- power LED
- speaker (4 pini)
- power switch
- HD audio
- portul USB frontal

Banuiesc ca firul alb e minus in general, nu? NU AM manual nici de la sursa nici de la carcasa, am primit o cutie cu marfa in ea si nimic mai mult.. Ciudat ca ledul de la hard si butonul de restart sunt legate unul de altul dar celelalte nu, si culorile firelor legate sunt rosu/alb/albastru/alb, in timp ce in manualul placii de baza scrie ca conectorii de la ledul de hard si restart sunt (unul langa altul, ce-i drept!) +/-/-/+ ceea ce inseamna ca ori ar trebui sa le desfac si pun resetul invers... ori ca albul NU e minus....

Apoi am conectat un cablu SATA la hard, si o alimentare de la sursa, doua DVD-ROM-uri cu doua alimentari de la sursa si legate cu un cablu IDE de placa de baza, o placa video si una de sunet cu bay frontal separat.

Apoi i-am bagat sursei cablul de alimtentare in posterior, si am incercat sa pornesc masinaria. Ceea ce nu se intampla. Mai precis, nu se intampla NIMIC. Nu se misca coolerul, nu porneste sursa, nu face nici un beep, nu nimic. Am verificat totul de 50 de ori, nu stiu ce am facut gresit.

Am uitat vreun pas? Vreo chestie pe care trebuia s-o conectez? E posibil sa nu fi conectat bine butonul de power? Sau sa fi pus gresit conectorul ala de ATX 12V? Nu pare sa intre altfel.... Sau sa fie pur si simplu vreuna dintre componente stricata?


Problema e ca nu prea am cum sa verific parti de pe ea, ca acum nu mai am alte calculatoare in casa in care sa pot sa le incerc (scriu de pe laptop). Asa ca daca are cineva vreo idee, vreo sugestie, sau orice altceva, va rog, scrieti!! Ce m-as bucura sa primesc un raspuns de genul "boule, n-ai facut cutare lucru, nu vezi ce prost esti? cum ai putut sa nu stii?" :P si sa fie vreun detaliu pe care pur si simplu l-am scapat din vedere...

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate