Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Arzator dublu aragaz.

Presiune Centrala Ariston.

DVR 4 canale functioneaza cu un ...
 Redactare CV

Limite maxime amenzi contraven...

Folie protectoare pentru ecrane (...

Spalare masina sau nu
 Alternative la "we are sunset...

Încheiere penala dezinvestire

Traducere limba spaniola

Family Sharing "Ask to buy...
 CI+ (Telekom) și TV JVC

Umiditate Beci

Ariston decupleaza incalzire calo...

Retea interioara CATV proasta. So...
 

Intrebari/nelamuriri asamblare/inlocuire componente

- - - - -
  • Please log in to reply
653 replies to this topic

#631
super8

super8

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 10,000
  • Înscris: 14.04.2016
Corect ! userul @zzhunt are dreptate.
@wantsome, daca vrei sa faci OC trebuie sa montezi ambele mufe la procesor, cea de 8 pini cat si cea de 4 pini.
Chestia e ca iti trebuie o sursa care are asa ceva.

#632
wantsome

wantsome

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,846
  • Înscris: 15.05.2017
Merge. Multumesc mult pentru raspunsurile rapide. Aveam nevoie de el maine si cum i-am pus si so deja si totul e in regula, ma declar multumit.

#633
mariusixy

mariusixy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,303
  • Înscris: 28.09.2008
Salut.
M-am apucat sa asamblez componentele intr-o carcasa SilentiumPC Regnum RG4T si nu stiu unde sa montez cele 8 garnituri gasite in pungulita care a venit cu carcasa.


#634
mariusixy

mariusixy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,303
  • Înscris: 28.09.2008
Am instalat azi windows 10 vers 1909 descarcat de pe siteul microsoft. E prima oara cand instalez w10.
Am vazut in task manager ca procesorul apare la 4 Ghz. E normal asa ceva?
Am i5 9400f. Ma gandeam ca daca nu e stresat procesorul in jocuri ca va sta in idle la frecventa apropiata de 2.9 Ghz.

Nu am apucat sa conectez pc-ul la net. Am vrut intai sa-l optimizez dezactivand servicii inutile, aplicatii inutile, dezactivare rapoarte catre microsoft,...

#635
mariusixy

mariusixy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,303
  • Înscris: 28.09.2008
Nu are nimeni windows 10 instalat ca sa imi spuna daca e normal sa apara in task manager frecventa maxima la procesor in idle?
Am ultimul update la bios si nu am umblat la setari.

#636
mariusixy

mariusixy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,303
  • Înscris: 28.09.2008
Am aflat care era cauza.



#637
rauls_s

rauls_s

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 169
  • Înscris: 12.12.2010
Cum se pastreaza  mai bine o sursa buna, lucrand zilnic cateva ore foarte usor sau in cutia ei? Este Seasonic de 650W Gold. Vreau sa o pastrez pentru urmatorul build (peste 4 ani sau mai mult) si vreau sa stiu daca sa o folosesc in pc-ul secundar (low end, cpu ram si cam atat) sau sa stea in cutia ei pana atunci.

Edited by rauls_s, 13 December 2019 - 20:43.


#638
wolfenste

wolfenste

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 529
  • Înscris: 02.05.2018
Voi vedeti condensatori pocniti/stricati in pozele astea?

#639
wolfenste

wolfenste

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 529
  • Înscris: 02.05.2018
Nu ma mai lasa sa editez postul precenent.
Pozele astea:

Attached Files



#640
shtruckk

shtruckk

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 18
  • Înscris: 07.10.2009
Salut,

Am un laptop, model : Laptop Dell Inspiron 3537 cu procesor Intel® Core™ i5-4200U 1.60GHz, Haswell, 4GB, 500GB, AMD Radeon HD 8670M 1GB, la care as dori sa-i upgradez placa wi-fi si memoria.

Placa wi-fi este modelul qualcomm atheros qcwb335 (v. Poze) si as dori sa o schimb cu una de 5ghz, si sa fie 10/100/1000. Am gasit urmatorul model, Intel dual band wireless 7260 (v. link-ul de mai jos) :

httpstel7260-7260ac-7260hmw-2-4-5g-867m-bt4-0-minipcie-wifi-wireless-://cntronic.com/intel-dual-band-wireless-7260-incard-27898?gclid=Cj0KCQjw2or8BRCNARIsAC_ppybP6DB_-c8Ivh8blQEGYjRRILoV0cUb175Mbdvggm3rU_XnvEhEwtkaAkDVEALw_wcB

Insa am observat ca la placa Intel, numarul de circuite din zona unde intra in slot este diferit fata de cel al placii qualcomm, si as vrea sa va intreb daca o sa functioneze sau nu.

Daca aveti si alte variante sa-mi sugerati, sunt deschis.

Mentionez ca abonamentul de net este Fiberlink 1000 de la rds.

Referitor la placa de memorie, cea existenta este de 4gb, ddr3 /12800s/1600 Mhz / samsung. Am vazut ca mai este un slot liber ptr a adauga o alta memorie, si as vrea sa va intreb daca este obligatoriu sa achizitionez tot una samsung, sau merg si alte marci, respectand specificatiile placii initiale.

Multumesc pentru ajutor.

Attached Files


Edited by shtruckk, 12 October 2020 - 13:38.


#641
ro_explorer

ro_explorer

    Membru impartial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,604
  • Înscris: 15.12.2009
Da, Intel 7260 intra in acelasi slot si o sa functioneze OK.
Pentru viteze curate AC insa trebuie sa ai si unrouter care sa suporte vitezele alea pe wifi. Cel mai bine, daca vrei curat gigabit, pui fir de retea.

Edited by ro_explorer, 16 October 2020 - 16:17.


#642
nei-k

nei-k

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,092
  • Înscris: 21.12.2006
Plăcuța WiFi existentă este half-size, iar plăcuța WiFi pe care o dorești este full-size (este mai lungă). Verifică întâi dacă are loc si dacă există gaură suplimentară pentru fixarea ei.

RAM poți achiziționa și un modul diferit, atâta timp cât respectă specificațiile celui existent: frecvența, voltaj si, dacă se poate și latența. Recomand achiziția SH, cu testare

#643
ro_explorer

ro_explorer

    Membru impartial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,604
  • Înscris: 15.12.2009
Este full size? Eu nu găsesc intelul ala decât în half

https://www.google.c...Cf0Qwg96BAgBEB4

#644
shtruckk

shtruckk

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 18
  • Înscris: 07.10.2009
Multumesc pentru raspunsuri.

#645
RazvanKhaled

RazvanKhaled

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 20.10.2020
Salut am o probelma am montat un pc componente : procesor i3 9100 placa de baza msi b360 a pro 16 gb ram ddr4 2400 mhz ssd Kingston 480 gb placa video Rx 580 , la care am adăugat o sursa mai veche de 6-7 ani de 600w

După asamblarea sistemului pc ul nu pornește , tind sa cred ca e de la sursa , dar componentele sunt cumparate de pe olx mi e teama sa nu fie ceva stricat și sa dau banii pe sursa degeaba , tind sa Menționez ca in momentul apăsarii , nu s a aprins nici un fel de ventilator sau beculeț etc .Placa video nu a fost Montata încă pentru ca am vrut sa văd dacă pornește ceva , oricum procesorul are integrată .

#646
mariusixy

mariusixy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,303
  • Înscris: 28.09.2008
@RazvanKhaled sunt 2 variante: asamblare incorecta sau componenta cu probleme.
De la sursa pleaca un cablu cu mufa cu 4 pini si se conecteaza la placa de baza . E un port in stanga  socketului.
Sa cumperi placa de baza sh de pe olx fara sa o testezi e foarte riscant.
Procesorul e componenta din pc cu cea mai mica probabilitate de defectare.
Dar si sursa e luata tot de pe olx?
Daca montajul a fost corect eu suspectez placa de baza. Lista e oricum scurta. Daca memoria sau ssd erau cu probleme ar fi pornit sursa.

Edited by mariusixy, 20 October 2020 - 20:32.


#647
mfmig200

mfmig200

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,583
  • Înscris: 07.07.2008
verifica pinii de pe placa de baza cei cu legatura la power si la reset, s-ar putea sa fi incurcat cablurile pe acolo, se intampla din astea.
Eventual pune poze cu acei pini si cu cablurile pe care le-ai pus pe placa de baza.

Edited by mfmig200, 20 October 2020 - 20:35.


#648
P4th0

P4th0

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 87
  • Înscris: 02.12.2019
Am achizitionat o noua sursa season de 550 w
Problema e ca la mine in carcasa sursa sta sus peste placa de baza si vechea sursa nu avea ventilator sub ea, asta noua da.
Nu pot sa o pun cu ventilatorul in sus ca asa si scrie pe instructiuni pentru ca nu am gaurele sus si pentru ca nu e spatiu intre sursa si carcasa. Imi ramane sa o pun cu ventilatorul in jos, peste placa de baza si ventilatorul procesorului. Cat de naspa e situatia asta? As putea monta in siguranta sursa?

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate