Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

TVSat GO

Targuri de Craciun

Comutator radiator "Somogyi&#...
 Durere os sacru / coccis

Riscul de a sta in preajma unui o...

Boxe

Xiaomi Smart Speaker IR Control
 Probleme instalare Windows 11

Campina PH singurul oras din jude...

Gareth Emery - Welcome To Your Life

Vanzare teren extravilan-se const...
 Imparatul Sponsian (de pe moneda ...

Cum e relatia voastra cu batranii?

Ieri s-au implinit 30 de ani de l...

Papuc electric sau prindere direc...
 

Intrebari/nelamuriri asamblare/inlocuire componente

- - - - -
  • Please log in to reply
653 replies to this topic

#613
shmu

shmu

    Clickahoolic

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,460
  • Înscris: 09.01.2008

View Postchange_me, on 04 februarie 2019 - 16:53, said:

probabil o sa razi/radeti dar e decizia mea si ori primesc un sfat ori va abtineti...pai majoritatea componentelor or sa se invarta in jur de 250-300 cu procesorul de maxin 750
REPET:ori sunteti seriosi ori va abtineti.n-am chef sa cumpar componente de 500-600 ron ca nu vad rostul.Pc-ul vechi de 9 ani este facut tot cu un buget de 250/piesa s,ultimul upgrade fiind un ssd si inca se misca rapid.singura problema e ca nu pot sa joc jocuri mai noi de 2015.
sursa cumparata este  Modulara Inter-Tech Argus RGB 650W 80 PLUS Gold rgb-650cm
M-am orientat la o placa de baza msi   MSI A320M PRO-VH PLUS Socket AM4 a320m pro-vh plus.
apropo cum sta cu overclockingul?il suporta placile msi?

probabil o sa razi ... dar ai postat pe aria gresita. trebuia sa postezi aici

probabil o sa razi, dar oamenii seriosi cand dau sfaturi trebuie sa stie de ce buget dispui

probabil o sa razi, dar oamenii seriosi cand dau sfaturi trebuie sa stie la ce o sa fie folosit sistemu

probabil o sa razi, dar ai luat un rahat de sursa. de ce? pentru ca intertech fac rahaturi. multe "specificatii", putine pe bune. acum, ca or mai fi si exceptii, poate... posibil... dar de ce ai da 300 lei pe o sursa no-name cand la 300 lei ai surse bune de la producatori consacrati? doar ca are un ventilator cu led pe care nici nu o sa-l vezi ca o sa fie orientat in jos? sau vrei sa-ti agati pc-ul undeva sus pe perete?

probabil o sa razi, dar cum dreaq sa te gandesti la overclock cu cel mai handicapat chipset pe AM4?

deci, acum la modul serios.

1. deschide topic unde trebuie
2. spune la ce vei folosi pc-ul
3. spune ce buget ai

si nu-ti fa griji ca ti se va recomanda ceva scump asa doar de dragu de a-ti recomanda scum. cei ce recomanda pe aici au invatat sa puna minimul necesar pentru ce ai nevoie.

PS: in bugetul tau iti recomand cu caldura sa renunti la idea de overclock. nu aduce cine stie ce performanta in plus (5-10%) - ceea ce in gaming e irelevant ca acolo greul il duce placa video, dar iti da gaura in buget (placa de baza de 500+ lei, cooler de 200+ lei).

PS2: bugetul se da pe tot sistemul, nu per piesa.... ca o placa video de 250 lei e un jeg. o placa de baza de 250 lei e mediocra in cel mai bun caz, un hdd de 250 lei e prea scump, un ssd de 250 lei (512 gb) s-ar putea sa nu fie potrivit pt tine, o carcasa la 250 lei e cu 50 lei mai mult decat trebuie pt minim, samd.

Edited by shmu, 04 February 2019 - 17:13.


#614
ro_explorer

ro_explorer

    Membru impartial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,662
  • Înscris: 15.12.2009
250 lei/piesa ha ha... prietene, aici nu e bazar ca sa cumperi ceapa și morcovi la legătură.

#615
MihaiF16

MihaiF16

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 298
  • Înscris: 17.07.2016
Salut, detin o placa de baza ASRock B250 PRO4 Socket 1151 si initial am luat o placuta de 4 GB RAM de la Integral IN4T4GNCJPX. Recent am mai luat o placuta de 8 GB Zeppelin.

Conteaza in ce sloturi le pun?

#616
super8

super8

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 10,000
  • Înscris: 14.04.2016
Conform instructiunilor din manualul placii de baza, conteaza !
Attached File  Screenshot1.png   245.83K   12 downloads
Attached File  Screenshot2.png   62.56K   10 downloads
https://www.asrock.c...ndex.asp#Manual
manualul:
http://asrock.pc.cdn...l/B250 Pro4.pdf

#617
mariansidana

mariansidana

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 27.03.2016
Salut , va rog imi puteti spune si mie unde sa gasesc diagrama la piesa asta   , si mai exact cum se numeste ca sa o caut , multumesc mult .  As vrea sa stiu daca pot folpsi "display-ul" asta ca display la  sursa  de curenta variabila .... daca am zos bine

Attached Files



#618
super8

super8

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 10,000
  • Înscris: 14.04.2016
@mariansidana, fix ce e piesa din mana nu cunosc; dar seamana cu motherboard tester
https://www.google.r...img.6P8PnJ5VZQw
Se gasesc si-n Romania asa ceva ! o cumperi, dezlipesti display-ul si il pui la o sursa de tensiune variabila / reglabila :habarnam:

#619
Morphinus

Morphinus

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,675
  • Înscris: 29.09.2010
Salut.
As avea sanse sa gasesc un ventilator similar cu acesta fix pentru acel GT 430 ce este prezentat si in imaginea postata?
Nu mai functioneaza in parametrii normali, observand ca si firele incep sa se "dezbrace" de acel plastic de protectie, coolerul avand momente cand se intrerupe, fiind indreptat catre obstescul sfarsit probabil si din cauza lubrifierii ce nu a fost efectuata in timp util.
Doresc sa o ajut prin inlocuirea celui original dar nu prea gasesc ceva compatibil pe net.
Apreciez orice sfat ori recomandare.
Multumesc.

#620
ChemTeacher

ChemTeacher

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,852
  • Înscris: 26.05.2007
Nu gasesti ( decat SH ) acel ventilator.
Schimbi tot sistemul de racire : radiator + ventilator.

#621
Morphinus

Morphinus

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,675
  • Înscris: 29.09.2010
Am gasit ceva compatibil cat de cat pe Ali.
Sper sa mearga.

#622
super8

super8

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 10,000
  • Înscris: 14.04.2016
Daca e "compatibil cat de cat" nu o sa se potriveasca.
Mai bine mergeai la un service PC in Romania, localitatea ta, cu placa video si cereai sa iti monteze un ventilator.
Piesa + montajul te ducea maxim 10-15 Lei.

#623
Morphinus

Morphinus

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,675
  • Înscris: 29.09.2010
Zic in acest mod ca nu sunt sigur 100%, nici globul de cristal nu il am in dotare.Corespund detaliile legate de dimensiuni aspectul acesta fiind verificat, coolerul original nevand nici un fel de infromatii tehnice inscriptionate.
Am sa incerc si recomandarea ta.
De mers nu merge chiar orice ventilator, avand nevoie de unul identic, fiind conditionat de radiator.
Sunt sceptic in privinta acestui scenariu cu service-uri care mai de care, neavand asteptari sa aibe fix ventilatorul de care am nevoie.
Nu sunt atehnic ori amator in aceasta zona, apelez cu placere unde stiu ca am certitudinea ca sunt ajutat si ai parte de o diagnosticare corecta urmata de o recomandare pe masura.
Am mai fost patit cu asemenea service-uri fie ele de telefoane ori IT/PC, observand superficialitatea personalului si modul de solutionare a problemelor, ţepele practicate( dupa caz) garantandu-ti ca in zona de provincie rareori ai parte de oameni cu adevarat dedicati acestui sector de lucru.

Edited by Morphinus, 28 July 2019 - 16:53.


#624
super8

super8

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 10,000
  • Înscris: 14.04.2016
Inteleg ce vrei sa spui, @Morphinus, dar eu ma referisem sa schimbi radiatorul cu tot cu ventilator.

Cat despre a fi tras in piept la service-uri, nu prea se poate in privinta ta pt. ca e una din doua:
- ori au;
- ori nu au !

In cel mai rau caz poate vor incerca sa te convinga sa cumperi o alta placa video de la ei.
Sa speram ca totusi eu ma insel si se potriveste ce ai comandat   Posted Image

#625
wantsome

wantsome

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,846
  • Înscris: 15.05.2017
Salutare,

am cumparat componente ca sa fac un sistem Ryzen 7 3700x, MSI X570-A Pro si o sursa High Power Element 600W 85+ Bronze si e prima data cand nu stiu cum sa alimentez procesorul.
Practic la procesor am doua mufe 8 + 4 pini, iar la sursa am 2x 6+2 pini pe care scrie pci expres si 2x4 pini.

Rog ajutor, am nevoie destul de rapid si nu inteleg cum sa fac. Sper ca pozele sa fie graitoare.
Multumesc.

Attached Files

  • Attached File  1.jpg   324.51K   15 downloads
  • Attached File  2.jpg   328.55K   11 downloads
  • Attached File  3.jpg   125.7K   11 downloads
  • Attached File  4.jpg   140.64K   13 downloads
  • Attached File  5.jpg   102.2K   15 downloads
  • Attached File  6.jpg   158.49K   9 downloads
  • Attached File  7.jpg   121.78K   8 downloads


#626
zzhunt

zzhunt

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,261
  • Înscris: 28.03.2015
Baga numai conectorul cu 8 pini ar trebui sa mearga
Adica cel din poza 5

#627
wantsome

wantsome

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,846
  • Înscris: 15.05.2017
Și sa las gol la cpu_pwr_2?
Manualul nu face lumina din ce vad.

#628
super8

super8

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 10,000
  • Înscris: 14.04.2016
@wantsome, daca vrei sa faci OC trebuie sa pui mufa cu 8 pini la procesor lasand gol cpu_pwr_2.
Daca nu faci OC, atunci pui mufa de 4 pini lasand gol cpu_pwr_1.

Vezi ca "pci expres 2x4 pini" de la sursa e pt. alimentarea placii video !
Sa nu pui la alimentarea procesorului ca ori se arde ceva ori nu se aprinde computerul.

#629
zzhunt

zzhunt

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,261
  • Înscris: 28.03.2015

View Postwantsome, on 21 octombrie 2019 - 18:27, said:

Și sa las gol la cpu_pwr_2?
Manualul nu face lumina din ce vad.
da
Din ce vad, mufa cu 4 pini e pt oc

Daca o sa ai blocaje schimbi sursa

View Postsuper8, on 21 octombrie 2019 - 18:30, said:

@wantsome, daca vrei sa faci OC trebuie sa pui mufa cu 8 pini la procesor lasand gol cpu_pwr_2.
Daca nu faci OC, atunci pui mufa de 4 pini lasand gol cpu_pwr_1.

gresit
Pt, oc se conecteaza si mufa cu 4 pini in rest numai mufa cu 8 pini

#630
wantsome

wantsome

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,846
  • Înscris: 15.05.2017
Mulțumesc pentru răspunsuri. Încerc în seara asta. Pun 2x4pini în mufă pwr 1.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate