Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

motocultor progarden 853/854

Am SRL in Romania dar vreau sa ma...

Ma dispera Lightroom
 Salariu prea mare - ordin de mini...

Servodirectie Massey Ferguson 35x...

Izolare pod casa

Masina buget 5000 euro
 Reparare lustra led

Essilor vs. Hoya

Acces blocat / Website T5

Medieval (2022)
 Secolul XXI suna (1964)

Software pentru calculat suprafet...

Program copiere date Samsung J5 l...

Contestatie amenda anulata in ins...
 

Intrebari/nelamuriri asamblare/inlocuire componente

- - - - -
  • Please log in to reply
652 replies to this topic

#55
ChemTeacher

ChemTeacher

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,842
  • Înscris: 26.05.2007

View Postfree_as_a_flying_demon, on 3rd April 2010, 00:17, said:

Exista cabluri diferite pentru SATA si SATA2?
NU !  :death:

Edited by ChemTeacher, 02 April 2010 - 23:52.


#56
free_as_a_flying_demon

free_as_a_flying_demon

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 513
  • Înscris: 18.03.2009

View PostChemTeacher, on 3rd April 2010, 00:52, said:

NU !  :death:
Care este pretul unui cablu SATA?

Exista vreun tutorial de asamblare cu imagini? (pentru n00bi :) )

#57
c14h3r

c14h3r

    Membru nesanatos..

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,822
  • Înscris: 12.12.2007

View Postfree_as_a_flying_demon, on 4th April 2010, 14:56, said:

Care este pretul unui cablu SATA?

Exista vreun tutorial de asamblare cu imagini? (pentru n00bi :) )

tutorial de asamblare pentru ce? daca te referi la asamblare cpu, memorie si vga ai manualul placii de baza. daca te referi la montarea cablurilor sata nu ai cum sa gresesti. ai 2 conectori mari si lati: unul mai lat pentru alimentare si unul mai ingust pentru cablul de date. mai "lego" de atat nu gasesti. si inca ceva, tine cont de o regula de baza: daca nu intra, inseamna ca nu-i de acolo sau nu ai pus bine. nu forta!

#58
free_as_a_flying_demon

free_as_a_flying_demon

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 513
  • Înscris: 18.03.2009
Ma intereseaza, in special, asamblarea unui procesor AMD. Nu prea stiu cum e cu pasta aia care se pune pe el...

Si inca ceva: Dupa asamblarea tuturor componentelor, trebuie setat ceva din BIOS, sau se instaleaza direct Windows?

Mi-e frica sa nu stric ceva. :( Poate cineva sa-mi lase un ID de mess pentru a ma ghida cu asamblarea?

#59
free_as_a_flying_demon

free_as_a_flying_demon

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 513
  • Înscris: 18.03.2009
Am cumparat un monitor LCD, am dat comanda la componente pc si raman cam fara bani. Daca nu vin cablurile SATA cu placa de baza, chiar as vrea sa stiu pretul unuia, ca nu vreau sa ma fac de ras in magazin, sa nu-mi ajunga banii. E mai mult de 5 lei? :)

#60
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007
De obicei vin cu placa de baza , eu pana acum nu am vazut sa nu vina . Scrie in manual , daca il cauti pe net o sa gasesti ce contine cutia . In schimb nu am mai vazut sa vina cu placile astea suruburile , si nici la carcase nu am vazut !!!

#61
c14h3r

c14h3r

    Membru nesanatos..

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,822
  • Înscris: 12.12.2007

View Postlucifer76, on 6th April 2010, 20:46, said:

De obicei vin cu placa de baza , eu pana acum nu am vazut sa nu vina . Scrie in manual , daca il cauti pe net o sa gasesti ce contine cutia . In schimb nu am mai vazut sa vina cu placile astea suruburile , si nici la carcase nu am vazut !!!


unele placi de baza vin doar cu un cablu si alimentare sata, altele, cu 2 - 6 cabluri. suruburile nu vin odata cu placile de baza ci odata cu carcasa. n-am vazut pana acum carcasa fara suruburi oricat de proasta ar fi ea.

#62
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007
5 carcase am luat in ultimele luni , nu pentru mine . Si mai ieftine si mai scumpe . Toate erau fara suruburi . Cea mai scumpa a costat 240 parca , fara sursa . 5 ventilatoare cu leduri dar nici un surub nenorocit pentru pci-uri . Si suruburile ca suruburile , dar ce naiba sa faci fara despartitoarele dintre placa de baza si carcasa ?

#63
free_as_a_flying_demon

free_as_a_flying_demon

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 513
  • Înscris: 18.03.2009
Cred ca am facut o mare prostie... sunt fff suparat! :(

Am comandat componentele unui calculator, dar procesorul pare să nu se potrivească cu placa de bază.
Procesorul este AMD Athlon II X2 240 iar placa de bază Asus M2N68-AM Plus.

Folosind acest instrument pentru testarea compatibilitatii, imi arata ca placa mea de baza ar trebui sa suporte procesorul.
Totusi, eu nu reusesc sa il fixez pe soclu. Trebuie fortat pentru a intrat sau intra lejer?

Sunt necajit rau de tot. :(

#64
free_as_a_flying_demon

free_as_a_flying_demon

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 513
  • Înscris: 18.03.2009
Nu montasem eu bine... Nu mai conteaza.

Pentru memorie nu se seteaza latenta ori frecventa din bios?

Edited by free_as_a_flying_demon, 09 April 2010 - 14:07.


#65
cspot

cspot

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,855
  • Înscris: 22.07.2004
@free_as.... : esti haios rau mah. In primul rand cumperi componente de milioane si nu ai 5 lei in buzunar pentru un amarat de cablu. Apoi, dupa ce le-ai cumparat nu stii daca sunt compatibile. Nici de montat nu reusesti sa le montezi. E jale mare cu tine.

    Pentru ceilalti. Suruburi distantiere si alte prostii de-astea se primesc odata cu carcasa. Daca ati dat 240 de ron pe o carcasa si nu ati primit suruburi atunci .... ma abtin de la comentarii....
    

    P.S. : Sigur suruburile sunt intr-o punguta lipita undeva in interiorul carcasei. Asta ca sa nu umblati prin magazine dupa asa ceva ... :D

#66
bogocnb

bogocnb

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 548
  • Înscris: 20.03.2006
free_as_a_flying_demon daca nu sti, roaga pe cineva sa-ti explice. Gafa  sa dai cateva milioane pentru experimente e cam riscant, suntem totusi in secolul XXI.

#67
free_as_a_flying_demon

free_as_a_flying_demon

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 513
  • Înscris: 18.03.2009
Le-am asamblat si nu merge. Incerc sa instalez Win, dar dupa 2-3 min se inchide singur...
E cineva din Constanta care m-ar putea ajuta gratis? Am dat banii pe piese, nu mai am bani de service.

#68
eddingro

eddingro

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,738
  • Înscris: 20.04.2005
Salut

Vreau să montez un hard disk Serial ATA pe o placă de bază doar cu Paralel ATA.

Am variantele să montez un adaptor ATA-SATA sau un PCI card cu SATA.

Care variantă e mai bună? De ce? Mulțumesc.

Attached Files


Edited by eddingro, 12 April 2010 - 21:27.


#69
ChemTeacher

ChemTeacher

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,842
  • Înscris: 26.05.2007
Placa pe PCI ! Celalalt adaptor este un kitsch IT !

Edited by ChemTeacher, 12 April 2010 - 23:41.


#70
mike_nba

mike_nba

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 63
  • Înscris: 30.04.2007
am si eu o problema:
cand am dat drumul la calculator s-a incarcat windowsul si apoi a ramas imaginea blocata(nu puteam misca mouseul) .am dat restart si de atunci ecranul a ramas negru. nu imi mai aparea nimic-nici biosul. am scos pe rand placa video(recent cumparasem o placa agp pe 128) si am pus-o pe cea veche de 64.apoi am scos o palcuta de rami(aveam una de 512 si una de 256).am dat restart tot nu a mers. la un moment dat cand era placuta de 512(intre timp incercasem sa las cand pe cea de 256 cand pe cea de 512 sa le schimb locul intre ele) ,dupa aproximativ de 5-10 min de incercari esuate a inceput sa fie un miros de ars-era de la slotul de rami-practic acel plastic s-a topit putin. pana sa vad ca iese si putin fum am facut greseala sa pun rami de 256 pe al doilea slot. s-au ars si acestia ca cei de 512 (a apaurut 2 puncte negre pe "pini" si sa- topit putin din placa sloturie de rami cum am si zis mai sus ).am intrebat niste prienteni si mi-au zis ca e de la sursa(cu o zi inainte a plouat si a fulgerat,poate si asta un motiv ,oricum calculatorul era cam vechi de prin 2004). intre timp mi-am luat un sistem low budget nou dar am nevoie de inca o unitate.

ma gandeam sa cumpar niste rami de 128,256 -10,15 lei si sa incerc sa ii pun pe slotul al 3 care a a ramas intact alaturi de sursa de la calculatorul nou. mai are rost sa incerc,sau e terminata placa aia de baza?


placa de baza

#71
c14h3r

c14h3r

    Membru nesanatos..

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,822
  • Înscris: 12.12.2007

View Postmike_nba, on 17th June 2010, 15:45, said:

am si eu o problema:
cand am dat drumul la calculator s-a incarcat windowsul si apoi a ramas imaginea blocata(nu puteam misca mouseul) .am dat restart si de atunci ecranul a ramas negru. nu imi mai aparea nimic-nici biosul. am scos pe rand placa video(recent cumparasem o placa agp pe 128) si am pus-o pe cea veche de 64.apoi am scos o palcuta de rami(aveam una de 512 si una de 256).am dat restart tot nu a mers. la un moment dat cand era placuta de 512(intre timp incercasem sa las cand pe cea de 256 cand pe cea de 512 sa le schimb locul intre ele) ,dupa aproximativ de 5-10 min de incercari esuate a inceput sa fie un miros de ars-era de la slotul de rami-practic acel plastic s-a topit putin. pana sa vad ca iese si putin fum am facut greseala sa pun rami de 256 pe al doilea slot. s-au ars si acestia ca cei de 512 (a apaurut 2 puncte negre pe "pini" si sa- topit putin din placa sloturie de rami cum am si zis mai sus ).am intrebat niste prienteni si mi-au zis ca e de la sursa(cu o zi inainte a plouat si a fulgerat,poate si asta un motiv ,oricum calculatorul era cam vechi de prin 2004). intre timp mi-am luat un sistem low budget nou dar am nevoie de inca o unitate.

ma gandeam sa cumpar niste rami de 128,256 -10,15 lei si sa incerc sa ii pun pe slotul al 3 care a a ramas intact alaturi de sursa de la calculatorul nou. mai are rost sa incerc,sau e terminata placa aia de baza?


placa de baza

arderea memoriilor a survenit din 2,3 motive:
1. nu ai montat corect memoria in slot sau,
2. le-ai montat in timpul functionarii.
3. sursa obosita. in cazul asta, mai degraba ar fi troznit placa de baza.
ai putea incerca o alta sursa, cu actuala placa de baza si o memorie in al treilea slot. daca merge te-ai facut cu un al doilea calculator. daca nu, iti mai iei un low budget.

oricum o dai tot ai nevoie de o placa de baza si de alte memorii (ma refer la a doua unitate de care ai nevoie).

#72
Kratosgodofwar

Kratosgodofwar

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 23.06.2010
salut,sunt nou aici si am o intrebare:
care dintre urmatoarele sisteme mi-o recomandati,care e cel mai bun sistem dintre toate care ar trebui sa-l cumpar,vreau sa iau unul pe care sa ruleze cele mai noi jocuri la mediu sau chiar max(de exemplu GTA 4) sau strategii ca :Starcraft 2,Red Alert 3 etc.

Multumesc!

http://www.pcfun.ro/.../performance-a/
http://www.magazinul...DD-p-91783.html
http://expertcompute...oducts_id=13028
http://www.itcmag.ro...rimo_p2550.html
http://www.emag.ro/d...85--pVN830EAABB

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate