Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Amenintat cu moartea de un numar ...

La multi ani @AndReW99!

Alegere masina £15000 uk

TVR vrea sa lanseze o platforma d...
 Strategie investie pe termen lung...

Modulator FM ptr auto alimentat p...

orange cablu f.o. - internet fara...

Robinet care comuta traseul
 A fost lansata Fedora 40

Samsung S24 plus

Imi iau un Dell? (Vostro vs others)

Abonati Qobuz?
 transport -tren

Platforma electronica de eviden&#...

Cot cu talpa montat stramb in per...

Sfat achizitie sistem audio pentr...
 

Vodafone România.

- - - - -
  • Please log in to reply
2443 replies to this topic

#73
add2005

add2005

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,046
  • Înscris: 28.05.2006
inseamna ca nu ma pot face deloc inteles :)
Sper sa prinzi si tu vremea cand toti providerii vor emite pe acelasi cablu, si tu sa alegi cu ajutorul telecomenzii de la cine vrei sa primesti TV.

#74
euronike

euronike

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 279
  • Înscris: 29.01.2007

View PostFlorin64x, on 29th May 2009, 16:50, said:

ce bine ca le scot.. sa mai faca loc pentru digital.. :) ce bine imi pare

daca vrei eurosport 2 ... intra pe digital

In caz ca nu stiai, nu sunt prost sa intru pe digital.  Nu o sa dau in loc de 22 de lei/luna 70 LEI (am 4 tv-uri) Pentru ce? Nici macar GSP TV nu au. De ce s-ar merita? Daca  ma iei ca se vede mai clar si se aude mai fin, nu ma intereseaza. Pe cablu se vede foarte bine si se aude la fel de bine. Deci? De ce sa trec pe digital? Doar sa platesc de 3 ori si ceva pretul de acum?

#75
Inq

Inq

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 415
  • Înscris: 08.08.2005

View Postadd2005, on 29th May 2009, 18:18, said:

inseamna ca nu ma pot face deloc inteles :)
Sper sa prinzi si tu vremea cand toti providerii vor emite pe acelasi cablu, si tu sa alegi cu ajutorul telecomenzii de la cine vrei sa primesti TV.

Nu știu ce ai vrut să spui în postul ăsta dar esența discuției dintre noi este că "de la STB la TV tot analogic ii" , "Digital o sa fie doar cand TV-ul va decoda singur" și "Is 100% sigur ca in maxim 2 ani, nu se va mai transmite nimic pe analogic" ; Ți-am adus argumente care infirmă afirmațiile tale iar tu m-ai acuzat că "esti pe o unda diferita smile.gif sau vorbesti sa te bagi in seama."

Să înțeleg că te-am convins de absurditatea afirmației "Is 100% sigur ca in maxim 2 ani, nu se va mai transmite nimic pe analogic" dar insiști să crezi că "Digital o sa fie doar cand TV-ul va decoda singur".
Ah, și lucrezi în IT și mă întrebi pe mine dacă am văzut "TV-uri cu cartele"..... TV-uri cu cartele ?!?!?  :huh:

Omule "TV-ul cu cartelă" este un TV în care producătorul a incorporat un STB. Nu este absolut nici o diferență între in STB încorporat în TV și un STB legat la TV prin cablu HDMI. Ce naiba-i așa greu de înțeles ??

#76
add2005

add2005

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,046
  • Înscris: 28.05.2006

View PostInq, on 29th May 2009, 18:37, said:

Nu ?tiu ce ai vrut să spui în postul ăsta dar esen?a discu?iei dintre noi este că "de la STB la TV tot analogic ii" , "Digital o sa fie doar cand TV-ul va decoda singur" ?i "Is 100% sigur ca in maxim 2 ani, nu se va mai transmite nimic pe analogic" ; ?i-am adus argumente care infirmă afirma?iile tale iar tu m-ai acuzat că "esti pe o unda diferita smile.gif sau vorbesti sa te bagi in seama."

Să în?eleg că te-am convins de absurditatea afirma?iei "Is 100% sigur ca in maxim 2 ani, nu se va mai transmite nimic pe analogic" dar insi?ti să crezi că "Digital o sa fie doar cand TV-ul va decoda singur".
Ah, ?i lucrezi în IT ?i mă întrebi pe mine dacă am văzut "TV-uri cu cartele"..... TV-uri cu cartele ?!?!?  :huh:

Omule "TV-ul cu cartelă" este un TV în care producătorul a incorporat un STB. Nu este absolut nici o diferen?ă între in STB încorporat în TV ?i un STB legat la TV prin cablu HDMI. Ce naiba-i a?a greu de în?eles ??
Ce n-ai inteles tu ii ca televizoarele vor deveni un fel de computere. Televiziunea Digitala ii defapt un network streaming. Mare smecherie sa faci un update la un codec.

Tu vorbesti de niste vechituri si de niste petece aplicate vechilor TV-uri.

DVB-urile is niste standarde de telecomunicatii.

Wellcome to the future. :)

Edit: Vreau sa termin conversatia cu tine ca nu ne intelegem deloc.

Mai trebuie sa zici ca fiecare computer vine cu un casetofon integrat si ii terminata treaba.
Ce am vrut sa zic ii ca, ce vezi acuma ii doar o tranzitie care va dura cativa ani.

Cel mai greu lucru ii sa educi oamenii cu noile standarde. Cu ocazia asta se trece de la standardele regionale la cele globale. gata cu PAL/NTSC etc...

Edited by add2005, 29 May 2009 - 18:07.


#77
Inq

Inq

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 415
  • Înscris: 08.08.2005

View Postadd2005, on 29th May 2009, 18:48, said:

Ce n-ai inteles tu ii ca televizoarele vor deveni un fel de computere.

De acord cu tine, dacă stăm se ne gândim puțin chiar sunt niște computere în momentul de față. De upscaling și deinterlacing se ocupă un microprocesor cu algoritmii aferenți. Ce legătura are asta cu discuția noastră?

View Postadd2005, on 29th May 2009, 18:48, said:

Televiziunea Digitala ii defapt un network streaming

Poate fi văzută ca un network streaming.

View Postadd2005, on 29th May 2009, 18:48, said:

Mare smecherie sa faci un update la un codec.

Ei bine este mare șmecherie să faci update la un codec. Încearcă să faci update la codecuri de la MPEG 2 la MPEG 4 la un "TV cu cartelă" care știe să decodeze numai MPEG 2.

View Postadd2005, on 29th May 2009, 18:48, said:

Tu vorbesti de niste vechituri si de niste petece aplicate vechilor TV-uri.

Ce vorbești? Toate televizoarele de ultimă generație au încorporate decodoare DVB-C și DVB-T ia unele chiar DVB-S. Ceea ce nu vrei tu să înțelegi este că nu există nici o diferență între un tuner DVB ( C, T, S ) încorporat în televizor și același tuner pus într-o cutie de tablă sau plastic legată la televizor printr-un cablu HDMI.

View Postadd2005, on 29th May 2009, 18:48, said:

DVB-urile is niste standarde de telecomunicatii.

Perfect de acord cu tine dar nu văd legătura cu subiectul.


Later edit:

View Postadd2005, on 29th May 2009, 18:48, said:

Vreau sa termin conversatia cu tine ca nu ne intelegem deloc

Ok, suntem amândoi off-topic anyway.

Edited by Inq, 29 May 2009 - 18:15.


#78
theonly1

theonly1

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 121
  • Înscris: 23.07.2005
Ma bag si eu in seama ptr. a clarifica un lucru care a fost spus de sute de ori pe aria TV: Ochiul omenesc percepe imaginea sub forma unor succesiuni de cadre. Aceasta succesiune de cadre este afisata pe ecranul televizorului indiferent daca semnalul care o transporta este analog sau digital, daca provine de la cablu analog, STB, antena terestra, etc... Omul nu va percepe semnal digital decat atunci cand va avea o interfata neuronala (HDMI, probabil  :D ) capabila sa decodeze siruri binare (0101101010010110)

Imi cer scuze ptr. OFFTOPIC, dar sper sa se spulbere odata ptr. totdeauna mitul "imaginii digitale". TV digitala ajunge doar pana la un anumit punct in casele/TV-urile noastre, ulterior fiind transformata in analogic (succesiuni de cadre) ptr. a putea fi perceputa d.p.d.v. uman.

#79
soreen20

soreen20

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 556
  • Înscris: 17.09.2005
De la 1 iulie 2009 upc-ul va renunta la posturile viasat explorer, viasat history si rai uno.Am cerut intr-un mail informatii si am aflat ca va expira contractul si nu se doreste prelungirea lui.Am cerut de asemenea si introducerea canalelor mediasat (italia 1, rete4, canale 5) dar mi s-a spus ca acestea vor fi introduse doar daca vor cere mai multi abonatoi acest lucru.Eu sunt de parere ca ar trebui sa le dam mail-uri pentru asta....nu de alta dar canalele acelea sunt chiar interesante

#80
Florin64x

Florin64x

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,455
  • Înscris: 19.04.2007
sunt titrate?

#81
soreen20

soreen20

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 556
  • Înscris: 17.09.2005

View PostFlorin64x, on 8th June 2009, 19:01, said:

sunt titrate?

care anume?viasaturile?alea sunt titrate.Canalele mediasat nu sunt titrate, dar nu cred sa fie asta o problema prea mare...italiana este usor de inteles.
Poate stie cvareva cum se initiaza o petitie online....sa semnam si noi

#82
1kvoi

1kvoi

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 748
  • Înscris: 10.11.2007
Pentru cei interesati: http://www.upc.ro/re...uclientii/email

#83
cipy1185

cipy1185

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 860
  • Înscris: 11.04.2007
niciun operator de cablu sau dth din Romania nu retransmite canalele Mediaset si nici nu le va retransmite pra curand..

#84
soreen20

soreen20

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 556
  • Înscris: 17.09.2005

View Postcipy1185, on 8th June 2009, 19:36, said:

niciun operator de cablu sau dth din Romania nu retransmite canalele Mediaset si nici nu le va retransmite pra curand..

de ce?aud ca sunt FTA...deci nu vad care ar e problema

#85
Florin64x

Florin64x

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,455
  • Înscris: 19.04.2007

View Postsoreen20, on 8th June 2009, 19:42, said:

de ce?aud ca sunt FTA...deci nu vad care ar e problema

pai si ce daca sunt FTA... el ca sa iti dea canalele astea trebuie sa isi faca loc.. SI daca are loc.. programele astea consuma din resursele retelei.. deci trebuie sa platim in plus... pt ca acoperi aceste pierderi

Or fi ele FTA , dar sunt FTA si pentru companii care retransmit aceste posturi?

Edited by Florin64x, 08 June 2009 - 19:07.


#86
soreen20

soreen20

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 556
  • Înscris: 17.09.2005

View PostFlorin64x, on 8th June 2009, 20:05, said:

pai si ce daca sunt FTA... el ca sa iti dea canalele astea trebuie sa isi faca loc.. SI daca are loc.. programele astea consuma din resursele retelei.. deci trebuie sa platim in plus... pt ca acoperi aceste pierderi

Or fi ele FTA , dar sunt FTA si pentru companii care retransmit aceste posturi?

loc au destul....au destule frecvente libere.....cred ca e mai mult problema copy-right-ului...care am inteles ca e destul de scump chiar daca e fta

#87
Blackhawk

Blackhawk

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,785
  • Înscris: 04.11.2005

View Postsoreen20, on 8th June 2009, 19:42, said:

de ce?aud ca sunt FTA...deci nu vad care ar e problema
FTA nu are legatura cu dreptul de a retransmite

#88
catalinman

catalinman

    RCS & RDS

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,513
  • Înscris: 16.12.2006

View Postsoreen20, on 8th June 2009, 19:42, said:

de ce?aud ca sunt FTA...deci nu vad care ar e problema
daca chiar ti le doresti iti recomand sa te abonezi la un operator DTH, gen Digi Tv sau Max Tv (actual Akta), ele sunt FTA, dar ca sa fie retransmise e nevoie de un contract intre Mediasat si UPC; UPC-ul tot trebuia sa plateasca o suma de bani ca sa aiba dreptul de retransimisie, in schimb cu o antena satelit le ai la liber  ;)

#89
soreen20

soreen20

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 556
  • Înscris: 17.09.2005

View Postcatalinman, on 8th June 2009, 20:47, said:

daca chiar ti le doresti iti recomand sa te abonezi la un operator DTH, gen Digi Tv sau Max Tv (actual Akta), ele sunt FTA, dar ca sa fie retransmise e nevoie de un contract intre Mediasat si UPC; UPC-ul tot trebuia sa plateasca o suma de bani ca sa aiba dreptul de retransimisie, in schimb cu o antena satelit le ai la liber  ;)

si nu pot lua direct antena de satelit...fara a ma mai abona la vre-un operatoe dth?Daca imi iau antena si reciver nu o sa prind canale fta....asta daca ma pozitionez pe satelitul lor evident

#90
Seb

Seb

    Suveran

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,077
  • Înscris: 22.05.2005
Daca esti sigur ca posturile respective sunt FTA, le poti vedea cu orice receiver DVB-S. Nu trebuie sa iti faci abonament la un DTH.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate